Skip to main content
14 Ιουλίου 2007

Έλεος πια… απαράδεκτη ενέργεια των κατοίκων της πλατείας Καμπάνας

Τις περισσότερες φορές που ακούω τον εαυτό μου και τους γύρω μου να μιλούν και να παραπονιούνται είναι για το ότι οι υπεύθυνοι δεν κάνουν, δε δραστηριοποιούνται, δε μιλούν, δεν ενδιαφέρονται… Η αλήθεια όμως αυτή είναι δυστυχώς τμηματική και επηρεασμένη από το γεγονός ότι εμείς δυστυχώς αρνούμαστε να αποδεχθούμε τις δικές μας ευθύνες για την κατάσταση αυτή.Όλα αυτά τα γράφω επηρεασμένος από ένα γεγονός που έλαβε χώρα για δεύτερη συνεχόμενη φορά χθες το πρωί στην περιοχή και γειτονιά μου, την πλατεία Καμπάνας. Όλοι οι κάτοικοι μόνιμα παραπονιόμαστε ότι ο δήμος αδιαφορεί για την καθαριότητα της πλατείας. Ε λοιπόν, κάποιοι αποφάσισαν να ξαναστείλουν το όχημα που με πίεση στέλνει νερό και καθαρίζει τον πεζόδρομο (και αυτό είναι προς τιμή τους που ενδιαφέρθηκαν για δεύτερη φορά, μετά το κούρεμα των φοινικιών που είχε προ δεκαετίας επαναληφθεί) για να την καθαρίσουν και μάλιστα αυτό να γίνεται κάθε Παρασκευή πρωί.

Και κάποιοι συμπολίτες μας αποφάσισαν να το εμποδίσουν… Κάποιοι κύριοι που με κλάψες ότι έχουν ανάγκη να παρκάρουν τα αυτοκίνητά τους μπροστά από το σπίτι τους αποφάσισαν να αρνηθούν να τα μετακινήσουν για μια μέρα προκειμένου να καθαριστεί η πλατεία.

Κάποιοι που έκαναν τον αδιάφορο απλά τοποθέτησαν από το μέσα μέρος του αυτοκινήτου τους το χαρτί που τους παρέδωσε η δημοτική αστυνομία ως παράκληση για μια μέρα να μετακινήσουν το όχημά τους, δείχνοντας ότι επιδεικτικά τους αγνοούν. Κάποιοι συμπολίτες μας αποφάσισαν ότι το δικαίωμα που τους δόθηκε και που για τους περισσότερους δεν συντρέχει κανένας λόγος να έχουν αποτελεί χαρτί ισχυρό και δύναμη για να ορίζουν το χώρο ως κατοχή τους. Και αυτό για δεύτερη συνεχόμενη φορά την ίδια εβδομάδα, χωρίς να υπάρχει καμία δικαιολογία για την επανάληψη του περιστατικού για το οποίο σίγουρα είχαν ενημερωθεί.

Μοναδική εξαίρεση ο πατέρας μου, ο θείος μου και κάνα δυο άλλοι συμπαθείς και σεβαστικοί προς τους νόμους γείτονες. Αυτοί που πραγματικά έχουν ανάγκη λόγω ηλικίας ένα όχημα κοντά τους, ξέρουν όμως να σέβονται τους νόμους και να πειθαρχούν σε αυτούς, ειδικά όταν αναγνωρίζουν ότι αυτό που γίνεται είναι για το καλό όλων.

Μετά από αυτό… δραστικά και άμεσα μέτρα για να τελειώνουμε με το θέμα που έχει καταντήσει παραφωνία. Όποιος κάτοικος έχει ανάγκη για λόγους υγείας να έχει το όχημά του μπροστά από το σπίτι του ας το έχει. Όχι όμως να κατοικεί κάπου στο λιθόστρωτο και να το παρκάρει στην πλατεία Καμπάνας. Οι κάτοικοι της πλατείας Καμπάνας και μόνο αυτοί μπορούν να τοποθετούν τα οχήματά τους στο χώρο που είχε οριστεί πίσω από την Εθνική τράπεζα, ώστε να μην ενοχλούν τη διέλευση κανενός οχήματος καθαρισμού. Όταν όμως καλούνται να τα βγάλουν, αυτό να γίνεται και εφόσον αρνούνται ή αμελούν να αφαιρούνται άδειες… Τέλος, όπως και εγώ που δεν έχω κάποιο λόγο να παρκάρω το δικό μου όχημα μέσα στον πεζόδρομο, βρίσκοντας πολλές φορές θέση εκατοντάδες μέτρα μακριά, έτσι και όσοι πραγματικά δεν το έχουν ανάγκη δεν πρέπει να παίρνουν άδειες. Δεν ζήτησα ποτέ άδεια, αν και θα ήταν εύκολο να πάρω και θεωρώ ντροπή κάποιος νεαρός να κλαίγεται επειδή βαριέται να περπατήσει μερικά μέτρα, θέλοντας να παρκάρει έξω από την πόρτα του. Για δε τους καταστηματάρχες, απλά μπαίνουμε, ξεφορτώνουμε και φεύγουμε, όπως γίνεται σε κάθε άλλο σημείο του λιθοστρώτου.

Ολοκληρώνοντας, να τονίσω ότι όχι μόνο η αδιαφορία είναι κακή, αλλά και η δεκτικότητα και ανοχή απέναντι σε αυτούς που εμποδίζουν κάτι σωστό και αναγκαίο αποτελεί αιτία για να κρίνουμε και να κατηγορήσουμε τους υπεύθυνους που φυσικά μαζί με εμάς που το πράττουμε έχουν μερίδιο ευθύνης. Κάθε ένας από εμάς έχει δικαιώματα και υποχρεώσεις και η τμηματική επιλογή μόνο της μιας πλευράς αποτελεί κάτι εξίσου αρνητικό.

Ευχαριστώ που με ανεχτήκατε για κάτι που θεωρώ τόσο σημαντικό όπως είναι η ασυδοσία των πολιτών απέναντι στις υποχρεώσεις που συνεπάγονται απέναντι σε παραχωρημένα δικαιώματα και προνόμια, για όποιο λόγο και αν αυτά αποδόθηκαν.

  • YOU
  • YOU
  • YOU
  • YOU
  • YOU
  • YOU
  • YOU
  • YOU

ΑΡΧΕΙΟ

Ακόμη ένα Σαββατόβραδο γέμισε το My Way από κόσμο γεμάτο κέφι και τρελή διάθεση για χορό! Ρίξτε μ…
Στην εκδήλωση που θα πραγματοποιήσει το Σάββατο 4 Ιανουαρίου 2020 και ώρα 19:00 στην αίθουσα…
γράφει ο Σωτ. Γαλανός Τα ακόλουθα λόγια της γραφή μου ας είναι από καρδιάς για τον αγαπητό μας σ’…
Ο Α.Σ. Κεφαλονιά μπορεί να περηφανεύεται για άλλη μια χρονιά για την πρόοδο των αναπτυξιακών…
Σε κλίμα ευφρόσυνο, με πολλά παραδοσιακά κεράσματα και ευχές, πραγματοποιήθηκε , 29 Δεκέμβρη…
  • YOU
  • YOU
  • YOU
  • YOU

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

27 Ιουλίου 2024
Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Πουλάτων «Το Αγκαλάκι» διοργάνωσε το παραδοσιακό πανηγύρι του Αγίου Παντ…
27 Ιουλίου 2024
Ξεκίνησε σήμερα η πρώτη μέρα του Τουρνουά Beachvolley K22 Finals 2024 στην παραλία του Άη Χέλη. …
27 Ιουλίου 2024
Πραγματοποιήθηκε σήμερα Παρασκευή 26 Ιουλίου και ώρα 21.00, στα Μεταξάτα η εκδήλωση για τα 200 …
26 Ιουλίου 2024
Παρευρεθήκαμε σήμερα στη διατομική έκθεση “Υποθαλάσσιες πολυμορφίες” / “Underwaterdiversities” …
  • YOU
  • YOU
  • YOU
  • YOU

ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Ανακαλύψτε το Μέλλον της Μετακίνησης στην Νippy eco mobility
17 Ιουλίου 2024
Eίναι το νέο σημείο αναφοράς για e-bikes, e-scooters και αξεσουάρ, την οδό Σουηδίας 125. Εκεί θα…
«Τρυπώσαμε» στις πρόβες της θεατρικής παράστασης «Το θεριό του ταύρου»
11 Ιουλίου 2024
ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ «ΤΟ ΘΕΡΙΟ ΤΟΥ ΤΑΥΡΟΥ» Σάββατο 13 & Κυριακή 14 Ιουλίου και ώρα 21:00, σ…
«Παραδοσιακό Μαγειριό» η νέα επιχείρηση στην οδό Σιτεμπόρων στο Αργοστόλι
8 Ιουλίου 2024
Το νέο παραδοσιακό μαγειρείο στην οδό Σιτεμπόρων Αργοστόλι άνοιξε και σας περιμένει! Μια νέα …
Tzannatos Jewellers Corner : Το νέο κόσμημα του Λιθοστρώτου
21 Ιουνίου 2024
Ο στόχος μας πάντα είναι να προσφέρουμε ποιοτικά, διαχρονικά αλλά και μοντέρνα σχέδια για την το…
  • YOU
  • YOU
  • YOU
  • YOU