Skip to main content
7 Σεπτεμβρίου 2005

Ένας Κεφαλονίτης στο προτάθλημα NFL – συνέντευξη στο contra.gr

Ο Νίκος Κουτουβίδης των Seattle Seahawks, με καταγωγή από την Κεφαλλονιά, ξεχώρισε στο περσινό πρωτάθλημα και βοήθησε τα μέγιστα στην κατάκτηση της πρώτης θέσης της Western Division από τους Seahawks. Σε ένα από τα σκληρότερα αθλήματα της Αμερικής ο Νίκος αγωνίζεται στην άμυνα της ομάδας του και αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα του πρωταθλήματος. Στην πρώτη χρονιά αγωνίστηκέ σε 16 παιχνίδια και καθιερώθηκε σαν βασικός στην άμυνα του Ray Rhodes.

Νομίζαμε πως θα ήταν εξαιρετικά δύσκολο να έρθουμε σε επαφή με έναν πρωτοκλασάτο επαγγελματία αθλητή του NFL κι όμως η πραγματικότητα αποδείχτηκε πολύ διαφορετική. Ο Νίκος με το ελληνικό στοιχείο της φιλοξενίας δέχθηκε με ιδιαίτερη ευχαρίστηση να μας περιγράψει τον σκληρό κόσμο του Αμερικάνικου ποδοσφαίρου αλλά και να μας πει μερικά πράγματα για τον ίδιο του τον εαυτό.

– Θα ήθελα να μου μιλήσεις για την οικογένεια σου. Την πρώτη φορά που επικοινωνήσαμε μου είχες πει που κατάγεσαι από την Κεφαλλονιά και πως θα ήθελες κάποια μέρα να την επισκεφτείς.

N.K. – “Οι δεσμοί μου με την Ελλάδα είναι μέσω της μητέρας μου η οποία γεννήθηκε στην Κεφαλλονιά. Οι γονείς γνωρίστηκαν στον γάμο ενός κοινού φίλου στην Νέα Υόρκη όταν και οι δυο ήταν σε ηλικία 18 ετών και μέχρι σήμερα παραμένουν ερωτευμένοι. Όταν αποφάσισαν να αποκτήσουν παιδιά μετακόμισαν στο Κονέκτικατ όπου τα πράγματα είναι πολύ πιο ήρεμα. Εκεί μεγάλωσα μαζί με τα δυο αδέρφια μου”.

– Ποια είναι η σχέση σου με την Ελλάδα; Παρακολουθείς τις αθλητικές εξελίξεις στην Ελλάδα, είμαι σίγουρος πως θα έμαθες για την κατάκτηση του Euro.

N.K. – “Η γιαγιά μου έχει σπίτι στη Κεφαλλονιά και οι γονείς πηγαίνουν πολύ τακτικά εκεί. Εγώ δυστυχώς είμαι ο μοναδικός που δεν έχω καταφέρει ακόμα να πάω λόγω των υποχρεώσεων μου, όταν αποφασίζεις να γίνεις επαγγελματίας αθλητής τα περιθώρια είναι πολύ στενά. Ελπίζω και εύχομαι κάποια μέρα, σύντομα,. Να κάνω το πρώτο μου ταξίδι στην Ελλάδα.

Σπούδασα σε Ελληνικό σχολείο και κάθε Κυριακή κάναμε μαθήματα μόνο στην ελληνική γλώσσα οπότε μπορώ να χειριστώ την γλώσσα αρκετά καλά. Σίγουρα μου είναι πιο εύκολο να καταλάβω από το να μιλήσω αφού δεν μιλάω Ελληνικά σε καθημερινή βάση.

Όσο για τα αθλητικά, όπως καταλαβαίνεις υπάρχει πολύ περιορισμένη ενημέρωση στις ΗΠΑ για το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο, πάντως κατάφερα να δω την εθνική ομάδα και την κατάκτηση του κυπέλλου και όλοι εδώ είμαστε πολύ περήφανοι για αυτό”.

– Παρακολούθησες καθόλου του Ολυμπιακούς Αγώνες, ποίες ήταν οι εντυπώσεις σου;

Ν.Κ. – “Ναι, παρακολούθησα τους αγώνες και ένοιωσα πολύ περήφανος και για τους αθλητές μας αλλά κυρίως για την εξαιρετική οργάνωση και το πως καταφέραμε να πείσουμε αρκετούς αμφισβητίες”.

– Πέρσι έπαιξες σε 16 αγώνες και ήταν η πρώτη σου χρονιά σαν επαγγελματίας, ο προπονητής σου Ray Rhodes έδειξε πως υπολογίζει πολύ σε σένα. Πως ήταν αυτή η πρώτη σου χρονιά;

Ν.Κ. – “Η πρώτη μου χρονιά ήταν συγκλονιστική και πολύ διαφορετική από την εμπειρία μου στο κολεγιακό ποδόσφαιρο. Όλοι οι αθλητές εδώ είναι μεγαλύτεροι, πιο γρήγοροι και τα συστήματα που χρησιμοποιούμε δεν έχουν καμία σχέση με αυτά που έμαθα τα προηγούμενα χρόνια. Ο προπονητής μου, Ray Rhodes, είναι ένας δοκιμασμένος προπονητής και καταξιωμένος στον χώρο του NFL. Αυτό που μπορώ να πω είναι πως είναι απόλαυση να παίζεις για αυτό τον άνθρωπο. Είναι διορατικός και περιμένει από τους παίκτες του να είναι πάντα σε ετοιμότητα και κυρίως πειθαρχημένοι”.

– Πόσο δύσκολο είναι να «επιβιώσεις» στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο;

Ν.Κ. – “Σε αυτό το πρωτάθλημα πρέπει να αποδίδεις πάντα στο υψηλότερο επίπεδο γιατί αλλιώς θα σε… «ποδοπατήσουν»!

– Ποίες είναι οι προσδοκίες σου για το μέλλον, ονειρεύεσαι την συμμετοχή σε ένα Superbowl με τους Seahawks;

Ν.Κ. – ” Ο νούμερο ένα στόχος μου αυτή τη στιγμή είναι να ξεκινήσω σαν βασικό αμυντικός σε έναν τελικό (Superbowl) με την φανέλα των Seahawks. Πιστεύω πως αυτό είναι πολύ πιθανό να συμβεί ακόμα και φέτος καθώς αποκτήσαμε μερικούς πολύ καλούς παίκτες στην μεταγραφική περίοδο που θα μας βοηθήσουν να φτάσουμε μέχρι το τέλος. Αυτό που απομένει είναι να δουλέψουμε και να μείνουμε υγιείς”.

– Πιστεύεις πως το αμερικάνικο ποδόσφαιρο μπορεί να χωρέσει ανάμεσα στα ευρωπαϊκά σπορ;

Ν.Κ. – ” Πιστεύω πως αυτό είναι εξαιρετικά δύσκολο λόγω την δεδομένης αγάπης για το κλασικό ποδόσφαιρο. Το μπάσκετ όμως απέδειξε πως μπορεί ένα ξενόφερτο σπορ να αγαπηθεί οπότε όλα είναι πιθανά”.

Αυτός ήταν ο Νίκος Κουτουβίδης είναι ένα ακόμη ελληνόπουλο που διαπρέπει στο εξωτερικό και μάλιστα στο υψηλότερο επίπεδο του επαγγελματικού αθλητισμού. Εμείς το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να τον ευχαριστήσουμε για τον πολύτιμο χρόνο του και να του ευχηθούμε σύντομα να κατακτήσει το πρωτάθλημα με την ομάδα του.

Συντάκτης:Κίμων Δεμερτζής

Πηγή: contra.gr
http://www.contra.gr/storydetail.aspx?ArticleID=64947

  • YOU
  • YOU
  • YOU
  • YOU
  • YOU
  • YOU
  • YOU
  • YOU

ΑΡΧΕΙΟ

Ακόμη ένα Σαββατόβραδο γέμισε το My Way από κόσμο γεμάτο κέφι και τρελή διάθεση για χορό! Ρίξτε μ…
Στην εκδήλωση που θα πραγματοποιήσει το Σάββατο 4 Ιανουαρίου 2020 και ώρα 19:00 στην αίθουσα…
γράφει ο Σωτ. Γαλανός Τα ακόλουθα λόγια της γραφή μου ας είναι από καρδιάς για τον αγαπητό μας σ’…
Ο Α.Σ. Κεφαλονιά μπορεί να περηφανεύεται για άλλη μια χρονιά για την πρόοδο των αναπτυξιακών…
Σε κλίμα ευφρόσυνο, με πολλά παραδοσιακά κεράσματα και ευχές, πραγματοποιήθηκε , 29 Δεκέμβρη…
  • YOU
  • YOU
  • YOU
  • YOU

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

27 Ιουλίου 2024
Ξεκίνησε σήμερα η πρώτη μέρα του Τουρνουά Beachvolley K22 Finals 2024 στην παραλία του Άη Χέλη. …
27 Ιουλίου 2024
Πραγματοποιήθηκε σήμερα Παρασκευή 26 Ιουλίου και ώρα 21.00, στα Μεταξάτα η εκδήλωση για τα 200 …
26 Ιουλίου 2024
Παρευρεθήκαμε σήμερα στη διατομική έκθεση “Υποθαλάσσιες πολυμορφίες” / “Underwaterdiversities” …
26 Ιουλίου 2024
Με ομιλία από τον Διονύση Γαρμπή και χορούς από τον Καλλιτεχνικο-Χορευτικό Σύλλογο Φραγκάτων «Ο …
  • YOU
  • YOU
  • YOU
  • YOU

ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Ανακαλύψτε το Μέλλον της Μετακίνησης στην Νippy eco mobility
17 Ιουλίου 2024
Eίναι το νέο σημείο αναφοράς για e-bikes, e-scooters και αξεσουάρ, την οδό Σουηδίας 125. Εκεί θα…
«Τρυπώσαμε» στις πρόβες της θεατρικής παράστασης «Το θεριό του ταύρου»
11 Ιουλίου 2024
ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ «ΤΟ ΘΕΡΙΟ ΤΟΥ ΤΑΥΡΟΥ» Σάββατο 13 & Κυριακή 14 Ιουλίου και ώρα 21:00, σ…
«Παραδοσιακό Μαγειριό» η νέα επιχείρηση στην οδό Σιτεμπόρων στο Αργοστόλι
8 Ιουλίου 2024
Το νέο παραδοσιακό μαγειρείο στην οδό Σιτεμπόρων Αργοστόλι άνοιξε και σας περιμένει! Μια νέα …
Tzannatos Jewellers Corner : Το νέο κόσμημα του Λιθοστρώτου
21 Ιουνίου 2024
Ο στόχος μας πάντα είναι να προσφέρουμε ποιοτικά, διαχρονικά αλλά και μοντέρνα σχέδια για την το…
  • YOU
  • YOU
  • YOU
  • YOU