Skip to main content
20 Ιανουαρίου 2005

Η κρατική σχολή μπαλέτου Βελιγραδίου στον "Κέφαλο"

H Η Κεφαλληνιακή Εταιρεία Ελληνοσερβικής Φιλίας (ΚΕΕΦ), μη Κυβερνητική Οργάνωση, ιδρύθηκε το 1996 μετά την αδελφοποίηση των Δήμων Αργοστολίου, Παλλικής, Λειβαθούς και Ελειού – Πρόννων με ισάριθμους Δήμους της Σερβίας, ήτοι τους Δήμους: Sabac, Vozdovac, Sokobania και Coka.
Από την ίδρυσή της έχει αναπτύξει έντονη δραστηριότητα για την σύσφιγξη των δεσμών μεταξύ των λαών της Ελλάδας και της Σερβίας.Έχει υλοποιήσει προγράμματα φιλοξενίας και έχει πραγματοποιήσει πολλές αποστολές εκκλησιαστικές, ανθρωπιστικές, πολιτικές, πολιτιστικές και αθλητικές από την Κεφαλλονιά στην Σερβία και αντίστροφα.
Ιδιαίτερα επισημαίνεται το πλήθος των πολιτιστικών και αθλητικών ανταλλαγών με τη συμμετοχή μουσικοχορευτικών συγκροτημάτων και αθλητικών συλλόγων νεολαίας από την Κεφαλλονιά και την Σερβία. Επίσης σημαντικό γεγονός ήταν η παρουσία της Συμφωνικής Ορχήστρας της κρατικής τηλεόρασης της Σερβίας και της Όπερας του Εθνικού Θεάτρου Βελιγραδίου στην Κεφαλλονιά. Επιπρόσθετα η ΚΕΕΦ έχει συμβάλλει στην εδραίωση επαφών και ανταλλαγών μεταξύ των Σέρβων και του Δήμου Ζακυνθίων, αλλά και του Συλλόγου Κεφαλλήνων Αιγιαλείας και Καλαβρύτων.
Από κοινού, η ΚΕΕΦ μαζί με την Τοπική Διοίκηση της Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών Κεφαλλονιάς – Ιθάκης (Ι.Ρ.Α.) συνέβαλαν καθοριστικά σε διακρατική συνεργασία μεταξύ Ελλάδας και Σερβίας και συγκεκριμένα στον σχεδιασμό, στην προεργασία και στην τελική ένταξη της Σερβικής Αστυνομίας στην Διεθνή Αστυνομική Ένωση.
Η ΚΕΕΦ εξακολουθεί να εργάζεται για την επέκταση και ενδυνάμωση των δεσμών φιλίας, συνεργασίας και ανταλλαγών που έχουν επιτευχθεί, και σαν επιστέγασμα των δραστηριοτήτων της προωθεί το πρόγραμμα της κατασκευής του «Σπιτιού Ελληνοσερβικής Φιλίας».
Το φιλόδοξο αυτό πρόγραμμα έχει αρχίσει ήδη να υλοποιείται με την γενναία αρωγή του Δήμου Αργοστολίου -που παραχώρησε το οικόπεδο για την ανέγερσή του στο Αργοστόλι- και το αμέριστο ενδιαφέρον, τόσο των Δημάρχων Αργοστολίου και Sabac, αλλά και εκκλησιαστικών, πολιτικών, πολιτιστικών και κοινωνικών φορέων της Ελλάδας και της Σερβίας.

Οι μελέτες για το «Σπίτι Ελληνοσερβικής Φιλίας» έχουν εκπονηθεί δωρεάν από ομάδα Ελλήνων και Σέρβων μηχανικών.
Το Σπίτι αυτό με τα ιδιαίτερα στοιχεία της σερβικής
αρχιτεκτονικής, θα αποτελέσει σύμβολο της Ελληνοσερβικής Αδελφοσύνης, μοναδικό στην Ελλάδα, υλοποιώντας έτσι, την σύνδεση της νεώτερης ιστορίας των Ελλήνων με τον ομόδοξο λαών των Σέρβων.
Στον χώρο αυτό, θα πραγματοποιούνται κοινά προγράμματα της ΚΕΕΦ με φορείς και συλλόγους από την Σερβία, θα φιλοξενούνται μέλη αποστολών, πολιτιστικών και αθλητικών συλλόγων, και θα λαβαίνουν χώρα εκδηλώσεις και εκθέσεις που θα έχουν στόχο στην ενίσχυση της φιλίας και των σχέσεων και την περαιτέρω ανάπτυξη της συνεργασίας σε οικονομικό, κοινωνικό, πολιτιστικό και αθλητικό επίπεδο μεταξύ των δύο λαών.
Με την πεποίθηση ότι οι δράσεις αυτές θα συνεχιστούν και στο μέλλον και με στόχο την ενίσχυση του προγράμματος κατασκευής του «Σπιτιού Ελληνοσερβικής Φιλίας» θα πραγματοποιηθούν οι παραστάσεις της Κρατικής Σχολής μπαλέτου LUJO DAVICO του Βελιγραδίου,στις 28 και 29 Ιανουαρίου και ώρα 21.00 στο Δημοτικό Θέατρο Αργοστολίου «Κέφαλος» , τα έσοδα των οποίων θα διατεθούν για τον σκοπό αυτό.
Ευρεία δημοσιότητα στο θέμα θα δοθεί στην Σερβία από τους δημοσιογράφους Dragana Boskovic, Andrei Lasic της RTS (Κρατικής Ραδιοτηλεόρασης της Σερβίας) και Vukici Strugar της ημερήσιας- με μεγάλη κυκλοφορία- εφημερίδας της Σερβίας “Vecernje Novosti”,με εκπομπές και άρθρα σε διάφορα περιοδικά.

Πηγή: www.kefaloniaphotonews.gr

  • YOU
  • YOU
  • YOU
  • YOU
  • YOU
  • YOU
  • YOU
  • YOU

ΑΡΧΕΙΟ

Ακόμη ένα Σαββατόβραδο γέμισε το My Way από κόσμο γεμάτο κέφι και τρελή διάθεση για χορό! Ρίξτε μ…
Στην εκδήλωση που θα πραγματοποιήσει το Σάββατο 4 Ιανουαρίου 2020 και ώρα 19:00 στην αίθουσα…
γράφει ο Σωτ. Γαλανός Τα ακόλουθα λόγια της γραφή μου ας είναι από καρδιάς για τον αγαπητό μας σ’…
Ο Α.Σ. Κεφαλονιά μπορεί να περηφανεύεται για άλλη μια χρονιά για την πρόοδο των αναπτυξιακών…
Σε κλίμα ευφρόσυνο, με πολλά παραδοσιακά κεράσματα και ευχές, πραγματοποιήθηκε , 29 Δεκέμβρη…
  • YOU
  • YOU
  • YOU
  • YOU

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

27 Ιουλίου 2024
Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Πουλάτων «Το Αγκαλάκι» διοργάνωσε το παραδοσιακό πανηγύρι του Αγίου Παντ…
27 Ιουλίου 2024
Ξεκίνησε σήμερα η πρώτη μέρα του Τουρνουά Beachvolley K22 Finals 2024 στην παραλία του Άη Χέλη. …
27 Ιουλίου 2024
Πραγματοποιήθηκε σήμερα Παρασκευή 26 Ιουλίου και ώρα 21.00, στα Μεταξάτα η εκδήλωση για τα 200 …
26 Ιουλίου 2024
Παρευρεθήκαμε σήμερα στη διατομική έκθεση “Υποθαλάσσιες πολυμορφίες” / “Underwaterdiversities” …
  • YOU
  • YOU
  • YOU
  • YOU

ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Ανακαλύψτε το Μέλλον της Μετακίνησης στην Νippy eco mobility
17 Ιουλίου 2024
Eίναι το νέο σημείο αναφοράς για e-bikes, e-scooters και αξεσουάρ, την οδό Σουηδίας 125. Εκεί θα…
«Τρυπώσαμε» στις πρόβες της θεατρικής παράστασης «Το θεριό του ταύρου»
11 Ιουλίου 2024
ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ «ΤΟ ΘΕΡΙΟ ΤΟΥ ΤΑΥΡΟΥ» Σάββατο 13 & Κυριακή 14 Ιουλίου και ώρα 21:00, σ…
«Παραδοσιακό Μαγειριό» η νέα επιχείρηση στην οδό Σιτεμπόρων στο Αργοστόλι
8 Ιουλίου 2024
Το νέο παραδοσιακό μαγειρείο στην οδό Σιτεμπόρων Αργοστόλι άνοιξε και σας περιμένει! Μια νέα …
Tzannatos Jewellers Corner : Το νέο κόσμημα του Λιθοστρώτου
21 Ιουνίου 2024
Ο στόχος μας πάντα είναι να προσφέρουμε ποιοτικά, διαχρονικά αλλά και μοντέρνα σχέδια για την το…
  • YOU
  • YOU
  • YOU
  • YOU