Skip to main content
8 Μαρτίου 2010

Μεγάλη νίκη του Ολυμπιακού Κεφαλονιάς με 1-0 επί την Εικοσιμία

Το απόλυτο στην έδρα του (οκτώ νίκες σε ισάριθμους αγώνες) διατήρησε ο Ολυμπιακός Κεφαλονιάς, μετά την σπουδαία νίκη του με σκορ 1-0, επί της αξιόμαχης Εικοσιμίας, το απόγευμα της Κυριακής στο Δ.Α.Κ. Αργοστολίου. Ο αγώνας ήταν στο πλαίσιο της 17ης αγωνιστικής της ΑΆ Κατηγορίας.Μέτριο ποιοτικά το ματς, με δεδομένο πως διεξήχθη υπό βροχή στη μεγαλύτερη διάρκειά του, αλλά και τον Ολυμπιακό να αγωνίζεται με εννέα παίκτες, για περισσότερο από 20 λεπτά, λόγω αποβολής των Γ. Λουλούδα και Θ. Δούρου. Οι «ερυθρόλευκοι» ήταν πιο ουσιαστικοί στην τελική προσπάθεια, φτάνοντας στη 14η νίκη τους στο φετινό Πρωτάθλημα και παραμένοντας στην κορυφή της βαθμολογίας της ΑΆ Κατηγορίας, μαζί με τον Παλληξουριακό.

Η πρώτη φάση του αγώνα άνηκε στους γηπεδούχους, με το νεαρό Tanushaj να κάνει στο 1ο λεπτό ένα καλοζυγισμένο δυνατό σουτ από τη δεξιά γωνία της μεγάλης περιοχής του Κουστουμπάρδη, αλλά η μπάλα κατέληξε άουτ. Η απάντηση, από πλευράς φιλοξενουμένων (που αγωνίστηκαν με ελλείψεις), ήταν στο 5Ά, όταν ο Bushi έκανε το δυνατό σουτ μέσα από την περιοχή, αλλά η μπάλα έφυγε άουτ.

Όπως έγινε αρκετές φορές μέσα στο παιχνίδι, υπήρχαν κάποια κενά διαστήματα, δίχως καλές φάσεις, έτσι φτάνουμε στο 29Ά, όταν ο Λουλούδας εκτέλεσε δυνατά απευθείας ένα φάουλ στον άξονα, όμως ο Κουστουμπάρδης με διπλή προσπάθεια μπλόκαρε την μπάλα. Στο 32Ά, οι Μηρτσέκης, Tanushaj και Τούρλας άλλαξαν πολύ ωραία την μπάλα, αποδέκτης της οποία έγινε ο τελευταίος, που με δυνατό πλασέ από το ύψος του πέναλτι (από πολύ πλεονεκτική θέση) έστειλε την μπάλα στο αριστερό κάθετο δοκάρι των φιλοξενούμενων, χάνοντας μοναδική ευκαιρία, στην τελευταία καλή φάση του αγώνα.

Στο δεύτερο ημίχρονο, ο προπονητής του Ολυμπιακού, Δ. Κουζινός, έριξε νωρίς στον αγώνα το Θ. Μπαζάρογλου, με στόχο να έχει ακόμα καλύτερη κυκλοφορία της μπάλας στο χώρο του κέντρου, αλλά και καλή κάθετη πάσα προς τους επιθετικούς, ενώ η Εικοσιμία παρατάχθηκε δίχως αλλαγές.

Στο 52Ά ο Λουλούδας έκανε ένα δυνατό αριστερό σουτ έξω από την περιοχή, μετά από διώξιμο των αμυντικών, αλλά άστοχα, ενώ την ίδια κατάληξη (άουτ) είχε και μία απευθείας εκτέλεση φάουλ του Β. Στεφανάτου, στον άξονα, στο 56Ά.

Η «λύτρωση» για τους «ερυθρολεύκους» ήρθε στο 60Ά, όταν, έπειτα από κόρνερ του Μπαζάρογλου από δεξιά, ο Βεκερίδης πήρε την πρώτη κεφαλιά και η μπάλα στρώθηκε στον έμπειρο Μηρτσέκη, που με κοντινό πλασέ έκανε το 1-0. Από εκείνο το σημείο ο ρυθμός του αγώνα έπεσε, η Εικοσιμία προσπάθησε να πιέσει τον Ολυμπιακό, κλείνοντάς τον στα καρέ του σε 2-3 περιπτώσεις, δίχως να πετύχει την ισοφάριση, ενώ σημαντικό ρόλο έπαιξαν και οι αποβολές των Λουλούδα και Δούρου, για τις οποίες διαμαρτυρήθηκαν οι γηπεδούχοι.

Με δύο φάσεις για τους φιλοξενούμενους του Δημήτρη Ζησιμάτου, ολοκληρώθηκε ο αγώνας, με ένα σουτ του νεαρού Φρυσούλη στο 88Ά που έστειλε την μπάλα ψηλά άουτ, ενώ στην καλύτερη ευκαιρία της Εικοσιμίας, ο Bushi έπιασε ένα ωραίο δυνατό σουτ έξω από την περιοχή, αλλά ο Καραϊσκος έπεσε σωτήρια στη γωνία του και πέταξε την μπάλα κόρνερ, με το 1-0 υπέρ του Ολυμπιακού να είναι το τελικό σκορ.
Διαιτητής της αναμέτρησης ήταν ο κ. Βουτσινάς, από τον οποίο υπάρχουν κάποια παράπονα από πλευράς Ολυμπιακού, σε ό,τι αφορά τον πειθαρχικό έλεγχο στο παιχνίδι, με Βοηθούς Διαιτητές τους κ.κ. Παϊζη και Ματιάτο. Την κόκκινη κάρτα αντίκρυσαν οι Γιώργος Λουλούδας στο 69Ά και οι Θόδωρος Δούρος στο 70Ά (αμφότεροι αποβλήθηκαν με δεύτερη κίτρινη κάρτα), ενώ από τους γηπεδούχους την κίτρινη κάρτα του Διαιτητή δέχθηκε ο Βασίλης Βεκερίδης.

Ολυμπιακός Κεφαλονιάς (Δ. Κουζινός): Καραϊσκος, Tanushaj, Βεκερίδης, Τούρλας, Λουλούδας, Μηρτσέκης (69Ά Κοσμίδης), Μαρκαντωνάτος, Χαλιώτης, Δρόσος (53Ά Μπαζάρογλου), Ζάβαλης, Δούρος.
Α.Ο. Εικοσιμίας (Δ. Ζησιμάτος): Κουστουμπάρδης, Κουμαριώτης, Π. Στεφανάτος, Πλατσατούρας, Dukaj, Καραμανόγλου, Β. Στεφανάτος, Δ. Γερασιμάτος, Φρυσούλης, Bushi, Δελακάς (71Ά Αποστολάτος).
Δηλώσεις για τον αγώνα έκαναν οι προπονητές των δύο ομάδων, Δημήτρης Κουζινός και Δημήτρης Ζησιμάτος, καθώς και οι Νίκος Μηρτσέκης και Δημήτρης Μαρκαντωνάτος.

Δ.Κ.: «Ήταν μια δύσκολη νίκη, όπως εξελίχθηκε ο αγώνας. Είχαμε καλή απόδοση μετά το πρώτο 15λεπτο του αγώνα, όπου είχαμε την υπεροχή, παίξαμε καλό ποδόσφαιρο και κάναμε 2-3 καλές ευκαιρίες, χωρίς όμως να προηγηθούμε. Στο δεύτερο ημίχρονο μπήκαμε πιο δυνατά και καταφέραμε να προηγηθούμε και να “κρατήσουμε” το σκορ, σύμφωνα με την εξέλιξη που είχε ο αγώνας, πετυχαίνοντας μια σπουδαία νίκη, ένα μεγάλο άθλο, βάσει του γεγονότος πως από το 70Ά η ομάδα μας αγωνιζόταν με 9 παίκτες. Το μόνο που κρατάμε από το ματς είναι η καλή εικόνα που δείξαμε σαν ομάδα, μαζί με το πάθος και τη διάθεση των παιδιών, αλλά είναι επίσης πολύ σημαντικό πως τα παιδιά κατάφεραν να “κρατήσουν” το σκορ, κόντρα σε μια ομάδα, που εγώ θεωρώ πως είναι από τις καλύτερες του φετινού Πρωταθλήματος.

Αυτό που θα πρέπει τώρα να δούμε είναι το πώς θα ξεπεράσουμε τα νέα προβλήματα απουσιών, μετά τις δύο αποβολές στο ματς, καθώς ενώ είχαμε σιγά-σιγά επιστροφές από τα μέτωπα των τραυματισμών, και πάλι θα πρέπει να ξεπεράσουμε το εμπόδιο των -συνεχών- απουσιών στη συνέχεια του Πρωταθλήματος. Αξίζει ένα μεγάλο μπράβο στα παιδιά, που με τη σημερινή τους παρουσία έδειξαν πως δίκαια βρίσκονται ψηλά στη βαθμολογία, στοχεύοντας στο κάτι παραπάνω».

Δ.Ζ.: «Ήταν ένα δύσκολο παιχνίδι σΆ ένα κακό αγωνιστικό χώρο, το οποίο -παιχνίδι- δυστυχώς δεν ήρθε ο κόσμος να το δει, να παρακολουθήσει το ματς. Παρά τις ελλείψεις που είχαμε, πιστεύω ότι είχαμε καλή απόδοση, προσπαθώντας να παίξουμε επιθετικό ποδόσφαιρο. Το παιχνίδι κρίθηκε σε μία στημένη φάση. Συγχαρητήρια στην ομάδα του Ολυμπιακού και εμείς προχωράμε. Πλέον, θέλουμε ένα βαθμό για να μπούμε στα play-offs και από κει και πέρα θα προσπαθήσουμε να πραγματοποιούμε καλές εμφανίσεις και να παίζουμε καλό ποδόσφαιρο».

Ν.Μ.: «Ήταν ένα παιχνίδι δυνατό, από την αρχή. Νομίζω ότι είχαμε πιο πολλές ευκαιρίες και καταφέραμε να σκοράρουμε στο δεύτερο ημίχρονο. Το θέμα είναι ότι εμείς προσπαθούμε να παίξουμε καλή μπάλα, με άψογη διαγωγή μέσα στο παιχνίδι, αλλά τελειώνουμε κάθε ματς με έναν ή δύο λιγότερους παίκτες. Αυτό που γίνεται είναι αμαρτία από το Θεό, είναι ντροπή, παίζουμε μπάλα, είμαστε άνδρες, και επειδή σε είπα εγώ “ρε” δε σημαίνει ότι πρέπει να μου βγάλεις κάρτα και να με βγάλεις από το παιχνίδι.

Θα πρέπει κάποια στιγμή οι Διαιτητές να μάθουν να μπαίνουν μέσα στο κλίμα του παιχνιδιού, στη νοοτροπία του ποδοσφαιριστή. Δεν είναι μόνο επειδή έχεις την σφυρίχτρα να λες και να κάνεις οτιδήποτε. Νομίζω ότι δίκαια πήραμε τη νίκη, όλα τα παιδιά παλέψανε και πλέον συνεχίζουμε για τον σκοπό μας, που δεν είναι άλλος από το Πρωτάθλημα».

Δ.Μ.: «Ήταν μια δύσκολη νίκη για μας, ενώ πιστεύω ότι παίξαμε καλύτερα απΆ ότι στα προηγούμενα παιχνίδια. Γνωρίζαμε πως η Εικοσιμία είναι μια πολύ καλή και “στρωμένη” ομάδα, που το απέδειξε μέσα στο γήπεδο, όμως πιστεύω ότι ήμασταν πιο ώριμοι και πήραμε το αποτέλεσμα γιατί το θέλαμε, το πιστεύαμε. Βασικά, μείναμε με εννιά παίκτες, δίχως να θέλω να σχολιάσω τις αποφάσεις του Διαιτητή σχετικά με τις αποβολές, και παρΆ όλΆ αυτά καταφέραμε να “κρατήσουμε” αυτό το σημαντικό αποτέλεσμα για εμάς, που μας έδωσε τη νίκη. Έχουμε άλλο ένα παιχνίδι και θα κάνουμε αυτό που πρέπει.

Συγχαρητήρια και στην Εικοσιμία, που απΆ ότι φαίνεται θα παίξουμε μαζί τους στα play-offs, σε παιχνίδια που θα είναι αμφίρροπα και πιστεύω ότι θα παιχθεί και ωραίο ποδόσφαιρο».

– Το «παρών» στο παιχνίδι, εκ μέρους της Διοίκησης του Ολυμπιακού Κεφαλονιάς, έδωσε ο Αντιπρόεδρος του Συλλόγου, κ. Σταύρος Σπαθής (είχε μάλιστα και θερμή χειραψία με το συνάδελφό του στον Α.Ο. Εικοσιμίας, κ. Γιάννη Λυκούδη), απόντος του αδελφού του, και Προέδρου των «ερυθρολεύκων», Δημήτρη, για επαγγελματικούς λόγους.

– Ο νεαρός Θανάσης Τούρλας, προς το τέλος του κυριακάτικου αγώνα, αποχώρησε τραυματίας, λόγω ενός χτυπήματος που δέχθηκε στο δικέφαλο, και η αγωνιστική του κατάσταση θα ξεκαθαρίσει μέσα στην εβδομάδα.

– Ο Θόδωρος Δούρος, που αποβλήθηκε δεύτερος, χρονικά, από το Διαιτητή της αναμέτρησης, ήταν ο αρχηγός του Ολυμπιακού, και μετά την αποβολή του χρέη αρχηγού ανέλαβε ο Βασίλης Βεκερίδης, που υπέγραψε και το Φύλλο Αγώνος.

– Σύμφωνα με απόφαση του Τοπικού Οργάνου Διαιτησίας, έγινε αντικατάσταση του -αρχικά ορισθέντος- ΒΆ Βοηθού Διαιτητή του αγώνα, κ. Αλ. Σπυράτου, από τον κ. Δ. Ματιάτο.

– Στη βαθμολογία της ΑΆ Κατηγορίας, μετά από 17 αγώνες, ο Ολυμπιακός Κεφαλονιάς είναι στην πρώτη θέση του Πρωταθλήματος με 43β., όσους έχει και ο Παλληξουριακός, με τους Παλικισιάνους να υπερτερούν στην ισοβαθμία με τους «ερυθρολεύκους», λόγω καλύτερης διαφοράς τερμάτων.

Ρεπορτάζ: Φώτης Τσιλιμιδός

  • YOU
  • YOU
  • YOU
  • YOU
  • YOU
  • YOU
  • YOU
  • YOU

ΑΡΧΕΙΟ

Ακόμη ένα Σαββατόβραδο γέμισε το My Way από κόσμο γεμάτο κέφι και τρελή διάθεση για χορό! Ρίξτε μ…
Στην εκδήλωση που θα πραγματοποιήσει το Σάββατο 4 Ιανουαρίου 2020 και ώρα 19:00 στην αίθουσα…
γράφει ο Σωτ. Γαλανός Τα ακόλουθα λόγια της γραφή μου ας είναι από καρδιάς για τον αγαπητό μας σ’…
Ο Α.Σ. Κεφαλονιά μπορεί να περηφανεύεται για άλλη μια χρονιά για την πρόοδο των αναπτυξιακών…
Σε κλίμα ευφρόσυνο, με πολλά παραδοσιακά κεράσματα και ευχές, πραγματοποιήθηκε , 29 Δεκέμβρη…
  • YOU
  • YOU
  • YOU
  • YOU

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

27 Ιουλίου 2024
Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Πουλάτων «Το Αγκαλάκι» διοργάνωσε το παραδοσιακό πανηγύρι του Αγίου Παντ…
27 Ιουλίου 2024
Ξεκίνησε σήμερα η πρώτη μέρα του Τουρνουά Beachvolley K22 Finals 2024 στην παραλία του Άη Χέλη. …
27 Ιουλίου 2024
Πραγματοποιήθηκε σήμερα Παρασκευή 26 Ιουλίου και ώρα 21.00, στα Μεταξάτα η εκδήλωση για τα 200 …
26 Ιουλίου 2024
Παρευρεθήκαμε σήμερα στη διατομική έκθεση “Υποθαλάσσιες πολυμορφίες” / “Underwaterdiversities” …
  • YOU
  • YOU
  • YOU
  • YOU

ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Ανακαλύψτε το Μέλλον της Μετακίνησης στην Νippy eco mobility
17 Ιουλίου 2024
Eίναι το νέο σημείο αναφοράς για e-bikes, e-scooters και αξεσουάρ, την οδό Σουηδίας 125. Εκεί θα…
«Τρυπώσαμε» στις πρόβες της θεατρικής παράστασης «Το θεριό του ταύρου»
11 Ιουλίου 2024
ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ «ΤΟ ΘΕΡΙΟ ΤΟΥ ΤΑΥΡΟΥ» Σάββατο 13 & Κυριακή 14 Ιουλίου και ώρα 21:00, σ…
«Παραδοσιακό Μαγειριό» η νέα επιχείρηση στην οδό Σιτεμπόρων στο Αργοστόλι
8 Ιουλίου 2024
Το νέο παραδοσιακό μαγειρείο στην οδό Σιτεμπόρων Αργοστόλι άνοιξε και σας περιμένει! Μια νέα …
Tzannatos Jewellers Corner : Το νέο κόσμημα του Λιθοστρώτου
21 Ιουνίου 2024
Ο στόχος μας πάντα είναι να προσφέρουμε ποιοτικά, διαχρονικά αλλά και μοντέρνα σχέδια για την το…
  • YOU
  • YOU
  • YOU
  • YOU