Skip to main content
17 Αυγούστου 2006

Η επίσκεψη του Προκόπη Παυλόπουλου στην Κεφαλονιά.

Την Τετάρτη 16 Αυγούστου, ημέρα εορτής του Πολιούχου μας Αγ. Γερασίμου, τίμησαν με την παρουσία τους το Νομό μας ο Υπουργός Εσωτερικών Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης κ. Προκόπης Παυλόπουλος, ο Υφυπουργός Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας κ. Γεράσιμος Γιακουμάτος καθώς και ο Γ. Γ. Περιφέρειας Ιονίων Νήσων κ. Σωτήρης Βόσδου. Ο Υπουργός κ. Παυλόπουλος καθόλη την διάρκεια της επισκέψεως του συνοδευόταν από τον Γ. Γ. Περιφέρειας Ιονίων Νήσων κ. Σωτήρη Βόσδου, τον Βουλευτή κ. Πέτρο Αλιβιζάτο, τον Νομάρχη Κεφαλονιάς και Ιθάκης κ. Διονύση Λευκαδίτη, τους Αντινομάρχες κ.κ. Σωτήρη Κουρή και Αγγελο Μάρκετο και τον πρόεδρο του Νομαρχιακού Συμβουλίου κ. Βασίλη Καμπίτση. Αμέσως μετά το πέρας της λιτάνευσης του Ιερού Σκηνώματος του Αγ. Γερασίμου στα Ομαλά, ο Υπουργός συσκέφθηκε με τον Νομάρχη κ. Δ. Λευκαδίτη παρουσία του Γ. Γ. της ΠΙΝ κ. Σ. Βόσδου, τον Βουλευτή κ. Π. Αλιβιζάτο, και τους επικεφαλής των Συνδυασμών του Νομαρχιακού Συμβουλίου, στην αίθουσα συνεδριάσεων της Νομαρχίας, με τους οποίους συζήτησε θέματα Δημόσιας Διοίκησης. Αμέσως μετά η σύσκεψη συνεχίστηκε με το Διοικητικό Συμβούλιο της ΤΕΔΚΙ. Ο Νομάρχης κ. Δ. Λευκαδίτης έδωσε αναμνηστικά δώρα στον Υπουργό, μία εικόνα του Αγ. Γερασίμου και τουριστικό υλικό προβολής του Νομού μας, εκδόσεως της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης.

Εν συνεχεία ακολούθησε η προγραμματισμένη συνέντευξη Τύπου του κ. Παυλόπουλου στα Μ.Μ.Ε.

Ο Υπουργός ακολούθως επισκέφθηκε τον Δήμο Ελειού Πρόννων όπου συναντήθηκε με τον Δήμαρχο κ. Γεράσιμο Μεταξά και τοπικούς φορείς. Στο Πνευματικό Κέντρο Πόρου λίγο πριν την ομιλία του Υπουργού, ο κ. Λευκαδίτης απηύθυνε χαιρετισμό μεταξύ άλλων είπε: «Κύριε Υπουργέ, κυρίες και κύριοι. Τα έργα ανάπτυξης δε λείπουν και από την περιοχή του Δήμου Ελειού – Πρόννων, και ιδιαίτερα στον Πόρο, όπου βρισκόμαστε σήμερα. Το νέο λιμάνι της περιοχής, ο Περιφερειακός δρόμος Πόρου, οι λιμνοδεξαμενές της Αγίας Ειρήνης, το Οδικό δίκτυο της περιοχής και άλλα μεγάλα και μικρότερα έργα, αποτελούν την έμπρακτη απόδειξη για το έργο που επιτελεί η Νομαρχιακή Αρχή τα τέσσερα τελευταία χρόνια.


Η Νομαρχιακή Αρχή, όπως επιβάλλεται όμως, δε ρίχνει το βάρος μόνο σε μια συγκεκριμένη περιοχή, γιατί τα νησιά μας, η Κεφαλονιά και η Ιθάκη, έχουν πάρα πολλές δυνατότητες ανάπτυξης απΆ άκρη σΆ άκρη οποιασδήποτε μορφής (τουρισμός, πρωτογενής – δευτερογενής τομέας κ.ά.). Εδώ θα ήθελα να σταθώ κύριε Υπουργέ, και να σας ευχαριστήσω δημόσια γιΆ άλλη μια φορά για την προσωπική συμβολή σας στην αποπεράτωση του κέντρου πληροφόρησης και ορεινού καταφυγίου στον Αίνο. Μια συμβολή που μεταφράζεται στη χρηματοδότηση από το ΥΠ.ΕΣ.Δ.Δ.Α. των 558.000¤ που απαιτούντο για την αποπεράτωση του έργου.

Μέσα από την ένταξη και την υλοποίηση έργων πνοής για τα νησιά μας, η Νομαρχιακή Αρχή προχωρά με σταθερά βήματα προς την υλοποίηση του οράματος για μια Κεφαλονιά και Ιθάκη της ανάπτυξης, της ευημερίας και της παροχής των αναγκαίων εκείνων υπηρεσιών, που θα δώσουν στους πολίτες την ευκαιρία για μια καλύτερη ζωή στα νησιά μας».

Η επίσκεψη του κ. Παυλόπουλου στον Νομό μας έκλεισε με την ομιλία του στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Δημοτικό Θέατρο Ληξουρίου στον Δήμο Παλλικής παρουσία του Δήμαρχου κ. Βασίλη Ρουχωτά και τοπικών φορέων. Ο Νομάρχης κ. Δ. Λευκαδίτης στον χαιρετισμό του στο Ληξούρι είπε μεταξύ άλλων: « Η Κεφαλληνία και η Ιθάκη, ιδανικοί τόποι προορισμού και τουριστικού ενδιαφέροντος χρειάζονται προστασία και στήριξη, γιΆ αυτό κ. Υπουργοί, είμαι υποχρεωμένος να διεκδικήσω προς κάθε κατεύθυνση τη λύση ουσιαστικών προβλημάτων, τα οποία χρήζουν άμεσης ρύθμισης και επίλυσης.

• Το Δασικό
• Η εύρυθμη λειτουργία του κράτους και η πάταξη της γραφειοκρατίας
• Η ανεργία των νέων
• Η στήριξη της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης στο νομό μέσω του Τ.Ε.Ι. Ιονίων Νήσων.

Κύριε Υπουργέ, κ. Περιφερειάρχα, γιΆ ακόμη μία φορά θα ήθελα να σας ευχαριστήσω για την παρουσία σας στο νομό μας, κάτι που καταδεικνύει το έμπρακτο ενδιαφέρον της Κυβέρνησης για την ανάπτυξη της ελληνικής περιφέρειας, μέσα από την επικοινωνία και την επαφή με τον πολίτη και με τους θεσμούς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης».
Η παρουσία του Υπουργού Εσωτερικών στον Νομό μας ύστερα από πρόσκληση του Νομάρχη κ. Δ. Λευκαδίτη δείχνει την καλή συνεργασία της Νομαρχιακής Αρχής με την Κυβέρνηση αλλά και την αποδοχή του έργου της.

Ο κ. Παυλόπουλος γνώστης των προβλημάτων του Νομού μας στήριξε τις ενέργειες και τις αποφάσεις της Νομαρχιακής Αρχής σε όλα τα προβλήματα που έχουν προκύψει στο Νομό μας καθώς η επικοινωνία της Νομαρχίας και των αρμόδιων Υπουργείων είναι συχνή και αποτελεσματική.

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ
ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΣ & ΙΘΑΚΗΣ.

  • YOU
  • YOU
  • YOU
  • YOU
  • YOU
  • YOU
  • YOU
  • YOU

ΑΡΧΕΙΟ

Ακόμη ένα Σαββατόβραδο γέμισε το My Way από κόσμο γεμάτο κέφι και τρελή διάθεση για χορό! Ρίξτε μ…
Στην εκδήλωση που θα πραγματοποιήσει το Σάββατο 4 Ιανουαρίου 2020 και ώρα 19:00 στην αίθουσα…
γράφει ο Σωτ. Γαλανός Τα ακόλουθα λόγια της γραφή μου ας είναι από καρδιάς για τον αγαπητό μας σ’…
Ο Α.Σ. Κεφαλονιά μπορεί να περηφανεύεται για άλλη μια χρονιά για την πρόοδο των αναπτυξιακών…
Σε κλίμα ευφρόσυνο, με πολλά παραδοσιακά κεράσματα και ευχές, πραγματοποιήθηκε , 29 Δεκέμβρη…
  • YOU
  • YOU
  • YOU
  • YOU

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

27 Ιουλίου 2024
Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Πουλάτων «Το Αγκαλάκι» διοργάνωσε το παραδοσιακό πανηγύρι του Αγίου Παντ…
27 Ιουλίου 2024
Ξεκίνησε σήμερα η πρώτη μέρα του Τουρνουά Beachvolley K22 Finals 2024 στην παραλία του Άη Χέλη. …
27 Ιουλίου 2024
Πραγματοποιήθηκε σήμερα Παρασκευή 26 Ιουλίου και ώρα 21.00, στα Μεταξάτα η εκδήλωση για τα 200 …
26 Ιουλίου 2024
Παρευρεθήκαμε σήμερα στη διατομική έκθεση “Υποθαλάσσιες πολυμορφίες” / “Underwaterdiversities” …
  • YOU
  • YOU
  • YOU
  • YOU

ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Ανακαλύψτε το Μέλλον της Μετακίνησης στην Νippy eco mobility
17 Ιουλίου 2024
Eίναι το νέο σημείο αναφοράς για e-bikes, e-scooters και αξεσουάρ, την οδό Σουηδίας 125. Εκεί θα…
«Τρυπώσαμε» στις πρόβες της θεατρικής παράστασης «Το θεριό του ταύρου»
11 Ιουλίου 2024
ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ «ΤΟ ΘΕΡΙΟ ΤΟΥ ΤΑΥΡΟΥ» Σάββατο 13 & Κυριακή 14 Ιουλίου και ώρα 21:00, σ…
«Παραδοσιακό Μαγειριό» η νέα επιχείρηση στην οδό Σιτεμπόρων στο Αργοστόλι
8 Ιουλίου 2024
Το νέο παραδοσιακό μαγειρείο στην οδό Σιτεμπόρων Αργοστόλι άνοιξε και σας περιμένει! Μια νέα …
Tzannatos Jewellers Corner : Το νέο κόσμημα του Λιθοστρώτου
21 Ιουνίου 2024
Ο στόχος μας πάντα είναι να προσφέρουμε ποιοτικά, διαχρονικά αλλά και μοντέρνα σχέδια για την το…
  • YOU
  • YOU
  • YOU
  • YOU