Skip to main content
12 Οκτωβρίου 2006

ΝΕΑ της ΕΡΙΣΟΥ.

Διαβάστε παρακάτω το 15νθήμερο ειδησεογραφικό δελτίο επικοινωνίας των Ρισιάνων:

ΟΙ ΕΤΕΡΟΔΗΜΟΤΕΣ ΨΗΦΙΣΑΝ
ΣΕΙΣΜΟΣ ΣΤΟ ΤΙΤΑΝΙΑ

Υπερδιπλάσιαη συγκέντρωση
της Κατερίνας από του Κοντογούρη


Σε μια κατάμεστη αίθουσα 300 θέσεων του Ξενοδοχείου ΤΙΤΑΝΙΑ, μίλησε στους ετεροδημότες της Αθήνας, η υποψήφια Δήμαρχος Ερίσου Κατερίνα Κουταλά, την Κυριακή 1η Οκτωβρίου 6μμ.
Την συγκέντρωση χαιρέτισε με επιστολή του ο τ. Υπουργός Γεράσιμος Αρσένης και ευχήθηκε στην Κατερίνα Κουταλά, καλή επιτυχία.

Η ομιλία της εστιάσθηκε στα μεγάλα προβλήματα του Δήμου που έχουν συσσωρευτεί από τη κακοδιαχείριση της σημερινής Δημοτικής Αρχής. Τόνισε ότι μόνο με μια ενωτική προσπάθεια όλων των υγιών δυνάμεων της Ερίσου, χωρίς κομματικές παρωπίδες και σκοπιμότητες, αυτό δηλ. που εκφράζει ο Συνδυασμός της ΅ΠΡΩΤΑ Η ΕΡΙΣΟΣΆ, είναι δυνατό να ξεπεραστεί η κρίση και κάλεσε τους ετεροδημότες να ενισχύσουν την προσπάθειά της.

Αρχίζοντας, έδωσε μια άμεση απάντηση στον σημερινό Δήμαρχο Κώστα Κοντογούρη, που την κατηγορεί ότι είναι ΅ξένη και αλλοδαπήΆ. -Ακόμα και σε συγκέντρωση ετεροδημοτών, είπε, που οργάνωσε ο ίδιος στην Αδελφότητα Κεφαλλήνων και Ιθακησίων Πειραιά, υποψήφιοι Δημοτικοί Σύμβουλοι της παράταξής του, κραύγαζαν ότι ΅ είναι ξένη και δεν έχει καμία δουλειά στην ΈρισοΆ, προσβάλλοντας έτσι έμμεσα τους παρευρισκόμενους ετεροδημότες.- Όπως και χιλιάδες συμπατριώτες μας, είπε, έφυγε από την Έρισο για λόγους βιοποριστικούς σε εποχές δύσκολες, ερχόταν τακτικά όμως για να δει την μητέρα της που μένει μόνιμα στην Έρισο. Είναι μεγάλη προσβολή να θεωρούνται οι ετεροδημότες πολίτες δεύτερης κατηγορίας και να έχουν, κατά τον Κώστα Κοντογούρη, μόνο το δικαίωμα να εκλέγουν και όχι να εκλέγονται. Κάλεσε δε όλους τους ετεροδημότες, να του δώσουν την πρέπουσα απάντηση στις 15/10.

Κατηγόρησε δε τον Κοντογούρη για πολιτική δειλία, γιατί δεν αναλαμβάνει τις πολιτικές του ευθύνες για τα χάλια του Δήμου, αλλά προσπαθεί να τις μεταβιβάσει σε Δημοτικούς του Συμβούλους, όταν αυτοί αντέδρασαν και αποχώρησαν από την παράταξή του. Ο κάθε επί κεφαλής ή μπορεί να διοικεί, ή πάει σπίτι του.
Για την οικονομική κατάσταση του Δήμου, έκανε αναφορά στο δημοσίευμα της εφημερίδας ΅Το ΠαρόνΆ σύμφωνα με το οποίο, ΅ η Εισαγγελέας Κεφαλληνίας ζήτησε με έγγραφό της, από τη Διεύθυνση Επιθεώρησης του Υπουργείου Οικονομικών, να γίνει έρευνα στο Δήμο Ερίσου, προκειμένου να διερευνηθούν καταγγελίες για οικονομικές ατασθαλίες ύψους 2 εκατομμυρίων Ευρώ.Ά Παρατήρησε δε ότι δυστυχώς, είμαστε από τους πρώτους Δήμους που εφαρμόζεται η σχετική διάταξη του νέου Δημοτικού Κώδικα.

Ανέφερε μερικά χαρακτηριστικά παραδείγματα οικονομικής κακοδιαχείρισης και ανευθυνότητας:
1) Για την επισκευή του Τουριστικού περίπτερου της Ασσου, ο δήμος έχει πάρει δάνειο 70 εκατομμυρίων δρχ. από χρόνια, το δάνειο αποπληρώνεται, οι επισκευές έχουν σταματήσει, το κτίριο καταρρέει και επί πλέον φαίνεται να είναι νοικιασμένο, χωρίς κανείς να ξέρει ποιος παίρνει τα νοίκια!
2) Το πρόσφατο καλοκαίρι, ο Δήμαρχος, ζήτησε από το Δημοτικό Συμβούλιο, έγκριση λήψης νέου δανείου 100000 Ευρώ, για να πληρωθεί εταιρεία που τύπωσε δύο κακοτυπωμένα διαφημιστικά φυλλάδια του Δήμου ( το ένα έχει στην πρώτη σελίδα την Ασσο ανάποδα!!), και ένα DVD το οποίο η εταιρεία πουλάει στα καταστήματα 11.5 Ευρώ!!.

3) Για την ύδρευση, που τόσο πολύ ταλαιπωρεί την Έρισο, η σημερινή Δημοτική Αρχή, ήθελε να πάρει δάνειο για να εγκαταστήσει μονάδα αφαλάτωσης στο Φισκάρδο, ενώ μπορούσε να υποβάλλει την μελέτη στα ΠΕΠ Ιονίων Νήσων όπου σε σχετικό κονδύλι υπήρχαν αδιάθετα 25 εκατομμύρια Ευρώ!! Τελικά μετά από πιέσεις της αντιπολίτευσης η προμήθεια εντάχθηκε στα ΠΕΠ, και εξοικονομήθηκαν περίπου 740. 000 Ευρώ.

Τελειώνοντας, παρουσίασε και διένειμε το πρόγραμμά της, ένα πρόγραμμα αρχών και θέσεων χωρίς λαϊκίστικες παροχολογίες, τυπωμένο σε ένα καλαίσθητο φυλλάδιο, στο εξώφυλλο του οποίου παρουσιάζεται ένας συνδυασμός των δύο τουριστικών πυλώνων της Ερίσου ( Ασσος – κάστρο , Φισκάρδο – Ενετικός Φάρος) και του φυσικού περιβάλλοντος της Ανω Ερίσου ( σπάνιο είδος παιονίας που φύεται μόνο στην Πάνω Έρισο).

Γεράσιμος Βανδώρος

**********************************************

Η τελευταία συγκέντρωση της ΚΑΤΕΡΙΝΑΣ
ΤΕΤΑΡΤΗ 11/10 6μμ στα ΑΝΤΥΠΑΤΑ ΝΑ ΜΗ ΛΗΨΗ ΚΑΝΕΙΣ

Γεννήθηκε στα Αντυπάτα Ερίσου το 1974 και είναι άγαμος. Τελείωσε το Γυμνάσιο και μιλάει την Αγγλική γλώσσα. Σαν γνήσιος Κεφαλωνίτης δοκίμασε την τύχη του στη θάλασσα, αλλά η αγάπη του για την Κεφαλωνιά τον έφερε σύντομα στην πατρίδα. Ασχολείται επαγγελματικά με τον τουρισμό. Με μεγάλο ενδιαφέρον για τα κοινά είναι πανταχού παρόν σε όλες τις εκδηλώσεις, για να ζωντανεύσει πολιτιστικά η Έρισος. Είναι Αντιπρόεδρος του Πολιτιστικού συλλόγου Αντυπάτων και μέλος του ΔΣ της ΤΟ ΝΔ Ερίσου.

Γεράσιμος Κατσαμπίρης του Βασιλείου

  • YOU
  • YOU
  • YOU
  • YOU
  • YOU
  • YOU
  • YOU
  • YOU

ΑΡΧΕΙΟ

Ακόμη ένα Σαββατόβραδο γέμισε το My Way από κόσμο γεμάτο κέφι και τρελή διάθεση για χορό! Ρίξτε μ…
Στην εκδήλωση που θα πραγματοποιήσει το Σάββατο 4 Ιανουαρίου 2020 και ώρα 19:00 στην αίθουσα…
γράφει ο Σωτ. Γαλανός Τα ακόλουθα λόγια της γραφή μου ας είναι από καρδιάς για τον αγαπητό μας σ’…
Ο Α.Σ. Κεφαλονιά μπορεί να περηφανεύεται για άλλη μια χρονιά για την πρόοδο των αναπτυξιακών…
Σε κλίμα ευφρόσυνο, με πολλά παραδοσιακά κεράσματα και ευχές, πραγματοποιήθηκε , 29 Δεκέμβρη…
  • YOU
  • YOU
  • YOU
  • YOU

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

27 Ιουλίου 2024
Ξεκίνησε σήμερα η πρώτη μέρα του Τουρνουά Beachvolley K22 Finals 2024 στην παραλία του Άη Χέλη. …
27 Ιουλίου 2024
Πραγματοποιήθηκε σήμερα Παρασκευή 26 Ιουλίου και ώρα 21.00, στα Μεταξάτα η εκδήλωση για τα 200 …
26 Ιουλίου 2024
Παρευρεθήκαμε σήμερα στη διατομική έκθεση “Υποθαλάσσιες πολυμορφίες” / “Underwaterdiversities” …
26 Ιουλίου 2024
Με ομιλία από τον Διονύση Γαρμπή και χορούς από τον Καλλιτεχνικο-Χορευτικό Σύλλογο Φραγκάτων «Ο …
  • YOU
  • YOU
  • YOU
  • YOU

ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Ανακαλύψτε το Μέλλον της Μετακίνησης στην Νippy eco mobility
17 Ιουλίου 2024
Eίναι το νέο σημείο αναφοράς για e-bikes, e-scooters και αξεσουάρ, την οδό Σουηδίας 125. Εκεί θα…
«Τρυπώσαμε» στις πρόβες της θεατρικής παράστασης «Το θεριό του ταύρου»
11 Ιουλίου 2024
ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ «ΤΟ ΘΕΡΙΟ ΤΟΥ ΤΑΥΡΟΥ» Σάββατο 13 & Κυριακή 14 Ιουλίου και ώρα 21:00, σ…
«Παραδοσιακό Μαγειριό» η νέα επιχείρηση στην οδό Σιτεμπόρων στο Αργοστόλι
8 Ιουλίου 2024
Το νέο παραδοσιακό μαγειρείο στην οδό Σιτεμπόρων Αργοστόλι άνοιξε και σας περιμένει! Μια νέα …
Tzannatos Jewellers Corner : Το νέο κόσμημα του Λιθοστρώτου
21 Ιουνίου 2024
Ο στόχος μας πάντα είναι να προσφέρουμε ποιοτικά, διαχρονικά αλλά και μοντέρνα σχέδια για την το…
  • YOU
  • YOU
  • YOU
  • YOU