Skip to main content
5 Μαρτίου 2010

Απάντηση της Νομαρχίας σε δημοσίευμα ιστοσελίδας

Απαντώντας σε σχετική παρέμβαση «αναγνώστη» στο kefaloniapress αναφορικά με το ζήτημα της συγκέντρωσης υλικού για την συμμετοχή μας στην έκθεση της Μόσχας και της Γαλλίας, οφείλουμε να διευκρινίσουμε τα εξής:
Η Νομαρχία απευθύνεται σε φορείς που έχουν ήδη στην διάθεση τους υλικό προβολής και προφανώς δεν ενημερώνει προκειμένου να προβούν σε δημιουργία υλικού την τελευταία στιγμή. Αλλωστε το πρόγραμμα συμμετοχής μας στις εγχώριες και διεθνείς τουριστικές εκθέσεις για το 2010 ήταν ήδη γνωστό από τις 3/12/2009 που συνεκλήθη η Νομαρχιακή Επιτροπή Τουριστικής Προβολής (ΝΕΤΠ) και συζήτησε διεξοδικά το ζήτημα της συμμετοχής μας στις εκθέσεις αλλά και από την σχετική συνεδρίαση του Νομαρχιακού Συμβουλίου στις 14/12/2009, στην οποία με την υπ.αριθμ 184 Απόφαση κοινοποιήθηκε και ενεκρίθη η συμμετοχή μας στις εκθέσεις του 2010 με αναλυτική περιγραφή τους. Επίσης δελτίο τύπου που αφορά στην συμμετοχή μας στις εκθέσεις και άλλα τουριστικά δρώμενα πχ road show, έχει σταλεί έγκαιρα σε όλα τα ΜΜΕ από την Εταιρεία Τουρισμού Ιονίων Νήσων (ΕΤΙΝ).

Η ενημέρωση, λίγο πριν αποσταλούν τα έντυπα προβολής στις εκθέσεις που έχει προαποφασιστεί να συμμετέχουμε, αποτελεί μια επιπρόσθετη – τελευταία υπενθύμιση στους φορείς, ενδεχομένως περιττή κατΆ άλλους όμως κατΆ εμάς αναγκαία.

Προσπάθεια μας είναι σε κάθε έκθεση να συμμετέχουμε με έντυπα στην γλώσσα της χώρας που φιλοξενεί την έκθεση, έτσι π.χ. στο Ελσίνκι της Φινλανδίας συμμετείχαμε με έντυπα στην Φινλανδική γλώσσα, στο Μόναχο της Γερμανίας με έντυπα στην Γερμανική γλώσσα, κατΆ επέκταση και στις εκθέσεις Γαλλίας – Ρωσίας θα συμμετέχουμε με έντυπα στην Γαλλική και Ρώσικη γλώσσα αντίστοιχα. Αυτά που ο «αναγνώστης» ισχυρίζεται είναι για εμάς οφθαλμοφανή και αυτονόητα: όχι μόνο οι Γάλλοι και οι Ρώσοι αλλά κάθε χώρα επιθυμεί οι συμμετέχοντες στην τουριστική έκθεση να έχουν έντυπα προβολής στην γλώσσα της.

Ως εκ τούτου επειδή η Νομαρχία δεν γνωρίζει μαγικά κόλπα για δημιουργία εντύπων εντός 24ώρου, αλλά δίνει έμφαση στην καλή οργάνωση και στο σωστό προγραμματισμό, έχει φροντίσει προ πολλού χρόνου να εκδώσει έντυπα στην Γαλλική και Ρώσικη γλώσσα. Μάλιστα στην Ρώσικη γλώσσα έχει εκδοθεί επί πλέον έντυπο με τίτλο «Θρησκευτικά μονοπάτια», απευθυνόμενο στους λάτρεις του Θρησκευτικού τουρισμού.

Από την Ρωσία είχαμε κάποιες αφίξεις όχι το 2009 αλλά το 2008 (charter) και προσπαθούμε εκ νέου να προσεγγίσουμε την εν λόγω αγορά διότι Θεωρούμε, ότι εμφανίζει μια ιδιαίτερη δυναμική στις εξελίξεις του τουρισμού και μάλιστα αφορά σε τουρισμό που χαρακτηρίζεται από οικονομική ευχέρεια και «γενναιοδωρία», στις δαπάνες των διακοπών του. . .

Από την Γαλλία δεν υπάρχουν charter, αυτό όμως δεν αποκλείει το εν δυνάμει ενδιαφέρον του τουριστικού κοινού, του οποίου η μετάβαση στον Νομό μας με charter είναι ικανή αλλά όχι και αναγκαία προϋπόθεση για να επισκεφτεί τα νησιά μας. Η διεύρυνση των αγορών-στόχων μας συνιστά μια βασική μας προτεραιότητα, καθώς επιδιώκουμε την διαφοροποίηση του τουριστικού μας προϊόντος και την ολοχρονική έλευση επισκεπτών κυρίως εκείνων που ανταποκρίνονται σε κάποια πρότυπα ποιότητας και ευμάρειας οικονομικής. Είναι εύκολα κατανοητό ότι όλα τα Κράτη- αγορές διαθέτουν κοινό που αναζητά νέους προορισμούς των διακοπών του.

Αυτό ακριβώς το κοινό επιδιώκουμε να προσελκύσουμε. ΜΆ αυτόν τον τρόπο είτε αναπληρώνονται απώλειες από παραδοσιακές τουριστικές αγορές, είτε αυξάνεται η τουριστική κίνηση του Νομού μας. Αλλωστε ο σκοπός μας ασφαλώς δεν είναι η προσέγγιση μόνον εκείνων που επιλέγουν τα οικονομικότερα των μέσων (αυτοκίνητο, ή charter) για την πραγματοποίηση των θερινών τους εξορμήσεων.

Είναι δεδομένο ότι δεν «παίρνουμε σβάρνα τις εκθέσεις, αέρα και κάερα», όπως χαρακτηριστικά αναφέρει ο αναγνώστης. Ασφαλώς υπάρχει συγκεκριμένη στόχευση και ολοκληρωμένος σχεδιασμός, ο οποίος προγραμματίζεται από την ΕΤΙΝ και καθίσταται ή όχι αποδεκτός- αφού αξιολογηθεί διεισδυτικά- από τα αρμόδια συλλογικά όργανα της Νομαρχίας.

Αξίζει επίσης να σημειώσουμε ότι η Νομαρχία αποφάσισε να συμμετέχει στην έκθεση του Ελσίνκι της Φινλανδίας, την μεγαλύτερη τουριστική έκθεση της Σκανδιναβίας, παρόλο που τόσο ο ΕΟΤ όσο και η ΕΤΙΝ αρνήθηκαν να συμμετάσχουν, επειδή θεώρησε επιβεβλημένη την παρουσία της, με δεδομένη την κατά τουλάχιστον 40% αύξηση στις αφίξεις Φινλανδών επισκεπτών το 2009 σε σχέση με αυτές του 2008.
Οπωσδήποτε όμως ευχαριστούμε τον «αναγνώστη» για την παρέμβαση του, καθώς έδωσε το έναυσμα για μια πιο εμπεριστατωμένη τοποθέτησή μας επί των τεθέντων ερωτημάτων, ώστε να διευκρινιστούν ανάλογα ζητήματα που είχαν προκύψει στο παρελθόν ή που πιθανόν να προκύψουν στο μέλλον.

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΤΗΣ ΝΟΜΑΡΧΙΑΣ

  • YOU
  • YOU
  • YOU
  • YOU
  • YOU
  • YOU
  • YOU
  • YOU

ΑΡΧΕΙΟ

Ακόμη ένα Σαββατόβραδο γέμισε το My Way από κόσμο γεμάτο κέφι και τρελή διάθεση για χορό! Ρίξτε μ…
Στην εκδήλωση που θα πραγματοποιήσει το Σάββατο 4 Ιανουαρίου 2020 και ώρα 19:00 στην αίθουσα…
γράφει ο Σωτ. Γαλανός Τα ακόλουθα λόγια της γραφή μου ας είναι από καρδιάς για τον αγαπητό μας σ’…
Ο Α.Σ. Κεφαλονιά μπορεί να περηφανεύεται για άλλη μια χρονιά για την πρόοδο των αναπτυξιακών…
Σε κλίμα ευφρόσυνο, με πολλά παραδοσιακά κεράσματα και ευχές, πραγματοποιήθηκε , 29 Δεκέμβρη…
  • YOU
  • YOU
  • YOU
  • YOU

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

27 Ιουλίου 2024
Ξεκίνησε σήμερα η πρώτη μέρα του Τουρνουά Beachvolley K22 Finals 2024 στην παραλία του Άη Χέλη. …
27 Ιουλίου 2024
Πραγματοποιήθηκε σήμερα Παρασκευή 26 Ιουλίου και ώρα 21.00, στα Μεταξάτα η εκδήλωση για τα 200 …
26 Ιουλίου 2024
Παρευρεθήκαμε σήμερα στη διατομική έκθεση “Υποθαλάσσιες πολυμορφίες” / “Underwaterdiversities” …
26 Ιουλίου 2024
Με ομιλία από τον Διονύση Γαρμπή και χορούς από τον Καλλιτεχνικο-Χορευτικό Σύλλογο Φραγκάτων «Ο …
  • YOU
  • YOU
  • YOU
  • YOU

ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Ανακαλύψτε το Μέλλον της Μετακίνησης στην Νippy eco mobility
17 Ιουλίου 2024
Eίναι το νέο σημείο αναφοράς για e-bikes, e-scooters και αξεσουάρ, την οδό Σουηδίας 125. Εκεί θα…
«Τρυπώσαμε» στις πρόβες της θεατρικής παράστασης «Το θεριό του ταύρου»
11 Ιουλίου 2024
ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ «ΤΟ ΘΕΡΙΟ ΤΟΥ ΤΑΥΡΟΥ» Σάββατο 13 & Κυριακή 14 Ιουλίου και ώρα 21:00, σ…
«Παραδοσιακό Μαγειριό» η νέα επιχείρηση στην οδό Σιτεμπόρων στο Αργοστόλι
8 Ιουλίου 2024
Το νέο παραδοσιακό μαγειρείο στην οδό Σιτεμπόρων Αργοστόλι άνοιξε και σας περιμένει! Μια νέα …
Tzannatos Jewellers Corner : Το νέο κόσμημα του Λιθοστρώτου
21 Ιουνίου 2024
Ο στόχος μας πάντα είναι να προσφέρουμε ποιοτικά, διαχρονικά αλλά και μοντέρνα σχέδια για την το…
  • YOU
  • YOU
  • YOU
  • YOU