Skip to main content
21 Δεκεμβρίου 2005

Δραστηριότητα στο Εξωτερικό εν οψει προγράμματος ΙΚΙ στο νέο έτος 2006

Εκλογή του κ. Ηλία Μπεριάτου ως αντιπροέδρου
του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Πολεοδόμων (ECTP)

Ο αντιπρόεδρος του Ιδρύματος Κεφαλονιάς και Ιθάκης και πρόεδρος του Συλλόγου Ελλήνων Πολεοδόμων καθηγητής κ. Η. Μπεριάτος, εν όψει και του προγράμματος του ΙΚΙ στο νέο έτος 2006, ανέπτυξε προσφάτως δραστηριότητα στο εξωτερικό, τα αποτελέσματα της οποίας παρατίθενται στη συνέχεια. 1. Συμμετείχε στο διεθνές συνέδριο Πολεοδομίας στο Μπιλμπάο της Ισπανίας (16-21 Οκτωβρίου), απ’ όπου απέσπασε την απόφαση της διεξαγωγής του ετήσιου διεθνούς σεμιναρίου στην Κεφαλονιά ( τον Μαϊο ή Ιούνιο 2006) με δαπάνες της Διεθνούς Εταιρείας Πολεοδόμων και Χωροτακτών. Το θέμα του Σεμιναρίου είναι τα αναπτυξιακά, χωροταξικά και περιβαλλοντικά προβλήματα της Κεντρικής Μεσογείου και ειδικότερα της περιοχής Αδριατικής –Ιονίου ενώ προβλέπεται η συμμετοχή άνω των 100 επιστημόνων από το εξωτερικό και σημαντική συμμετοχή από το εσωτερικό.

2.Έλαβε μέρος στην πρόσφατη Γενική Συνέλευση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Πολεοδόμων (ECTP) που πραγματοποιήθηκε στην Σλοβενία κατά την οποία εκλέχτηκε ομόφωνα –από τους εκπροσώπους 25 ευρωπαϊκών κρατών – αντιπρόεδρος του Συμβουλίου και μέλος της εκτελεστικής επιτροπής.
Επίσης ορίστηκε από το Συμβούλιο της Ευρώπης (Διεύθυνση Χωροταξίας και τοπίου) ως γενικός rapporteur στο διεθνές σεμινάριο που διοργανώθηκε στο ίδιο μέρος, στο πλαίσιο της Επιτροπής Υπουργών Χωροταξίας του Συμβουλίου (CEMAT). Στο σεμινάριο που είχε θέμα “ Δίκτυα πόλεων και διαχείριση του αστικού χώρου” μίλησαν ανώτεροι δημόσιοι λειτουργοί, πανεπιστημιακοί καθώς και ειδικοί εμπειρογνώμονες χωροταξίας από τις χώρες μέλη,. Ο κ. Μπεριατος είχε συνεργασία με την Διευθύντρια Χωροταξίας και Τοπίου του Συμβουλίου της Ευρώπης (κα Μ. Dejeant-Pons) για διοργάνωση μελλοντικών επιστημονικών εκδηλώσεων για το τοπίο στην Ελλάδα και τα Ιόνια Νησιά.

3.Ο κ. Η. Μπεριάτος συμμετείχε επίσης κατόπιν προσκλήσεως από το Μεσογειακό Κέντρο CALAME (Centre d’ Analyse et de Liaison des Acteurs de la Mediterranee), σε διεθνές φόρουμ εμπειρογνωμόνων που έγινε στις 24 Νοεμβρίου στην Μασσαλία με αφορμή τον εορτασμό των 10 χρόνων της Ευρωμεσογειακής Συνεργασίας. Αντικείμενο της συνάντησης ήταν «Η Ανανέωση της Μεσογειακής πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

4.Στην συνέχεια έλαβε μέρος στο στρογγυλό τραπέζι του διεθνούς συμποσίου ‘Ο βιώσιμος τουρισμός στις προστατευόμενες περιοχές’ που πραγματοποιήθηκε στις 25 και 26 Νοεμβρίου στην Γαλλική πόλη Νίκαια υπό την αιγίδα του γαλλικού υπουργείου Οικολογίας και Βιώσιμης Ανάπτυξης και των περιφερειών Provence – Alpes- Cote d’ Azur και Piemonte οι ειδικοί επιστήμονες των οποίων προσκλήθηκαν από το ΙΚΙ στην Κεφαλονιά. για το πάρκο του Αίνου. Επίσης συμμετείχε σε ανάλογη εκδήλωση της επαρχίας της Μπολόνια (17/11/05), στην πόλη Σάσο Μαρκόνι, με τους δήμους της περιοχής , για την ‘Βιώσιμη τουριστική ανάπτυξη των Αππεννίνων που βρίσκονται ανάμεσα στην Μπολόνια και Φλωρεντία – Προτάσεις για ένα τουρισμό χαμηλής ταχύτητας’ καθώς επίσης και στη Φλωρεντία (5 Δεκεμβρίου) για το ‘Μεσογειακό Τοπίο’

5. Στις 9 και 10 Δεκεμβρίου συμμετείχε ως εκπρόσωπος του ελληνικού κονσόρτσιουμ, στην διεθνή συνάντηση εργασίας της συντονιστικής επιτροπής του προγράμματος URBACOST (Παράκτια αστικοποίηση και ζώνες υψηλής ιστορικής διαστρωμάτωσης) στο πλαίσιο της κοινοτικής πρωτοβουλίας INTERREG III που πραγματοποιήθηκε στην πολυτεχνική σχολή του πανεπιστημίου της Ρώμης. Στο πρόγραμμα αυτό, που έχει επικεφαλής το Κέντρο Περιφερειών Μεσογείου για το Περιβάλλον (ΚΕΠΕΜΕΠ- Med Regio) συμμετέχουν όλες οι τοπικές Ενώσεις Δήμων και Κοινοτήτων (ΤΕΔΚ) της Δυτικής Ελλάδας και των Ιονίων Νήσων και τρία ελληνικά πανεπιστήμια.. Στην συνάντηση αυτή, εκτός του κ. Μπεριάτου, παραβρέθηκε η καθηγήτρια κα Ν. Γιαννακοδήμου και η εκπρόσωπος της ΤΕΔΚ Λευκάδας.

Ο κ Μπεριάτος, αναμένεται τέλη Δεκεμβρίου στην Κεφαλονιά, για συμμετάσχει στην πρωτοχρονιάτικη εκδήλωση του ΙΚΙ.

  • YOU
  • YOU
  • YOU
  • YOU
  • YOU
  • YOU
  • YOU
  • YOU

ΑΡΧΕΙΟ

Ακόμη ένα Σαββατόβραδο γέμισε το My Way από κόσμο γεμάτο κέφι και τρελή διάθεση για χορό! Ρίξτε μ…
Στην εκδήλωση που θα πραγματοποιήσει το Σάββατο 4 Ιανουαρίου 2020 και ώρα 19:00 στην αίθουσα…
γράφει ο Σωτ. Γαλανός Τα ακόλουθα λόγια της γραφή μου ας είναι από καρδιάς για τον αγαπητό μας σ’…
Ο Α.Σ. Κεφαλονιά μπορεί να περηφανεύεται για άλλη μια χρονιά για την πρόοδο των αναπτυξιακών…
Σε κλίμα ευφρόσυνο, με πολλά παραδοσιακά κεράσματα και ευχές, πραγματοποιήθηκε , 29 Δεκέμβρη…
  • YOU
  • YOU
  • YOU
  • YOU

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

27 Ιουλίου 2024
Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Πουλάτων «Το Αγκαλάκι» διοργάνωσε το παραδοσιακό πανηγύρι του Αγίου Παντ…
27 Ιουλίου 2024
Ξεκίνησε σήμερα η πρώτη μέρα του Τουρνουά Beachvolley K22 Finals 2024 στην παραλία του Άη Χέλη. …
27 Ιουλίου 2024
Πραγματοποιήθηκε σήμερα Παρασκευή 26 Ιουλίου και ώρα 21.00, στα Μεταξάτα η εκδήλωση για τα 200 …
26 Ιουλίου 2024
Παρευρεθήκαμε σήμερα στη διατομική έκθεση “Υποθαλάσσιες πολυμορφίες” / “Underwaterdiversities” …
  • YOU
  • YOU
  • YOU
  • YOU

ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Ανακαλύψτε το Μέλλον της Μετακίνησης στην Νippy eco mobility
17 Ιουλίου 2024
Eίναι το νέο σημείο αναφοράς για e-bikes, e-scooters και αξεσουάρ, την οδό Σουηδίας 125. Εκεί θα…
«Τρυπώσαμε» στις πρόβες της θεατρικής παράστασης «Το θεριό του ταύρου»
11 Ιουλίου 2024
ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ «ΤΟ ΘΕΡΙΟ ΤΟΥ ΤΑΥΡΟΥ» Σάββατο 13 & Κυριακή 14 Ιουλίου και ώρα 21:00, σ…
«Παραδοσιακό Μαγειριό» η νέα επιχείρηση στην οδό Σιτεμπόρων στο Αργοστόλι
8 Ιουλίου 2024
Το νέο παραδοσιακό μαγειρείο στην οδό Σιτεμπόρων Αργοστόλι άνοιξε και σας περιμένει! Μια νέα …
Tzannatos Jewellers Corner : Το νέο κόσμημα του Λιθοστρώτου
21 Ιουνίου 2024
Ο στόχος μας πάντα είναι να προσφέρουμε ποιοτικά, διαχρονικά αλλά και μοντέρνα σχέδια για την το…
  • YOU
  • YOU
  • YOU
  • YOU