8 Ιουνίου 2006

«ΝΕΑ της ΕΡΙΣΟΥ» (Ιούνιος Α΄).

Διαβάστε το δεκαπενθήμερο ειδησεογραφικό δελτίο επικοινωνίας των Ρισιάνων «ΝΕΑ της ΕΡΙΣΟΥ».

Αμεση και δραστική απάντηση.

Θετικά αποτελέσματα είχε η επιστολή που απευθύναμε στο προηγούμενο Δελτίο μας, στον βουλευτή κ. Αλιβιζάτο και στον περιφερειάρχη κ. Βόσδου.Α) Ο κ. Αλιβιζάτος μας διαβεβαίωσε ότι το ποσό που διατέθηκε από το Ταμείο Αρχαιολογικών πόρων του Υπ. Πολιτισμού, ανήλθε τελικά από 695000 Ευρώ, σε 913000 Ευρώ, ώστε να καλύψει και την επιδιόρθωση της κύριας πύλης του Κάστρου που έπαθε σοβαρές ζημιές από την είσοδο οχημάτων κατά τις περυσινές ΅γιορτούλεςΆ.

Β) Κατά την 12η συνεδρίαση του ΔΣ. την 1η Ιουνίου, 2ο θέμα της συνεδρίασης ήταν ΅απόφαση ένταξης του έργου: Προμήθεια και εγκατάσταση κινητής μονάδας αφαλάτωσης ΦισκάρδουΆ, με εισηγητή τον τεχνικό υπάλληλο του Δήμου κ. Φιλιππάτο.
Παραβλέποντας την λανθασμένη διατύπωση του θέματος , και την κατά την προσφιλή τακτική της Δημοτικής μας Αρχής, έλλειψη γραπτής εισήγησης και άλλων σχετικών εγγράφων στη διάθεση των Δημοτικών Συμβούλων, μένουμε στην ουσία Όπως προφορικά μας ενημέρωσε ο εισηγητής, ο κ. Βόσδου, αντιδρώντας προφανώς άμεσα στην επιστολή μας, έστειλε προς τον Δήμο μας φαξ, όπου ενημέρωνε ότι η ΅αφαλάτωσηΆ εντάχθηκε στο Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα (ΠΕΠ) Ιονίων Νήσων και δεν θα καθυστερήσει η υπογραφή της απόφασης.

Από την αντίδρασή τους αυτή φάνηκε ότι και ο βουλευτής και ο περιφερειάρχης, διαθέτουν τα σωστά αντανακλαστικά στα προβλήματα των πολιτών, αρκεί βέβαια να τους δίνονται τα κατάλληλα ερεθίσματα.

Απομένουν βέβαια η λύση του προβλήματος της ύδρευσης της Ασσου, και της αποχέτευσης Φισκάρδου και Ασσου, με απλό αποχετευτικό δίκτυο βραχυπρόθεσμα, και βιολογικό καθαρισμό μεσοπρόθεσμα. Τα προβλήματα είναι πολύ πιο δύσκολα, αλλά εμείς θα επιμένουμε να τα υπενθυμίζουμε, όσο και αν γινόμαστε δυσάρεστοι, μέχρι την τελική δικαίωση. Χρήματα ,όπως είδατε, υπάρχουν

Τώρα για την καθεαυτή συνεδρίαση του ΔΣ που προαναφέραμε, τι να πούμε, μία από τα ίδια. Εισηγήσεις, όπως κάθε φορά δεν υπήρχαν, για να μπορούν να γράφουν τις αποφάσεις όπως θέλουν και να μη μπορούν να βγάλουν άκρη οι Δημοτικοί Σύμβουλοι. Το κωμικοτραγικό είναι, πως το 70 θέμα ΅Προσδιορισμός οικονομικής επιβάρυνσης σε ιδιοκτήτες ακινήτων Φισκάρδου που είναι συνδεδεμένοι με το σύστημα αποχέτευσηςΆ, ο Δήμαρχος που ήταν και εισηγητής, το ανέβαλε γιατί λέει, δεν υπήρχε εισήγηση!!!

Τέλος στο 6ο θέμα ΅ Σύναψη προγραμματικών συμβάσεων με την Νομαρχία για εκτέλεση έργων, το ΔΣ απέρριψε πρόταση της ΔΑ για πεζόδρομο στα Τσελεντάτα
( στο σπίτι κάποιου πεθερού;) και ψήφισε από Φισκάρδο προς Γερμενάτα.

Γεράσιμος Βανδώρος
…………………………………………………………………………………..

Η Συνέντευξη* του Κώστα Κατσαμπίρη

Ο Κώστας, τα τελευταία έξη χρόνια είναι Πρόεδρος της ΤΟ της ΝΔ και αγωνίζεται με το δικό του τρόπο προσφέροντας στα κοινά.
ΕΡ.: Είναι γεγονός ότι θα είσαι υποψήφιος στις επερχόμενες Δημοτικές εκλογές;
ΑΠ.: Ναι. “Εχω την τιμή να βρίσκομαι στο ψηφοδέλτιο της Ρυσσιάνας Κατερίνας Κουταλά. Το όνειρό μου, βέβαια, σαν Νεοδημοκράτη, αλλά πολύ περισσότερο σαν Προέδρου της Τοπικής της Ν.Δ, θα ήταν να κατέβαινα με ένα ψηφοδέλτιο της παράταξής μου, που να ήταν ψηφοδέλτιο νίκης. Αλλά, προκειμένου να είχαμε ένα ψηφοδέλτιο πρόχειρης λύσης, που δεν θα εξυπηρετούσε τον τόπο, προτίμησα να βρίσκομαι σ’ ένα άλλο, που έχει τις κατάλληλες εγγυήσεις
ΕΡ.: Τι προσφέρει στους Ρυσσιάνους το ψηφοδέλτιο της Κατερίνας Κουταλά;
ΑΠ.: Είναι ένα ψηφοδέλτιο ΥΠΕΡΚΟΜΜΑΤΙΚΟ. Είναι ΑΝΟΙΧΤΟ σε ΟΠΟΙΟΝ Ρυσσιάνο, θέλει να δουλέψει για τον τόπο του. Στηρίζεται σε ΝΕΑ ΑΤΟΜΑ.
ΕΡ.: Τι απαιτείς από τον Δήμαρχο που τελικά θα προκύψει στις εκλογές;
ΑΠ.: Θέλω έναν Δήμαρχο 0ΡΑΜΑΤΙΣΤΗ και ΣΧΕΔΙΑΣΤΗ του αύριο κι όχι έναν ΜΠΑΚΑΛΗ που θα ασχολείται με μικρορουσφέτια και προχειρότητες. Θέλω έναν Δήμαρχο με μυαλό και ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΑ. ‘Έναν εκπρόσωπο της Ερύσσου που να ΚΑΜΑΡΩΝΩ όταν με εκπροσωπεί κι όχι να ΝΤΡΕΠΟΜΑΙ
ΕΡ.: Υπάρχουν ψηφοφόροι, που βρίσκουν σαν αρνητικό, το ότι στο ψηφοδέλτιό σας υπάρχουν υποψήφιοι που είχαν ενεργό δράση στο υπάρχον Δημοτικό συμβούλιο . Τι γνώμη έχεις;
ΑΠ.: Οι εκλογές, έχουν ένα καλό, δίνουν την ευκαιρία στους ψηφοφόρους να εκλέξουν ΑΥΤΟΥΣ που εμπιστεύονται. Εμείς, σαν συνδυασμός δεν θα γίνουμε λαϊκό δικαστήριο. Οι ψηφοφόροι, όμως μπορούν με την ψήφο τους να τιμήσουν αυτούς που θεωρούν αδιάφθορους και υπάρχουν ευτυχώς τέτοιοι στην Ερυσσο και απ’ την άλλη να μαυρίσουν όσους έχουν δοκιμαστεί και κατά την κρίση των Δημοτών απέτυχαν. Οι Ρυσσιάνοι, είναι καλό να καταλάβουν επί τέλους, ότι βρισκόμαστε στο 2006 και να ψηφίσουν ανάλογα, δίνοντας το προβάδισμα σε ΝΕΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ

* Η συνέντευξη δόθηκε στα Ρυσιάνικα Νέα, των Μάνου Θανόπουλου και Γιώργου Κιουρτζή, όπου μπορείτε να τη διαβάσετε ολόκληρη στο τελευταίο τους φύλλο.
…………………………………………………………………………………..

Ρισιάνικες Εφημερίδες

–> Για 20 χρόνο συνεχίζει να μας ενημερώνουν σωστά τα Ρυσσιάνικα Νέα. Για όσους δεν την γνώρισαν ακόμη, τα Ρ Ν είναι μια διμηνιαία έκδοση των Μάνου Θανόπουλου και Γιώργου Κιουρτζή, που κυκλοφορεί μόνο με συνδρομές και στοιχίζει 15 Ευρώ το χρόνο. Πρέπει να την ενισχύσουν όλοι οι Ρισιάνοι και όχι μόνο, ώστε να βελτιωθεί ακόμη περισσότερο και σύντομα να γίνει και μηνιαία.
Οι πάραπάνω έχουν συστήσει την εκδοτική εταιρεία ΅ΚοθρεύςΆ, που εκτός των Ρυσσιάνικων Νέων, έχει εκδώσει το μυθιστόρημα του Μ. Θανόπουλου ΅Η ΟχιάΆ, με ηρωίδα μια Κοθριώτισσα και χρονικό περίγυρο τις δεκαετίες 40 –50 και 60. Εντός των ημερών κυκλοφορεί και το 2ο μυθιστόρημα του ίδιου ΅ οι ΑφέντεςΆ, η συγκλονιστική ιστορία μιας Ρυσσιάνικης οικογένειας από το 1900 ως τις μέρες μας, σκορπισμένης απανταχού της Γης. Τα συστήνουμε ανεπιφύλακτα και τα δύο.

–> Κυκλοφόρησε και το 2ο φύλλο της ΅Ενημέρωσης των ΠολιτώνΆ κατά της ύβρεως, όπως μας πληροφορεί. Τόσος αυτοσαρκασμός!!
Τελικά δεν μας ξεκαθάρισε ο εκδότης κ. Κώστας Κοντογούρης, το έντυπο είναι του Δήμου ή του Δήμαρχου; Υπάλληλοι του Δήμου το μοιράζουν στο Δημαρχείο σαν εφημερίδα του Δήμου. Εμείς όμως στο Δημοτικό Συμβούλιο δεν έχουμε εγκρίνει καμία ανάλογη δαπάνη ούτε έχουμε ενημερωθεί σχετικά. Μήπως η Δημαρχιακή Επιτροπή γνωρίζει κάτι; ( Πρόεδρος ο Δήμαρχος, μέλη Σπύρος Κουλουμπαρίτσης – Κάσουπας, Λευτέρης Αντύπας – Καπάτσης) Ας προσέξουν, ας προσέξουν.
Και αυτό το φύλλο, παρότι προσπάθησε να αποφύγει επιμελώς τις κακοτοπιές, δεν απέφυγε τα ψεματάκια, είναι άλλωστε συνέχεια του πρώτου του πρωταπριλιάτικου. Στην 2η σελίδα μας πληροφορεί πως η 20η Εφορεία Βυζαντινών Αρχαιοτήτων καθαρίζει τον περιβάλλοντα χώρο της Παλαιοχριστιανικής του Φισκάρδου με έξοδα του Δήμου. Στο ΔΣ όμως δεν έχει αναφερθεί ποτέ κάτι τέτοιο, ο δε Αντινομάρχης κ Κουρής μου είπε, παρουσία και της κ. Ελένης Κουλουμπαρίτση, προέδρου της ΅ ΑστερίςΆ ότι τα έξοδα τα έχει αναλάβει η Νομαρχία!! Τι ακριβώς συμβαίνει, στο επόμενο Δελτίο μας.

Γεράσιμος Βανδώρος

 • YOU
 • YOU
 • YOU
 • YOU
 • YOU
 • YOU
 • YOU
 • YOU

ΑΡΧΕΙΟ

Σάββατο βράδυ @ MY WAY CLUB [28.12.2019]

Ακόμη ένα Σαββατόβραδο γέμισε το My Way από κόσμο γεμάτο κέφι και τρελή διάθεση για χορό! Ρίξτε μ…

«ΤΟ ΣΠΑΡΤΟ» σας προσκαλεί σε εκδήλωση του Πολιτιστικού Συλλόγου, στα Σπαρτιά

Στην εκδήλωση που θα πραγματοποιήσει το Σάββατο 4 Ιανουαρίου 2020 και ώρα 19:00 στην αίθουσα…

Μια θύμηση για τον μακαριστό πρωτοπρεσβύτερο και λαμπρό επιστήμονα π. Γεώργιο Μεταλληνό

γράφει ο Σωτ. Γαλανός Τα ακόλουθα λόγια της γραφή μου ας είναι από καρδιάς για τον αγαπητό μας σ’…

Νίκη επί του Προμηθέα ΄14 στην Πάτρα και πρόκριση στις 8 καλύτερες ομάδες της Α΄ Κατηγορίας για τους Εφήβους του Α. Σ. Κεφαλονιά

Ο Α.Σ. Κεφαλονιά μπορεί να περηφανεύεται για άλλη μια χρονιά για την πρόοδο των αναπτυξιακών…

Λύκειο Ελληνίδων – Το στόλισμα της «Αγιοβασιλίτσας»

Σε κλίμα ευφρόσυνο, με πολλά παραδοσιακά κεράσματα και ευχές, πραγματοποιήθηκε , 29 Δεκέμβρη…
 • YOU
 • YOU
 • YOU
 • YOU

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Κοπή πίτας Λέσχης Αερόψυκτων VW Κεφαλονιάς 2023 στην Ναύπακτο
3 Φεβρουαρίου 2023

Κοπή πίτας Λέσχης Αερόψυκτων VW Κεφαλονιάς 2023 στην Ναύπακτο

Ένα αξέχαστε Σαββατοκύριακο περάσαμε με τα μέλη και φίλους της Λέσχης μας στο Μεσολόγγι, την Ναύ…
Το μπριλάντε γιορτάσι της Αζολιωτοπούλας της Κυράς Υπαπαντής [02.02.2023]
3 Φεβρουαρίου 2023

Το μπριλάντε γιορτάσι της Αζολιωτοπούλας της Κυράς Υπαπαντής [02.02.2023]

Γεράσιμος Σωτ. Γαλανός Άβρεκτη φέτος τούτη η Υπαπαντή του Κυρίου, και, όπως λέει η παροιμία «…
Αργοστολιώτικο καρναβάλι 2023: Το Παιχνίδι του Κρυμμένου Θησαυρού
3 Φεβρουαρίου 2023

Αργοστολιώτικο καρναβάλι 2023: Το Παιχνίδι του Κρυμμένου Θησαυρού

Σας παρακαλούμε να ενημερώσετε τους μαθητές του σχολείου σας και τους Συλλόγους Γονέων & Κηδ…
Α.Σ. Κεφαλληνιακός : Κοπή Πρωτοχρονιάτικης πίτας
2 Φεβρουαρίου 2023

Α.Σ. Κεφαλληνιακός : Κοπή Πρωτοχρονιάτικης πίτας

Το Δ.Σ. του Α.Σ. Κεφαλληνιακός σας προσκαλεί στο Κλειστό Γυμναστήριο «Αντώνης Τρίτσης» για την κ…
 • YOU
 • YOU
 • YOU
 • YOU

ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

O Κεφαλονίτικος σατιρικός γάμος από το ΡΙΦΟΡΤΣΟ
2 Φεβρουαρίου 2023

O Κεφαλονίτικος σατιρικός γάμος από το ΡΙΦΟΡΤΣΟ

Ο πολιτιστικός σύλλογος «Το Ριφόρτσο» Κεφαλληνίας και Ιθάκης θα πραγματοποιήσει την Κυριακή 12 Φ…
Βοσκοπούλα από το 1910 patisserie chocolaterie «Η φινέτσα, αποτυπωμένη στα πιο περίτεχνα γλυκίσματα»
21 Δεκεμβρίου 2022

Βοσκοπούλα από το 1910 patisserie chocolaterie «Η φινέτσα, αποτυπωμένη στα πιο περίτεχνα γλυκίσματα»

Κάτι αλλάζει στην Κεφαλονιά και φέρνει… την πιο γλυκιά εμπειρία σοκολάτας. Το μυθικό ζαχαρο…
Βρείτε ποικίλες ιδέες για τα χριστουγεννιάτικα δώρα σας στο κατάστημα «Πετράτος – The P Store»
19 Δεκεμβρίου 2022

Βρείτε ποικίλες ιδέες για τα χριστουγεννιάτικα δώρα σας στο κατάστημα «Πετράτος – The P Store»

Δεκέμβρης σημαίνει Χριστούγεννα. Χριστούγεννα σημαίνει Δώρα. Δώρα σημαίνει «ΠΕΤΡΑΤΟΣ – THE P STO…
Νέο κατάστημα για την «Τρίτη Γενιά» στο Αργοστόλι
19 Δεκεμβρίου 2022

Νέο κατάστημα για την «Τρίτη Γενιά» στο Αργοστόλι

Με μεγάλη χαρά σας ανακοινώνουμε το άνοιγμα του καινούργιου μας μαγαζιού στο Αργοστόλι στην οδό …
 • YOU
 • YOU
 • YOU
 • YOU
KEFALONITIS Το online περιοδικό για την Κεφαλονιά

Copyright © 2002 - 2022 kefalonitis.com
Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του kefalonitis.com διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.

dial.design