Skip to main content
8 Ιουνίου 2007

Εγγραφές ενηλίκων σε νέα προγράμματα εκπαίδευσης του Ι.Δ.ΕΚ.Ε

Εγγραφές ενηλίκων σε νέα προγράμματα εκπαίδευσης του Ι.Δ.ΕΚ.Ε. διάρκειας 125 ωρών, για την περίοδο 2007-2008. Το Κέντρο Εκπαίδευσης Ενηλίκων (Κ.Ε.Ε.) Κεφαλληνίας και Ιθάκης θα ξεκινήσει τον Σεπτέμβριο του 2007 την υλοποίηση των εξής νέων εκπαιδευτικών προγραμμάτων Δια Βίου Εκπαίδευσης, διάρκειας 125 ωρών: 1) Κοινωνική οικονομία και κοινωνική επιχειρηματικότητα. Το πρόγραμμα αυτό ενδιαφέρει οποιονδήποτε επιθυμεί να βρει εργασία, να δημιουργήσει συλλογική επιχείρηση κοινωνικού χαρακτήρα ή απλά να ενημερωθεί για ζητήματα που αναφέρονται στην ισότητα των ευκαιριών απασχόλησης και στη γυναικεία επιχειρηματικότητα. Καθώς μελετώνται οι έννοιες της κοινωνικής οικονομίας και επιχειρηματικότητας, της οργάνωσης, διοίκησης και πολιτικής της αγοράς (marketing) των κοινωνικών επιχειρήσεων, και της ισότητας των ευκαιριών στην επαγγελματική και κοινωνική ζωή και στην γυναικεία επιχειρηματικότητα, ενδιαφέρει από ενήλικες ανεξαρτήτως χαρακτηριστικών και προηγούμενης εμπειρίας (άντρες ή γυναίκες, νέους και μεγαλύτερης ηλικίας, εργαζόμενους ή μη) μέχρι στελέχη επιχειρήσεων ή μεγάλων οργανισμών που θέλουν να ενημερωθούν για την πολιτική των ίσων ευκαιριών επί μέρους κατηγοριών εργαζομένων. Αφορά, επίσης, ευπαθείς κοινωνικές ομάδες που επιθυμούν να δημιουργήσουν κάποια δομή κοινωνικής επιχείρησης.

2) Ανάπτυξη κοινωνικών δεξιοτήτων στο χώρο εργασίας. Το πρόγραμμα ενδιαφέρει οποιονδήποτε επιθυμεί να βρει εργασία ή να βελτιώσει την επαγγελματική του θέση. Τα οφέλη που αναμένεται να κερδίσει αναφέρονται σε γνώσεις και ικανότητες σχετικές με τη διαχείριση του εαυτού (αυτογνωσία), την επαγγελματική καριέρα του ίδιου ή των παιδιών του, αλλά και των μαθητών ή των υφισταμένων του (συμβουλευτική σταδιοδρομίας), τη διαχείριση του άγχους και την βελτίωση του ομαδικού πνεύματος και της επικοινωνίας στους χώρους εργασίας.

3) Διαχείριση κινδύνων και κρίσεων και αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών. Το πρόγραμμα απευθύνεται σε οποιονδήποτε χρειάζεται ή επιθυμεί να αποκτήσει ικανότητες διαχείρισης κρίσεων και πανικού σε περιπτώσεις φυσικών καταστροφών. Αφορά άτομα ή ομάδες εθελοντών ή επαγγελματιών που θέλουν να μάθουν πώς να χειρίζονται δύσκολες καταστάσεις εξαιτίας σεισμών, πλημμυρών, πυρκαγιών προσφέροντας πρώτες βοήθειες και υποστήριξη στους πληγέντες, ή υπηρεσίες οργάνωσης και διαχείρισης σχετικών καταυλισμών.

Τα προγράμματα είναι διάρκειας 125 ωρών και οδηγούν στην απόκτηση «Πιστοποιητικού Διά Βίου Εκπαίδευσης», σύμφωνα με τον νόμο 3369/6-7-2005. Ανάλογα με τον αριθμό των αιτήσεων, τον διαθέσιμο χρόνο των εκπαιδευομένων και των εκπαιδευτών και τη διαθεσιμότητα των αιθουσών διδασκαλίας, τα τμήματα αναμένεται να ξεκινήσουν στα μέσα Οκτωβρίου του 2007. Ο χρόνος λήξης κάθε προγράμματος εξαρτάται από τη συχνότητα των εκπαιδευτικών συναντήσεων. Οι συναντήσεις αυτές μπορεί να είναι δυο ή τρείς την εβδομάδα, διαρκούν δυο ή τρεις ώρες και τις καθορίζουν οι εκπαιδευόμενοι με τους εκπαιδευτές τους.

Η κατάθεση των αιτήσεων για την παρακολούθηση των παραπάνω προγραμμάτων ξεκινά τη Δευτέρα 2/07/2007. Έντυπα αιτήσεων συμμετοχής διατίθενται από τη γραμματεία του Κ.Ε.Ε. Κεφαλληνίας και Ιθάκης μεταξύ 9:00 – 17:00, και η κατάθεσή τους μπορεί να γίνει προσωπικά, ταχυδρομικά, με fax ή με e-mail, ως τις 28/09/2007.
Για πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα μπορείτε να ανατρέξετε και στην ιστοσελίδα του Ινστιτούτου Διαρκούς Εκπαίδευσης Ενηλίκων (Ι.Δ.ΕΚ.Ε.) www.ideke.edu.gr, του φορέα της Γενικής Γραμματείας Εκπαίδευσης Ενηλίκων (Γ.Γ.Ε.Ε.) του Υπουργείου Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων (ΥΠ.Ε.Π.Θ.) που υλοποιεί τα παραπάνω προγράμματα στο πλαίσιο του Έργου «Προγράμματα Δια Βίου Εκπαίδευσης στα Κ.Ε.Ε και στο Κ.Ε.Ε.ΕΝ.ΑΠ.» που εντάσσεται στο ΕΠΕΑΕΚ ΙΙ του ΥΠΕΠΘ, ΜΕΤΡΟ 2.5. ΕΝΕΡΓΕΙΑ 2.5.1, ΠΡΑΞΗ 2.5.1.α, και συγχρηματοδοτείται από το ΕΚΤ και εθνικούς πόρους.

  • YOU
  • YOU
  • YOU
  • YOU
  • YOU
  • YOU
  • YOU
  • YOU

ΑΡΧΕΙΟ

Ακόμη ένα Σαββατόβραδο γέμισε το My Way από κόσμο γεμάτο κέφι και τρελή διάθεση για χορό! Ρίξτε μ…
Στην εκδήλωση που θα πραγματοποιήσει το Σάββατο 4 Ιανουαρίου 2020 και ώρα 19:00 στην αίθουσα…
γράφει ο Σωτ. Γαλανός Τα ακόλουθα λόγια της γραφή μου ας είναι από καρδιάς για τον αγαπητό μας σ’…
Ο Α.Σ. Κεφαλονιά μπορεί να περηφανεύεται για άλλη μια χρονιά για την πρόοδο των αναπτυξιακών…
Σε κλίμα ευφρόσυνο, με πολλά παραδοσιακά κεράσματα και ευχές, πραγματοποιήθηκε , 29 Δεκέμβρη…
  • YOU
  • YOU
  • YOU
  • YOU

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

27 Ιουλίου 2024
Ξεκίνησε σήμερα η πρώτη μέρα του Τουρνουά Beachvolley K22 Finals 2024 στην παραλία του Άη Χέλη. …
27 Ιουλίου 2024
Πραγματοποιήθηκε σήμερα Παρασκευή 26 Ιουλίου και ώρα 21.00, στα Μεταξάτα η εκδήλωση για τα 200 …
26 Ιουλίου 2024
Παρευρεθήκαμε σήμερα στη διατομική έκθεση “Υποθαλάσσιες πολυμορφίες” / “Underwaterdiversities” …
26 Ιουλίου 2024
Με ομιλία από τον Διονύση Γαρμπή και χορούς από τον Καλλιτεχνικο-Χορευτικό Σύλλογο Φραγκάτων «Ο …
  • YOU
  • YOU
  • YOU
  • YOU

ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Ανακαλύψτε το Μέλλον της Μετακίνησης στην Νippy eco mobility
17 Ιουλίου 2024
Eίναι το νέο σημείο αναφοράς για e-bikes, e-scooters και αξεσουάρ, την οδό Σουηδίας 125. Εκεί θα…
«Τρυπώσαμε» στις πρόβες της θεατρικής παράστασης «Το θεριό του ταύρου»
11 Ιουλίου 2024
ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ «ΤΟ ΘΕΡΙΟ ΤΟΥ ΤΑΥΡΟΥ» Σάββατο 13 & Κυριακή 14 Ιουλίου και ώρα 21:00, σ…
«Παραδοσιακό Μαγειριό» η νέα επιχείρηση στην οδό Σιτεμπόρων στο Αργοστόλι
8 Ιουλίου 2024
Το νέο παραδοσιακό μαγειρείο στην οδό Σιτεμπόρων Αργοστόλι άνοιξε και σας περιμένει! Μια νέα …
Tzannatos Jewellers Corner : Το νέο κόσμημα του Λιθοστρώτου
21 Ιουνίου 2024
Ο στόχος μας πάντα είναι να προσφέρουμε ποιοτικά, διαχρονικά αλλά και μοντέρνα σχέδια για την το…
  • YOU
  • YOU
  • YOU
  • YOU