Skip to main content
10 Μαΐου 2006

Η παρουσία της Νομαρχίας στην Έκθεση «Τουριστικό Πανόραμα 06»

Εξαιρετική επιτυχία σημείωσε η παρουσία του Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Κεφαλονιάς και Ιθάκης στην φετινή διοργάνωση της 11ης έκθεσης ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟ ΠΑΝΟΡΑΜΑ 2006 που πραγματοποιήθηκε 4 με 7 Μαΐου 2006 στην Αθήνα.Ο χώρος μας, σε μία προσπάθεια έκφρασης της ιδιαιτερότητας του τόπου μας πλαισιώθηκε αρμονικά με εκείνα τα στοιχεία που συνθέτουν την φυσιογνωμία μας και που αναδεικνύουν την ταυτότητα και την τοπική παραγωγή μας, αποσπώντας συγχαρητήρια από τους επισκέπτες και παρευρισκομένους για την συνολική μας παρουσία. Στα πλαίσια της έκθεσης, η παρουσία των νησιών μας διανθίστηκε με την συμμετοχή των αδελφών Καραβιώτη, οι οποίοι ερμήνευσαν παραδοσιακά Κεφαλλονίτικα τραγούδια και Καντάδες καθώς και από το χορευτικό συγκρότημα της Αδελφότητας Κεφαλλήνων & Ιθακησίων Πειραιά.

Η προσέλευση του κοινού ήταν αθρόα. Διατέθηκαν όλα τα υφιστάμενα έντυπα που έχουν δημιουργηθεί πρόσφατα από τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Κεφαλληνίας και Ιθάκης, όπως 3500 περίπου φυλλάδια τουριστικής προβολής του Νομού μας στα ελληνικά και στα αγγλικά, γύρω στα 1500 φυλλάδια προβολής της Ιθάκης, 3000 τεμάχια από τον έντυπο οδηγό ενοικιαζόμενων δωματίων που εξεδόθη πρόσφατα , δείγμα όλων των εκδόσεων που κατά καιρούς έχουν υλοποιηθεί από τον Φορέα μας, αφίσες και περί τα 1200 cd’ s με οδοιπορικό, στοιχεία και φωτογραφικό υλικό από τα αξιοθέατα των νησιών μας. Επίσης απόλαυσαν τα εξαιρετικά τοπικά μας γλυκίσματα από τον Αγροτοτουριστικό – Οικοτεχνικό Συνεταιρισμό Δήμου Παλλικής Αγροφιλοξένια και τα εκλεκτά κρασιά από τον Συνεταιρισμό Ρομπόλας που προσφερόταν στο χώρο του περιπτέρου.

Την διοργάνωση στήριξαν από το Νομό μας με ξεχωριστό εκθεσιακό περίπτερο ο Σύνδεσμος Ιδιοκτητών Αυτοεξυπηρετούμενων καταλυμάτων Κεφαλονιάς & Ιθάκης – Δήμος Αργοστολίου, ο Δήμος Ληξουρίου και ο Δήμος Ερίσσου.
Την Πέμπτη 4 Μαΐου με την έναρξη της Έκθεσης το περίπτερο μας επισκέφθηκε η Υπουργός Τουρισμού κ. Φάνη Πάλλη – Πετραλιά. Η Υπουργός απόλαυσε την παραδοσιακή μας καντάδα το «Καράβι» του Μαρκάτου από τους αδελφούς Καραβιώτη δοκίμασε μάντολες και δέχτηκε ένα καλάθι με τα τοπικά μας προϊόντα.

Την Παρασκευή 5 Μάιου και ώρα 15.00, δόθηκε Συνέντευξη Τύπου στα Μ.Μ.Ε. από τον Γενικό Γραμματέα της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων κ. Σωτήριο Βόσδου, τον Νομάρχη Κεφαλληνίας & Ιθάκης κ. Διονύσιο Λευκαδίτη, τους Νομάρχες Κερκύρας, Ζακύνθου και τον Αντινομάρχη Λευκάδος. Οι δημοσιογράφοι και οι ανταποκριτές που κάλυπταν το γεγονός, εφοδιάστηκαν με κατάλληλο πληροφοριακό υλικό, για μια ολοκληρωμένη προώθηση του τουριστικού μας προϊόντος στα Μαζικά Μέσα Ενημέρωσης γενικά και ειδικά αυτών που δραστηριοποιούνται στο χώρο του τουρισμού.

Το Νομό μας στην έκθεση εκπροσώπησαν: ο Νομάρχης, κ. Διονύσιος Λευκαδίτης, οι Αντινομάρχες, κ. Ευστάθιος-Σωτήριος Κουρής και κ. Αγγελος Μαρκέτος, ενώ παραβρέθηκε ο Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων κ.Σπύρος Γαλιατσάτος, της Ομοσπονδίας Ενοικιαζόμενων Δωματίων κ. Σταμένης καθώς και πολλοί εκπρόσωποι από τους Φορείς Τουρισμού της περιοχής μας και των ΟΤΑ. Το περίπτερο του Νομού μας επισκέφθηκαν πλήθος επιφανών ατόμων από την πολιτική ηγεσία του τόπου, το χώρο των γραμμάτων, της τέχνης και του πολιτισμού , της δημοσιογραφίας, της εγχώριας και διεθνούς τουριστικής αγοράς.

Η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Κεφαλληνίας και Ιθάκης ευχαριστεί τον Συνεταιρισμό Ρομπόλας για την δωρεάν παροχή οίνου, την αδελφότητα Κεφαλλήνων & Ιθακήσιων Πειραιά για την πλαισίωση της εκδήλωσης με τα χορευτικά τους και όλους όσους μας τίμησαν με τη συμμετοχή τους, συμβάλλοντας στην προσπάθεια που καταβάλλει η Νομαρχιακή Αρχή μαζί και με τους υπόλοιπους τοπικούς φορείς, για την διαφήμιση των νησιών μας στη διεθνή τουριστική αγορά.

Απο το Γραφείο Τύπου της Νομαρχίας.

  • YOU
  • YOU
  • YOU
  • YOU
  • YOU
  • YOU
  • YOU
  • YOU

ΑΡΧΕΙΟ

Ακόμη ένα Σαββατόβραδο γέμισε το My Way από κόσμο γεμάτο κέφι και τρελή διάθεση για χορό! Ρίξτε μ…
Στην εκδήλωση που θα πραγματοποιήσει το Σάββατο 4 Ιανουαρίου 2020 και ώρα 19:00 στην αίθουσα…
γράφει ο Σωτ. Γαλανός Τα ακόλουθα λόγια της γραφή μου ας είναι από καρδιάς για τον αγαπητό μας σ’…
Ο Α.Σ. Κεφαλονιά μπορεί να περηφανεύεται για άλλη μια χρονιά για την πρόοδο των αναπτυξιακών…
Σε κλίμα ευφρόσυνο, με πολλά παραδοσιακά κεράσματα και ευχές, πραγματοποιήθηκε , 29 Δεκέμβρη…
  • YOU
  • YOU
  • YOU
  • YOU

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

27 Ιουλίου 2024
Ξεκίνησε σήμερα η πρώτη μέρα του Τουρνουά Beachvolley K22 Finals 2024 στην παραλία του Άη Χέλη. …
27 Ιουλίου 2024
Πραγματοποιήθηκε σήμερα Παρασκευή 26 Ιουλίου και ώρα 21.00, στα Μεταξάτα η εκδήλωση για τα 200 …
26 Ιουλίου 2024
Παρευρεθήκαμε σήμερα στη διατομική έκθεση “Υποθαλάσσιες πολυμορφίες” / “Underwaterdiversities” …
26 Ιουλίου 2024
Με ομιλία από τον Διονύση Γαρμπή και χορούς από τον Καλλιτεχνικο-Χορευτικό Σύλλογο Φραγκάτων «Ο …
  • YOU
  • YOU
  • YOU
  • YOU

ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Ανακαλύψτε το Μέλλον της Μετακίνησης στην Νippy eco mobility
17 Ιουλίου 2024
Eίναι το νέο σημείο αναφοράς για e-bikes, e-scooters και αξεσουάρ, την οδό Σουηδίας 125. Εκεί θα…
«Τρυπώσαμε» στις πρόβες της θεατρικής παράστασης «Το θεριό του ταύρου»
11 Ιουλίου 2024
ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ «ΤΟ ΘΕΡΙΟ ΤΟΥ ΤΑΥΡΟΥ» Σάββατο 13 & Κυριακή 14 Ιουλίου και ώρα 21:00, σ…
«Παραδοσιακό Μαγειριό» η νέα επιχείρηση στην οδό Σιτεμπόρων στο Αργοστόλι
8 Ιουλίου 2024
Το νέο παραδοσιακό μαγειρείο στην οδό Σιτεμπόρων Αργοστόλι άνοιξε και σας περιμένει! Μια νέα …
Tzannatos Jewellers Corner : Το νέο κόσμημα του Λιθοστρώτου
21 Ιουνίου 2024
Ο στόχος μας πάντα είναι να προσφέρουμε ποιοτικά, διαχρονικά αλλά και μοντέρνα σχέδια για την το…
  • YOU
  • YOU
  • YOU
  • YOU