Το online περιοδικό για την Κεφαλονιά
25/09/2004

Η EUROBANK βραβεύει τους πρώτους

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 22 Σεπτεμβρίου 2004, στα πλαίσια του προγράμματος χορηγιών της Τράπεζας EFG Eurobank Ergasias «Η Μεγάλη Στιγμή για την Παιδεία», η τελετή βράβευσης των αριστούχων μαθητών των Νομών Κεφαλληνίας και Ζακύνθου στο Δημοτικό Θέατρο Αργοστολίου «Ο ΚΕΦΑΛΟΣ». Η τελετή αυτή είναι η 4η στο σύνολο των 30 και πλέον εκδηλώσεων που διοργανώνει η Eurobank στους κατά τόπους νομούς.Το πρόγραμμα χορηγιών που καθιέρωσε πέρυσι η Eurobank, αποτελεί μια σημαντική πρωτοβουλία στον τομέα της Εκπαίδευσης που έρχεται να ενισχύσει την ήδη σημαντική χορηγική παρουσία του Ομίλου, στην Παιδεία αλλά και στους τομείς του Πολιτισμού και του Αθλητισμού.

Σκοπός του νέου αυτού προγράμματος είναι να υποστηρίξει και να ενθαρρύνει την προσπάθεια της νέας γενιάς για περισσότερη γνώση και μόρφωση, να συμβάλει στην κατάκτηση των υψηλών της στόχων και παράλληλα να ενισχύσει περαιτέρω την παρουσία του τραπεζικού ομίλου στην κοινωνική ζωή του τόπου.

Το πρόγραμμα χορηγιών «Η Μεγάλη Στιγμή για την Παιδεία», που συνεχίζεται για δεύτερη χρονιά φέτος από την Τράπεζα, έχει την υποστήριξη του Υπουργείου Παιδείας και αφορά περισσότερους από 230.000 μαθητές απ’ όλη την Ελλάδα, που φοιτούν στη Γ’ Λυκείου. Στο πλαίσιο του προγράμματος, η Eurobank επιβραβεύει κάθε χρόνο τον ή την αριστούχο απόφοιτο μαθητή ή μαθήτρια με τον υψηλότερο βαθμό στις πανελλήνιες εξετάσεις, σε κάθε ένα από τα 1.300 Λύκεια, περίπου, που λειτουργούν στην Ελλάδα, δημόσια και ιδιωτικά, πρωινά ή νυκτερινά. Η επιβράβευση του κάθε αριστούχου συνοδεύεται και από το ποσό των 1.000 ευρώ, το οποίο κατατίθεται σε λογαριασμούς Ταμιευτηρίου στα καταστήματα Eurobank της πόλης.

Στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Αργοστόλι παραβρέθηκαν, ο Μητροπολίτης Κεφαλληνίας Σπυρίδωνας, οι Αντιδήμαρχοι Αργοστολίου κ.κ. Σπύρος Πεφάνης και Γιώργος Τσιλιμιδός, ο Αντινομάρχης Κεφαλληνίας Ευστάθιος-Σωτήριος Κουρής, ο Πρόεδρος του Νομαρχιακού Συμβουλίου κ. Μάκης Αποστολάτος, ο Δήμαρχος Ληξουρίου κ. Ρουχωτάς, ο Δήμαρχος Ελειού Πρόνων κ. Μάκης Μεταξάς, ο Αντιδήμαρχος Σάμης κ. Σπύρος Σπαθής, ο Πρόεδρος του Τεχνικού Επιμελητηρίου κ. Διονύσης Ανδρεάτος, ο Διευθυντής Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Νομού Κεφαλληνίας κ. Μάκης Αλισανδράτος, καθώς και άνθρωποι των Μέσων Μαζικής Επικοινωνίας της περιοχής.

Πρώτος απηύθυνε ένα σύντομο χαιρετισμό ο Μητροπολίτης Κεφαλληνίας Σπυρίδωνας ο οποίος ανέφερε: «Υπάρχουν πολλές μεγάλες στιγμές για την Παιδεία. Όλοι γνωρίζουμε πόσο πολύ τα παιδιά μας αγωνίζονται και προσπαθούν για την κατάκτηση γνώσεων και πόσο χαρά νιώθουν όταν οι προσπάθειές τους αναγνωρίζονται και επιβραβεύονται. Για δεύτερη χρονιά η Eurobank αποφάσισε να βραβεύσει 8 αριστούχους μαθητές της Κεφαλλονιάς και της Ζακύνθου και είναι άξια θαυμασμού και συγχαρητηρίων για τη σύλληψη και τη συνέχιση της ιδέας. Δεν έχω παρά να συγχαρώ τη Eurobank, τους μαθητές και τους γονείς τους».

Ακολούθησε χαιρετισμός του Αντιδημάρχου Αργοστολίου κ. Σπύρου Πεφάνη ο οποίος μεταξύ άλλων ανέφερε: «Πέρυσι από αυτό το βήμα είχα πει θερμά συγχαρητήρια στην Eurobank. Φέτος λέω δύο φορές συγχαρητήρια γιατί πραγματικά η βράβευση αυτή έγινε θεσμός άξιος, ο οποίος ξυπνάει την άμιλλα των μαθητών για διάκριση. Αποδεικνύει ότι η Eurobank δεν μένει μόνο μέσα στα στενά χρηματοοικονομικά πλαίσια αλλά επενδύει στην κοινωνία, στον πολιτισμό και στον αθλητισμό αποδεικνύοντας έτσι το κοινωνικό της πρόσωπο. Θερμά συγχαρητήρια στην τράπεζα και στους μαθητές».

Στη συνέχεια απηύθυνε ένα σύντομο χαιρετισμό ο Αντινομάρχης του Νομού Κεφαλληνίας κ. Ευστάθιος-Σωτήριος Κουρής ο οποίος μεταξύ άλλων ανέφερε:
«Σήμερα είναι μια μεγάλη βραδιά, μια βραδιά βράβευσης και επιτυχίας που την χρειάζεται ο καθένας στην πορεία του. Μπράβο στα παιδιά για τη μεγάλη τους επιτυχία και για τις προσπάθειες που έκαναν. Αξίζουν συγχαρητήρια. Αξίζουν τη στήριξη της πολιτείας, της κοινωνίας και της Τράπεζας Efg Eurobank Ergasias που θέλησε να τους βραβεύσει. Συγχαρητήρια και στους γονείς. Πιστεύω ότι η Eurobank για δεύτερη φορά έχει ένα στόχο και ένα σκοπό, να δείξει στην κοινωνία ότι είναι ένας φορέας μιας ιδιωτικής πρωτοβουλίας που στηρίζει κοινωνικές ομάδες και προσπάθειες σε ένα χώρο όπως η παιδεία. Θερμά συγχαρητήρια για την πολύ καλή προσπάθεια».

Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο Διευθυντής Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κεφαλληνίας κ. Μάκης Αλισανδάτος λέγοντας τα εξής: «Σήμερα βραβεύεται και τιμάται η γνώση, η προσπάθεια, η επιτυχία. Τα παιδιά με τη βράβευση αυτή βλέπουν ότι οι κόποι τους δεν πάνε χαμένοι. Συγχαίρω τα ίδια για την επιτυχία τους, τους γονείς τους, τους καθηγητές τους και βεβαίως την Τράπεζα που τόσο ωφέλημα, χρήσιμα και επιτυχημένα παρεμβαίνει στο κοινωνικό γίγνεσθαι του Νομού».

Επιπλέον απέστειλε μήνυμα για την εκδήλωση ο Δήμαρχος Ζακυνθίων κ. Κωνσταντίνος Τσαγκαρόπουλος ο οποίος μεταξύ άλλων ανέφερε: «Είμαστε ακόμη μια χρονιά υπερήφανοι για τη μεγάλη επιτυχία των παιδιών μας. Η Efg Eurobank Ergasias συμβάλλει σημαντικά σε αυτή την προσπάθεια του κάθε νέου, στηρίζοντας τον φοιτητή, ενισχύοντας την εκπαίδευση και επιβραβεύοντας την επιτυχία. Τα παιδιά είναι το μέλλον μας. Οι επιτυχίες τους μας γεμίζουν αισιοδοξία και δίνουν ιδιαίτερη αξία στην καθημερινή μας αναζήτηση».

Τέλος στη σύντομή ομιλία του ο κύριος Παναγιώτης Σταματόπουλος, Διευθυντής Τομέα Δικτύου Δυτικής Ελλάδας και Ιόνιων Νήσων της Τράπεζας ΕFG Eurobank Ergasias τόνισε «H Τράπεζά μας, ανταποκρινόμενη στις προκλήσεις της νέας εποχής επιλέγει να ενθαρρύνει τη νεολαία μας να ακολουθήσει το δρόμο της μάθησης, της μόρφωσης και της προόδου με την καθιέρωση ενός νέου θεσμού, μέσω του προγράμματος «Η Μεγάλη Στιγμή για την Παιδεία». Σε μια περίοδο κατά την οποία πολλές από τις παραδοσιακές αξίες που στήριξαν την ανάπτυξη της κοινωνίας μας αρχίζουν να αμφισβητούνται, πρέπει να αναδεικνύονται και να επιβραβεύονται οι καλύτεροι, οι εργατικότεροι και εκείνοι που επενδύουν ενεργά στη μόρφωση και την καλλιέργεια», και συνέχισε «το πρόγραμμα «Η Μεγάλη Στιγμή για την Παιδεία» εντάσσεται στην ευρύτερη κοινωνική δράση του Ομίλου Eurobank, που αναφέρεται σε σημαντικά χορηγικά προγράμματα στους τομείς του Πολιτισμού, του Αθλητισμού και της Παιδείας».

Τα παιδιά των Νομών Κεφαλληνίας και Ζακύνθου που βραβεύτηκαν από την Eurobank είναι:

1. Ζαφειράτου Δήμητρα από το Ενιαίο Λύκειο Ληξουρίου
2. Θεοδωράτου Ιωάννα από το 1ο Ενιαίο Λύκειο Αργοστολίου
3. Χαλικιάς Ιωάννης από το 2ο Ενιαίο Λύκειο Αργοστολίου
4. Μανέτας Παναγιώτης από το Ενιαίο Λύκειο Σάμης
5. Διαμαντάτου Μαρία από τις Λυκειακές Τάξεις Γυμνασίου Πάστρας
6. Ζαφειρόπουλος Ιωάννης από το 3ο Ενιαίο Λύκειο Κατασταρίου
7. Καψάσκη Ιφιγένεια από το 1ο Ενιαίο Λύκειο Ζακύνθου
8. Βισβάρδης-Καραϊσκος Έκτορας από το 2ο Ενιαίο Λύκειο Ζακύνθου

Youtube Feed

Instagram Feed

kefalonitis (kefalonitismag)
kefalonitis (kefalonitismag)
kefalonitis (kefalonitismag)
kefalonitis (kefalonitismag)
kefalonitis (kefalonitismag)
kefalonitis (kefalonitismag)

Copyright © 2002 - 2018 kefalonitis.com
Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του kefalonitis.com διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.

Dual Design Agency