Skip to main content
Kοπή Πρωτοχρονιάτικης πίτας της Φιλοζωικής DORIS–ARK στο Αργοστόλι [08.02.2026]
Kοπή Πρωτοχρονιάτικης πίτας της Φιλοζωικής DORIS–ARK στο Αργοστόλι [08.02.2026]
8 Φεβρουαρίου 2026

Kοπή Πρωτοχρονιάτικης πίτας της Φιλοζωικής DORIS–ARK στο Αργοστόλι [08.02.2026]

Με ιδιαίτερη επιτυχία και εντυπωσιακή συμμετοχή πραγματοποιήθηκε σήμερα το απόγευμα η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας της Φιλοζωικής DORIS–ARK, στην αίθουσα Αντίοχου Ευαγγελάτου του Θεάτρου Αργοστολίου «Ο Κέφαλος». Πλήθος πολιτών έδωσε το «παρών», τιμώντας τον τιτάνιο αγώνα που δίνουν εδώ και πολλά χρόνια η Μαρίνα και οι υπόλοιποι εθελοντές, οι οποίοι έχουν αφιερώσει μεγάλο μέρος της ζωής τους, με σημαντικό προσωπικό κόστος, στην προστασία και φροντίδα των αδέσποτων ζώων.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, αρκετοί ομιλητές εξήραν το πολύτιμο έργο της φιλοζωικής και απηύθυναν κάλεσμα προς όλους για στήριξη και ενεργή συμμετοχή. Παράλληλα, συγκεντρώθηκαν ζωοτροφές για τους μικρούς μας φίλους, αποδεικνύοντας έμπρακτα την ευαισθησία της τοπικής κοινωνίας.

Ιδιαίτερα συγκινητικές ήταν οι αφίσες – μουσαμάδες με φωτογραφικό υλικό «πριν και μετά», που αποτύπωναν την κατάσταση στην οποία παραλήφθηκαν κάποια αδέσποτα και τη θεαματική τους μεταμόρφωση χάρη στην αφοσίωση, τη φροντίδα και την αγάπη των εθελοντών. Σε πολλές περιπτώσεις, μάλιστα, τα ζώα αυτά κατάφεραν να βρουν ανάδοχες οικογένειες, ανοίγοντας ένα νέο κεφάλαιο στη ζωή τους.

Το μήνυμα της εκδήλωσης ήταν ξεκάθαρο: το πρόβλημα των αδέσποτων βρίσκεται δίπλα μας και η βοήθεια όλων είναι απαραίτητη. Η σημερινή ημέρα αποτέλεσε μια ουσιαστική υπενθύμιση πως η προστασία των ζώων είναι ευθύνη που αφορά ολόκληρη την κοινωνία.

Την εκδήλωση ολοκλήρωσε η καθιερωμένη διαδικασία της πίτας και της λαχειοφόρου, με τυχερούς παρευρισκόμενους να κερδίζουν συμβολικά δώρα, μέσα σε ένα ζεστό και αισιόδοξο κλίμα αλληλεγγύης.

Ο φακός του kefalonitis βρέθηκε εκεί και σας παρουσιάζει φωτογραφικό υλικό.

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πρωτότυπων άρθρων του kefalonitis σε άλλες ιστοσελίδες, αποκλειστικά έως το 50% του συνολικού υλικού (κείμενο και φωτογραφίες), με υποχρεωτική αναφορά στην πηγή και ενεργό σύνδεσμο (link) προς το αρχικό άρθρο.

Επιτρέπεται η χρήση φωτογραφιών από τη σελίδα του kefalonitis μόνο για προσωπική χρήση (social media), αποκλειστικά χωρίς την αφαίρεση του λογοτύπου. Αν επιθυμείτε φωτογραφία χωρίς λογότυπο, παρακαλούμε επικοινωνήστε στο info@kefalonitis.com.

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η δεύτερη παρουσίαση της μουσικοχορευτικής παράστασης, στο Κλειστό Γή…
Μια όμορφη βραδιά αφιερωμένη στην παράδοση, τη μουσική και τον χορό είχαν την ευκαιρία να απολαύσο…
Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε σήμερα Παρασκευή 29 Μαΐου 2026, στο Δημοτικό Θέατρο Αργοστολίου «Ο Κέ…
Ο Δήμος Σάμης σας ενημερώνει ότι το Σάββατο 30 Μαΐου και ώρα 18:00, στο Μέγαρο…
Ο Δήμος Σάμης σας ενημερώνει ότι το Σάββατο 30 Μαΐου και ώρα 18:00, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, θα…
Με θέμα «Μουσεία και Τουρισμός» η φετινή εκδήλωση στην Κοργιαλένειο Βιβλιοθήκη Εκδήλωση με θέμα…

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Π.Σ.«Ιόνιος Πνοή» : Μουσικοχορευτική παράσταση «Ίδια τραγούδια, αλλιώτικα βήματα» @Ληξούρι [30.05.2026]
31 Μαΐου 2026
Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η δεύτερη παρουσίαση της μουσικοχορευτικής παράστασης, στο Κλειστό Γή…
Πολιτιστικός Σύλλογος «Ο Αίνος»: «Σήκω να χορέψουμε» @Βλαχάτα [30.05.2026]
31 Μαΐου 2026
Μια όμορφη βραδιά αφιερωμένη στην παράδοση, τη μουσική και τον χορό είχαν την ευκαιρία να απολαύσο…
Π.Σ.«Ιόνιος Πνοή» : Μουσικοχορευτική παράσταση «Ίδια τραγούδια, αλλιώτικα βήματα» [29.05.2026]
30 Μαΐου 2026
Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε σήμερα Παρασκευή 29 Μαΐου 2026, στο Δημοτικό Θέατρο Αργοστολίου «Ο Κέ…
Παρουσίαση του βιβλίου «Αρχαία Σάμη» στο Μέγαρο Μουσικής
29 Μαΐου 2026
Ο Δήμος Σάμης σας ενημερώνει ότι το Σάββατο 30 Μαΐου και ώρα 18:00, στο Μέγαρο…

ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Μια μικρή γεύση από όσα ετοιμάζουν οι «Χορόριζες» για την μουσικοχορευτική παράστασή τους στον Θαλασσόμυλο
30 Μαΐου 2026
Βρεθήκαμε στις πρόβες του Πολιτιστικού Χορευτικολυ Συλλόγου «Χορόριζες» και είχαμε την ευκαιρία να…
Crepaland: Ιστορία σε κάθε μπουκιά!
29 Απριλίου 2026
Αργοστόλι, 2026 – Υπάρχουν γεύσεις που μένουν αναλλοίωτες στον χρόνο και ιστορίες που γράφονται με…
Πάσχα με άρωμα παράδοσης στη «Voskopoula Since 1910»
10 Απριλίου 2026
H «Voskopoula All Day Bistrot» συνεχίζει να αποτελεί σημείο αναφοράς για τις αυθεντικές πασχαλινές…
Πασχαλινές δημιουργίες από το Χαροκόπειο Εργαστήριο Κεφαλονιάς @Πλατεία Καμπάνας [09.04.2025]
9 Απριλίου 2026
Παρευρεθήκαμε σήμερα στο πωλητήριο του Χαροκοπείου Εργαστηρίου που είναι και πάλι κοντά…