Skip to main content
Μελίνα Σπετσιέρη: Νεαρή, κεφάτη, ανερχόμενη ηθοποιός
Μελίνα Σπετσιέρη: Νεαρή, κεφάτη, ανερχόμενη ηθοποιός
Μελίνα Σπετσιέρη: Νεαρή, κεφάτη, ανερχόμενη ηθοποιός
Μελίνα Σπετσιέρη: Νεαρή, κεφάτη, ανερχόμενη ηθοποιός
27 Σεπτεμβρίου 2012

Μελίνα Σπετσιέρη: Νεαρή, κεφάτη, ανερχόμενη ηθοποιός

Την γνωρίσαμε στην μικρή οθόνη, στο επιτυχημένο σήριαλ του MEGA «Βασιλιάδες». Είναι κεφαλονίτικης καταγωγής, είναι 18 χρονών και πολύ καλή μαθήτρια! Αγαπάει το νησί και κάθε χρόνο έρχεται για διακοπές… Είναι η Στέλλα Βασιλιά ή κατά κόσμον… Μελίνα Σπετσιέρη!…

Έχεις Κεφαλλονίτικη καταγωγή;

Ναι από τον πατέρα μου. Έρχομαι στο νησί κάθε Αύγουστο!

Πώς ξεκίνησες να ασχολείσαι ως ηθοποιός;

Από μικρή είχα έναν περίεργο χαρακτήρα. Ήμουν «τσαούσα» όπως έλεγε η μητέρα μου. Στα 3 μου χρόνια της ζήτησα να γίνω μοντέλο και έτσι πήγα σε ένα πρακτορείο για παιδικό μόντελινγκ. Έκανα κάποιες διαφημίσεις και επιδείξεις μόδας κι όταν έκανα την πρώτη μου διαφήμιση, είπα στη μαμά μου, «Να γίνω ηθοποιός;». Έκανα κάποια μαθήματα στο στέκι του παιδικού θεάτρου. Η πρώτη μου θεατρική παράσταση ήταν στη Λυρική Σκηνή κι από τότε… «κόλλησα»! Το κυνήγησα πολύ. Γράφτηκα σε άλλο πρακτορείο που ήταν πιο εξειδικευμένο σε αυτό που ήθελα να κάνω. Τώρα που ενηλικιώθηκα θα το ψάξω ακόμα περισσότερο, να κάνω σπουδές στην υποκριτική και να το συνδυάσω με το Πανεπιστήμιο.

Σε είδαμε το χειμώνα στους «Βασιλιάδες». Αλήθεια, η Στέλλα μοιάζει με την Μελίνα; Μίλησέ μου λίγο για τον ρόλο σου στη σειρά…

Δεν μοιάζουμε καθόλου! Δεν είμαι τόσο τσαμπουκάς όσο η Στέλλα, δεν έχω τα νεύρα μου όλη την ώρα… ευτυχώς… Το μόνο κοινό που θα μπορούσα να βρω είναι ότι νοιάζομαι υπερβολικά για την οικογένεια μου. Δεν γουστάρω κωλόπαιδα όπως εκείνη, δε ραπάρω, ούτε ντύνομαι σαν τη Στέλλα. Είναι κακόγουστη σαν κοπέλα 19 χρονών, αργότερα όμως βρίσκει το δρόμο της, γίνεται πιο γυναίκα χάρη στη βοήθεια του Πάτροκλου.

Μίλησέ μου για τους συναδέλφους σου, τους ηθοποιούς που παίζετε μαζί στους «Βασιλιάδες».

Με είχαν όλοι στα πούπουλα. Ήμουν η μικρότερη στη σειρά. Δεν μου συμπεριφέρθηκαν ποτέ σαν να ήμουν το μικρό, ανώριμο κοριτσάκι… Είχα ίση αντιμετώπιση από όλους και ακόμα μεγαλύτερη προσοχή. Αυτοί οι άνθρωποι ήταν σαν δεύτερο σπίτι μου, διότι περνούσαμε πολλές ώρες μαζί στα γυρίσματα. Όλοι τους ήταν καλοί… δεύτερη οικογένεια!

Σου έμαθαν κάποια πράγματα πάνω στη δουλειά σας;

Πάρα πολλά! Σε δύσκολες ιδίως σκηνές όπου έπρεπε να βγει περισσότερο συναίσθημα… Με συμβουλεύουν για το πως μπορώ να εκφράσω καλύτερα τα συναισθήματά μου πάνω στις απαιτητικές σκηνές, μου δείχνανε τρόπους για το πώς μπορώ να κλαίω πιο εύκολα… Μπορώ να κλάψω συνήθως, αλλά αν καμιά φορά δεν μου βγαίνει, υπάρχει ένα μικρό μπουκαλάκι με φυσικό δάκρυ που τσούζει πολύ και το κλάμα έρχεται από μόνο του! Μου δείξανε επίσης πώς είναι ο ψεύτικος πνιγμός!

Οι πιο πολλοί σε γνωρίσαμε στους «Βασιλιάδες». Έχεις παίξει και σε άλλες τηλεοπτικές σειρές;

Έχω παίξει προηγουμένως και σε άλλες δύο τηλεοπτικές σειρές και λίγο πολύ ήταν γνώριμη εμπειρία για μένα. Ήταν όμως ξεχωριστή, γιατί γνώρισα νέους ανθρώπους. Ο ρόλος μου άρεσε διότι ήταν πολύ διαφορετικός από τους προηγούμενους. Το διασκέδασα πολύ… Ήταν η πρώτη φορά στη ζωή μου που γύρισα πάνω από 100 επεισόδια, κάτι που ήταν πολύ συγκινητικό!

Αποκάλυψέ μας κάτι από τα επόμενα επεισόδια…

Tο μόνο που μπορώ να σας πω είναι ότι ο Αλέξης ενδίδει εν τέλει στη Στέλλα. Θα της παίξει όμως μία κομπίνα. Παρ’ όλ’ αυτά μετά την «πατάει». Δεν μπορώ να αποκαλύψω τίποτα άλλο…

Πότε θα παίξουν τα νέα επεισόδια;

Απ’ όσο γνωρίζω και σύμφωνα και με κάποιες φήμες, οι προβολές θα ξεκινήσουν από τον Ιανουάριο του 2013. Τώρα, όσον αφορά τα γυρίσματα δεν ξέρουμε πότε θα ξαναξεκινήσουν.

Τα καταφέρνεις καλύτερα στην κωμωδία;

Δεν έχω πολλές εμπειρίες για να ξέρω ακριβώς. Μου λένε ότι είμαι πάρα πολύ αστεία με τον τρόπο που κάνω κάποια πράγματα, γιατί δεν φοβάμαι να «τσαλακωθώ» με κάποιες γκριμάτσες μου μπορεί να κάνω. Μου βγαίνει καλά η κωμωδία απ’ όσο μου λένε. Θα ήθελα να παίξω κάποια στιγμή ένα πιο δραματικό ρόλο, ίσως το ρόλο μιας κακιάς… Στη σειρά πάντως ο ρόλος μου αλλάζει. Όταν θα με πληγώσει ο Αλέξης…

Σε ποιες άλλες σειρές συμμετείχες;

Πριν 4 χρόνια στο «ο Άγγελός μου, ο Διάβολός μου» που παίχτηκε στον ALPHA και στις «Κούκλες» που έπαιξε στο Mega την προηγούμενη σεζόν, σε μια πιο guest συμμετοχή.

Σου έχουν γίνει άλλες προτάσεις για μετά τους «Βασιλιάδες»;

Είχα πάρα πολλές προτάσεις για μουσική: να μπω σε μπάντα, να κάνω δεύτερη φωνή… Δεν ήθελα ποτέ να περάσω στον κόσμο ότι είμαι τραγουδίστρια ή ότι το ακολουθώ. Γι’ αυτό και τις έχω απορρίψει. Είχα όμως και προτάσεις για ταινίες μικρού μήκους, τις οποίες όμως απέρριψα γιατί ο χρόνος μου ήταν πάρα πολύ περιορισμένος.

Έδωσες Πανελλήνιες φέτος;

Ναι… και πέρασα στην πρώτη μου επιλογή: στη Σχολή Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών στον Πειραιά!

Και καλή στο σχολείο και σε αυτό που κάνεις…

Φέτος ήταν μια δύσκολη χρονιά, λόγω Πανελληνίων και λόγω γυρισμάτων. Ήταν πολύ απαιτητικός ο ρόλος και δύσκολο να τα συνδυάσω όλα αυτά. Πραγματικά δε ξέρω πως τα κατάφερα! Αν θέλει κανείς κάτι πολύ, θα το καταφέρει! Δεν επαναπαύομαι. Θέλω πάντα το καλύτερο…

Οι γονείς σου, τι σου λένε; Πώς σε αντιμετωπίζουν;

Είναι πάρα πολύ περήφανοι. Ποτέ δεν έχουν σταθεί εμπόδιο σε αυτό που θέλω, αρκεί να είναι σε λογικά πλαίσια. Ειδικά για τους «Βασιλιάδες» ο πατέρας μου χαίρεται ακόμη κι όταν με σταματάνε στο δρόμο. Δεν έχω αυστηρούς γονείς. Αυστηροί θα γίνουν μόνο εκεί που πρέπει. Εμπόδιο όμως δεν έχουν γίνει ποτέ. Δεν με πίεσαν καν για τις Πανελλήνιες και το Πανεπιστήμιο.

Όταν σε σταματούν στο δρόμο τι σου λένε;

Συνήθως έρχονται και με ρωτάνε… «Είσαι η Στέλλα από τους Βασιλιάδες;». Μου λένε καλά λόγια, ότι χάρηκαν πολύ που με είδαν, βγαίνουμε φωτογραφίες μαζί, μου ζητάνε αυτόγραφα… Μ’ αρέσει όταν βλέπω τα χαμόγελα στο πρόσωπά τους, ότι χάρηκαν πολύ μου με γνώρισαν κι από κοντά.

Ιδιαίτερα χόμπυ; Τι κάνεις στον ελεύθερο χρόνο σου;

Μ’ αρέσει ό,τι έχει σχέση με τα… καλλιτεχνικά. Ακούω μουσική, μ’ αρέσει να βλέπω ταινίες, έχω δει άπειρες. Μ’ αρέσει να παίζω βιντεοπαιχνίδια. Πριν χρόνια ασχολούμουν με το χορό, το μπαλέτο, ευρωπαϊκούς, λάτιν και λίγο χιπ-χοπ. Έπαιξα 4 χρόνια βόλεϋ.

Σαν χαρακτήρας πώς είναι η Μελίνα;

Η Μελίνα είναι ένα παρεξηγημένο άτομο… Είμαι πολύ κοινωνική, αλλά πολύ «κλειστός» άνθρωπος. Κρατάω μέσα μου πολλά προσωπικά πράγματα, όπως τα συναισθήματά μου ως άμυνα για να μην πληγωθώ. Μ’ αρέσει να γνωρίζω ανθρώπους, να συζητώ. Είμαι πολύ πεισματάρα. Όταν βάλω κάτι στο μυαλό μου, γυρνάω τον κόσμο ανάποδα μέχρι να το πετύχω… Αγχώνομαι πολύ εύκολα για τους άλλους, αλλά έχω ένα ελάττωμα: δεν προσέχω πολύ τον εαυτό μου. Δίνω πράγματα σε ανθρώπους και με βάζω στην άκρη.

Πώς φαντάζεσαι τον εαυτό σου σε περίπου 10 χρόνια από τώρα;

Θα μου άρεσε πάρα πολύ σε 10 χρόνια να παίζω στον Κινηματογράφο στο εξωτερικό. Σε πολλές ταινίες με πολύ σημαντικούς ρόλους… Να έχω πάρει ένα όσκαρ. Η αναγνωρισιμότητά μου να είναι συνώνυμη της καλής ηθοποιού. Θα μου άρεσε να είμαι με έναν άνθρωπο που θα είμαι κατασταλαγμένη ότι θα παντρευτώ μαζί του. Να είναι όλη η οικογένειά μου καλά, να έχω τους φίλους μου, αλλά προπάντων να πετύχω στον τομέα της υποκριτικής. Δε φαντάζομαι ότι θα γίνω πλούσια μέσα από το επάγγελμα αυτό που διάλεξα να κάνω. Οι γονείς μου μου έχουν πει κάποια πράγματα, όπως για παράδειγμα ότι πρέπει να έχω και ένα πτυχίο ως εναλλακτική στη ζωή μου σε περίπτωση που δεν πάνε όλα όπως τα έχω ονειρευτεί. Μου έχουν μάθει να ζω με όσα έχω, ακόμη κι αν αυτά είναι λίγα.

Θα ήθελες να στείλεις ένα μήνυμα στους αναγνώστες μας;

Θα ήθελα να τους πω να μην τρελαίνονται με όλα όσα συμβαίνουν γύρω μας, Να ψάξουν να βρουν τα πράγματα που δίνουν σημασία στη ζωή τους. Να θέσουν στόχους, οι οποίοι να μην συμπεριλαμβάνουν μόνο τα χρήματα. Ακούω κόσμο να παραπονιέται συνέχεια ότι δεν έχει χρήματα, αλλά κανέναν να μην λέει ότι δεν έχει αγάπη, φίλους… Κάτι που πιστεύω ότι αρκετοί δεν έχουν. Εγώ τα έχω αυτά και νιώθω πραγματικά ευτυχισμένη… Να προσδιορίσουν τι είναι σημαντικό γι’ αυτούς…

Συνέντευξη στην Πέννυ Γεωργιάδου

  • YOU
  • YOU
  • YOU
  • YOU
  • YOU
  • YOU
  • YOU
  • YOU

ΑΡΧΕΙΟ

Ακόμη ένα Σαββατόβραδο γέμισε το My Way από κόσμο γεμάτο κέφι και τρελή διάθεση για χορό! Ρίξτε μ…
Στην εκδήλωση που θα πραγματοποιήσει το Σάββατο 4 Ιανουαρίου 2020 και ώρα 19:00 στην αίθουσα…
γράφει ο Σωτ. Γαλανός Τα ακόλουθα λόγια της γραφή μου ας είναι από καρδιάς για τον αγαπητό μας σ’…
Ο Α.Σ. Κεφαλονιά μπορεί να περηφανεύεται για άλλη μια χρονιά για την πρόοδο των αναπτυξιακών…
Σε κλίμα ευφρόσυνο, με πολλά παραδοσιακά κεράσματα και ευχές, πραγματοποιήθηκε , 29 Δεκέμβρη…
  • YOU
  • YOU
  • YOU
  • YOU

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

27 Ιουλίου 2024
Ξεκίνησε σήμερα η πρώτη μέρα του Τουρνουά Beachvolley K22 Finals 2024 στην παραλία του Άη Χέλη. …
27 Ιουλίου 2024
Πραγματοποιήθηκε σήμερα Παρασκευή 26 Ιουλίου και ώρα 21.00, στα Μεταξάτα η εκδήλωση για τα 200 …
26 Ιουλίου 2024
Παρευρεθήκαμε σήμερα στη διατομική έκθεση “Υποθαλάσσιες πολυμορφίες” / “Underwaterdiversities” …
26 Ιουλίου 2024
Με ομιλία από τον Διονύση Γαρμπή και χορούς από τον Καλλιτεχνικο-Χορευτικό Σύλλογο Φραγκάτων «Ο …
  • YOU
  • YOU
  • YOU
  • YOU

ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Ανακαλύψτε το Μέλλον της Μετακίνησης στην Νippy eco mobility
17 Ιουλίου 2024
Eίναι το νέο σημείο αναφοράς για e-bikes, e-scooters και αξεσουάρ, την οδό Σουηδίας 125. Εκεί θα…
«Τρυπώσαμε» στις πρόβες της θεατρικής παράστασης «Το θεριό του ταύρου»
11 Ιουλίου 2024
ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ «ΤΟ ΘΕΡΙΟ ΤΟΥ ΤΑΥΡΟΥ» Σάββατο 13 & Κυριακή 14 Ιουλίου και ώρα 21:00, σ…
«Παραδοσιακό Μαγειριό» η νέα επιχείρηση στην οδό Σιτεμπόρων στο Αργοστόλι
8 Ιουλίου 2024
Το νέο παραδοσιακό μαγειρείο στην οδό Σιτεμπόρων Αργοστόλι άνοιξε και σας περιμένει! Μια νέα …
Tzannatos Jewellers Corner : Το νέο κόσμημα του Λιθοστρώτου
21 Ιουνίου 2024
Ο στόχος μας πάντα είναι να προσφέρουμε ποιοτικά, διαχρονικά αλλά και μοντέρνα σχέδια για την το…
  • YOU
  • YOU
  • YOU
  • YOU