31 Μαΐου 2006

Ερώτηση του Δ. Μαντζουράτου στον Νομάρχη για το νέο λατομείο της ΙΟΝΙΑΝ ΚΑΛΚ.

Ερώτηση του Νομαρχιακού σύμβουλου Δ. Μαντζουράτου προς τον Νομάρχη Κεφαλονιάς & Ιθάκης Δ. Λευκαδίτη σχετικά με την πρόθεση της εταιρίας ΙΟΝΙΑΝ ΚΑΛΚ συμφερόντων Ι. Καλαφάτη να προβεί στην κατασκευή λατομείου στο δήμο Ελειού – Πρόννων.Σας είναι γνωστή εδώ και αρκετό καιρό, η καταγγελία κατοίκων του Δήμου Ελειού – Πρόννων με την οποία σας καταγγέλλουν μεθοδευμένη προσπάθεια καταπάτησης των περιουσιών τους από συγκεκριμένα άτομα, (στην περιοχή «Κοτρώνα – Αμμο αυλάκι κ.λ.π)., οι οποίοι στην συνέχεια έχουν σκοπό να τις μισθώσουν στην εταιρία «Ιόνιαν-καλκ» προκειμένου να λειτουργήσει μια νέα εξορυκτική λατομική μονάδα.

Σας είναι επίσης γνωστές οι αντιδράσεις των κατοίκων, καθώς και η τελευταία ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ελειού-Πρόννων, που ουσιαστικά επέβαλλαν οι ίδιοι οι πολίτες- και που δηλώνει την κατηγορηματική αντίθεση των κατοίκων στην προοπτική να λειτουργήσει λατομείο στην περιοχή.

Εκτός του ότι έχετε αποκρύψει, (σκόπιμα από ότι φαίνεται) το παραπάνω γεγονός από το Νομαρχιακό Συμβούλιο, (στην τελευταία συνεδρίαση παρότι σας προκάλεσα δεν μας ενημερώσετε σχετικά), προκύπτει και μείζον θέμα τόσο με τις παράνομες καταπατήσεις από τους φυσικούς και ηθικούς αυτουργούς, όσο και με την συμβατότητα μιας λατομικής δραστηριότητας στην συγκεκριμένη περιοχή.

Επιπλέον, μια τέτοια λατομική δραστηριότητα που θα λειτουργεί, όπως και σε άλλες περιοχές με το ισχύον καθεστώς αυθαιρεσίας στην τήρηση των όρων που καθορίζουν ακόμη και αυτές οι περιβαλλοντικές μελέτες, πόσο μάλλον που πρέπει να ληφθούν επιπρόσθετα μέτρα, θα αποτελεί για την ευρύτερη περιοχή Πάστρας – Κατελιού – Σκάλας κλπ μεγάλο παράγοντα όχλησης και ρύπανσης. Επισημαίνω εδώ τις εγκληματικές ευθύνες στην μη τήρηση των μελετών περιβαλλοντικών επιπτώσεων από τους επιχειρηματίες των λατομείων και όχι μόνο, (πλην ελαχίστων εξαιρέσεων), με την ανοχή και την κάλυψη όλων των τελευταίων Νομαρχιακών Αρχών, Μεταξά – Γαλιατσάτου (ΝΔ-ΣΥΝ), Γεωργάτου (ΠΑΣΟΚ), καθώς και αυτής της σημερινής, της δικής σας (Ν.Δ).

Μακροχρόνια η νέα επιχειρούμενη δραστηριότητα στην προαναφερόμενη περιοχή , θα υποβαθμίσει και θα εξαφανίσει όχι μόνο την χλωρίδα αλλά και την σπάνια πανίδα της περιοχής (άγρια άλογα). Παράλληλα θα υποτιμήσει την ίδια την οικονομική αξία της, καθώς επίσης θα πλήξει ανεπανόρθωτα την ήδη υπάρχουσα οικονομική δραστηριότητα, που κάτω από το βάρος της αντιλαϊκής πολιτικής και της στρεβλής ανάπτυξης της Ε.Ε. που υλοποιούν όλες οι τελευταίες κυβερνήσεις της Ν.Δ.- ΠΑΣΟΚ καθώς και τις αντίστοιχες τοπικές αρχές, έχει δομηθεί αποκλειστικά σχεδόν, στον τομέα του τουρισμού.

Για άλλη μια φορά προβάλλουν οι επίσης εγκληματικές ευθύνες των προαναφερομένων πολιτικών και τοπικών αρχών και για το γεγονός, ότι έχουν κρατήσει στα συρτάρια των υπουργείων την χωροταξική μελέτη του νομού που θα μπορούσε ίσως να βάλει κάποιο φρένο στην ασύδοτη και άναρχη δράση των κάθε λογής επιχειρηματιών, που με μοναδικό σκοπό το κέρδος δεν διστάζουν να καταστρέψουν το περιβάλλον, μια και κανένας περιορισμός δεν τους επιβάλλεται, «χάριν» της «ανάπτυξης» των επιχειρηματικών τους κερδών. Γι αυτό άλλωστε εξαθλιώνουν και τους εργαζόμενους με τον εργασιακό μεσαίωνα που τους επιβάλλουν, χωρίς αμοιβές και ασφάλιση, χωρίς μέτρα προστασίας, σε σύγχρονα εργασιακά κολαστήρια, χωρίς δικαιώματα, με απειλές ακόμη και σε συνδικαλιστές του τύπου, «θα περάσω με την μπουλντόζα από πάνω σας».Τέτοια «ανάπτυξη» τάζουν τώρα και σε αυτήν την περιοχή. Η υποκρισία όμως είναι μεγάλη όταν επικαλούνται όλοι, επιχειρηματίες – ΝΔ – ΠΑΣΟΚ – ΣΥΝ και τοπικοί άρχοντες, διάφορα μεγαλόστομα περί «αειφόρου ανάπτυξης» και «κοινωνικής συνοχής»!!!

Κύριε Νομάρχη
Με βάσει τα παραπάνω αλλά και επειδή φημολογείται ότι αυτή η δραστηριότητα δρομολογείται σε επίπεδο υπουργείων χωρίς να λαμβάνουν υπόψη τους την τοπική κοινωνία ερωτάστε:
• Ποιες ενέργειες θα κάνετε ώστε να σταματήσουν οι διαδικασίες μαζικών καταπατήσεων και εγκατάστασης λατομείου στην προαναφερθείσα περιοχή.
• Ποιες ενέργειες θα κάνετε ώστε αν είναι αληθείς οι πληροφορίες, ότι το θέμα «τακτοποιείται» στα υπουργεία, να σταματήσει πάραυτα η συγκεκριμένη διαδικασία.
• Αν προτίθεσθε να απασχολήσει το θέμα το Ν.Σ., όχι απλά ως θέμα έγκρισης της ΜΠΕ αλλά ως ένα σοβαρό πολιτικό θέμα ως είναι.

Εάν η τακτική της διολίσθησης που μέχρι σήμερα τηρείται σχετικά με το θέμα συνεχιστεί θα είναι μια ακόμη πράξη εχθρική για τα λαϊκά συμφέροντα και αντίστοιχα φιλική προς τα επιχειρηματικά, που τα τελευταία χρόνια με εναλλαγές εξυπηρετείτε εσείς και οι προκάτοχοί σας ως δικομματικοί διαχειριστές, με συνέπεια και με την αναγκαία πάντα ΣΥΝδρομή της «συμπολιτευόμενης αντιπολίτευσης». Προβάλει όμως η ανάγκη, περισσότερο από ποτέ, ο λαός να βγάλει συμπεράσματα, να εντάξει στα κριτήρια της ψήφου του εκτός των άλλων την θέση και την στάση του κάθε συνδυασμού και για το συγκεκριμένο θέμα, να στηρίξει την δική του φωνή, τα δικά του συμφέροντα που εκφράζει η ΝΑΣ και όχι αυτά των επιχειρηματιών, που τελευταία συνωστίζονται στην προεκλογική διαδικασία είτε αυτοπροσώπως είτε δια αντιπροσώπων τους για να…….τον «σώσουν».
Οψόμεθα λοιπόν.

ΜΑΝΤΖΟΥΡΑΤΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ
Εκπρόσωπος της ΝΑΣ και Υποψήφιος ΝΟΜΑΡΧΗΣ

 • YOU
 • YOU
 • YOU
 • YOU
 • YOU
 • YOU
 • YOU
 • YOU

ΑΡΧΕΙΟ

Σάββατο βράδυ @ MY WAY CLUB [28.12.2019]

Ακόμη ένα Σαββατόβραδο γέμισε το My Way από κόσμο γεμάτο κέφι και τρελή διάθεση για χορό! Ρίξτε μ…

«ΤΟ ΣΠΑΡΤΟ» σας προσκαλεί σε εκδήλωση του Πολιτιστικού Συλλόγου, στα Σπαρτιά

Στην εκδήλωση που θα πραγματοποιήσει το Σάββατο 4 Ιανουαρίου 2020 και ώρα 19:00 στην αίθουσα…

Μια θύμηση για τον μακαριστό πρωτοπρεσβύτερο και λαμπρό επιστήμονα π. Γεώργιο Μεταλληνό

γράφει ο Σωτ. Γαλανός Τα ακόλουθα λόγια της γραφή μου ας είναι από καρδιάς για τον αγαπητό μας σ’…

Νίκη επί του Προμηθέα ΄14 στην Πάτρα και πρόκριση στις 8 καλύτερες ομάδες της Α΄ Κατηγορίας για τους Εφήβους του Α. Σ. Κεφαλονιά

Ο Α.Σ. Κεφαλονιά μπορεί να περηφανεύεται για άλλη μια χρονιά για την πρόοδο των αναπτυξιακών…

Λύκειο Ελληνίδων – Το στόλισμα της «Αγιοβασιλίτσας»

Σε κλίμα ευφρόσυνο, με πολλά παραδοσιακά κεράσματα και ευχές, πραγματοποιήθηκε , 29 Δεκέμβρη…
 • YOU
 • YOU
 • YOU
 • YOU

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Το μπριλάντε γιορτάσι της Αζολιωτοπούλας της Κυράς Υπαπαντής [02.02.2023]
3 Φεβρουαρίου 2023

Το μπριλάντε γιορτάσι της Αζολιωτοπούλας της Κυράς Υπαπαντής [02.02.2023]

Γεράσιμος Σωτ. Γαλανός Άβρεκτη φέτος τούτη η Υπαπαντή του Κυρίου, και, όπως λέει η παροιμία «…
Αργοστολιώτικο καρναβάλι 2023: Το Παιχνίδι του Κρυμμένου Θησαυρού
3 Φεβρουαρίου 2023

Αργοστολιώτικο καρναβάλι 2023: Το Παιχνίδι του Κρυμμένου Θησαυρού

Σας παρακαλούμε να ενημερώσετε τους μαθητές του σχολείου σας και τους Συλλόγους Γονέων & Κηδ…
Α.Σ. Κεφαλληνιακός : Κοπή Πρωτοχρονιάτικης πίτας
2 Φεβρουαρίου 2023

Α.Σ. Κεφαλληνιακός : Κοπή Πρωτοχρονιάτικης πίτας

Το Δ.Σ. του Α.Σ. Κεφαλληνιακός σας προσκαλεί στο Κλειστό Γυμναστήριο «Αντώνης Τρίτσης» για την κ…
Koπή Πρωτοχρονιάτικης πίτας Σκακιστικού Συλλόγου
2 Φεβρουαρίου 2023

Koπή Πρωτοχρονιάτικης πίτας Σκακιστικού Συλλόγου

Ο Σκακιστικός Σύλλογος στέλνει τις ευχές του για καλή χρονιά σε όλους και σάςενημερώνει ότι κόβε…
 • YOU
 • YOU
 • YOU
 • YOU

ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

O Κεφαλονίτικος σατιρικός γάμος από το ΡΙΦΟΡΤΣΟ
2 Φεβρουαρίου 2023

O Κεφαλονίτικος σατιρικός γάμος από το ΡΙΦΟΡΤΣΟ

Ο πολιτιστικός σύλλογος «Το Ριφόρτσο» Κεφαλληνίας και Ιθάκης θα πραγματοποιήσει την Κυριακή 12 Φ…
Βοσκοπούλα από το 1910 patisserie chocolaterie «Η φινέτσα, αποτυπωμένη στα πιο περίτεχνα γλυκίσματα»
21 Δεκεμβρίου 2022

Βοσκοπούλα από το 1910 patisserie chocolaterie «Η φινέτσα, αποτυπωμένη στα πιο περίτεχνα γλυκίσματα»

Κάτι αλλάζει στην Κεφαλονιά και φέρνει… την πιο γλυκιά εμπειρία σοκολάτας. Το μυθικό ζαχαρο…
Βρείτε ποικίλες ιδέες για τα χριστουγεννιάτικα δώρα σας στο κατάστημα «Πετράτος – The P Store»
19 Δεκεμβρίου 2022

Βρείτε ποικίλες ιδέες για τα χριστουγεννιάτικα δώρα σας στο κατάστημα «Πετράτος – The P Store»

Δεκέμβρης σημαίνει Χριστούγεννα. Χριστούγεννα σημαίνει Δώρα. Δώρα σημαίνει «ΠΕΤΡΑΤΟΣ – THE P STO…
Νέο κατάστημα για την «Τρίτη Γενιά» στο Αργοστόλι
19 Δεκεμβρίου 2022

Νέο κατάστημα για την «Τρίτη Γενιά» στο Αργοστόλι

Με μεγάλη χαρά σας ανακοινώνουμε το άνοιγμα του καινούργιου μας μαγαζιού στο Αργοστόλι στην οδό …
 • YOU
 • YOU
 • YOU
 • YOU
KEFALONITIS Το online περιοδικό για την Κεφαλονιά

Copyright © 2002 - 2022 kefalonitis.com
Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του kefalonitis.com διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.

dial.design