Skip to main content
Οι δέκα πιο ακριβές τηλεοπτικές σειρές που γυρίστηκαν ποτέ
Οι δέκα πιο ακριβές τηλεοπτικές σειρές που γυρίστηκαν ποτέ
Οι δέκα πιο ακριβές τηλεοπτικές σειρές που γυρίστηκαν ποτέ
Οι δέκα πιο ακριβές τηλεοπτικές σειρές που γυρίστηκαν ποτέ
7 Αυγούστου 2019

Οι δέκα πιο ακριβές τηλεοπτικές σειρές που γυρίστηκαν ποτέ

Αξίζει, βέβαια, να σημειωθεί πως κάποιες από αυτές απέτυχαν, παρότι ξόδεψαν πολλά εκατομμύρια ανά επεισόδιο.

Μέχρι πριν λίγα χρόνια, οι περισσότερες σειρές είχαν μικρό προϋπολογισμό. Μερικές εξαιρέσεις απαιτούσαν μια επένδυση εκατομμυρίων ανά επεισόδιο. Βέβαια, τα πράγματα έχουν αλλάξει δραματικά και οι τηλεοπτικές σειρές συχνά εισπράττουν εκατομμύρια ανά επεισόδιο για διαφορετικούς λόγους: λόγω ενός εξέχοντος cast, ειδικών εφέ ή παγκόσμιων τοποθεσιών γυρισμάτων.

Αλλά μια τεράστια επένδυση δεν είναι εγγύηση επιτυχίας, όπως μπορεί να δει κανείς στη λίστα που ακολουθεί. Μερικές τηλεοπτικές σειρές απέτυχαν ακόμα και αφού ξόδεψαν εκατομμύρια ανά επεισόδιο. Αλλά υπάρχουν ακόμα σειρές που γράφουν ιστορία και συνεχίζουν να βγάζουν χρήματα ακόμα και μετά από χρόνια.

Αυτές είναι, λοιπόν, οι σειρές που κόστισαν τα περισσότερα χρήματα.

 1. SENSE8

Κόστος ανά επεισόδιο: 9 εκατ. δολάρια

Η σειρά του Netflix αφηγείται την ιστορία οκτώ ανθρώπων που ζουν σε διαφορετικά μέρη του κόσμου και έχουν μια σημαντική σύνδεση μεταξύ τους. Λόγω της επιμονής των The Wachowskis, των δημιουργών της σειράς, για τη χρήση πραγματικών τοποθεσιών και όχι στούντιο, το κόστος παραγωγής ανήλθε στα 9 εκατ. δολάρια ανά επεισόδιο. Βέβαια, αυτό δεν αποτέλεσε μια καλή επένδυση μακροπρόθεσμα, καθώς η σειρά ακυρώθηκε μετά τη δεύτερη σεζόν.

 1. MARCO POLO

Κόστος ανά επεισόδιο: 9 εκατ. δολάρια

Το Netflix ανακοίνωσε το 2014 την πιο ακριβή και τολμηρή παραγωγή που έκανε ποτέ μέχρι τότε. Σύμφωνα με την εφημερίδα The New York Times, η σειρά είχε μεγάλα κόστη. 90 εκατ. δολάρια για τα πρώτα δέκα επεισόδια. Η ιστορία επικεντρωνόταν στα πρώτα χρόνια που ο Μάρκο Πόλο πέρασε στην Μογγολική αυτοκρατορία, κατά τη διάρκεια του 13ου αιώνα. Βέβαια, το κοινό δεν ενθουσιάστηκε ιδιαίτερα με τη σειρά, και τα νούμερα της τηλεθέασης ήταν χαμηλότερα από τα αναμενόμενα. Υπήρξε δεύτερος κύκλος, αλλά η εταιρεία είχε απώλειες ύψους 200 εκατ. δολαρίων.

 1. ROME

Κόστος ανά επεισόδιο: 10 εκατ. δολάρια

Πριν από το Game of Thrones, το ΗΒΟ έκανε σημαντικές επενδύσεις σε μια σειρά γυρισμένη στο εξωτερικό. Η σειρά Rome γυρίστηκε γύρω από την ιταλική πρωτεύουσα και το κόστος της παραγωγής ήταν πολύ υψηλό. Σύμφωνα με το Forbes, το κάθε επεισόδιο κόστιζε περίπου 6 με 10 εκατ. δολάρια. Η σειρά ακυρώθηκε μετά τη δεύτερη σεζόν.

 1. FRIENDS

Κόστος ανά επεισόδιο: 10 εκατ. δολάρια

Υπάρχουν πολύ λίγες σειρές που αντιστέκονται στο πέρασμα του χρόνου και καταφέρνουν να παραμένουν αστείες ακόμα και 15 χρόνια μετά το τελευταίο τους επεισόδιο. Τα «Φιλαράκια» είναι μια από αυτές τις σειρές. Το καστ γνώριζε την επιτυχία τους και το 2001 οι Jennifer Aniston, Courteney Cox, Lisa Kudrow, Matt LeBlanc, Matthew Perry και David Schwimmer διαπραγματεύτηκαν τους μισθούς τους συνολικά, έτσι ώστε να έπαιρναν το ίδιο ποσό. Ο καθένας τους έλαβε τελικά ένα εκατ. δολάρια το επεισόδιο, για την ένατη και δέκατη σεζόν.

 1. THE BIG BANG THEORY

Κόστος ανά επεισόδιο: 10 εκατ. δολάρια

Ακόμη μια σειρά που έφερε τα πάνω- κάτω στην τηλεόραση ήταν το The Big Bang Theory, της οποίας η τελευταία σεζόν κυκλοφόρησε νωρίτερα φέτος. Από το 2014, οι Kaley Cuoco, Jim Parsons και Johnny Galecki, λάμβαναν ένα εκατ. δολάρια το επεισόδιο. Βέβαια, το 2017 είχαν μια μείωση 100.000 δολαρίων στους μισθούς τους, καθώς εκείνοι και οι Kunal Nayyar και Simon Helberg θα λάμβαναν ίσους μισθούς της τάξεως των 900.000 δολαρίων. Οι Mayim Bialik και Melissa Rauch είδαν τους μισθούς τους να αυξάνονται, αγγίζοντας τα 500.000 δολάρια.

 1. THE GET DOWN

Κόστος ανά επεισόδιο: 11 εκατ. δολάρια

Πρόκειται για την πιο ακριβή παραγωγή του Netflix για το 2016. Το κόστος της σειράς ανά επεισόδιο ήταν 7,5 εκατ. δολάρια, αλλά το συνολικό κόστος ήταν πολύ υψηλότερο από ό,τι αναμενόταν, αγγίζοντας τα 11 εκατ. δολάρια. Σε αντίθεση με τις άλλες σειρές, το συνολικό κόστος δεν ήταν τόσο υψηλό λόγω του καστ ή των διεθνών τοποθεσιών αλλά για τα πνευματικά δικαιώματα τραγουδιών της R&B και της φανκ μουσικής, ακυρώσεις γυρισμάτων και αλλαγές στο προσωπικό και το σενάριο. Ίσως γι’ αυτό το Netflix αποφάσισε να ακυρώσει τη σειρά μετά την πρώτη της σεζόν, που κόστισε συνολικά 120 εκατ. δολάρια.

 1. BAND OF BROTHERS

Κόστος ανά επεισόδιο: 12,5 εκατ. δολάρια

Το 2001 ο Τομ Χανκς ανέλαβε την παραγωγή αυτής της μίνι σειράς σε σκηνοθεσία Στίβεν Σπίλμπεργκ σχετικά με τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Φυσικά, επρόκειτο για μια τεράστια παραγωγή. Τα δέκα επεισόδια της σειράς κόστισαν 125 εκατ. δολάρια στο ΗΒΟ, κάτι που αντιστοιχεί σε 12,5 εκατ. δολάρια ανά επεισόδιο. Σύμφωνα με το Hollywood Reporter, το κόστος ήταν τόσο υψηλό εξαιτίας των λεπτομερειών της σειράς, με κοστούμια που αντιστοιχούσαν στην εν λόγω περίοδο, ειδικά εφέ και σκηνικά. Θεωρήθηκε μια τολμηρή παραγωγή για την τηλεόραση. Αλλά όλως παραδόξως, η σειρά ήταν μια μεγάλη επιτυχία μεταξύ κοινού και κριτικών. Έλαβε πάνω από 30 βραβεία το 2002.

 1. ER

Κόστος ανά επεισόδιο: 13 εκατ. δολάρια

Η σειρά προβλήθηκε μεταξύ του 1994 και του 2009 από το NBC. Ήταν το πρώτο ιατρικό δράμα που έφτασε αυτό το επίπεδο επιτυχίας. Αλλά το 1999 το κόστος του καστ αύξησε κατακόρυφα το κόστος παραγωγής, με το κάθε επεισόδιο να κοστίζει 13 εκατ. δολάρια. Το καστ, βέβαια, περιλάμβανε κάποια μεγάλα ονόματα, όπως οι George Clooney, Julianna Margulies και Maura Tierney.

 1. GAME OF THRONES

Κόστος ανά επεισόδιο: 15 εκατ. δολάρια

Το Game of Thrones ήταν η πιο επιτυχημένη σειρά παραγωγής ΗΒΟ. Αλλά το αντίτιμο ήταν μεγάλο, καθώς το κάθε επεισόδιο της τελευταίας σεζόν κόστιζε 15 εκατ. δολάρια. Είναι εύκολο να φανταστεί κανείς το λόγο που η σειρά κόστιζε τόσο πολύ, αν αναλογιστεί τι περιλάμβανε η παραγωγή. Ειδικά εφέ, εξωτερικά γυρίσματα σε πολλές χώρες (Ιρλανδία, Κροατία, Ισπανία, Μάλτα μεταξύ άλλων) είναι μερικοί μόνο από τους λόγους. Βέβαια, η εν λόγω επένδυση στη σειρά απέδωσε και με το παραπάνω, λόγω της τεράστιας εμπορικής επιτυχίας της σειράς, και το HBO έχει ήδη αναλάβει την παραγωγή του πρώτου spin-off του Game of Thrones.

 1. THE PACIFIC

Κόστος ανά επεισόδιο: 21 εκατ. δολάρια

Η μίνι σειρά παραγωγής του ΗΒΟ είναι ένα δράμα που εκτυλίσσεται στον Β’ Παγκόσμιο πόλεμο και το κόστος παραγωγής ανά επεισόδιο ανήλθε στα 12 εκατ. δολάρια. Το μεγαλύτερο μέρος του ποσού ξοδεύτηκε για είναι πιστές οι λεπτομέρειες στην περίοδο που εκτυλίσσεται η ιστορία. Το αποτέλεσμα είναι εντυπωσιακό και η σειρά εγκωμιάστηκε από τους περισσότερους κριτικούς.

Πηγή: fortunegreece.com

 • YOU
 • YOU
 • YOU
 • YOU
 • YOU
 • YOU
 • YOU
 • YOU

ΑΡΧΕΙΟ

Σάββατο βράδυ @ MY WAY CLUB [28.12.2019]

Ακόμη ένα Σαββατόβραδο γέμισε το My Way από κόσμο γεμάτο κέφι και τρελή διάθεση για χορό! Ρίξτε μ…

«ΤΟ ΣΠΑΡΤΟ» σας προσκαλεί σε εκδήλωση του Πολιτιστικού Συλλόγου, στα Σπαρτιά

Στην εκδήλωση που θα πραγματοποιήσει το Σάββατο 4 Ιανουαρίου 2020 και ώρα 19:00 στην αίθουσα…

Μια θύμηση για τον μακαριστό πρωτοπρεσβύτερο και λαμπρό επιστήμονα π. Γεώργιο Μεταλληνό

γράφει ο Σωτ. Γαλανός Τα ακόλουθα λόγια της γραφή μου ας είναι από καρδιάς για τον αγαπητό μας σ’…

Νίκη επί του Προμηθέα ΄14 στην Πάτρα και πρόκριση στις 8 καλύτερες ομάδες της Α΄ Κατηγορίας για τους Εφήβους του Α. Σ. Κεφαλονιά

Ο Α.Σ. Κεφαλονιά μπορεί να περηφανεύεται για άλλη μια χρονιά για την πρόοδο των αναπτυξιακών…

Λύκειο Ελληνίδων – Το στόλισμα της «Αγιοβασιλίτσας»

Σε κλίμα ευφρόσυνο, με πολλά παραδοσιακά κεράσματα και ευχές, πραγματοποιήθηκε , 29 Δεκέμβρη…
 • YOU
 • YOU
 • YOU
 • YOU

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

20 Ιουνίου 2024

Φιλαρμονική Σχολή Πάλλης Ληξουρίου: Εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα Μουσικής

Η Φιλαρμονική Σχολή Πάλλης (Ληξουρίου), ο  αρχαιότερος ελληνικός μουσικοεκπαιδευτικός&…
19 Ιουνίου 2024

Δήμος Αργοστολίου: Εκδήλωση για την Ευρωπαϊκή Ημέρα Μουσικής

Με αφορμή την Ευρωπαϊκή Ημέρα Μουσικής που γιορτάζεται στις 21 Ιουνίου, ο Δήμος Αργοστολίου, θα …
 • YOU
 • YOU
 • YOU
 • YOU

ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Το κατάστημα «Beauty Bar» συνεχίζει και ομορφαίνει
13 Ιουνίου 2024

Το κατάστημα «Beauty Bar» συνεχίζει και ομορφαίνει

Το κατάστημα καλλυντικών και σεμιναριακό κέντρο ES Beauty Bar by Eleni Sourvanou συνεχίζε και ομ…
To νέο κατάστημα στο Αργοστόλι «V & V Cafe snack bar & more»
13 Ιουνίου 2024

To νέο κατάστημα στο Αργοστόλι «V & V Cafe snack bar & more»

Εάν θέλεις να ξεκινήσεις την μέρα σου με έναν απολαυστικό καφέ και να δοκιμάσεις συναρπαστικά br…
Το νέο κατάστημα «Gadget Experts» κάνει την εμφάνισή του στο Αργοστόλι
10 Ιουνίου 2024

Το νέο κατάστημα «Gadget Experts» κάνει την εμφάνισή του στο Αργοστόλι

Επισκεφθήκαμε σήμερα το νέο κατάστημα «Gadget Experts» στο Αργοστόλι. Το Gadget Experts άνοι…
Térre Mouikis: Μια fine dining εκδοχή της κεφαλονίτικης κουζίνας
3 Ιουνίου 2024

Térre Mouikis: Μια fine dining εκδοχή της κεφαλονίτικης κουζίνας

Την αγάπη για τον τόπο του, την Κεφαλληνία, ο σεφ Ασημάκης Χανιώτης δεν την έκρυψε ποτέ. Πάντα τ…
 • YOU
 • YOU
 • YOU
 • YOU