Skip to main content
25 Μαΐου 2006

«ΝΕΑ της ΕΡΙΣΟΥ». (Μάης B΄)

Διαβάστε το 15νθήμερο ειδησεογραφικό δελτίο επικοινωνίας των Ρισιάνων «ΝΕΑ της ΕΡΙΣΟΥ» (Μάης B΄):Ανοικτή επιστολή, του Γεράσιμου Βανδώρου Δημοτικού Συμβούλου
– Προς Τον κ. Πέτρο Αλιβιζάτο Βουλευτή Κεφαλληνίας και Ιθάκης
– Τον κ. Σωτήρη Βόσδου,Γεν. Γραμματέα περιφέρειας Ιονίων νήσων.

Διαβάζουμε στον τύπο – ηλεκτρονικό και έντυπο – να εντάσσονται και να χρηματοδοτούνται από το Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα των Ιονίων νήσων, αλλά και από άλλους κρατικούς φορείς, έργα σε διάφορους Δήμους των Επτανήσων. Κατά κανόνα σε αυτές τις αναφορές ο Δήμος Ερίσου απουσιάζει.
Τελευταία διαβάσαμε ότι υπεγράφη η απόφαση χρηματοδότησης του έργου πλακόστρωση του δρόμου πρόσβασης από τον οικισμό, στη κύρια πύλη του φρουρίου της ΑσσουΆ, προϋπολογισμού 850.000 Ευρώ.

Το έργο αυτό έρχεται να προστεθεί στο ήδη ανακοινωθέν από το Υπουργείο Πολιτισμού, έργο ΅πλακόστρωση του δρόμου από την κύρια πύλη, στο κτίριο των πρώην φυλακώνΆ προϋπολογισμού 695.000 Ευρώ.

Επίσης εκτελείται το έργο ΅βελτίωση της οδού Μεσοβουνίων – ΈνωσηςΆ προϋπολογισμού 564.000 Ευρώ με χρηματοδότηση του ΠΕΠ Ιονίων νήσων.
Γνωρίζεται βέβαια τα δύο κύρια προβλήματα που ταλανίζουν την περιοχή μας φρενάροντας την σωστή ανάπτυξή της.
Α) Την αδυναμία υδροδότησης όλων των οικισμών, ιδίως του Φισκάρδου και της Ασσου
Β) Την έλλειψη σωστού αποχετευτικού δικτύου
Στις 17/3 μετά από πιέσεις μας, το ΔΣ αποφάσισε να προτείνει την ένταξη στο ΠΕΠ Ιονίων νήσων τη χρηματοδότηση της προμήθειας μια μονάδας αφαλάτωσης. Η τύχη της απόφασης αυτής αγνοείται. Όπως και μιας άλλης προ ετών για το βιολογικό του Φισκάρδου.
Η χρηματοδότηση ενός και μόνο από τα πάραπάνω εγκριθέντα έργα θα μπορούσε να καλύψει τη χρηματοδότηση της μονάδας αφαλάτωσης.

Πέρα από τις ιδιοτελείς προτεραιότητες της παρούσης Δημοτικής μας Αρχής, θα θέλαμε να μας πληροφορήσετε ποιες είναι οι δικές σας προτεραιότητες για το πανέμορφο αλλά εγκατελειμένο κομμάτι της Κεφαλωνιάς που λέγετε Έρισος.

Τα αιρετικά

Σαν σήμερα εφύγανε οι Αγγλικές φρεγάδες κι ήρθανε οι πρώτοι Έλληνες υπάλληλοι φαγάδες.

Έγραφε ο ποιητής της εποχής εκείνης, αλλά και άλλοι Κεφαλλονίτες σκεπτικιστές αναρωτιόντουσαν εάν πρέπει η Κεφαλονιά από τα φώτα να μεταβεί στους λύχνους!
Οι Μαλτέζοι το είδαν πιο ρεαλιστικά το πράγμα.
Το αποτέλεσμα. Έχουν σήμερα δικό τους κράτος με 400.000 κατοίκους στα νησιά τους. Δυο μικρά νησιά λίγο μεγαλύτερα από τη Λευκάδα και τα δυο μαζί, χωρίς νερό , φθηνότερο κατά 25-35% από την Ελλάδα. Δέχονται εκατομμύρια τουρίστες. Είναι ισότιμο μέλος της ΕΕ και με δικό τους επίτροπο παρακαλώ!
Εδώ οι Ελλαδίτες καλαμαράδες θέλουν να καταργήσουν την περιφέρεια Ιονίων νήσων γιατί είναι λέει οικονομικά ασύμφορη! Δυστυχώς σε αυτό συμφωνούν και αρκετοί δικοί μας Επτανήσιοι σφουγγοκολάριοι.

Από τότε που μπήκαμε στην Ε.Ο.Κ δημιουργήθηκαν με συμμετοχή της Ε.Ο.Κ μεγάλα έργα υποδομής στην Ηπειρωτική Ελλάδα. Κάτι ανάλογο όμως στα νησιά, ιδίως στα δικά μας, δεν έγινε, εάν εξαιρέσουμε την Κρήτη.
Μπορούσε δηλαδή τουλάχιστον οι κεντρικοί δρόμοι στα νησιά να είναι σε καλύτερη κατάσταση κ.λ.π. Δεν είδαμε έργα υποδομής στην Κεφαλονιά που να μας αναβαθμίσουν.
Τελικά γεμίσαμε υπαλλήλους φαγάδες, επόμενο βέβαια , αφού καθείς θέλει να βολευτεί.
Για νοικοκυριό δεν αναφέρεται κανένας στη σημερινή Ελλάδα, γιατί εάν μιλήσει θα είναι γραφικός ή αιρετικός.
Όταν λέμε νοικοκυριό εννοούμε ότι κάθε τομέας του δημοσίου, είτε είναι ένα ασφαλιστικό ταμείο, ΔΕ.ΚΟ, νοσοκομείο, ΔΗΜΟΣ κλπ να έχει νοικοκυριό, να τηρείται με αυστηρότητα ο προϋπολογισμός, έξοδα -έσοδα δηλαδή. Με αυστηρό οικονομικό έλεγχο από το κράτος.

Παναγής Κοκκόλης

Παιχνίδια σε βάρος των εργαζομένων

Σε προηγούμενα Δελτία μας είχαμε αναφερθεί στο πρόβλημα που υπάρχει στο Δήμο μας σχετικά με τους υπαλλήλους που με βάση το ΠΔ 164/04 ΅Τακτοποίηση των συμβασιούχων στο Δημόσιο ΤομέαΆ ( Νόμος Παυλόπουλου), μετετράπη η σύμβασή τους σε αορίστου χρόνου. Γνωστά και τα επεισόδια που γίνανε στο Δήμο, όπως και η απάντησή μας στη ΅περίεργη επιστολή – διάψευσηΆ του συλλόγου των Δημοτικών υπαλλήλων Κεφαλωνιάς.

Τους υπαλλήλους αυτούς, ο Δήμαρχος, αν και τους προσέλαβε ο ίδιος με τις γνωστές του όπως πάντα διαδικασίες, αρνείται να πληρώσει και εργάζονται – όσοι εργάζονται – τσάμπα! Με αποτέλεσμα πολλές νευραλγικές υπηρεσίες του Δήμου ( ύδρευση, αποχέτευση, καθαριότητα) να υπολειτουργούν.
Ο Δήμαρχος προφασίζεται ότι εμποδίζεται από έγγραφο του Ελεγκτικού Συνεδρίου, που όμως απευθύνεται στο Δήμο Αργοστολίου! Ο λαλίστατος στις ΅διαψεύσειςΆ σύλλογος των Δημ υπαλλήλων Κεφαλονιάς έχει καταπιεί τη γλώσσα του. Δεν μπορεί συνεχώς να ισχυρίζεται ότι δεν συμβαίνει τίποτε. Έχει βουίξει ο κόσμος.!

Το ΠΔ 164/04 για την μετατροπή των συμβάσεων σε αορίστου χρόνου ( στην ουσία μονιμοποίηση), έθετε κάποιους όρους, τους οποίους πληρούσαν τουλάχιστον τέσσερις που δουλεύουν στις νευραλγικές υπηρεσίες και ζητούσε να τηρηθούν κάποιες διαδικασίες μέσω βέβαια του ΑΣΕΠ. Για τους υπόλοιπους οι διαδικασίες ήσαν πιο χρονοβόρες. Η ΚΕΔΚΕ ( Κεντρική ένωση Δήμων ) με επιστολή της προς τα μέλη της ( ΟΤΑ όλης της χώρας), από τις 12Ά11Ά04 έδινε ΅οδηγίες για την εφαρμογή των διατάξεων του 164/04Ά.

Η Δημοτική μας Αρχή, μετά την απόφαση του ΔΣ που όριζε ποιοι καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες (όλοι), αντί να κινήσει τη διαδικασία μέσω του ΑΣΕΠ, μεταβίβασε το θέμα στο Δήμο Αργοστολίου!
Ο Δήμαρχος Αργοστολίου κ Φόρτες, αν και πρόεδρος της ΤΕΔΚ Κεφαλονιάς και μέλος του ΔΣ της ΚΕΔΚΕ., αντί να ακολουθήσει τις οδηγίες της ΚΕΔΚΕ, έβαλε τους υπαλλήλους να προσφύγουν στα Αστικά δικαστήρια. Ανέλαβε ο δικηγόρος κ. Παυλάτος με αμοιβή 1500-2000 Ευρώ ανά υπάλληλο. Το δικαστήριο έγινε, η απόφαση ήταν υπέρ των εργαζομένων και η μετατροπή των συμβάσεων δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης.

Το Ελεγκτικό Συνέδριο δεν αναγνωρίζει την απόφαση του Αστικού δικαστηρίου, γιατί δεν ακολουθήθηκαν οι διαδικασίες του ΑΣΕΠ και απέστειλε σχετικό έγγραφο στο Δήμο Αργοστολίου, που αναφέρει όμως πρόβλημα πληρωμής μόνο για τους δικούς του υπαλλήλους. Οι άλλοι Δήμοι της Κεφαλονιάς καθώς της Ιθάκης πληρώνουν κανονικά. Ο Δήμος μας είναι καταχρεωμένος και πλήρωνε αυτούς τους υπαλλήλους από τα λεφτά των έργων ( ΣΑΤΑ). Τώρα βέβαια που πλησιάζουν εκλογές θα την πληρώσουν οι υπάλληλοι;

Γεράσιμος Βανδώρος, Δημοτικός Σύμβουλος.

  • YOU
  • YOU
  • YOU
  • YOU
  • YOU
  • YOU
  • YOU
  • YOU

ΑΡΧΕΙΟ

Ακόμη ένα Σαββατόβραδο γέμισε το My Way από κόσμο γεμάτο κέφι και τρελή διάθεση για χορό! Ρίξτε μ…
Στην εκδήλωση που θα πραγματοποιήσει το Σάββατο 4 Ιανουαρίου 2020 και ώρα 19:00 στην αίθουσα…
γράφει ο Σωτ. Γαλανός Τα ακόλουθα λόγια της γραφή μου ας είναι από καρδιάς για τον αγαπητό μας σ’…
Ο Α.Σ. Κεφαλονιά μπορεί να περηφανεύεται για άλλη μια χρονιά για την πρόοδο των αναπτυξιακών…
Σε κλίμα ευφρόσυνο, με πολλά παραδοσιακά κεράσματα και ευχές, πραγματοποιήθηκε , 29 Δεκέμβρη…
  • YOU
  • YOU
  • YOU
  • YOU

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

27 Ιουλίου 2024
Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Πουλάτων «Το Αγκαλάκι» διοργάνωσε το παραδοσιακό πανηγύρι του Αγίου Παντ…
27 Ιουλίου 2024
Ξεκίνησε σήμερα η πρώτη μέρα του Τουρνουά Beachvolley K22 Finals 2024 στην παραλία του Άη Χέλη. …
27 Ιουλίου 2024
Πραγματοποιήθηκε σήμερα Παρασκευή 26 Ιουλίου και ώρα 21.00, στα Μεταξάτα η εκδήλωση για τα 200 …
26 Ιουλίου 2024
Παρευρεθήκαμε σήμερα στη διατομική έκθεση “Υποθαλάσσιες πολυμορφίες” / “Underwaterdiversities” …
  • YOU
  • YOU
  • YOU
  • YOU

ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Ανακαλύψτε το Μέλλον της Μετακίνησης στην Νippy eco mobility
17 Ιουλίου 2024
Eίναι το νέο σημείο αναφοράς για e-bikes, e-scooters και αξεσουάρ, την οδό Σουηδίας 125. Εκεί θα…
«Τρυπώσαμε» στις πρόβες της θεατρικής παράστασης «Το θεριό του ταύρου»
11 Ιουλίου 2024
ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ «ΤΟ ΘΕΡΙΟ ΤΟΥ ΤΑΥΡΟΥ» Σάββατο 13 & Κυριακή 14 Ιουλίου και ώρα 21:00, σ…
«Παραδοσιακό Μαγειριό» η νέα επιχείρηση στην οδό Σιτεμπόρων στο Αργοστόλι
8 Ιουλίου 2024
Το νέο παραδοσιακό μαγειρείο στην οδό Σιτεμπόρων Αργοστόλι άνοιξε και σας περιμένει! Μια νέα …
Tzannatos Jewellers Corner : Το νέο κόσμημα του Λιθοστρώτου
21 Ιουνίου 2024
Ο στόχος μας πάντα είναι να προσφέρουμε ποιοτικά, διαχρονικά αλλά και μοντέρνα σχέδια για την το…
  • YOU
  • YOU
  • YOU
  • YOU