Skip to main content
7 Νοεμβρίου 2008

Κώστας Πετράτος:''Αδιαφορείτε για την καθημερινότητα του πολίτη''

Αγαπητοί συμπολίτες,

Νιώθω την υποχρέωση να σας κάνω γνωστά ορισμένα γεγονότα που διαδραματίστηκαν στην Δημοτική Κοινωνική Επιχείρηση Παλικής (Δ.Η.Κ.Ε.Π.) της οποίας είμαι μέλος του Δ.Σ. από τον Μάιο του 2008 που ψηφίστηκε ομόφωνα από το δημοτικό συμβούλιο (για όσους δεν γνωρίζουν η Δ.Η.Κ.Ε.Π. είναι η αντικατάσταση της Δ.Ε.Κ.Π.Α). Με αφορμή το θέμα που είχαμε στο δημοτικό συμβούλιο στις 24-10-08 (ψήφιση του προϋπολογισμού της Δ.Η.Κ.Ε.Π. ) θεώρησα υποχρέωση μου να τοποθετηθώ κάνοντας ορισμένες επισημάνσεις για την λειτουργία της επιχείρησης :
1) για να λειτουργήσει μία δημοτική επιχείρηση, βάσει του ομόφωνα ψηφισμένου κανονισμού, έπρεπε πριν από κάθε απόφαση να έχει ψηφιστεί προϋπολογισμός.

2) έπρεπε να είχαν κατατεθεί από τον δήμο προς την επιχείρηση 95.000 € που θα αποτελούσαν το μετοχικό κεφαλαίο της επιχείρησης. Τα χρήματα αυτά θα έπρεπε να είχαν κατατεθεί στο λογαριασμό της επιχείρησης από τον Μάιο του 2008 με την δημοσίευση του κανονισμού της επιχείρησης στο ΦΕΚ.(Υπόψη ότι κατατέθηκαν τον Σεπτέμβρη περίπου τα μισά και μέχρι σήμερα δεν έχουν καταθέσει τίποτα άλλο. Έτσι μου είπαν οι ίδιοι.)

3) Ότι κακώς προχώρησαν σε πληρωμές ενταλμάτων χωρίς εγκεκριμένο προϋπολογισμό και άλλες τέτοιου είδους παρατυπίες για τις οποίες πήρα απαντήσεις από την κυρία Δήμαρχο, την κ.Μαροπούλου Πρόεδρο της ΔΗΚΕΠ και τον κ.Μαρκέτο Αντιπρόεδρο ότι αυτές οι επισημάνσεις – ερωτήσεις που υποβάλλω στο δημοτικό συμβούλιο είναι μιζέρια κακομοιριά και διάφορους άλλους χαρακτηρισμούς.

Απαντώ λοιπόν ότι μιζέρια είναι κυρία δήμαρχε να λειτουργείτε με ιδιοκτησιακή αντίληψη χωρίς να δέχεστε έλεγχο, να μην υλοποιείτε αποφάσεις του δημοτικού συμβουλίου, να λειτουργείτε ως απλοί θεατές στα προβλήματα που έχουν γίνει βουνό στον δήμο, να έχετε φτάσει το χρέος του δήμου τα δύο χρόνια της θητείας σας σε ύψη ρεκόρ για το δήμο μας, να έχετε κόψει έργα αναπτυξιακού χαρακτήρα που τα βρήκατε έτοιμα με εξασφαλισμένη χρηματοδότηση και να αδιαφορείτε για την καθημερινότητα του πολίτη.

Μόνο κακομοιριά δεν είναι κύριε Μαρκέτο να εκφράζεις την άποψη σου ελεύθερα μεταφέροντας τους προβληματισμούς των δημοτών στο δημοτικό συμβούλιο αναλογιζόμενος την ευθύνη που έχεις με ένα ναι η ένα όχι στις αποφάσεις του δημοτικού συμβουλίου. (θυμίζω ότι φέρατε άρον άρον από την Αθήνα δημοτικό σύμβουλο που είχε να πατήσει σε εφτά συνεχόμενα δημοτικά συμβούλια εξασφαλίζοντας έτσι την πλειοψηφία που σας έδωσε την δυνατότητα να προχωρήσετε στο υπέρογκο δάνειο που πήρατε και τις υπέρογκες αυξήσεις στα τέλη που επιβάλατε στους δημότες).

Κακομοιριά είναι να είστε μέλη μιας επιχείρησης κοινωνικού χαρακτήρα και οι αποφάσεις που παίρνετε να είναι ακριβώς στην αντίθετη κατεύθυνση. Μιζέρια και κακομοιριά κύριοι της δημοτικής αρχής είναι να μην αφουγκράζεστε τους δημότες και να έχετε ξεχάσει τις υποσχέσεις που δώσατε.

Τέλος πρέπει να σας κάνω γνωστό, την πρόταση που έκανα στο διοικητικό συμβούλιο της Δ.Η.Κ.Ε.Π. σε σχέση με τους απασχολούμενους στον κινηματογράφο και τα συμπεράσματα δικά σας αγαπητοί συμπολίτες για το κοινωνικό πρόσωπό της δημοτικής αρχής.

Στις 30 Σεπτεμβρίου του 2008 σε συμβούλιο της Δ.Η.Κ.Ε.Π. έκανα πρόταση να πάρουμε για τις ανάγκες της λειτουργίας του κινηματογράφου 4 έως 5 δημότες με ανακοίνωση που θα έβγαζε η ΔΗΚΕΠ με κριτήρια κοινωνικού χαρακτήρα και που δεν έχουν άλλη εργασία, έτσι ώστε να βγάζουν τα έξοδα τους για τους οκτώ μήνες που λειτουργεί η κινηματογραφική λέσχη.(υπόψη παίρνουν 40 € την κάθε μέρα προβολής έκαστος για τρεις φορές την εβδομάδα).

Την πρόταση αυτή καταψήφισαν η κυρία Μαροπούλου και ο κύριος Μαρκέτος προτείνοντας και προσλαμβάνοντας τους ήδη μονίμους δημοτικούς υπαλλήλους που είχαν προσλάβει και πέρυσι.

Αυτή την αντίληψη έχουν για τον κοινωνικό χαρακτήρα τις επιχείρησης. Δηλαδή δημιουργούν διπλοθεσίτες αδιαφορώντας για τις κοινωνικές προεκτάσεις μιας τέτοιας απόφασης προκαλώντας το κοινό αίσθημα των δημοτών και ειδικά αυτήν την περίοδο που μαστίζει η ανεργία και η οικονομική δυσπραγία πολλά νοικοκυριά στον τόπο μας. Αναρωτιέμαι άραγε το παιχνίδι των πελατειακών σχέσεων πιστεύουν ότι δεν το γνωρίζουν οι δημότες ;

Κώστας Πετράτος
Ανεξάρτητος Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Παλικής

  • YOU
  • YOU
  • YOU
  • YOU
  • YOU
  • YOU
  • YOU
  • YOU

ΑΡΧΕΙΟ

Ακόμη ένα Σαββατόβραδο γέμισε το My Way από κόσμο γεμάτο κέφι και τρελή διάθεση για χορό! Ρίξτε μ…
Στην εκδήλωση που θα πραγματοποιήσει το Σάββατο 4 Ιανουαρίου 2020 και ώρα 19:00 στην αίθουσα…
γράφει ο Σωτ. Γαλανός Τα ακόλουθα λόγια της γραφή μου ας είναι από καρδιάς για τον αγαπητό μας σ’…
Ο Α.Σ. Κεφαλονιά μπορεί να περηφανεύεται για άλλη μια χρονιά για την πρόοδο των αναπτυξιακών…
Σε κλίμα ευφρόσυνο, με πολλά παραδοσιακά κεράσματα και ευχές, πραγματοποιήθηκε , 29 Δεκέμβρη…
  • YOU
  • YOU
  • YOU
  • YOU

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

27 Ιουλίου 2024
Ξεκίνησε σήμερα η πρώτη μέρα του Τουρνουά Beachvolley K22 Finals 2024 στην παραλία του Άη Χέλη. …
27 Ιουλίου 2024
Πραγματοποιήθηκε σήμερα Παρασκευή 26 Ιουλίου και ώρα 21.00, στα Μεταξάτα η εκδήλωση για τα 200 …
26 Ιουλίου 2024
Παρευρεθήκαμε σήμερα στη διατομική έκθεση “Υποθαλάσσιες πολυμορφίες” / “Underwaterdiversities” …
26 Ιουλίου 2024
Με ομιλία από τον Διονύση Γαρμπή και χορούς από τον Καλλιτεχνικο-Χορευτικό Σύλλογο Φραγκάτων «Ο …
  • YOU
  • YOU
  • YOU
  • YOU

ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Ανακαλύψτε το Μέλλον της Μετακίνησης στην Νippy eco mobility
17 Ιουλίου 2024
Eίναι το νέο σημείο αναφοράς για e-bikes, e-scooters και αξεσουάρ, την οδό Σουηδίας 125. Εκεί θα…
«Τρυπώσαμε» στις πρόβες της θεατρικής παράστασης «Το θεριό του ταύρου»
11 Ιουλίου 2024
ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ «ΤΟ ΘΕΡΙΟ ΤΟΥ ΤΑΥΡΟΥ» Σάββατο 13 & Κυριακή 14 Ιουλίου και ώρα 21:00, σ…
«Παραδοσιακό Μαγειριό» η νέα επιχείρηση στην οδό Σιτεμπόρων στο Αργοστόλι
8 Ιουλίου 2024
Το νέο παραδοσιακό μαγειρείο στην οδό Σιτεμπόρων Αργοστόλι άνοιξε και σας περιμένει! Μια νέα …
Tzannatos Jewellers Corner : Το νέο κόσμημα του Λιθοστρώτου
21 Ιουνίου 2024
Ο στόχος μας πάντα είναι να προσφέρουμε ποιοτικά, διαχρονικά αλλά και μοντέρνα σχέδια για την το…
  • YOU
  • YOU
  • YOU
  • YOU