Skip to main content
19 Φεβρουαρίου 2007

Κορυφώθηκαν με τις μεγάλες παρελάσεις τα καρναβάλια Αργοστολίου – Ληξουρίου

Με τις παρελάσεις σε Αργοστόλι και Ληξούρι ολοκληρώθηκε ουσιαστικά το καρναβάλι για φέτος. Τα πληρώματα έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό και στη συνέχεια έδωσαν το ραντεβού για του χρόνου. Ας δούμε όμως ουσιαστικά τι έγινε στα δυο μεγάλα, αλλά και μοναδικά καρναβάλια του νησιού που λόγω της καλοκαιρίας κατακλύστηκαν από κόσμο.
Στο Ληξούρι όπως πάντα που διαθέτει εδώ και χρόνια τα πρωτεία η διάθεση για κάτι καλό ήταν εμφανής και αυτό έγινε αντιληπτό και από τη μεγάλη συμμετοχή του κόσμου. Από νωρίς το το καράβι έφερνε κόσμο από το Αργοστόλι και τις γύρω περιοχές. Τα πληρώματα αρκετά και μάλιστα με πάρα πολύ κέφι. Με σφυρίχτρες και καπνογόνα επί 1:30 ώρα παρελαζαν δημιουργώντας μια μαγευτική καρναβαλική ατμόσφαιρα, ικανοποιώντας το πλήθος που είχε απλωθεί σε μια τεράστια έκταση για να παρακολουθήσει.

Υπό την καθοδήγηση του Μάκη του Γαλανού, άλλο ένα καρναβάλι, το λαοπληθέστερο των τελευταίων χρόνων θα μείνει στην ιστορία ως απόλυτα επιτυχημένο. Μετά την πολύωρη παρέλαση, η μεγάλη συναυλία της Ανετ και του Σταύρου Κωνσταντίνου γέμισε την πλατεία της πόλης, δίνοντας το καλύτερο φινάλε στις εκδηλώσεις και επιβραβεύοντας το δήμο Παλικής που επέλεξε τους συγκεκριμένους τραγουδιστές. Η Ανετ μάλιστα, εντυπωσίασε με τα φωνητικά της προσόντα και την κίνηση της τους παρευρισκόμενους, ενώ κατά το διάλειμμα δε σταμάτησε με χαρά να υπογράφει αυτόγραφα για τους θαυμαστές τις, για διάστημα μεγαλύτερο της μιας ώρας.

Η εφημερίδα Καρνάβαλος, θεσμός πλέον του Ληξουριωτικου καρναβαλιού, μοιράστηκε σε περισσότερα από 2500 αντίτυπα (που φυσικά δεν έφτασαν για ούτε από τους μισούς από τις αρκετές χιλιάδες των θεατών), δίνοντας για ακόμα μια φορά την ιδέα της συνέχειας και της οργάνωσης ενός θεσμού, με σεβασμό σε εκδηλώσεις του παρελθόντος. Έξυπνο… το μοίρασμα δωρεάν καπέλων σε καρναβαλιστες και επισκέπτες από το δήμο, κάτι που φυσικά έκανε αντιληπτή μεγαλύτερη τη συμμετοχή σε αυτό. Αλλά η προβολή και εκτός Κεφαλονιάς, κάτι που πλέον το καθιστά εκτός ορίων του νησιού και πόλο έλξης ως προορισμό και από άλλα μέρη της Ελλάδας.

Στο Αργοστόλι, τα πράγματα ήταν ποιο υποτονικά, καλύτερα όμως από ότι η βραδινή παρέλαση είχε αφήσει να φανεί σε εμάς ότι θα επακολουθήσει. Αρκετές συμμετοχές, όμορφες φορεσιές, πολλά μικρά παιδιά να δίνουν το παρών. Ο κόσμος πάρα πολύς και εδώ, βέβαια λιγότερος σε σχέση με το Ληξούρι. Και… το κέφι, τουλάχιστον όπως εκφράστηκε με την κίνηση των συμμετεχόντων αρκετά λιγότερο.

Η παρουσίαση που έγινε ήταν αρκετά καλύτερη από τη βραδινή, όμως δεν έλειψαν και ορισμένα όχι ευχάριστα ακούσματα με τον παρουσιαστή να προσπαθεί άκομψα να επιβάλλει και όχι να κερδίσει το χειροκρότημα του κόσμου. Φυσικά οφειλαμε να στηρίζουμε περισσότερο τις προσπάθειες μερικών συμπατριωτών μας που με κόπο και χρήμα προσπάθησαν να μας προσφέρουν κέφι και χαρά.

Την εκδήλωση έκλεισαν οι Σερβοι που χόρεψαν, ωστόσο σίγουρα τράβηξαν λιγότερο κόσμο από την επιλογή Ανετ – Κωνσταντίνου.

Οι υπόλοιποι δήμοι έδωσαν παρουσία στα μεγάλα καρναβάλια με αντιπροσωπία της Ερισου στο Ληξουριωτικο και Πυλαρου, Λειβαθου και Ομαλών στου Αργοστολίου.

Συμπερασματικά, πάρα πολύς κόσμος στο Ληξούρι, βελτιωμένη παρέλαση και στο Αργοστόλι και συμμετοχή του κόσμου σε μεγαλύτερο βαθμό, έστω και ως θεατές. Εμείς, κάτι που ακούσαμε και από άλλους ως πρόταση, θα προτείνουμε τη διεξαγωγή ενός κοινού Κεφαλονίτικου καρναβαλιού. Αντί να έχουμε 2 νεκρές Κυριακές και απότομη κορύφωση την Τρίτη, θα ήταν καλύτερο να γίνεται το Αργοστολιωτικο την δεύτερη Κυριακή και το Ληξουριωτικο την Τρίτη, προκειμένου να δίνεται η δυνατότητα σε όλους να παρακολουθήσουμε και να συμμετάσχουμε και στα δυο. Έτσι θα υπάρχει μεγαλύτερη συμμετοχή και κοινού, αλλά και πληρωμάτων, που θα μπορούν να πηγαίνουν και στα δυο, με διπλή χαρά και πολύ μεγαλύτερο χρονικό διάστημα εκδηλώσεων. Ελπίζουμε κάποτε να μπορέσουν οι ηγεσίες να τα βρουν και ο κόσμος να μπορέσει να χαρεί διπλά ένα θεσμό που αγαπάει, αλλά βλέπει να σβήνει.

  • YOU
  • YOU
  • YOU
  • YOU
  • YOU
  • YOU
  • YOU
  • YOU

ΑΡΧΕΙΟ

Ακόμη ένα Σαββατόβραδο γέμισε το My Way από κόσμο γεμάτο κέφι και τρελή διάθεση για χορό! Ρίξτε μ…
Στην εκδήλωση που θα πραγματοποιήσει το Σάββατο 4 Ιανουαρίου 2020 και ώρα 19:00 στην αίθουσα…
γράφει ο Σωτ. Γαλανός Τα ακόλουθα λόγια της γραφή μου ας είναι από καρδιάς για τον αγαπητό μας σ’…
Ο Α.Σ. Κεφαλονιά μπορεί να περηφανεύεται για άλλη μια χρονιά για την πρόοδο των αναπτυξιακών…
Σε κλίμα ευφρόσυνο, με πολλά παραδοσιακά κεράσματα και ευχές, πραγματοποιήθηκε , 29 Δεκέμβρη…
  • YOU
  • YOU
  • YOU
  • YOU

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

27 Ιουλίου 2024
Πραγματοποιήθηκε σήμερα Παρασκευή 26 Ιουλίου και ώρα 21.00, στα Μεταξάτα η εκδήλωση για τα 200 …
26 Ιουλίου 2024
Παρευρεθήκαμε σήμερα στη διατομική έκθεση “Υποθαλάσσιες πολυμορφίες” / “Underwaterdiversities” …
26 Ιουλίου 2024
Με ομιλία από τον Διονύση Γαρμπή και χορούς από τον Καλλιτεχνικο-Χορευτικό Σύλλογο Φραγκάτων «Ο …
26 Ιουλίου 2024
Πραγματοποιήθηκε σήμερα , στο Δημοτικό Θέατρο Αργοστολίου “Κέφαλος”, η συνέντευξη τύπου των διορ…
  • YOU
  • YOU
  • YOU
  • YOU

ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Ανακαλύψτε το Μέλλον της Μετακίνησης στην Νippy eco mobility
17 Ιουλίου 2024
Eίναι το νέο σημείο αναφοράς για e-bikes, e-scooters και αξεσουάρ, την οδό Σουηδίας 125. Εκεί θα…
«Τρυπώσαμε» στις πρόβες της θεατρικής παράστασης «Το θεριό του ταύρου»
11 Ιουλίου 2024
ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ «ΤΟ ΘΕΡΙΟ ΤΟΥ ΤΑΥΡΟΥ» Σάββατο 13 & Κυριακή 14 Ιουλίου και ώρα 21:00, σ…
«Παραδοσιακό Μαγειριό» η νέα επιχείρηση στην οδό Σιτεμπόρων στο Αργοστόλι
8 Ιουλίου 2024
Το νέο παραδοσιακό μαγειρείο στην οδό Σιτεμπόρων Αργοστόλι άνοιξε και σας περιμένει! Μια νέα …
Tzannatos Jewellers Corner : Το νέο κόσμημα του Λιθοστρώτου
21 Ιουνίου 2024
Ο στόχος μας πάντα είναι να προσφέρουμε ποιοτικά, διαχρονικά αλλά και μοντέρνα σχέδια για την το…
  • YOU
  • YOU
  • YOU
  • YOU