Skip to main content
23 Φεβρουαρίου 2010

Επιστροφή στις νίκες του για τον Ολυμπιακό Κεφαλονιάς

Επιστροφή στις επιτυχίες για τον Ολυμπιακό Κεφαλονιάς, που στο πλαίσιο της 15ης αγωνιστικής της Α’ Ερασιτεχνικής Κατηγορίας νίκησε την αξιόμαχη Πρόοδο Ιθάκης με σκορ 1-0, και παρέμεινε στην κορυφή της βαθμολογίας, μαζί με τον Παλληξουριακό. Ο αγώνας διεξήχθη το πρωί της Κυριακής στο Δ.Α.Κ. Αργοστολίου.Οι πολλές απουσίες, για ακόμη ένα παιχνίδι έπαιξαν σημαντικό ρόλο στην αγωνιστική εικόνα του Ολυμπιακού στον κυριακάτικο αγώνα, με τους “ερυθρολεύκους” να εμφανίζουν δύο πρόσωπα, ένα μέτριο ποιοτικά στο Α’ μέρος και ένα καλό στο δεύτερο 45λεπτο. Μαζί με τα παραπάνω, η μαχητικότητα, η αγωνιστικότητα και η προσπάθεια για ό,τι το καλύτερο βαθμολογικά, από την πλευρά της Προόδου, έδωσαν άλλον “αέρα” στο παιχνίδι, απ’ αυτό που θα περίμεναν οι γηπεδούχοι.

Μοιρασμένο το πρώτο ημίχρονο, με τις δύο ομάδες να έχουν κατά διαστήματα την υπεροχή, δίνοντας ταυτόχρονα έμφαση στη σωστή αμυντική τους λειτουργία, με αποτέλεσμα οι καλές φάσεις να είναι λίγες μπροστά στις δύο εστίες.

Στο 13′ Ο Τούρλας έκανε το σουτ χωρίς να βρει στόχο, ενώ ο Κωνσταντάκης έπιασε το δυνατό έξω από την περιοχή αλλά ο Τσιντήλας μπλόκαρε την μπάλα. Στο 30′ μία απευθείας εκτέλεση φάουλ του Κωνσταντάκη, δεν ανησύχησε τον γκολκίπερ της Προόδου, ενώ στο 39′ είχαμε την καλύτερη φάση του Α’ ημιχρόνου, όταν και πάλι ο Κωνσταντάκης εκτέλεσε φάουλ έξω από την περιοχή, η μπάλα “γκέλαρε”, ξεγελώντας αρχικά τον Τσιντήλα, αλλά ο τελευταίος την απομάκρυνε προτού γίνουν επικίνδυνοι οι Ζάβαλης και Tanushaj, και στη συνέχεια της φάσης ο Δρόσος πιάνει την καρφωτή κεφαλιά στο δεύτερο δοκάρι αλλά οι αμυντικοί των φιλοξενούμενων σωτήρια πάνω στην γραμμή έδιωξαν σε κόρνερ.

Από την πλευρά του, το συγκρότημα του Στάθη Πόρτολου είχε την πρώτη ευκαιρία στο ματς, όταν ο Χάνος έπιασε την κεφαλιά, με το Γιαννά να μπλοκάρει σταθερά την μπάλα, ενώ στο 26′ ο ίδιος παίκτης έκανε το δυνατό σουτ, αλλά ο τερματοφύλακας του Ολυμπιακού έπεσε στην αριστερή του γωνία και απέκρουσε. Στο 32′, ένα καλοζυγισμένο σουτ του Πρεβεζιάνου από το ύψος της μεγάλης περιοχής, έστειλε την μπάλα λίγο άουτ από το αριστερό κάθετο δοκάρι του Γιαννά.
Στο δεύτερο μέρος, οι ομάδες μπήκαν πιο δυνατά θέλοντας η καθεμία από την πλευρά της να φτάσει στον στόχο της, με τον Ολυμπιακό ν’ αρχίζει την πίεση προς τον αντίπαλό του.

Από την πλευρά τους οι Ιθακήσιοι, με πολυπρόσωπο κέντρο και κερδίζοντας αρκετές “μονομαχίες” εντός κι εκτός περιοχής, κράταγαν μακριά από τα καρέ του Τσιντήλα τους επιθετικούς των γηπεδούχων, που είχαν από την αρχή του Β’ ημιχρόνου στη σύνθεσή τους και το Θ. Μπαζάρογλου, σε μια προσπάθεια του Δ. Κουζηνού να “τονώσει” επιθετικά την ομάδα του.

Τελικά, το γκολ ήρθε στο 75′ για τον Ολυμπιακό, μετά από μία εξαιρετική ατομική ενέργεια του Ν. Μηρτσέκη, που “άδειασε” τον προσωπικό του αντίπαλο, στρώνοντας την μπάλα στον Μπαζάρογλου, που με ψύχραιμο δυνατό πλασέ από το ύψος του πέναλτι νίκησε τον Τσιντήλα (που είχε κάνει ήδη δύο πολύ καλές αποκρούσεις), “γράφοντας” το -τελικό- 1-0.

Πριν από το νικητήριο γκολ, οι γηπεδούχοι είχαν δύο δοκάρια. Πρώτα στο 55′, μετά από απευθείας εκτέλεση φάουλ του Μπαζάρογλου από μακρινή απόσταση, όπου αρχικά ο Τσιντήλας απέκρουσε και στη συνέχεια η μπάλα βρήκε στο οριζόντιο δοκάρι, ενώ στη συνέχεια της φάσης ο Ζάβαλης αστόχησε από κοντά, και στο 71′ σε κοντινό δυνατό σουτ του Χαλιώτη, που και πάλι ο “κίπερ” της Προόδου απέκρουσε αρχικά και με τη βοήθεια του οριζόντιου δοκαριού η μπάλα κατέληξε κόρνερ.

Μοναδική καλή φάση για την Πρόοδο στο 80′, όταν ο Κιοράγι έπιασε ένα δυνατό γυριστό σουτ από το ύψος της περιοχής, αλλά μπλόκαρε ο Γιαννάς, ενώ στο 66′, ο Κωστόπουλος από πλάγια θέση σούταρε χλιαρά, και ο τερματοφύλακας του Ολυμπιακού μπλόκαρε την μπάλα.
Διαιτητής του αγώνα ήταν ο κ. Ματιάτος, με Βοηθούς Διαιτητές τους κ.κ. Σπυράτο και Βασιλόπουλο. Την κίτρινη κάρτα στον αγώνα, από πλευράς Ολυμπιακού, αντίκρυσαν οι Τούρλας, Κανάκης και Ζάβαλης.
Ολυμπιακός Κεφαλονιάς (Δ. Κουζηνός): Γιαννάς, Παπαναστασάτος, Tanushaj, Βεκερίδης (46′ Μπαζάρογλου), Κωνσταντάκης, Κανάκης (60′ Μηρτσέκης – 90’+ Μαγουλάς), Δρόσος, Μαρκαντωνάτος, Χαλιώτης, Ζάβαλης, Τούρλας.

Πρόοδος Ιθάκης (Στ. Πόρτολος): Τσιντήλας, Κωστόπουλος (77′ Βρεττός), Δόριζας, Τσίρος, Λαγκαδάς, Πρεβεζιάνος, Τσάμης (90’+ Αναστασόπουλος), Κιοράγι, Βασιλάκης, Χάνος, Β. Πόρτολος.
Δηλώσεις για τον αγώνα έκαναν οι προπονητές των δύο ομάδων, Δημήτρης Κουζηνός και Στάθης Πόρτολος.

Δ.Κ.: “Από τον αγώνα κρατάμε μόνο το καλό αποτέλεσμα που μας διατήρησε στην κορυφή. Η εμφάνιση για μένα ήταν αναμενόμενη, καθώς είχαμε πολλές απουσίες, που επηρέασαν σε μεγάλο βαθμό την ομάδα, ενώ έλειπε και ο παίκτης που θα κάνει τη διαφορά σ’ αυτές τις περιπτώσεις, και ειδικά σ’ ένα δύσκολο ματς, όπως εξελίχθηκε αυτό με την Πρόοδο. Συν τοις άλλοις, και η διακοπή του Πρωταθλήματος είχε σαν αποτέλεσμα να χάσουμε τον αγωνιστικό ρυθμό μας, όπως γίνεται σ’ αυτές τις περιπτώσεις, ενώ καθοριστικό ρόλο έπαιξε η παρουσία στην ενδεκάδα, στο δεύτερο ημίχρονο, δύο ποδοσφαιριστών με ποιότητα, όπως οι Νίκος Μηρτσέκης και Θανάσης Μπαζάρογλου, που βοήθησαν πάρα πολύ στην επίτευξη του γκολ και στη διαμόρφωση του τελικού αποτελέσματος”.

Στ.Π.
: “Παλέψαμε στο σημερινό ματς για το καλύτερο και πιστεύω ότι σταθήκαμε πολύ καλά, και γι’ αυτό δίνω συγχαρητήρια στους παίκτες μου. Έγινε ένα καλό παιχνίδι από τις δύο ομάδες, το οποίο, όπως είδαν όλοι όσοι βρέθηκαν στο γήπεδο, κρίθηκε στις λεπτομέρειες, ενώ το γκολ που δεχθήκαμε ήταν απόρροια της μεγάλης εμπειρίας του Νίκου Μηρτσέκη, που βοήθησε τον Ολυμπιακό με την είσοδό του στο ματς. Για τη συνέχεια, έχουμε δύο παιχνίδια στο γήπεδό μας, με Πρόννους και Παγκεφαλληνιακό, καθώς και ένα εκτός έδρας με τον Παπυργιακό, και αν εκμεταλλευτούμε την έδρα μας τότε θεωρώ ότι δε θα έχουμε πρόβλημα, σε ό,τι αφορά την παραμονή στην Κατηγορία”.

– Η Διοίκηση, η τεχνική ηγεσία και οι ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού Κεφαλονιάς αισθάνονται την ανάγκη να ευχαριστήσουν τις αντιπροσωπείες Ελευθέριος Ποδάρας και ΣΙΑ Ο.Ε., για την ευγενική χορηγία τους προς το Σύλλογο.

– Ο Μάκης Κανάκης από τον Ολυμπιακό αποχώρησε τραυματίας (θλαστικό τραύμα στα πλευρά), και θ’ απουσιάσει σίγουρα από τον αγώνα της Τετάρτης με τους Πρόννους, για τη διοργάνωση του Κυπέλλου, ενώ ο Ηλίας Τσάμης που έγινε αλλαγή στο τέλος του αγώνα για την Πρόοδο, παρότι έδειχνε αρχικά να πονάει, τελικά δεν είχε κάτι σοβαρό.

– Το ντεμπούτο του με την ομάδα του Ολυμπιακού έκανε ο 16χρονος Ανδρέας Μαγουλάς, που αντικατέστησε στο 90′ του αγώνα το Νίκο Μηρτσέκη.

– Στη βαθμολογία της Α’ Κατηγορίας, μετά από 15 αγωνιστικές, ο Παλληξουριακός είναι στην κορυφή με 37β., όσους έχει και ο Ολυμπιακός Κεφαλονιάς, αλλά η ομάδα της Παλικής υπερτερεί στα μεταξύ τους παιχνίδια.

Ρεπορτάζ: Φώτης Τσιλιμιδός

  • YOU
  • YOU
  • YOU
  • YOU
  • YOU
  • YOU
  • YOU
  • YOU

ΑΡΧΕΙΟ

Ακόμη ένα Σαββατόβραδο γέμισε το My Way από κόσμο γεμάτο κέφι και τρελή διάθεση για χορό! Ρίξτε μ…
Στην εκδήλωση που θα πραγματοποιήσει το Σάββατο 4 Ιανουαρίου 2020 και ώρα 19:00 στην αίθουσα…
γράφει ο Σωτ. Γαλανός Τα ακόλουθα λόγια της γραφή μου ας είναι από καρδιάς για τον αγαπητό μας σ’…
Ο Α.Σ. Κεφαλονιά μπορεί να περηφανεύεται για άλλη μια χρονιά για την πρόοδο των αναπτυξιακών…
Σε κλίμα ευφρόσυνο, με πολλά παραδοσιακά κεράσματα και ευχές, πραγματοποιήθηκε , 29 Δεκέμβρη…
  • YOU
  • YOU
  • YOU
  • YOU

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

27 Ιουλίου 2024
Ξεκίνησε σήμερα η πρώτη μέρα του Τουρνουά Beachvolley K22 Finals 2024 στην παραλία του Άη Χέλη. …
27 Ιουλίου 2024
Πραγματοποιήθηκε σήμερα Παρασκευή 26 Ιουλίου και ώρα 21.00, στα Μεταξάτα η εκδήλωση για τα 200 …
26 Ιουλίου 2024
Παρευρεθήκαμε σήμερα στη διατομική έκθεση “Υποθαλάσσιες πολυμορφίες” / “Underwaterdiversities” …
26 Ιουλίου 2024
Με ομιλία από τον Διονύση Γαρμπή και χορούς από τον Καλλιτεχνικο-Χορευτικό Σύλλογο Φραγκάτων «Ο …
  • YOU
  • YOU
  • YOU
  • YOU

ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Ανακαλύψτε το Μέλλον της Μετακίνησης στην Νippy eco mobility
17 Ιουλίου 2024
Eίναι το νέο σημείο αναφοράς για e-bikes, e-scooters και αξεσουάρ, την οδό Σουηδίας 125. Εκεί θα…
«Τρυπώσαμε» στις πρόβες της θεατρικής παράστασης «Το θεριό του ταύρου»
11 Ιουλίου 2024
ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ «ΤΟ ΘΕΡΙΟ ΤΟΥ ΤΑΥΡΟΥ» Σάββατο 13 & Κυριακή 14 Ιουλίου και ώρα 21:00, σ…
«Παραδοσιακό Μαγειριό» η νέα επιχείρηση στην οδό Σιτεμπόρων στο Αργοστόλι
8 Ιουλίου 2024
Το νέο παραδοσιακό μαγειρείο στην οδό Σιτεμπόρων Αργοστόλι άνοιξε και σας περιμένει! Μια νέα …
Tzannatos Jewellers Corner : Το νέο κόσμημα του Λιθοστρώτου
21 Ιουνίου 2024
Ο στόχος μας πάντα είναι να προσφέρουμε ποιοτικά, διαχρονικά αλλά και μοντέρνα σχέδια για την το…
  • YOU
  • YOU
  • YOU
  • YOU