Το online περιοδικό για την Κεφαλονιά
18/04/2019

Ο Σύλλογος Διδασκόντων Ληξουρίου συγχαίρει τους μαθητές για την συμμετοχή στο πρόγραμμα «STEMpowering Youth»

Ο Σύλλογος Διδασκόντων-ουσών στο Γενικό Λύκειο Ληξουρίου εκφράζει τα θερμά συγχαρητήριά του για τη συμμετοχή μαθητών-τριών του Σχολείου μας στον 4 ο κύκλο του προγράμματος STEMpowering Youth και τη διάκριση συγκεκριμένης ομάδας μαθητών μας στο διαγωνιστικό τμήμα του προγράμματος.

 

Το πρόγραμμα «STEMpowering Youth» είναι ένα δωρεάν πρόγραμμα για τους μαθητές που διεξάγεται εκτός του σχολικού ωραρίου, σχεδιασμένο από τον εκπαιδευτικό, μη- κερδοσκοπικό οργανισμό «SciCo – Επιστήμη Επικοινωνία» και αποτελεί επιταχυντή του Ευρωπαϊκού έργου H2020 «Open Schools for Open Societies - OSOS» με εθνικό συντονιστή το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής - IEΠ. 

Στα πλαίσια του προγράμματος 20 μαθητές ασχολήθηκαν με βασικές αρχές μηχανικής και αστρονομίας, προγραμμάτισαν ηλεκτρονικά κυκλώματα με χρήση μικροελεγκτή Arduino και αισθητήρων, ασχολήθηκαν με την κατασκευή μακέτας μιας έξυπνης πόλης και την κατασκευή εφαρμογών (Apps) για κινητά τηλέφωνα/tablet, ακολουθώντας δημιουργική προσέγγιση και χρησιμοποιώντας καινοτόμες τεχνολογίες, με τελικό στόχο την διερεύνηση και επίλυση τοπικών προβλημάτων μέσω μιας τελικής εργασίας - πρότζεκτ. 

Η εργασία των μαθητών Κοντογιαννάτου Αναστασίας και Μιλτιάδη Φώτη «ArTUNEino : Το μουσικό αφτί» επελέγη ως μια από τις τρεις καλύτερες του προγράμματος και προκρίθηκε στην επόμενη φάση του διαγωνισμού κερδίζοντας ατομικά δώρα ρομποτικής και θέτοντας υποψηφιότητα για το μεγάλο βραβείο ενός εκπαιδευτικού ταξιδιού στο CERN της Ελβετίας. Οι μαθητές σχεδίασαν και ανέπτυξαν μια συσκευή κουρδίσματος-συντονισμού οργάνων της Φιλαρμονικής Ληξουρίου, βοηθώντας έτσι το έργο της ιστορικής Φιλαρμονικής Σχολής της πόλης μας. 

Ευχαριστούμε τον αρχιμουσικό της Φιλαρμονικής, κ. Χαράλαμπο Μακρή για την έμπρακτη βοήθεια στην προσπάθεια των μαθητών μας. 

Διατυπώνοντας εκ νέου τα συγχαρητήρια στους μαθητές που διακρίθηκαν αλλά και σε όλους τους μαθητές που συμμετείχαν στο πρόγραμμα.

-Ο-Διευθυντής

Σπυρίδων Κατσιβέλης

Youtube Feed

Instagram Feed

kefalonitis (kefalonitismag)
kefalonitis (kefalonitismag)
kefalonitis (kefalonitismag)
kefalonitis (kefalonitismag)
kefalonitis (kefalonitismag)
kefalonitis (kefalonitismag)

Copyright © 2002 - 2018 kefalonitis.com
Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του kefalonitis.com διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.

Dual Design Agency