Skip to main content
11 Σεπτεμβρίου 2006

ΝΕΑ της ΕΡΙΣΟΥ.

Το 15νθήμερο ειδησεογραφικό δελτίο επικοινωνίας των Ρισιάνων (Σεπτέμβρης ΑΆ).

ΟΡΓΩΣΕ ΤΑ ΠΑΝΩΧΩΡΙΑ Η ΚΑΤΕΡΙΝΑ

Συνοδευμένη από ένα μεγάλο κλιμάκιο υποψηφίων Συμβούλων του Συνδυασμού της, η Κατερίνα Κουταλά περιόδευσε τα χωριά της Ανω Ερίσου, και σε συγκεντρώσεις που είχαν οργανώσει οι υποψήφιοι Τοπικοί Σύμβουλοι κάθε χωριού, κουβέντιασε με τους κατοίκους και εξήγησε τις θέσεις της παράταξής της για τις επικείμενες Δημοτικές Εκλογές, μοιράζοντας και φυλλάδια της εκλογικής της διακήρυξης. Την υποψήφια Δήμαρχο συνόδευαν και κουβέντιασαν και αυτοί με του κατοίκους, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι, Γεράσιμος Βανδώρος, Γεράσιμος Ποδαράς, Ντίνα Παναγιωτάτου – Βασιλάτου και οι υποψήφιοι Χρήστος Βρυώνης, Νίκος Σακκάτος, Αναστασία Κολαϊτη, Μαριάνθη Αντύπα – Θωμά, Τούλιος Κοκκόλης, Σαπφώ Αργυρού, Δ Παλιογιάννης. Όλοι τους άκουσαν και σημείωσαν τα προβλήματα κάθε Δημοτικού Διαμερίσματος και υποσχέθηκαν ότι θα ξαναπεράσουν και πριν αλλά και μετά τις εκλογές.
Το πρόγραμμα των περιοδειών: 12/8 Νιοχώρι, 16/8 Κομητάτα, 17/8 Κοθριάς, 18/8 Καρυά, 19/8 Πατρικάτα, 20/8 Ασσο, 21/8 Μεσοβούνια, 22/8 Βασιλικάδες, 25/8 Βαρύ και 26/8 Πλαγιά. Με τη μείωση της τουριστικής κίνησης, μπήκαν στη μάχη των περιοδειών και οι Κώστας Κατσαμπίρης, Πολυχρόνης Δενδρινός και Μανώλης Ζαμπέλης, που όπως είναι γνωστό, είχαν βαρύ εργασιακό ωράριο μέσα στον Αύγουστο. Εν τω μεταξύ ετοιμάζεται μεγάλη συγκέντρωση ετεροδημοτών στην Αθήνα καθώς και συγκεντρώσεις στη Κάτω Έρισο μόλις ελαφρώσει ο τουριστικός φόρτος. Τώρα η Κατερίνα γυρίζει πόρτα-πόρτα.

Μια κουβέντα, έξω από τα δόντια με τον Γεράσιμο Βανδώρο.

Ανθρωπος προσγειωμένος, χαμηλών τόνων, αξιοπρεπής και χωρίς υπέρμετρες φιλοδοξίες, με μόρφωση, καλλιέργεια και απομακρυσμένος από εξουσιομανίες είναι ο Γεράσιμος (Μάκης) Βανδώρος. Τρίτος γιος του Παπά-Λάμπρου. Σπούδασε Οικονομολόγος- Τεχνολόγος Ηλεκτρονικός Μηχανικός και σήμερα είναι συνταξιούχος εκπαιδευτικός. Μιλάει για την ΄Ερυσσο και κυρίως για τα Αντυπάτα, το χωριό του, και το βλέμμα του λάμπει.

ΕΡ: Κύριε Βανδώρε, ή για το πιο φιλικό της κουβέντας μας, Μάκη, μίλησέ μας για σένα. (Το σκέφτεται λίγο. Το βλέπεις αμέσως, πώς είναι άνθρωπος σεμνός, που σκέφτεται τι θα πει, αλλά αυτό που θα πει δεν κρύβει σκοπιμότητες, εγωισμό και άγνοια.)

ΑΠ.: Δεν έχω να πω και πάρα πολλά για μένα. Είμαι Ρυσσιάνος, καμαρώνω και για το νησί μου και για την περιοχή μου και για το χωριό μου, τα Αντυπάτα. Αφιέρωσα τη ζωή μου στην εκπαίδευση, την οικογένειά μου και το χωριό μου, όποτε μου το επέτρεπαν οι ασχολίες μου. Ασχολήθηκα με τα κοινά, πρώτα μέσω του Συλλόγου Αντυπάτων, όπου διετέλεσα Πρόεδρος, τώρα είμαι Γεν. Γραμματέας και στη συνέχεια μέσα από την πολιτική, ασχολήθηκα με τα κοινά στο Δήμο μας.

ΕΡ.: Πες μου τις εμπειρίες σου από την ανάμιξή σου στα Δημοτικά πράγματα, κατά την τετραετία που φτάνει στο τέλος της. (Σκέφτεται λίγο κι αφήνει το μυαλό του να τρέξει σε μια ολόκληρη τετραετία, που χάραξε το μέλλον της Ερύσσου, έτσι όπως το χάραξε)

ΑΠ.: Στις Δημοτικές εκλογές, του 2002, ηγήθηκα ψηφοδελτίου. Ήξερα ότι δεν θα εκλεγώ Δήμαρχος, αλλά στόχος και δικός μου και των συνεργατών μου, ήταν να έχουμε μια αξιοπρεπή συμμετοχή μέσα στο Δημοτικό συμβούλιο. Αυτό έκανα. Μία τετραετία, που ακόμα διανύουμε, στάθηκα με αξιοπρέπεια στο τραπέζι του Δ.Σ συνεργαζόμενος ενεργά, πότε συμφωνώντας και πότε διαφωνώντας. Αλλά πάντα, μετά από έντιμο διάλογο, με απόψεις και επιχειρήματα.

ΕΡ.: Είσαι έτοιμος να ζητήσεις και πάλι την ψήφο των Ρυσσιάνων; (Με κοιτάζει κατάματα και βλέπω τη θέληση και τη δύναμη να ζωντανεύουν τη ματιά του)

ΑΠ.: Πρέπει να σου πω, ότι αυτή η τετραετία δεν ήταν εύκολη. Ούτε προεκλογικά, ούτε και μετά. Αλλά ΝΑΙ είμαι έτοιμος και αποφασισμένος να ζητήσω και πάλι την ψήφο των Ρυσσιάνων και αν με τιμήσουν, θα αγωνιστώ όπως έκανα πάντα για το καλό και για το συμφέρον της Ερύσσου.

ΕΡ.: Στις προηγούμενες Δημοτικές εκλογές, υποστηρίχτηκες από τον πολιτικό χώρο της ΝΔ τι σε έκανε να συνεργαστείς με τον συνδυασμό της κας Κατερίνας Κουταλά;

ΑΠ.: Ναι, είναι γνωστό ότι στις προηγούμενες εκλογές, τιμήθηκα και με την εμπιστοσύνη και την συμπαράσταση της ΝΔ. Η συνεργασία μου με την Κατερίνα Κουταλά, δεν έγινε αβασάνιστα, ούτε ήταν μια συνεργασία ΑΝΑΓΚΗΣ όπως κάποιες άλλες συνεργασίες αυτού του είδους. Πιστεύω ότι επί τέλους στην Έρυσσο, πρέπει να κυριαρχήσει μια πνοή ανανέωσης, πραγματικής προόδου και αξιοποίησης σημαντικών οραμάτων. Γνωρίζω ότι αυτά μπορούν να υλοποιηθούν ΜΟΝΟ με τη συνένωση υγιών δυνάμεων από όλους τους πολιτικούς χώρους της Ερύσσου. Πέρα από προσωπικές σκοπιμότητες και στενά κομματικά κριτήρια. Η Κατερίνα Κουταλά, την οποία γνωρίζω πάρα πολύ καλά σαν άνθρωπο, αλλά και σαν πολιτικό, είναι εγγύηση για την υλοποίηση όσων πιστεύω και που από την πείρα μου ξέρω ότι χρειάζεται η Έρυσσος. Έτσι αποφάσισα να ενώσω και εγώ τις δυνάμεις μου, σε έναν συνδυασμό που να σκέφτεται και να δρα, πέρα από τα κόμματα, για την Έρυσσο και μόνο. Οι Ρυσσιάνοι, όσοι με ψήφησαν στις προηγούμενες εκλογές κι όσοι θα με ψηφήσουν, η δεν θα με ψηφήσουν τώρα, πρέπει να ξέρουν ότι πάνω από όλα, είμαι Ρυσσιάνος. Δεν θα κρατώ μια κομματική σημαία μόνο και μόνο για να την κρατώ. Είναι ανάγκη να ξεφύγουμε απ’ αυτές τις φτηνές μικροπολιτικές, αν θέλουμε να αντιμετωπίσουμε με υπευθυνότητα, τα προβλήματα και την πρόοδο της περιοχής μας. Κανένα κόμμα ως τώρα ΔΕΝ στάθηκε δίπλα στην Έρυσσο, γιατί εμείς οι ίδιοι δεν το απαιτήσαμε. Ιδιαίτερα όσοι ψαρεύουν ψήφους, στα θολά νερά της δυσαρέσκειας, χωρίς οράματα και προτάσεις, δεν έχουν να προσφέρουν τίποτα στην περιοχή. Εγώ διψάω για να προσφέρω και στο συνδυασμό της Κατερίνας Κουταλά συνάντησα Ρυσσιάνους που ΘΕΛΟΥΝ να προσφέρουν. Έτσι θα βοηθήσουμε τον τόπο.

ΕΡ.: Κάποιοι, θεωρούν αρνητικό, το ότι στον συνδυασμό της κ. Κουταλά, υπάρχουν υποψήφιοι, που είχαν ενεργό ρόλο στο Δημοτικό συμβούλιο και που τους θεωρούν συνυπεύθυνους για την κατρακύλα του Δήμου.

  • YOU
  • YOU
  • YOU
  • YOU
  • YOU
  • YOU
  • YOU
  • YOU

ΑΡΧΕΙΟ

Ακόμη ένα Σαββατόβραδο γέμισε το My Way από κόσμο γεμάτο κέφι και τρελή διάθεση για χορό! Ρίξτε μ…
Στην εκδήλωση που θα πραγματοποιήσει το Σάββατο 4 Ιανουαρίου 2020 και ώρα 19:00 στην αίθουσα…
γράφει ο Σωτ. Γαλανός Τα ακόλουθα λόγια της γραφή μου ας είναι από καρδιάς για τον αγαπητό μας σ’…
Ο Α.Σ. Κεφαλονιά μπορεί να περηφανεύεται για άλλη μια χρονιά για την πρόοδο των αναπτυξιακών…
Σε κλίμα ευφρόσυνο, με πολλά παραδοσιακά κεράσματα και ευχές, πραγματοποιήθηκε , 29 Δεκέμβρη…
  • YOU
  • YOU
  • YOU
  • YOU

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

27 Ιουλίου 2024
Πραγματοποιήθηκε σήμερα Παρασκευή 26 Ιουλίου και ώρα 21.00, στα Μεταξάτα η εκδήλωση για τα 200 …
26 Ιουλίου 2024
Παρευρεθήκαμε σήμερα στη διατομική έκθεση “Υποθαλάσσιες πολυμορφίες” / “Underwaterdiversities” …
26 Ιουλίου 2024
Με ομιλία από τον Διονύση Γαρμπή και χορούς από τον Καλλιτεχνικο-Χορευτικό Σύλλογο Φραγκάτων «Ο …
26 Ιουλίου 2024
Πραγματοποιήθηκε σήμερα , στο Δημοτικό Θέατρο Αργοστολίου “Κέφαλος”, η συνέντευξη τύπου των διορ…
  • YOU
  • YOU
  • YOU
  • YOU

ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Ανακαλύψτε το Μέλλον της Μετακίνησης στην Νippy eco mobility
17 Ιουλίου 2024
Eίναι το νέο σημείο αναφοράς για e-bikes, e-scooters και αξεσουάρ, την οδό Σουηδίας 125. Εκεί θα…
«Τρυπώσαμε» στις πρόβες της θεατρικής παράστασης «Το θεριό του ταύρου»
11 Ιουλίου 2024
ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ «ΤΟ ΘΕΡΙΟ ΤΟΥ ΤΑΥΡΟΥ» Σάββατο 13 & Κυριακή 14 Ιουλίου και ώρα 21:00, σ…
«Παραδοσιακό Μαγειριό» η νέα επιχείρηση στην οδό Σιτεμπόρων στο Αργοστόλι
8 Ιουλίου 2024
Το νέο παραδοσιακό μαγειρείο στην οδό Σιτεμπόρων Αργοστόλι άνοιξε και σας περιμένει! Μια νέα …
Tzannatos Jewellers Corner : Το νέο κόσμημα του Λιθοστρώτου
21 Ιουνίου 2024
Ο στόχος μας πάντα είναι να προσφέρουμε ποιοτικά, διαχρονικά αλλά και μοντέρνα σχέδια για την το…
  • YOU
  • YOU
  • YOU
  • YOU