Skip to main content
29 Ιουλίου 2006

Κόντρα «Ημερήσιου» με το Διοικητή του Νοσοκομείου Σ. Χρόνη.

Η εφημερίδα «Ημερήσιος» μας απέστειλε το παρακάτω άρθρο:
…Γαργάρα πρέπει να κάνει τη χθεσινή του ανακοίνωση για τον «H» ο απερχόμενος διοικητής του Nοσοκομείου κ. Στέφανος Xρόνης, αφού το προχθεσινό δημοσίευμα του «H» (αρ. 3885) ότι υπήρχε κίνδυνος να μείνει το Nοσοκομείο χωρίς καρδιολόγο είναι αληθές και βασίστηκε σε σχετική επιστολή που έστειλε ο καρδιολόγος του Nοσοκομείου κ. Γ. Kαππάτος στη Διοίκηση του Nοσοκομείου, ο οποίος μάλιστα προειδοποιούσε τη Διοίκηση του Nοσοκομείου ότι αν δεν έλθει άμεσα κιΆ άλλος καρδιολόγος θα παραιτηθεί!O κ. διοικητής όμως, παρΆ ότι εγνώριζε την επιστολή του κ. Kαππάτου, στην οποία αναφερόταν και το δημοσίευμά μας, και παρΆ ότι ο εκδότης μας τον κάλεσε στο κινητό του και δεν βγήκε, εξέδωσε χθες μιά απαράδεκτη ανακοίνωση, νομίζοντας ότι έτσι θα καλύψει τις ευθύνες του, λέγοντας παράλληλα ότι …ο «Η» κινδυνολογεί επικίνδυνα εις βάρος της δημόσιας υγείας και της τουριστικής περιόδου!

Το ότι το δημοσίευμά μας είναι αληθές, βγαίνει, όχι μόνον από την επιστολή του κ. Kαππάτου, που όπως προαναφέραμε, μιλούσε για τους μεγάλους κινδύνους να μείνει το Nοσοκομείο χωρίς καρδιολόγο, αλλά και από την ανακοίνωση του ίδιου του κ. Xρόνη που αναφέρει για λήξη της θητείας του καρδιολόγου κ. Δημοσθένη Δρόσου στις 23 Ιουνίου, πράγμα το οποίο ελέγχεται. Aρα, το μόνο σφάλμα στο δημοσίευμά μας, είναι ίσως η θητεία του κ. Δρόσου που, ως φαίνεται, μάλλον δεν ήταν επαρκής και γιΆ αυτό και ο κ. Kαππάτος προέβη στην αποστολή της επιστολής, αλλιώς δεν θα προέβαινε σε μια τέτοια ενέργεια. Και ένα ερώτημα:¨ Μόνο για ένα μήνα (23-6-06 έως 21-7-06) έμεινε το Νοσοκομείο χωρίς δεύτερο καρδιολόγο από την αποχώρηση, λόγω υγείας, του κ. Π. Αγγέλη;

O εκδότης μας κ. Xρήστος Παπαδάτος τηλεφώνησε χθες στον κ. Xρόνη, ο οποίος παραδέχθηκε την ύπαρξη της επιστολής Kαππάτου (δεν μπορούσε να κάνει άλλωστε, διαφορετικά) και όταν του είπαμε ότι μετά απΆ αυτό πρέπει να ανασκευάσει αυτά που ανακοίνωσε, μας είπε ότι θα το κάνει …εφΆ όσον κιΆ εμείς παραδεχτούμε ότι σφάλαμε ως προς τη θητεία του κ. Δρόσου!

Βεβαίως η απαράδεκτη αυτή στάση του κ. Xρόνη προς την εφημερίδα μας απορρέει και από το γεγονός ότι αποκαλύψαμε την αποχώρηση του από το Nοσοκομείο, λες και αυτό θα μπορούσε να το κρατήσει …μυστικό!

Εμείς, για να δει ο κόσμος πόσο λεπτά χειριζόμαστε τα θέματα της Yγείας και πως ενεργεί ο κύριος (σε λίγες μέρες τέως) Yγειάρχης τον προκαλούμε να δώσει στη δημοσιότητα την επιστολή του κ. Kαππάτου. Επίσης τον ΠΡOΚΑΛOΥΜΕ να στείλει το επίμαχο δημοσίευμά μας, την επιστολή Καππάτου και την διάτρητη ανακοίνωσή του στον υπουργό Υγείας κ. Αβραμόπουλο για να κρίνει ο υπουργός ποιός έχει δίκιο και ποιός όχι και να μας πει ο κ. Αβραμόπουλος, γιατί ο κ. Καππάτος θα προέβαινε σε παραίτηση, αφού -κατά τον κ. διοικητή-υπάρχει και δεύτερος καρδιολόγος, ο κ. Δρόσος!

H απαράδεκτη ανακοίνωση του κ. Xρόνη έχει ως εξής:

Η Διοίκηση του Γενικού Νοσοκομείου Κεφαλληνίας αισθάνεται την υποχρέωση να ενημερώσει την κοινή γνώμη του Νομού Κεφαλληνίας και Ιθάκης για το άρθρο που δημοσίευσε η εφημερίδα «ΗΜΕΡΗΣΙOΣ», την Πέμπτη 27 Ιουλίου 2006 στο υπ’ αριθμ. 3885 φύλλο της.

Ειδικά στην τελευταία σελίδα του συγκεκριμένου φύλλου αναφέρει χαρακτηριστικά ότι, στο Γενικό Νοσοκομείο Κεφαλληνίας υπάρχει μεγάλος κίνδυνος να μείνει χωρίς καρδιολόγο.

Το εν λόγω δημοσίευμα είναι ανακριβές και κινδυνολογεί επικίνδυνα τόσο εις βάρος της δημόσιας υγείας όλων των πολιτών, όσο και εις βάρος της τουριστικής περιόδου που διανύουμε. Συγκεκριμένα, από τις 24-06-2005 υπηρετεί και ο Δρ. Δημοσθένης Δρόσος Επιμελητής Β’ ως επικουρικός καρδιολόγος η θητεία του οποίου έληξε στις 23-06-2006. Εν συνεχεία ανανεώθηκε η θητεία του Δρ. Δημοσθένη Δρόσου στις 21-07- 2006 για άλλο ένα έτος.

Ο χώρος της υγείας δεν προσφέρεται για μικροπολιτικές λογικές και τακτικές. Είμαστε όμως πάντα πρόθυμοι για καλόπιστη κριτική από όλα τα ΜΜΕ και την επιδιώκουμε. Βρισκόμαστε πάντα στη διάθεση σας για οποιαδήποτε επικοινωνία και ενημέρωση.

Ο Διοικητής του Γεν.
Νοσοκομείου Κεφαλονιάς
Στεφανος ν. Χρονης

  • YOU
  • YOU
  • YOU
  • YOU
  • YOU
  • YOU
  • YOU
  • YOU

ΑΡΧΕΙΟ

Ακόμη ένα Σαββατόβραδο γέμισε το My Way από κόσμο γεμάτο κέφι και τρελή διάθεση για χορό! Ρίξτε μ…
Στην εκδήλωση που θα πραγματοποιήσει το Σάββατο 4 Ιανουαρίου 2020 και ώρα 19:00 στην αίθουσα…
γράφει ο Σωτ. Γαλανός Τα ακόλουθα λόγια της γραφή μου ας είναι από καρδιάς για τον αγαπητό μας σ’…
Ο Α.Σ. Κεφαλονιά μπορεί να περηφανεύεται για άλλη μια χρονιά για την πρόοδο των αναπτυξιακών…
Σε κλίμα ευφρόσυνο, με πολλά παραδοσιακά κεράσματα και ευχές, πραγματοποιήθηκε , 29 Δεκέμβρη…
  • YOU
  • YOU
  • YOU
  • YOU

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

27 Ιουλίου 2024
Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Πουλάτων «Το Αγκαλάκι» διοργάνωσε το παραδοσιακό πανηγύρι του Αγίου Παντ…
27 Ιουλίου 2024
Ξεκίνησε σήμερα η πρώτη μέρα του Τουρνουά Beachvolley K22 Finals 2024 στην παραλία του Άη Χέλη. …
27 Ιουλίου 2024
Πραγματοποιήθηκε σήμερα Παρασκευή 26 Ιουλίου και ώρα 21.00, στα Μεταξάτα η εκδήλωση για τα 200 …
26 Ιουλίου 2024
Παρευρεθήκαμε σήμερα στη διατομική έκθεση “Υποθαλάσσιες πολυμορφίες” / “Underwaterdiversities” …
  • YOU
  • YOU
  • YOU
  • YOU

ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Ανακαλύψτε το Μέλλον της Μετακίνησης στην Νippy eco mobility
17 Ιουλίου 2024
Eίναι το νέο σημείο αναφοράς για e-bikes, e-scooters και αξεσουάρ, την οδό Σουηδίας 125. Εκεί θα…
«Τρυπώσαμε» στις πρόβες της θεατρικής παράστασης «Το θεριό του ταύρου»
11 Ιουλίου 2024
ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ «ΤΟ ΘΕΡΙΟ ΤΟΥ ΤΑΥΡΟΥ» Σάββατο 13 & Κυριακή 14 Ιουλίου και ώρα 21:00, σ…
«Παραδοσιακό Μαγειριό» η νέα επιχείρηση στην οδό Σιτεμπόρων στο Αργοστόλι
8 Ιουλίου 2024
Το νέο παραδοσιακό μαγειρείο στην οδό Σιτεμπόρων Αργοστόλι άνοιξε και σας περιμένει! Μια νέα …
Tzannatos Jewellers Corner : Το νέο κόσμημα του Λιθοστρώτου
21 Ιουνίου 2024
Ο στόχος μας πάντα είναι να προσφέρουμε ποιοτικά, διαχρονικά αλλά και μοντέρνα σχέδια για την το…
  • YOU
  • YOU
  • YOU
  • YOU