Skip to main content
7 Ιουλίου 2006

ΝΕΑ της ΕΡΙΣΟΥ (Ιούλιος Α).

Διαβάστε το 15νθήμερο ειδησεογραφικό δελτίο επικοινωνίας των Ρισιάνων:

ΠΡΩΤΑ Η ΕΡΙΣΣΟΣ
Ενωμένοι και χωρίς κομματικές παρωπίδες προχωράμε.

Ενώπιον πλήθους κόσμου, όπως είχαμε αναγγείλει στο προηγούμενο Δελτίο μας, η Κατερίνα Κουταλά παρουσίασε τον τίτλο, το 90% του ψηφοδελτίου και την Διακήρυξη της Δημοτικής παράταξης που είναι επί κεφαλής, στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου, στην Ένωση, το Σάββατο 1/7 7:00μμ.Παραβρέθηκαν και έκαναν στο τέλος ερωτήσεις, οι δημοσιογράφοι της τοπικής εφημερίδας ΅ Ρυσιάνικα ΝέαΆ, Μάνος Θανόπουλος και Γιώργος Κιουρτζής, ενώ από τα Αργοστολιώτικα ΜΜΕ, οι Σπύρος Αλεβιζόπουλος και Τάκης Βασιλάτος, καθώς και τηλεοπτικό συνεργείο του Kefalonian Sky με τον Στ. Κομπορόζο.
Την εκδήλωση μετέδωσαν όλοι οι Κεφαλλονίτικοι Ραδιοφωνικοί σταθμοί, ενώ δημοσιεύτηκε σε όλες τις Αργοστολιώτικες εφημερίδες.

Η ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ
«ΠΡΩΤΑ Η ΕΡΙΣΣΟΣ»
ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ.

Αγαπητοί Δημότες,
Ο Δήμος μας διανύει ήδη τον όγδοο χρόνο ζωής του.
Την πρώτη περίοδο ίδρυσης και ανάπτυξής του διαδέχθηκε η περίοδος της σταδιακής αποσάθρωσης που οδήγησε στη σημερινή παρακμή του. Η παντελής έλλειψη στρατηγικής, η απουσία σοβαρού προγραμματισμού στο σχεδιασμό και την εκτέλεση των έργων, η διόγκωση των λειτουργικών δαπανών, η έλλειψη οργάνωσης και συντονισμού των υπηρεσιών έχουν καταδικάσει το Δήμο σε μαρασμό. Η κακή οικονομική διαχείριση έχει οδηγήσει το Δήμο στα πρόθυρα της οικονομικής κατάρρευσης.

Σήμερα, τα συσσωρευμένα χρέη του Δήμου υπερβαίνουν τα 2 εκατομμύρια Ευρώ, με αποτέλεσμα να αδυνατεί να ανταποκριθεί στις τρέχουσες οικονομικές του υποχρεώσεις. Ένα ολοένα αυξανόμενο πλήθος πιστωτών πιέζει καθημερινά το Δήμο για την εξόφληση των οφειλών του, ενώ τελευταία παρατηρείται καθυστέρηση στην καταβολή των μισθών των συμβασιούχων εργαζομένων του Δήμου. Για να αντιμετωπίσει το πρόβλημα, η Δημοτική Αρχή προσφεύγει στην “εύκολη” λύση του συνεχούς δανεισμού υποθηκεύοντας έτσι το μέλλον του Δήμου.

Η κακή οργάνωση των υπηρεσιών, η απουσία στοιχειώδους πολιτικής προσωπικού από την μια και η κυριαρχία μιας πελατειακής αντίληψης εξυπηρέτησης των ολίγων εις βάρος των πολλών από την άλλη, δημιουργούν ένα νοσηρό περιβάλλον στο Δήμο. Η Δημοτική Αρχή δεν εφαρμόζει αντικειμενικούς κανόνες στη διοίκηση του προσωπικού, δεν συντονίζει και δεν εμπνέει τους εργαζόμενους. Στη Διοίκηση του Δήμου επικρατεί η λογική “του διαίρει και βασίλευε”. Η κατάληξη είναι να καταταλαιπωρείται ο δημότης ακόμα και για την πιο απλή συναλλαγή του με το Δήμο.

Η ίδια πελατειακή και μικροπολιτική αντίληψη κυριαρχεί και στην εκτέλεση των έργων. Λαθεμένες προτεραιότητες, έλλειψη σοβαρού προγραμματισμού, κατανομή των πόρων. Σε απαραίτητα μεν, δευτερεύουσας όμως σημασίας έργα, οδηγούν στο σημερινό αποτέλεσμα. Κανένα από τα αναγκαία έργα υποδομής (ύδρευση, αποχέτευση, τουριστικές, κοινωνικές, πολιτιστικές και αθλητικές υποδομές) δεν έχει ολοκληρωθεί. Μερικά δεν έχουν καν δρομολογηθεί, ενώ είναι σχεδόν μηδενική η χρηματοδότηση του Δήμου από ευρωπαϊκά προγράμματα, επειδή η Δημοτική Αρχή δεν φρόντισε να ετοιμάσει μελέτες και προτάσεις.
Τους τελευταίους μήνες, η Δημοτική Αρχή επιδίδεται στην εικονική έναρξη έργων, πρόχειρα και αποσπασματικά, για τη δημιουργία εντυπώσεων κατά την προεκλογική περίοδο.
Αγαπητοί Δημότες,
Για όλους αυτούς τους λόγους, για την ανατροπή της σημερινής κατάστασης, αποφασίσαμε να συγκροτήσουμε την Ανεξάρτητη Δημοτική Κίνηση “ΠΡΩΤΑ Η ΕΡΙΣΣΟΣ”.

Η συνέχεια της διακήρυξης στο επόμενο Δελτίο…

Διάφορα Νέα.

Στο Διάστημα 25/6 – 2/7, πραγματοποιήθηκαν οι καθιερωμένες ετήσιες εκδηλώσεις της Ναυτικής Εβδομάδας, σε όλα τα λιμάνια του νησιού μας, Αργοστόλι, Ληξούρι, Σάμη, Πόρο ακόμη και στη Λειβαθώ.
Στο Φισκάρδο; Θα ρωτήσετε. Ε, λοιπόν φαίνεται πως κάποιοι, δεν θεωρούν το Φισκάρδο λιμάνι. Στο έντυπο πρόγραμμα που κυκλοφόρησε, υπήρχαν εκδηλώσεις σε όλα τα λιμάνια κάθε μέρα, στο Φισκάρδο είχε μόνα την Παρασκευή 30/6. Ο Δήμαρχος, το απόγευμα της ίδιας μέρας, γύριζε με την ντουντούκα και προσκαλούσε ο ίδιος προσωπικά τον κόσμο να παρευρεθεί στις εκδηλώσεις. Όσοι παρασύρθηκαν και κατέβηκαν στο Φισκάρδο, το μόνο που είδαν ήταν μερικά πυροτεχνήματα και ένα σπιτάκι – μερικοί το πέρασαν για χημική τουαλέτα ! – όπου εκεί μοιράζονταν καπελάκια με τις λέξεις ΅Δήμος ΕρίσουΆ μπροστά και ΅Tsimaras HotelΆ πίσω.
Ούτε ναυταθλητικούς αγώνες, ούτε επιμνημόσυνη δέηση προς τιμή του ΅Αφανούς ΝαύτηΆ, ούτε καλλιτεχνικές εκδηλώσεις με συγκροτήματα της περιοχής! , ούτε Βαρκαρόλες με Κεφαλλονίτικες καντάδες, όπως έγραφε το πρόγραμμα.
Ποιους να συγχαρούμε με το παράσημο της ΅παλάμηςΆ, Δήμο; Νομαρχία; Λιμενικό Ταμείο; Όλους μαζί; Και που να σφίξουν οι ζέστες!

Θυμηδία προκάλεσε η επισήμανση της Κατερίνας Κουταλά στην συνέντευξη τύπου, ότι τα περίφημα διαφημιστικά φυλλάδια που τύπωσε ο Δήμος, έχουν, μεταξύ και άλλων λαθών, στο εξώφυλλο, την Ασσο, ανάποδα!! Σαν να την κοιτάς μέσα σε καθρέπτη. Φαίνεται πως ο Δήμαρχος και ΅η συν αυτώΆ έχουν καθρεπτική δυσλεξία!

Στο Δελτίο μας αρ. 30 Απρίλης Α, είχαμε σχολιάσει την ποιότητα των φυλλαδίων. Μας είχε πάρει τότε τηλέφωνο η κ. Αναστασιάδου που μας δήλωσε δικηγόρος του Δήμου Ερίσου και μας είχε κάνει παράπονα, γιατί γράψαμε πως τα φυλλάδια τα τύπωσε η εταιρεία του αδελφού της. Εμείς σε ποιον να παραπονεθούμε. Στον Δήμαρχο;

Γεράσιμος Βανδώρος

 • YOU
 • YOU
 • YOU
 • YOU
 • YOU
 • YOU
 • YOU
 • YOU

ΑΡΧΕΙΟ

Σάββατο βράδυ @ MY WAY CLUB [28.12.2019]

Ακόμη ένα Σαββατόβραδο γέμισε το My Way από κόσμο γεμάτο κέφι και τρελή διάθεση για χορό! Ρίξτε μ…

«ΤΟ ΣΠΑΡΤΟ» σας προσκαλεί σε εκδήλωση του Πολιτιστικού Συλλόγου, στα Σπαρτιά

Στην εκδήλωση που θα πραγματοποιήσει το Σάββατο 4 Ιανουαρίου 2020 και ώρα 19:00 στην αίθουσα…

Μια θύμηση για τον μακαριστό πρωτοπρεσβύτερο και λαμπρό επιστήμονα π. Γεώργιο Μεταλληνό

γράφει ο Σωτ. Γαλανός Τα ακόλουθα λόγια της γραφή μου ας είναι από καρδιάς για τον αγαπητό μας σ’…

Νίκη επί του Προμηθέα ΄14 στην Πάτρα και πρόκριση στις 8 καλύτερες ομάδες της Α΄ Κατηγορίας για τους Εφήβους του Α. Σ. Κεφαλονιά

Ο Α.Σ. Κεφαλονιά μπορεί να περηφανεύεται για άλλη μια χρονιά για την πρόοδο των αναπτυξιακών…

Λύκειο Ελληνίδων – Το στόλισμα της «Αγιοβασιλίτσας»

Σε κλίμα ευφρόσυνο, με πολλά παραδοσιακά κεράσματα και ευχές, πραγματοποιήθηκε , 29 Δεκέμβρη…
 • YOU
 • YOU
 • YOU
 • YOU

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

22 Φεβρουαρίου 2024

Αργοστολιώτικο Καρναβάλι 2024: Το αποκριάτικο ξεφάντωμα αρχίζει!

Κυριακή 25/2 στην πλατεία Αργοστολίου ώρα 12:00μ. η Στέψη της Βασίλισσας του Καρναβαλιού!!!Ξεκιν…
22 Φεβρουαρίου 2024

Nicofilimon Ζάππειο 2024 

A  JEWEL MADE IN GREECE & NICOFILIMON ενώνουν τις δυνάμεις τους στη 10η Ετήσια Συνάντηση Δημ…
22 Φεβρουαρίου 2024

Αλλάζει ημερομηνία το Τουρνουά Μπάσκετ 3X3

Ο Δήμος Σάμης σας ενημερώνει ότι το Τουρνουά Μπάσκετ 3X3 που είχε προγραμματιστεί για το Σάββατο…
18 Φεβρουαρίου 2024

Κοπή πρωτοχρονιάτικη πίτας του Πολιτιστικού Συλλόγου «Ο Μπάλλος» [18.02.2024]

Πραγματοποιήθηκε σήμερα ο ετήσιος χορός και η κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας του Πολιτιστικού Σ…
 • YOU
 • YOU
 • YOU
 • YOU

ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Eξαιρετικά δώρα για την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου από το κατάστημα «Scandalo»
13 Φεβρουαρίου 2024

Eξαιρετικά δώρα για την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου από το κατάστημα «Scandalo»

Στο κατάστημα  «Scandalo» στην πλατεία Καμπάνας θα βρείτε πολλές διαφορετικές και … ιδιαίτε…
Στο κρεοπωλείο «Αφοί Δεληκωστόπουλοι» θα βρείτε γεμιστές καρδιές για να γιορτάσετε την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου
13 Φεβρουαρίου 2024

Στο κρεοπωλείο «Αφοί Δεληκωστόπουλοι» θα βρείτε γεμιστές καρδιές για να γιορτάσετε την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου

Στο στο κρεοπωλείο «Αφοί Δεληκωστόπουλοι» θα βρείτε γεμιστές γιορτινές καρδιές για να γιορτάσετε…
Λαχταριστά γλυκά από τον «Φούρνο Τρίτη Γενιά» για την Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου
13 Φεβρουαρίου 2024

Λαχταριστά γλυκά από τον «Φούρνο Τρίτη Γενιά» για την Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου

Γλυκά σε σχήματα καρδιάς και όχι μόνο θα βρείτε στον φούρνο «Τρίτη Γενιά» για να γιορτάσετε την …
Πρωτότυπες ιδέες δώρων για της 14 Φλεβάρη στο κατάστημα «DMK» στο Αργοστόλι
12 Φεβρουαρίου 2024

Πρωτότυπες ιδέες δώρων για της 14 Φλεβάρη στο κατάστημα «DMK» στο Αργοστόλι

Στο κατάστημα DMK θα βρεις τα κατάλληλα είδη για να εντυπωσιάσεις τον σύντροφο ή την σύντροφο σο…
 • YOU
 • YOU
 • YOU
 • YOU