Skip to main content
13 Ιανουαρίου 2011

Κefalonianmantata: Σε νέα περιπέτεια η Γέφυρα Δεβοσσέτου…

Σε νέα περιπέτεια για …μία λέξη οδηγείται το πολυσυζητημένο έργο της Γέφυρας, αφού η εταιρεία «Ιριδανός ΑΤΕ» κέρδισε την ένσταση με 4-2 κατά της απόφασης της 6μελούς Επιτροπής που ανακήρυξε ανάδοχο του έργου την εταιρεία «Κατασκευή ΑΤΕ-Χαϊδεμένος»!

Ετσι, μετά την εξέλιξη αυτή το έργο βρίσκεται ξανά «στον αέρα» και, όπως είπε χθες στον «Η» ο βουλευτής κ. Σπύρος Μοσχόπουλος, με το θέμα που ανέκυψε «θα έχουμε καταλήξει σε τρεις με τέσσερις μήνες»!Oπως μας εξήγησε ο κ. Μοσχόπουλος, και σύμφωνα με την διακήρυξη του διαγωνισμού, για να πάρει ένα τέτοιο έργο μιά κατασκευαστική εταιρεία χρειάζεται εμπειρία τουλάχιστον κατά 50% του έργου σε ανάλογα έργα, ή να έχει συνεργάτη με ανάλογη εμπειρία. Η Εταιρεία του κ. Χαϊδεμένου στην πρότασή της συμπεριελάμβανε τρείς συνεργάτες που συμπλήρωναν και πάνω από 50% ανάλογης εμπειρίας, σημείο που στηρίχθηκε η ένσταση της «Ιριδανός ΑΤΕ”».

Ωστόσο, σύμφωνα με τον κ. Xαίδεμενο, στο κείμενο της διακήρυξης δεν διευκρινιζόταν κάτι σχετικά με τον αριθμό των συνεργατών και τον περιορισμό συμμετοχής τους με την ανάλογη εμπειρία, οπότε έτσι ανέκυψε πρόβλημα, με αποτέλεσμα η Επιτροπή να ταχθεί υπέρ της ενστάσεως της Εταιρείας «Ιριδανός ΑΤΕ»!

Η υπόθεση τώρα βρίσκεται στην Προϊσταμένη Αρχή και στα χέρια του συμπατριώτη μας υπουργού κ. Παύλου Γερουλάνου, ο οποίος την εξετάζει με τις νομικές υπηρεσίες.

Θα προσφύγει στο Σ.τ.E. η «Kατασκευαστική ATE»-Xαϊδεμένος

Eιδικότερα, για το θέμα της συζήτησης της ενστάσεως από την αρμόδια Επιτροπή του Υπουργείου Πολιτισμού για το έργο αποκατάσταση και ενίσχυση της Γέφυρας Αργοστολίου, ήρθαμε σε τηλεφωνική επικοινωνία με τον εκπρόσωπο της ανάδοχης εταιρείας του έργου «ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΑΤΕ» κ. Κυριάκο Χαϊδεμένο, ο οποίος μας είπε:

«Είμαι στην Καλαμάτα για ένα έργο που έχω αναλάβει και κάποια στιγμή μου ήρθε η ανεπίσημη πληροφορία ότι η ένσταση που είχε καταθέσει η άλλη κατασκευαστική εταιρεία η “ιριδανοσ ATE” για το διαγωνισμό του έργου της Γέφυρας, έγινε τελικά δεκτή. Συγκεκριμένα, πληροφορήθηκα ότι χωρίς να υπάρξουν εξωγενή αίτια, τέσσερα άτομα από την Επιτροπή Διαγωνισμού υπαναχώρησαν από την αρχική τους απόφαση και σκέφτονται να γνωμοδοτήσουν υπέρ της ενστάσεως στην Προϊσταμένη τους Αρχή.

Δεν ξέρω κατά πόσο αυτό είναι αληθές. ΑπΆ ό,τι ξέρω κάπου στα τέλη του Δεκεμβρίου θα εκδικαζόταν. Oμως, για την ιστορία, όταν διενεργήθηκε ο διαγωνισμός, σε κλειστούς φακέλους οι προσφορές μας, εμείς είχαμε δώσει προσφορά με 49% έκπτωση. Oλο το έργο είναι 2.600.000 σύν ΦΠΑ. Η “IΡΙΔΑΝOΣ ATE” είχε καταθέσει προσφορά με 42%. Επτά μονάδες επί τοις εκατό πιο πάνω.

182.000 Ε συν ΦΠΑ ακριβότερα. Oλο το έργο το πήραμε, αφού ο διαγωνισμός κατοχυρώθηκε υπέρ μας παμψηφεί από την Επιτροπή με 1.362.000 συν ΦΠΑ. Η “IΡΙΔΑΝOΣ ATE” κατάθεσε ένσταση, όπως πληροφορηθήκαμε, όμως όχι για θέματα ουσίας, αλλά για τον τρόπο διατύπωσης και σύνταξης του κειμένου της διακήρυξης του διαγωνισμού από τον Φορέα, σχετικά με τον αριθμο των συνεργατών με εμπειρία 50% σε ανάλογα έργα. Στο κείμενο της διακήρυξης δεν προσδιοριζόταν ο αριθμός των συνεργατών και ο περιορισμός συμμετοχής τους με την ανάλογη εμπειρία. Αν τελικά, γίνει αποδεκτή η ένσταση, εμείς, θα προσφύγουμε στο Συμβούλιο της Επικρατείας για την δικαίωσή μας».

O κ. Χαϊδεμένος μας είπε επίσης, ότι στο συγκεκριμένο έργο, οι εργασίες που θα λάβουν χώρα για την αναστύλωση-αποκατάσταση της Γέφυρας περιλαμβάνουν τοποθέτηση μικροπασσάλων (θεμελίωση) και ειδικού πλέγματος σε όλο το μήκος και πλάτος της Γέφυρας, ενώ για την ανάπλαση του οδοστρώματος και προς την χρήση του, καθαρισμό και ξύλωση όλων των ξένων υλικών από την αρχική της κατασκευή, μπετά, σίδερα κ.λπ., περισυλλογή όλων των στοιχείων της Γέφυρας που ήδη έχουν πέσει στο θαλάσσιο χώρο, τα οποία θα καθαρισθούν και θα επεξεργασθούν κατάλληλα για να ξαναχρησιμοποιηθούν και εγκατασταθούν στη θέση τους, καθώς και τοποθέτηση οδόστρωσης με τεχνικούς κυβόλιθους. Με την αποπεράτωση του έργου, θα έχει ήδη διαμορφωθεί η Γέφυρα στην αρχική της μορφή.

ΠΗΓΗ: ΚEFALONIANMANTATA.GR

 • YOU
 • YOU
 • YOU
 • YOU
 • YOU
 • YOU
 • YOU
 • YOU

ΑΡΧΕΙΟ

Σάββατο βράδυ @ MY WAY CLUB [28.12.2019]

Ακόμη ένα Σαββατόβραδο γέμισε το My Way από κόσμο γεμάτο κέφι και τρελή διάθεση για χορό! Ρίξτε μ…

«ΤΟ ΣΠΑΡΤΟ» σας προσκαλεί σε εκδήλωση του Πολιτιστικού Συλλόγου, στα Σπαρτιά

Στην εκδήλωση που θα πραγματοποιήσει το Σάββατο 4 Ιανουαρίου 2020 και ώρα 19:00 στην αίθουσα…

Μια θύμηση για τον μακαριστό πρωτοπρεσβύτερο και λαμπρό επιστήμονα π. Γεώργιο Μεταλληνό

γράφει ο Σωτ. Γαλανός Τα ακόλουθα λόγια της γραφή μου ας είναι από καρδιάς για τον αγαπητό μας σ’…

Νίκη επί του Προμηθέα ΄14 στην Πάτρα και πρόκριση στις 8 καλύτερες ομάδες της Α΄ Κατηγορίας για τους Εφήβους του Α. Σ. Κεφαλονιά

Ο Α.Σ. Κεφαλονιά μπορεί να περηφανεύεται για άλλη μια χρονιά για την πρόοδο των αναπτυξιακών…

Λύκειο Ελληνίδων – Το στόλισμα της «Αγιοβασιλίτσας»

Σε κλίμα ευφρόσυνο, με πολλά παραδοσιακά κεράσματα και ευχές, πραγματοποιήθηκε , 29 Δεκέμβρη…
 • YOU
 • YOU
 • YOU
 • YOU

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

 • YOU
 • YOU
 • YOU
 • YOU

ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Οι πειρατές της Καραϊβικής κάνουν απόβαση στο Αργοστόλι στο κατάστημα Loukoumania
23 Φεβρουαρίου 2024

Οι πειρατές της Καραϊβικής κάνουν απόβαση στο Αργοστόλι στο κατάστημα Loukoumania

Οι πειρατές της Καραϊβικής φέτος βρέθηκαν στο Αργοστόλι …… και φυσικά μας βάζουν σε ρυθμ…
Στο κατάστημα Bio Market θα βρείτε πολλές επιλογές σε μπάρες πρωτεΐνης
23 Φεβρουαρίου 2024

Στο κατάστημα Bio Market θα βρείτε πολλές επιλογές σε μπάρες πρωτεΐνης

Στο κατάστημα Bio Market στο Αργοστόλι θα βρείτε πολλών ειδών μπάρες πρωτεΐνης σε διαφορετικές …
Eξαιρετικά δώρα για την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου από το κατάστημα «Scandalo»
13 Φεβρουαρίου 2024

Eξαιρετικά δώρα για την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου από το κατάστημα «Scandalo»

Στο κατάστημα  «Scandalo» στην πλατεία Καμπάνας θα βρείτε πολλές διαφορετικές και … ιδιαίτε…
Στο κρεοπωλείο «Αφοί Δεληκωστόπουλοι» θα βρείτε γεμιστές καρδιές για να γιορτάσετε την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου
13 Φεβρουαρίου 2024

Στο κρεοπωλείο «Αφοί Δεληκωστόπουλοι» θα βρείτε γεμιστές καρδιές για να γιορτάσετε την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου

Στο στο κρεοπωλείο «Αφοί Δεληκωστόπουλοι» θα βρείτε γεμιστές γιορτινές καρδιές για να γιορτάσετε…
 • YOU
 • YOU
 • YOU
 • YOU