Εκδρομή στο Φισκάρδο 1989
Το Φισκάρδο είναι παραθαλάσσιο χωριό στο βόρειο άκρο της Κεφαλονιάς, η οποία είναι νησί του Ιονίου πελάγους στην Ελλάδα.
Το χωριό είναι από τα λίγα του νησιού που διατηρεί τον παλιό αρχιτεκτονικό χαρακτήρα του, καθώς δεν έπαθε σοβαρές ζημιές από το καταστροφικό σεισμό του 1953 και έχει χαρακτηριστεί παραδοσιακός οικισμός. Είναι επίσης ο τόπος καταγωγής του ποιητή Νίκου Καββαδία.
Βρισκόμαστε στο λιμάνι του χωριού δεμένα αλιευτικά και σκάφη αναψυχής, στην προβλήτα περπατούν παρέες, άλλοι κάθονται στα ζαχαροπλαστεία, άλλοι κατευθύνονται προς τα εκεί, οι ταβέρνες κατάμεστες, σε μια απ’ αυτές η παρέα του κινηματογραφιστή, οι μαργαρίτες μαρτυρούν την ανοιξιάτικη εποχή. Παραδίπλα ψαράδες συγυρίζουν τα δίχτυα τους.
Δείτε περισσότερα γι’ αυτό το φιλμ:
http://www.aylonfilmarchives.com/aylon/dl/el/item.html?id=1134
Εγγραφείτε στο κανάλι AYLON PRODUCTIONS στο YouTube για περισσότερα παλιά φιλμ από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο!
https://www.youtube.com/channel/UCRJv70kZPMU8ctHMZvGf_ZQ
RETRO
ΡΕΤΡΟ: Πανηγύρι δεκαπενταύγουστου πριν από 20 χρόνια
ΡΕΤΡΟ: Το πριν και το μετά στη περιοχή Λικιαρδοπουλάτα
ΡΕΤΡΟ: Μαγιάτικοι εορτασμοί του Αγίου Νικολάου – Ποιες εκκλησίες της Κεφαλονιάς γιορτάζουν
ΡΕΤΡΟ: Τα προσεισμικά Φάρσα στην Κεφαλονιά
ΡΕΤΡΟ: Ο Μικέλης του Μικελάκη
ΡΕΤΡΟ: Αργοστόλι 1916
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
Τουρνουά ΑΡΓΟΣΤΟΛΙΟΥ «3X3 Streetball – Τάπα στη βία και στον ρατσισμό»
Ένας νέος θεατρικός σύλλογος κάνει πρεμιέρα στις 22 Μαϊου με τολογοτεχνικό θεατρικό διαμαντάκι της Σώτης Τριανταφύλλου«Πιτσιμπούργκο».
Π.Σ. Φωκάτων: Δράση στοχευμένης Εθελοντικής αιμοδοσίας
Επιτροπή Ειρήνης: Παρουσίαση των δημιουργιών των παιδιών για την ειρήνη
ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ
Crepaland: Ιστορία σε κάθε μπουκιά!
Πάσχα με άρωμα παράδοσης στη «Voskopoula Since 1910»
Πασχαλινές δημιουργίες από το Χαροκόπειο Εργαστήριο Κεφαλονιάς @Πλατεία Καμπάνας [09.04.2025]





