Το online περιοδικό για την Κεφαλονιά
18/04/2019

Ε.Α.Σ. : Σοκαρισμένοι οι βιοκαλλιεργητές στα Επτάνησα

Ο Ε.Α.Σ. Κεφαλληνίας & Ιθάκης, ενημερώνει ότι σοκαρισμένοι είναι οι νέοι βιοκαλλιεργητές της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων μετά την δημοσιοποίηση των αποτελεσμάτων του Μέτρου 11 «Βιολογικές Καλλιέργειες», καθώς στην 3η κατά σειρά πρόσκληση, μόλις εννέα παραγωγοί, δηλαδή 1 στους 25 παραγωγούς εντάσσονται στο Μέτρο!

Συγκεκριμένα, από τις 37.826 αιτήσεις που υποβλήθηκαν πανελλαδικά και για τις δύο Δράσεις του Μέτρου 11 ‘’Βιολογικές καλλιέργειες’’,  μόλις οι 3.677 εγκρίνονται, δηλαδή εννέα στους δέκα αιτούντες έμειναν εκτός. 

Ειδικότερα, για την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων η «σφαγή» είναι ακόμη μεγαλύτερη. Για τη υποδράση 11.1.1. (νεοεισερχόμενοι βιοκαλλιεργητές) ο αριθμός των αιτήσεων που υποβλήθηκαν είναι 186 και εγκρίνονται μόλις 9 αιτήσεις. Για τη υποδράση 11.2.1. (παλαιοί βιοκαλλιεργητές) από τις 122
αιτήσεις που υποβλήθηκαν εγκρίνονται μόλις 33 αιτήσεις. 

Οι ενδιαφερόμενοι που δεν συμφωνούν με τα ευρήματα της αξιολόγησης μπορούν να καταθέσουν προσφυγή έως και την Πέμπτη 2 Μαΐου 2019. Οι οριστικοί πίνακες κατάταξης θα προκύψουν μετά την ολοκλήρωση της εξέτασης των ενδικοφανών προσφυγών. 

Ο Ε.Α.Σ. Κεφαλληνίας & Ιθάκης τονίζει ότι ο πρωτογενής τομέας, ιδιαίτερα στα προϊόντα υψηλής προστιθέμενης αξίας όπως τα βιολογικά τα οποία κερδίζουν συνεχώς έδαφος, έχει ανάγκη στήριξης μέσω των ενισχύσεων των ευρωπαϊκών γεωργοπεριβαλλοντικών προγραμμάτων. 

Τέλος, υπενθυμίζει ότι, διευκρινήσεις παρέχονται στο Κέντρο Εξυπηρέτησης Αγροτών και στο Τμήμα Αγροτικών Επιδοτήσεων της ΕΝΩΣΗΣ που λειτουργούν κάθε μέρα από τις 8 το πρωί έως τις 4 το απόγευμα στα κεντρικά γραφεία της ΕΝΩΣΗΣ στη παραλιακή λεωφόρο Αντώνη Τρίτση στο Αργοστόλι .

Από Ε.Α.Σ. ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΣ & ΙΘΑΚΗΣ

Youtube Feed

Instagram Feed

kefalonitis (kefalonitismag)
kefalonitis (kefalonitismag)
kefalonitis (kefalonitismag)
kefalonitis (kefalonitismag)
kefalonitis (kefalonitismag)
kefalonitis (kefalonitismag)

Copyright © 2002 - 2018 kefalonitis.com
Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του kefalonitis.com διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.

Dual Design Agency