Το online περιοδικό για την Κεφαλονιά
05/06/2019

Υπέγραψε ο Περιφερειάρχης την χρηματοδότηση του έργου “Κατασκευή οδικού άξονα Αεροδρόμιο-Κρανιά”

Με την υπογραφή του Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων Θόδωρου Γαλιατσάτου υλοποιείται η σχετική απόφαση του Περιφερειακού συμβουλίου για τη χρηματοδότηση του έργου «Κατασκευή οδικού άξονα Αεροδρόμιο-Κρανιά στην Κεφαλονιά» .

 

Το έργο αφορά στην κατασκευή νέου οδικού άξονα που θα συνδέει το Αεροδρόμιο Κεφαλληνίας με την επαρχιακή οδό Αργοστόλι – Πόρος – Σκάλα στο τμήμα της, στην περιοχή της Κρανιάς, συνολικού μήκους 6 χλμ περίπου για την εξυπηρέτηση του κυκλοφοριακού φόρτου από και προς το Αεροδρόμιο. Επίσης η νέα οδός θα συνδέει τρεις υφιστάμενες επαρχιακές οδούς, την επαρχιακή οδό υπ’ αρ. 6 (Αργοστόλι – Αεροδρόμιο), την υπ’ αρ. 3 (Αργοστόλι – Λακήθρα) και την υπ’ αρ. 1 (Αργοστόλι – Πόρος).

Το έργο θα συμβάλλει στην ραγδαία αποφόρτιση της πόλης του Αργοστολίου και της οδού Αργοστόλι – Λάσση – Αεροδρόμιο, η οποία διέρχεται μέσω πολυσύχναστης, κατοικημένης περιοχής. Επίσης θα προσφέρει άμεση και καλύτερη πρόσβαση στο υπόλοιπο βασικό οδικό δίκτυο του νησιού της Κεφαλονιάς.

Το κόστος του έργου ανέρχεται στα 8.355.600,00€ και αναμένεται να ολοκληρωθεί έως τις 31/12/2023.

Πηγή: kefaloniapress.gr

Youtube Feed

Instagram Feed

kefalonitis (kefalonitismag)
kefalonitis (kefalonitismag)
kefalonitis (kefalonitismag)
kefalonitis (kefalonitismag)
kefalonitis (kefalonitismag)
kefalonitis (kefalonitismag)

Copyright © 2002 - 2018 kefalonitis.com
Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του kefalonitis.com διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.

Dual Design Agency