Skip to main content
1 Απριλίου 2011

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ στο myΚefalonia η συνέντευξη του Χρήστου Θηβαίου

Σας εξασφαλίσαμε πρώτοι εμείς, το mykefalonia.com και το Kefalonitis Magazine την ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ συνέντευξη του Χρήστου Θηβαίου μία μέρα πριν την συναυλία του στην Κεφαλονιά… Τον «πιάσαμε» πάνω στις ετοιμασίες για το ταξίδι του και με πολύ καλή διάθεση μας μίλησε παραχωρώντας μας μια μίνι συνέντευξη…Βρίσκεστε ήδη στο νησί ή ετοιμάζεστε για να έρθετε;

Ετοιμαζόμαστε να έρθουμε. Μας βρήκατε πάνω στις ετοιμασίες…

Είναι η πρώτη σας φορά στο νησί ή έχετε ξανα έρθει σε κάποια άλλη συναυλία;

Έχω ξανάρθει αρκετές φορές και με τον κο Μικρούτσικο, έχουμε παίξει μαζί στο Δημοτικό Θέατρο καθώς επίσης και με τον Γιώργο Νταλάρα έχω κάνει συναυλίες. Σαφώς και έχω έρθει και μόνος μου να παίξω. Με το Θάνο εκτός από το Δημοτικό Θέατρο έχουμε παίξει και στο Λιμάνι στη Σάμη όταν ξεκινήσαμε την μεγάλη περιοδεία με τον Γιάννη Κούτρα για το αφιέρωμα στον Νίκο Καββαδία. Τέλος, έχω κάνει και συναυλίες με τον Λαυρέντη το Μαχαιρίτσα.

Εντυπώσεις γενικά από την Κεφαλονιά και τον κόσμο της;…

Πάρα πολύ όμορφες… γενικά όσες φορές έχω έρθει ήταν εξαιρετικές οι συνθήκες, είχανε πάει όλα καλά. Από την διοργάνωση μέχρι την συμμετοχή του κόσμου στη συναυλία.

Αυτή τη στιγμή βρίσκεστε σε κάποια περιοδεία;

Αυτή τη στιγμή κάνουμε μια πολύ μεγάλη περιοδεία με το Θάνο το Μικρούτσικο και το Θύμιο Παπαδόπουλο στα πνευστά, μια πολύ ιδιαίτερη συνεργασία η οποία θα συνεχιστεί για τα επόμενα δύο χρόνια με διαφορετικό ρεπερτόριο όμως και πάνω σε διαφορετικό σκηνοθετικό στήσιμο.

Θα δείτε πραγματικά μια πολύ ιδιαίτερη παράσταση με εμάς τους τρεις: ο Θάνος στο πιάνο και στο τραγούδι σε κάποια τραγούδια που έχει γράψει ο ίδιος, κι εγώ που θα τραγουδήσω τραγούδια από την περίοδο των «Συνήθων Υπόπτων». Από κει και πέρα, θα τραγουδήσω κάποια κομμάτια από την συνεργασία μου με το Θάνο Μικρούτσικο καθώς επίσης διάφορα παλιά και καινούρια του Θάνου. Σίγουρα θα γίνει ένα μεγάλο αφιέρωμα στον Νίκο Καββαδία και προς το τέλος θα παίξουμε τα πιο γνωστά που έχει αγαπήσει πολύ όλος ο κόσμος, δηλαδή, από «Του αιώνα την παράγκα» μέχρι το «Γορίλα».

Είναι ένα πραγματικά πολύ ενδιαφέρον πρόγραμμα το οποίο είναι ουσιαστικά στην κόψη του ξυραφιού γιατί είναι πολύ δύσκολο τρεις άνθρωποι να καταφέρουνε να δημιουργήσουνε το κλίμα που απαιτείται για την ερμηνεία αυτών των τραγουδιών, αλλά νομίζουμε ότι έχουμε κάνει πραγματικά ό,τι καλύτερο γίνεται και βρισκόμαστε στην καλύτερη μας φόρμα.

Τι σας ώθησε ώστε να συμπεριλάβετε την Κεφαλονιά στους σταθμούς της περιοδείας σας;

Κατ’ αρχήν, ας ξεκινήσουμε από τον τίτλο των συναυλιών, ο οποίος είναι «Στην ίδια πόλη υπό βροχήν», ο οποίος είναι συμβολικός και μεταφορικός με την έννοια ότι μπορεί να είναι αίθριος ο καιρός αύριο στην Κεφαλονιά, αλλά σίγουρα βρισκόμαστε σε μια Υπο Βροχήν πολιτική και κοινωνική περίοδο της χώρας, αναγκαζόμαστε, δηλαδή, όλοι να υπομείνουμε σε αυτά τα νέα μέτρα, να προσπαθήσουμε να καταλάβουμε τι είναι αυτό το οποίο μας έχουνε πείσει ότι είναι η κρίση και δυστυχώς το μεγαλύτερο και το πιο βαρύ αντίκτυπο έχει να κάνει με την ανεργία στους νέους ανθρώπους. Αυτό είναι το πιο σημαντικό. Μέσα σε όλη αυτή την πολιτικοκοινωνική κατάσταση ερχόμαστε με το Θάνο και το Θύμιο να γνωριστούμε από κοντά και πάλι, να «αλλάξουμε εκ νέου διευθύνσεις», όπως λέει και ο Θάνος και να πούμε ότι είμαστε παρόντες, ότι είμαστε εδώ και ότι κάνουμε μια μεγάλη περιοδεία με το χαμηλότερο δυνατό κόστος που γίνεται για να έρθουμε να σας χτυπήσουμε την πόρτα και να παίξουμε τα τραγούδια στα σπίτια σας.

Πέρα από την επερχόμενη περιοδεία το καλοκαίρι, να σας πούμε ότι ερχόμαστε με τις δικές μας δυνάμεις χωρίς να περιμένουμε οι ίδιοι να εκταμιεύσουμε χρήματα και να τα αφαιρέσουμε από αλλού.

Θέλουμε από τώρα να πάμε σε χώρους όπου δεν πηγαίνει πολύς κόσμος το χειμώνα συνήθως. Είμαστε εδώ, είμαστε παρόντες, με σκοπό να δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό για μια ωραία συναυλία εκεί όπου θα μας ζητηθεί.

Μιλήστε μας για τις πιο αξιομνημόνευτες συνεργασίες σας. Μιλήστε μας για τον Θάνο.

Σίγουρα υπάρχουνε πάρα πολλά που θα μπορούσα να πω. Σίγουρα είναι και πολύ μεγάλη τιμή η ευκαιρία που είχα για να συνεργαστώ με διάφορους άλλους ερμηνευτές του Θάνου, όπως είναι ο Βασίλης ο Παπακωσταντίνου, ο Γιάννης Κούτρας, ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας, ο Γιάννης Κότσιρας, η Χάρις Αλεξίου, η Δήμητρα Γαλάνη, ο Δημήτρης Μητροπάνος… από τη μία μεριά σε σχέση με το Θάνο, η πιο αξιομνημόνευτη στιγμή είναι η ίδια μου η σχέση με το Θάνο ο οποίος, δε σας κρύβω ότι είναι ένας πάρα πολύ γεναιόδωρος άνθρωπος και καταφέρνει να παραμείνει και να διατηρεί το νεαρόν του συναισθηματισμού του, επειδή διαρκώς είναι σε θέση να χαρίσει πράγματα.

Από την άλλη μεριά, πρόκειται για έναν μεγάλο δάσκαλο που στην ουσία είναι ο δάσκαλός μου εδώ στην Ελλάδα μετά τον Ουμπέρτο Έκο που είχα στην Ιταλία. Ο μεγάλος μου δάσκαλος είναι ο Θάνος ο Μικρούτσικος ο οποίος με διδάσκει την τέχνη μου, με διδάσκει ήθος, με διδάσκει να χαίρομαι να ζω τη ζωή μου και αυτό θα το δείτε και επί σκηνής.

Δισκογραφικά σε τι σημείο βρίσκεστε;

Υπάρχουν αρκετά πράγματα δισκογραφικά τα οποία ετοιμάζουμε. Εγώ προσωπικά ετοιμάζω δύο πράγματα: μια δουλειά πάνω σε μια ξεχασμένη ιστορία, την πρώτη αιματηρή εξέγερση σε Ελληνικό έδαφος από τους μεταλλωρύχους της Σερίφου την 21η Αυγούστου του 1916, που στην ουσία είναι μια προσπάθεια για μια νέα γραφή πάνω σε πολιτικό τραγούδι.

Από την άλλη μεριά ετοιμάζω κάτι που το αγαπάω πάρα πολύ, με τον αγαπημένο μου ποιητή τον Αργύρη Χιόνη και μαζί με το Θάνο έχουμε συζητήσει ότι θέλουμε να κάνουμε κάτι πάνω στον Κώστα Τριπολίτη με 10 καινούρια τραγούδια και 6 παλιά από τους δίσκους που είχε κάνει, «Συγνώμη για την άμυνα» και το «Όλα από χέρι καμμένα».

Τι θα θέλατε να πείτε σε αυτούς που θα έρθουν να σας ακούσουν;

Να τους πούμε ότι θα δώσουμε τον καλύτερο μας εαυτό και ότι το μεγαλύτερο δώρο που έχει ο άνθρωπος είναι να χαίρεται τη ζωή του και εμείς από την πλευρά μας προσπαθούμε να κάνουμε το καλύτερο δυνατό γι΄αυτό. Το πιο σημαντικό που θα ήθελα να πω εγώ είναι να μην απογοητεύται ο κόσμος και να χαίρεται τη ζωή του!

  • YOU
  • YOU
  • YOU
  • YOU
  • YOU
  • YOU
  • YOU
  • YOU

ΑΡΧΕΙΟ

Ακόμη ένα Σαββατόβραδο γέμισε το My Way από κόσμο γεμάτο κέφι και τρελή διάθεση για χορό! Ρίξτε μ…
Στην εκδήλωση που θα πραγματοποιήσει το Σάββατο 4 Ιανουαρίου 2020 και ώρα 19:00 στην αίθουσα…
γράφει ο Σωτ. Γαλανός Τα ακόλουθα λόγια της γραφή μου ας είναι από καρδιάς για τον αγαπητό μας σ’…
Ο Α.Σ. Κεφαλονιά μπορεί να περηφανεύεται για άλλη μια χρονιά για την πρόοδο των αναπτυξιακών…
Σε κλίμα ευφρόσυνο, με πολλά παραδοσιακά κεράσματα και ευχές, πραγματοποιήθηκε , 29 Δεκέμβρη…
  • YOU
  • YOU
  • YOU
  • YOU

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

27 Ιουλίου 2024
Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Πουλάτων «Το Αγκαλάκι» διοργάνωσε το παραδοσιακό πανηγύρι του Αγίου Παντ…
27 Ιουλίου 2024
Ξεκίνησε σήμερα η πρώτη μέρα του Τουρνουά Beachvolley K22 Finals 2024 στην παραλία του Άη Χέλη. …
27 Ιουλίου 2024
Πραγματοποιήθηκε σήμερα Παρασκευή 26 Ιουλίου και ώρα 21.00, στα Μεταξάτα η εκδήλωση για τα 200 …
26 Ιουλίου 2024
Παρευρεθήκαμε σήμερα στη διατομική έκθεση “Υποθαλάσσιες πολυμορφίες” / “Underwaterdiversities” …
  • YOU
  • YOU
  • YOU
  • YOU

ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Ανακαλύψτε το Μέλλον της Μετακίνησης στην Νippy eco mobility
17 Ιουλίου 2024
Eίναι το νέο σημείο αναφοράς για e-bikes, e-scooters και αξεσουάρ, την οδό Σουηδίας 125. Εκεί θα…
«Τρυπώσαμε» στις πρόβες της θεατρικής παράστασης «Το θεριό του ταύρου»
11 Ιουλίου 2024
ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ «ΤΟ ΘΕΡΙΟ ΤΟΥ ΤΑΥΡΟΥ» Σάββατο 13 & Κυριακή 14 Ιουλίου και ώρα 21:00, σ…
«Παραδοσιακό Μαγειριό» η νέα επιχείρηση στην οδό Σιτεμπόρων στο Αργοστόλι
8 Ιουλίου 2024
Το νέο παραδοσιακό μαγειρείο στην οδό Σιτεμπόρων Αργοστόλι άνοιξε και σας περιμένει! Μια νέα …
Tzannatos Jewellers Corner : Το νέο κόσμημα του Λιθοστρώτου
21 Ιουνίου 2024
Ο στόχος μας πάντα είναι να προσφέρουμε ποιοτικά, διαχρονικά αλλά και μοντέρνα σχέδια για την το…
  • YOU
  • YOU
  • YOU
  • YOU