Skip to main content
7 Ιουλίου 2006

ΝΕΑ της ΕΡΙΣΟΥ (Ιούλιος Α).

Διαβάστε το 15νθήμερο ειδησεογραφικό δελτίο επικοινωνίας των Ρισιάνων:

ΠΡΩΤΑ Η ΕΡΙΣΣΟΣ
Ενωμένοι και χωρίς κομματικές παρωπίδες προχωράμε.

Ενώπιον πλήθους κόσμου, όπως είχαμε αναγγείλει στο προηγούμενο Δελτίο μας, η Κατερίνα Κουταλά παρουσίασε τον τίτλο, το 90% του ψηφοδελτίου και την Διακήρυξη της Δημοτικής παράταξης που είναι επί κεφαλής, στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου, στην Ένωση, το Σάββατο 1/7 7:00μμ.Παραβρέθηκαν και έκαναν στο τέλος ερωτήσεις, οι δημοσιογράφοι της τοπικής εφημερίδας ΅ Ρυσιάνικα ΝέαΆ, Μάνος Θανόπουλος και Γιώργος Κιουρτζής, ενώ από τα Αργοστολιώτικα ΜΜΕ, οι Σπύρος Αλεβιζόπουλος και Τάκης Βασιλάτος, καθώς και τηλεοπτικό συνεργείο του Kefalonian Sky με τον Στ. Κομπορόζο.
Την εκδήλωση μετέδωσαν όλοι οι Κεφαλλονίτικοι Ραδιοφωνικοί σταθμοί, ενώ δημοσιεύτηκε σε όλες τις Αργοστολιώτικες εφημερίδες.

Η ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ
«ΠΡΩΤΑ Η ΕΡΙΣΣΟΣ»
ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ.

Αγαπητοί Δημότες,
Ο Δήμος μας διανύει ήδη τον όγδοο χρόνο ζωής του.
Την πρώτη περίοδο ίδρυσης και ανάπτυξής του διαδέχθηκε η περίοδος της σταδιακής αποσάθρωσης που οδήγησε στη σημερινή παρακμή του. Η παντελής έλλειψη στρατηγικής, η απουσία σοβαρού προγραμματισμού στο σχεδιασμό και την εκτέλεση των έργων, η διόγκωση των λειτουργικών δαπανών, η έλλειψη οργάνωσης και συντονισμού των υπηρεσιών έχουν καταδικάσει το Δήμο σε μαρασμό. Η κακή οικονομική διαχείριση έχει οδηγήσει το Δήμο στα πρόθυρα της οικονομικής κατάρρευσης.

Σήμερα, τα συσσωρευμένα χρέη του Δήμου υπερβαίνουν τα 2 εκατομμύρια Ευρώ, με αποτέλεσμα να αδυνατεί να ανταποκριθεί στις τρέχουσες οικονομικές του υποχρεώσεις. Ένα ολοένα αυξανόμενο πλήθος πιστωτών πιέζει καθημερινά το Δήμο για την εξόφληση των οφειλών του, ενώ τελευταία παρατηρείται καθυστέρηση στην καταβολή των μισθών των συμβασιούχων εργαζομένων του Δήμου. Για να αντιμετωπίσει το πρόβλημα, η Δημοτική Αρχή προσφεύγει στην “εύκολη” λύση του συνεχούς δανεισμού υποθηκεύοντας έτσι το μέλλον του Δήμου.

Η κακή οργάνωση των υπηρεσιών, η απουσία στοιχειώδους πολιτικής προσωπικού από την μια και η κυριαρχία μιας πελατειακής αντίληψης εξυπηρέτησης των ολίγων εις βάρος των πολλών από την άλλη, δημιουργούν ένα νοσηρό περιβάλλον στο Δήμο. Η Δημοτική Αρχή δεν εφαρμόζει αντικειμενικούς κανόνες στη διοίκηση του προσωπικού, δεν συντονίζει και δεν εμπνέει τους εργαζόμενους. Στη Διοίκηση του Δήμου επικρατεί η λογική “του διαίρει και βασίλευε”. Η κατάληξη είναι να καταταλαιπωρείται ο δημότης ακόμα και για την πιο απλή συναλλαγή του με το Δήμο.

Η ίδια πελατειακή και μικροπολιτική αντίληψη κυριαρχεί και στην εκτέλεση των έργων. Λαθεμένες προτεραιότητες, έλλειψη σοβαρού προγραμματισμού, κατανομή των πόρων. Σε απαραίτητα μεν, δευτερεύουσας όμως σημασίας έργα, οδηγούν στο σημερινό αποτέλεσμα. Κανένα από τα αναγκαία έργα υποδομής (ύδρευση, αποχέτευση, τουριστικές, κοινωνικές, πολιτιστικές και αθλητικές υποδομές) δεν έχει ολοκληρωθεί. Μερικά δεν έχουν καν δρομολογηθεί, ενώ είναι σχεδόν μηδενική η χρηματοδότηση του Δήμου από ευρωπαϊκά προγράμματα, επειδή η Δημοτική Αρχή δεν φρόντισε να ετοιμάσει μελέτες και προτάσεις.
Τους τελευταίους μήνες, η Δημοτική Αρχή επιδίδεται στην εικονική έναρξη έργων, πρόχειρα και αποσπασματικά, για τη δημιουργία εντυπώσεων κατά την προεκλογική περίοδο.
Αγαπητοί Δημότες,
Για όλους αυτούς τους λόγους, για την ανατροπή της σημερινής κατάστασης, αποφασίσαμε να συγκροτήσουμε την Ανεξάρτητη Δημοτική Κίνηση “ΠΡΩΤΑ Η ΕΡΙΣΣΟΣ”.

Η συνέχεια της διακήρυξης στο επόμενο Δελτίο…

Διάφορα Νέα.

Στο Διάστημα 25/6 – 2/7, πραγματοποιήθηκαν οι καθιερωμένες ετήσιες εκδηλώσεις της Ναυτικής Εβδομάδας, σε όλα τα λιμάνια του νησιού μας, Αργοστόλι, Ληξούρι, Σάμη, Πόρο ακόμη και στη Λειβαθώ.
Στο Φισκάρδο; Θα ρωτήσετε. Ε, λοιπόν φαίνεται πως κάποιοι, δεν θεωρούν το Φισκάρδο λιμάνι. Στο έντυπο πρόγραμμα που κυκλοφόρησε, υπήρχαν εκδηλώσεις σε όλα τα λιμάνια κάθε μέρα, στο Φισκάρδο είχε μόνα την Παρασκευή 30/6. Ο Δήμαρχος, το απόγευμα της ίδιας μέρας, γύριζε με την ντουντούκα και προσκαλούσε ο ίδιος προσωπικά τον κόσμο να παρευρεθεί στις εκδηλώσεις. Όσοι παρασύρθηκαν και κατέβηκαν στο Φισκάρδο, το μόνο που είδαν ήταν μερικά πυροτεχνήματα και ένα σπιτάκι – μερικοί το πέρασαν για χημική τουαλέτα ! – όπου εκεί μοιράζονταν καπελάκια με τις λέξεις ΅Δήμος ΕρίσουΆ μπροστά και ΅Tsimaras HotelΆ πίσω.
Ούτε ναυταθλητικούς αγώνες, ούτε επιμνημόσυνη δέηση προς τιμή του ΅Αφανούς ΝαύτηΆ, ούτε καλλιτεχνικές εκδηλώσεις με συγκροτήματα της περιοχής! , ούτε Βαρκαρόλες με Κεφαλλονίτικες καντάδες, όπως έγραφε το πρόγραμμα.
Ποιους να συγχαρούμε με το παράσημο της ΅παλάμηςΆ, Δήμο; Νομαρχία; Λιμενικό Ταμείο; Όλους μαζί; Και που να σφίξουν οι ζέστες!

Θυμηδία προκάλεσε η επισήμανση της Κατερίνας Κουταλά στην συνέντευξη τύπου, ότι τα περίφημα διαφημιστικά φυλλάδια που τύπωσε ο Δήμος, έχουν, μεταξύ και άλλων λαθών, στο εξώφυλλο, την Ασσο, ανάποδα!! Σαν να την κοιτάς μέσα σε καθρέπτη. Φαίνεται πως ο Δήμαρχος και ΅η συν αυτώΆ έχουν καθρεπτική δυσλεξία!

Στο Δελτίο μας αρ. 30 Απρίλης Α, είχαμε σχολιάσει την ποιότητα των φυλλαδίων. Μας είχε πάρει τότε τηλέφωνο η κ. Αναστασιάδου που μας δήλωσε δικηγόρος του Δήμου Ερίσου και μας είχε κάνει παράπονα, γιατί γράψαμε πως τα φυλλάδια τα τύπωσε η εταιρεία του αδελφού της. Εμείς σε ποιον να παραπονεθούμε. Στον Δήμαρχο;

Γεράσιμος Βανδώρος

  • YOU
  • YOU
  • YOU
  • YOU
  • YOU
  • YOU
  • YOU
  • YOU

ΑΡΧΕΙΟ

Ακόμη ένα Σαββατόβραδο γέμισε το My Way από κόσμο γεμάτο κέφι και τρελή διάθεση για χορό! Ρίξτε μ…
Στην εκδήλωση που θα πραγματοποιήσει το Σάββατο 4 Ιανουαρίου 2020 και ώρα 19:00 στην αίθουσα…
γράφει ο Σωτ. Γαλανός Τα ακόλουθα λόγια της γραφή μου ας είναι από καρδιάς για τον αγαπητό μας σ’…
Ο Α.Σ. Κεφαλονιά μπορεί να περηφανεύεται για άλλη μια χρονιά για την πρόοδο των αναπτυξιακών…
Σε κλίμα ευφρόσυνο, με πολλά παραδοσιακά κεράσματα και ευχές, πραγματοποιήθηκε , 29 Δεκέμβρη…
  • YOU
  • YOU
  • YOU
  • YOU

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

27 Ιουλίου 2024
Ξεκίνησε σήμερα η πρώτη μέρα του Τουρνουά Beachvolley K22 Finals 2024 στην παραλία του Άη Χέλη. …
27 Ιουλίου 2024
Πραγματοποιήθηκε σήμερα Παρασκευή 26 Ιουλίου και ώρα 21.00, στα Μεταξάτα η εκδήλωση για τα 200 …
26 Ιουλίου 2024
Παρευρεθήκαμε σήμερα στη διατομική έκθεση “Υποθαλάσσιες πολυμορφίες” / “Underwaterdiversities” …
26 Ιουλίου 2024
Με ομιλία από τον Διονύση Γαρμπή και χορούς από τον Καλλιτεχνικο-Χορευτικό Σύλλογο Φραγκάτων «Ο …
  • YOU
  • YOU
  • YOU
  • YOU

ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Ανακαλύψτε το Μέλλον της Μετακίνησης στην Νippy eco mobility
17 Ιουλίου 2024
Eίναι το νέο σημείο αναφοράς για e-bikes, e-scooters και αξεσουάρ, την οδό Σουηδίας 125. Εκεί θα…
«Τρυπώσαμε» στις πρόβες της θεατρικής παράστασης «Το θεριό του ταύρου»
11 Ιουλίου 2024
ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ «ΤΟ ΘΕΡΙΟ ΤΟΥ ΤΑΥΡΟΥ» Σάββατο 13 & Κυριακή 14 Ιουλίου και ώρα 21:00, σ…
«Παραδοσιακό Μαγειριό» η νέα επιχείρηση στην οδό Σιτεμπόρων στο Αργοστόλι
8 Ιουλίου 2024
Το νέο παραδοσιακό μαγειρείο στην οδό Σιτεμπόρων Αργοστόλι άνοιξε και σας περιμένει! Μια νέα …
Tzannatos Jewellers Corner : Το νέο κόσμημα του Λιθοστρώτου
21 Ιουνίου 2024
Ο στόχος μας πάντα είναι να προσφέρουμε ποιοτικά, διαχρονικά αλλά και μοντέρνα σχέδια για την το…
  • YOU
  • YOU
  • YOU
  • YOU