Skip to main content
Οι διοργανωτές του Βαλλιάνειου λένε τα πάντα για την διοργάνωση!!!
Οι διοργανωτές του Βαλλιάνειου λένε τα πάντα για την διοργάνωση!!!
Οι διοργανωτές του Βαλλιάνειου λένε τα πάντα για την διοργάνωση!!!
Οι διοργανωτές του Βαλλιάνειου λένε τα πάντα για την διοργάνωση!!!
8 Απριλίου 2014

Οι διοργανωτές του Βαλλιάνειου λένε τα πάντα για την διοργάνωση!!!

Με αφορμή τον Βαλλιάνειο αγώνα, όπου είναι μια από τις μεγαλύτερες διοργανώσεις του νησιού συνομιλήσαμε με τους διοργανωτές του Βαλλιάνειου για να μας ενημερώσουν για όσα αφορούν την διοργάνωση…


Συνέντευξη στην Γεωργία Γλιάτη.

Με αφορμή τον Βαλλιάνειο αγώνα που πραγματοποιήθηκε στις 30 Μαρτίου συνομιλήσαμε με τους διοργανωτές του, οι οποίοι είναι η Βάνια Σαμόλη, η Κατερίνα Φωκά και τον Διονύση Φωκά. Η διοργάνωση του Βαλλιάνειου αγώνα γίνεται εδώ και τέσσερα χρόνια με προοδευτική αύξηση των συμμετοχών. Η συμμετοχή φέτος ήταν μεγαλύτερη από κάθε άλλη χρονιά καθώς οι συμμετοχές υπερέβησαν τις 400. Όπως είπε ο κύριος Διονύσης ο Βαλλιάνειος δεν είναι απλά ένα αθλητικό δρώμενο, είναι ένα πανηγύρι που αγκαλιάζει ο κόσμος της Κεφαλονιάς,  όλος αυτός ο κόσμος ξεχνάει τα προβλήματα του εκείνη την μέρα  και έρχεται  στην κεντρική πλατεία του Αργοστολίου είτε για να συμμετάσχει είτε να παρακολουθήσει τον αγώνα και τις εκδηλώσεις.

Πως ονομάζεστε;

Ονομάζομαι Βάνια Σαμόλη και είμαι ένα από τα 3 μέλη της οργανωτικής επιτροπής του Βαλλιάνειου αγώνα δρόμου, τα αλλά δύο μέλη είναι η Κατερίνα Φωκά και ο Διονύσιος Φωκάς.

Πόσα χρόνια διοργανώνεται ο Βαλλιάνειος Αγώνας;

Βάνια Σαμόλη:Φέτος είναι η 4η συνεχόμενη χρονιά, με προοδευτική αύξηση των συμμετοχών και των προσδοκιών μας για τα αγωνιστικά δρώμενα και το οργανωτικό αποτέλεσμα του αγώνα.

Η συμμετοχή φέτος ήταν μεγάλη;

Βάνια Σαμόλη:Ήταν η μεγαλύτερη από κάθε άλλη χρονιά .Φέτος οι συμμετοχές υπερέβησαν τις 400. Άλλωστε κάθε χρόνο επιδιώκουμε να είμαστε περισσότεροι και με περισσότερες προσδοκίες.

Έτρεξαν και μικρά παιδιά αυτή τη χρονιά;

Βάνια Σαμόλη:Από την 2η χρονιά της διοργάνωσης και εφεξής τρέχουν πάντα παιδιά σε μικρότερες διαδρομές προσαρμοσμένες στα δεδομένα και τις δυνατότητες της ηλικίας τους. Ωστόσο δεν παύουν να μας εκπλήσσουν ευχάριστα, πολύ μικρά παιδιά κάτω των 13 ετών που αγωνίζονται στην μεγάλη διαδρομή και τερματίζουν επιτυχώς!!!

Τι θα θέλατε να οργανώσετε ακόμα έτσι ώστε ο Βαλλιάνειος να γίνει πιο μεγάλη διοργάνωση;

Βάνια Σαμόλη:Θα θέλαμε να προσεγγίσουμε όλους τους Κεφαλλονίτες που διαθέτουν επιχειρήσεις υποστηρικτικές στην μεταφορά, την σίτιση και την κατάλυση, προκειμένου να μας υποστηρίξουν για τη φιλοξενία αθλητών, ώστε να αυξήσουμε τις εκτός νησιού συμμετοχές και να προωθήσουμε την αναγνωσιμότητα και την τουριστική ανάπτυξη του νησιού μας μέσα από την διοργάνωσή μας.

Κα Βάνια ποιοι ήταν αυτοί που τερμάτισαν φέτος πρώτοι;

Βάνια Σαμόλη:Ο κεφαλλονίτης Γεράσιμος ο Γρίβας διακεκριμένος δρομέας μεγάλων αποστάσεων, και εξαιρετικά αξιόλογος επιστήμονας, στους άνδρες και η ταλαντούχα Mαρία Μάλαι στις γυναίκες πρωταθλήτρια στο ορεινό τρέξιμο και αθλήτρια υψηλού βεληνεκούς.

Εσείς πόσα χρόνια είστε διοργανώτρια του Βαλλιάνειου;

Βάνια Σαμόλη:Από την αρχή είμαι διοργανώτρια του Βαλλιάνειου, όπως και τα αλλά δύο μέλη η Κατερίνα Φωκά και ο Διονύσιος Φωκάς. Εγώ και η Κατερίνα η Φωκά είμαστε δρομείς και από εκεί ορμώμενες ξεκινήσαμε την διαδικασία οργάνωσης του συγκεκριμένου γεγονότος στην πόλη του Αργοστολίου.

Ποια είναι η πιο  ξεχωριστή ανάμνηση που έχετε από τον Βαλλιάνειο;

Βάνια Σαμόλη:Στον 1ο Βαλλιάνειο πριν την διοργάνωση είχαμε φοβερό άγχος και αμφιβολίες για την απήχηση και την τελική έκβαση της διοργάνωσης. Σαν να μην έφτανε αυτό 2 εβδομάδες πριν τον αγώνα όπου πάντα συμμετέχω και ως αθλήτρια, χτύπησα σοβαρά και πήρα 25 ράμματα. Έτρεξα τελικά με ευθύνη μου αλλά η ένταση και η αγωνία μου για το οργανωτικό αποτέλεσμα και την πορεία μου στον αγώνα ήταν τεράστια, τα συναισθήματα από τότε διατηρούνται έως σήμερα νωπά στην μνήμη μου. Όμως τελικά όλα εξελίχθηκαν επιτυχώς.

Θα θέλατε να περάσετε κάποιο μήνυμα στους αθλητές μέσα από αυτή την παρουσίαση;

Βάνια Σαμόλη:Να μην καταβάλλονται από τις δυσκολίες και να μην τους πτοεί ο ανταγωνισμός. Το τρέξιμο και γενικά ο αθλητισμός αφορά πέρα και πάνω από όλα τον εαυτό μας. Μόνος αντίπαλος μας είναι το σώμα μας και η επίδοσή μας και όχι οι όποιοι συναθλητές μας. Επιβάλλεται να μας ψυχαγωγεί και να μας εξυγιαίνει όχι να μας ταλαιπωρεί ψυχικά και σωματικά, είναι δώρο και προσφορά στον εαυτό μας και έτσι πρέπει να τον αντιμετωπίζουμε.

Τι θα θέλατε να οργανώσετε ακόμα έτσι ώστε ο Βαλλιάνειος να γίνει πιο μεγάλη διοργάνωση;

Κατερίνα Φωκά:Αυτό που είναι στα σχέδια μας για το μέλλον είναι να έχουμε συμμετοχές από όλη την Ελλάδα, έτσι ώστε ο Βαλλιάνειος να μπει στην κατηγορία των μεγάλων αθλητών γεγονότων σε Πανελλαδικό επίπεδο.

Από τον αγώνα του Βαλλιάνειου έχετε κάποια ανάμνηση που να είναι ξεχωριστή;

Κατερίνα Φωκά:Ναι. Έχω μια ανάμνηση που θα την θυμάμαι για πάντα. στον δεύτερο Βαλλιάνειο έφτανα στο τέρμα και ήμουν δεύτερη όταν ξαφνικά είδα τον Ανδρέα Δεμπόνο με την φωτογραφική μηχανή. σταμάτησα να φωτογραφηθώ πριν το τέρμα και ξαφνικά είδα με μεγάλη έκπληξη τις αντιπάλους μου να με προσπερνούν και τερμάτισα τέταρτη!!!

θα θέλατε να περάσετε κάποιο μήνυμα στους αθλητές μέσα από αυτή την παρουσίαση;

Κατερίνα Φωκά:Tο μήνυμα που θέλω να περάσω εγώ και γενικά νομίζω όλη η ομάδα του Βαλλιάνειου είναι ότι όλοι μπορούμε να τρέξουμε. Όλοι μπορούμε να γίνουμε αθλητές φτάνει να υπάρχει θέληση, υπομονή και πείσμα..

Τι θα θέλατε να οργανώσετε ακόμα έτσι ώστε ο Βαλλιάνειος να γίνει πιο μεγάλη διοργάνωση;

Διονύσης Φωκάς:Η φετινή διοργάνωση ήταν καλύτερη από τις προηγούμενες και αυτό οφείλεται στον καλό σχεδιασμό, την προετοιμασία και την εμπειρία που έχουμε αποκτήσει από τις προηγούμενες διοργανώσεις. Ο Βαλλιάνειος δεν είναι απλά ένα αθλητικό δρώμενο, είναι ένα πανηγύρι που αγκαλιάζει ο κόσμος της Κεφαλονιάς, όλος αυτός ο κόσμος ξεχνάει τα προβλήματα του εκείνη την μέρα  και έρχεται  στην κεντρική πλατεία του Αργοστολίου είτε για να συμμετάσχει είτε να παρακολουθήσει τον αγώνα και τις εκδηλώσεις .
Η συνταγή της επιτυχίας παραμένει η ίδια από τον 1ο Βαλλιάνειο, αυτό που αλλάζει είναι ότι κάθε χρόνο βάζουμε τον πήχη πιο ψηλά, μέχρι να φτάσουμε τον σκοπό μας που δεν είναι άλλος από το να κάνουμε τον αγώνα γνωστό σε Πανελλήνιο επίπεδο και όχι μόνο. Οι αθλητές που συμμετείχαν φέτος από την υπόλοιπη Ελλάδα έφυγαν με τις καλύτερες εντυπώσεις, όχι μόνο ικανοποιημένοι αλλά ενθουσιασμένοι από την οργάνωση την φιλοξενία την αγάπη του κόσμου και θα είναι οι καλύτεροι πρεσβευτές για τον Βαλλιάνειο Αγώνα και την Κεφαλονιά μας.

‘Εχετε κάποια ανάμνηση που να είναι ξεχωριστή από την διοργάνωση;

Διονύσης Φωκάς:Ο Βαλλιάνειος είναι ξεχωριστός, έχει πολύ θετική ενέργεια, μεγάλη συμμετοχή, η ανάμνηση που ξεχωρίζει σε όλους τους αγώνες μας είναι το χαμόγελο του κόσμου, μικρών και μεγάλων, αυτό το χαμόγελο είναι η επιβράβευση μας, αυτό μας δίνει δύναμη να συνεχίσουμε το έργο μας για πιο πετυχημένους αγώνες στο μέλλον.

Θα θέλατε να περάσετε κάποιο μήνυμα στους αθλητές;

Διονύσης Φωκάς:Θα ήθελα να ευχαριστήσω τους αθλητές και τις αθλήτριες που  με την συμμετοχή τους στον Βαλλιάνειο Αγώνα δρόμου έδειξαν ότι η Κεφαλονιά μας αντέχει, είναι δυνατή και μπορεί να ανταπεξέλθει ακόμα και στις δυσκολίες που μας δημιούργησαν οι πρόσφατοι σεισμοί. Δίνουμε ραντεβού στον 5ο Βαλλιάνειο την τελευταία Κυριακή του Μαρτίου του 2015, μέχρι τότε, καλή προπόνηση!!!

Η πιο ωραία ανάμνηση του κυρίου Διονύση που ξεχωρίζει  σε όλους τους αγώνες μας είναι το χαμόγελο του κόσμου, μικρών και μεγάλων, αυτό το χαμόγελο είναι η επιβράβευση μας, αυτό μας δίνει δύναμη να συνεχίσουμε το έργο μας για πιο πετυχημένους αγώνες στο μέλλον.
Έπειτα το μήνυμα προς τους αθλητές από την Βάνια Σαμόλη είναι «ότι το τρέξιμο και γενικά ο αθλητισμός αφορά πέρα και πάνω από όλα τον εαυτό μας. Μόνος αντίπαλος μας είναι το σώμα μας και η επίδοσή μας και όχι οι όποιοι συναθλητές μας. Ο αθλητισμός επιβάλλεται να μας ψυχαγωγεί και να μας εξυγιαίνει όχι να μας ταλαιπωρεί ψυχικά και σωματικά». Το μήνυμα που θα ήθελε να περάσει η κα Κατερίνα είναι ότι όλοι μπορούμε να τρέξουμε. Όλοι μπορούμε να γίνουμε αθλητές φτάνει να υπάρχει θέληση, υπομονή και πείσμα!!!

 • YOU
 • YOU
 • YOU
 • YOU
 • YOU
 • YOU
 • YOU
 • YOU

ΑΡΧΕΙΟ

Σάββατο βράδυ @ MY WAY CLUB [28.12.2019]

Ακόμη ένα Σαββατόβραδο γέμισε το My Way από κόσμο γεμάτο κέφι και τρελή διάθεση για χορό! Ρίξτε μ…

«ΤΟ ΣΠΑΡΤΟ» σας προσκαλεί σε εκδήλωση του Πολιτιστικού Συλλόγου, στα Σπαρτιά

Στην εκδήλωση που θα πραγματοποιήσει το Σάββατο 4 Ιανουαρίου 2020 και ώρα 19:00 στην αίθουσα…

Μια θύμηση για τον μακαριστό πρωτοπρεσβύτερο και λαμπρό επιστήμονα π. Γεώργιο Μεταλληνό

γράφει ο Σωτ. Γαλανός Τα ακόλουθα λόγια της γραφή μου ας είναι από καρδιάς για τον αγαπητό μας σ’…

Νίκη επί του Προμηθέα ΄14 στην Πάτρα και πρόκριση στις 8 καλύτερες ομάδες της Α΄ Κατηγορίας για τους Εφήβους του Α. Σ. Κεφαλονιά

Ο Α.Σ. Κεφαλονιά μπορεί να περηφανεύεται για άλλη μια χρονιά για την πρόοδο των αναπτυξιακών…

Λύκειο Ελληνίδων – Το στόλισμα της «Αγιοβασιλίτσας»

Σε κλίμα ευφρόσυνο, με πολλά παραδοσιακά κεράσματα και ευχές, πραγματοποιήθηκε , 29 Δεκέμβρη…
 • YOU
 • YOU
 • YOU
 • YOU

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

16 Ιουνίου 2024

Το PALI EKEI MUSIC FESTIVAL είναι και ΠΑΛΙ εδώ!

To φεστιβάλ διεξάγεται στο νησί της Κεφαλονιάς, στην πόλη του Ληξουρίου. Οι ημερομηνίε…
15 Ιουνίου 2024

1ο Kefalonian TRATARISMA @Θαλασσόμυλος [15.06.2024]

Πραγματοποιήθηκε σήμερα 1o Kefalonian TRATARISMA – Φεστιβάλ Γαστρονομίας και Οίνου Κεφαλονιάς στ…
15 Ιουνίου 2024

Συναυλία σπουδαστών της Φιλαρμονικής Σχολής Κεφαλληνίας @Αργοστόλι [15.06.2024]

Πραγματοποιήθηκε σήμερα συναυλία στην αίθουσα συναυλιών της Φ.Σ.Κ. η οποία γέμισε από μουσική κ…
13 Ιουνίου 2024

Έρχεται το 1ο beach party του καλοκαιρού στο Alaya beach bar & Restaurant

Το Alaya beach bar & Restaurant σε συνεργασία με το inside bar διοργανώνουν το 1ο beach part…
 • YOU
 • YOU
 • YOU
 • YOU

ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Το κατάστημα «Beauty Bar» συνεχίζει και ομορφαίνει
13 Ιουνίου 2024

Το κατάστημα «Beauty Bar» συνεχίζει και ομορφαίνει

Το κατάστημα καλλυντικών και σεμιναριακό κέντρο ES Beauty Bar by Eleni Sourvanou συνεχίζε και ομ…
To νέο κατάστημα στο Αργοστόλι «V & V Cafe snack bar & more»
13 Ιουνίου 2024

To νέο κατάστημα στο Αργοστόλι «V & V Cafe snack bar & more»

Εάν θέλεις να ξεκινήσεις την μέρα σου με έναν απολαυστικό καφέ και να δοκιμάσεις συναρπαστικά br…
Το νέο κατάστημα «Gadget Experts» κάνει την εμφάνισή του στο Αργοστόλι
10 Ιουνίου 2024

Το νέο κατάστημα «Gadget Experts» κάνει την εμφάνισή του στο Αργοστόλι

Επισκεφθήκαμε σήμερα το νέο κατάστημα «Gadget Experts» στο Αργοστόλι. Το Gadget Experts άνοι…
Térre Mouikis: Μια fine dining εκδοχή της κεφαλονίτικης κουζίνας
3 Ιουνίου 2024

Térre Mouikis: Μια fine dining εκδοχή της κεφαλονίτικης κουζίνας

Την αγάπη για τον τόπο του, την Κεφαλληνία, ο σεφ Ασημάκης Χανιώτης δεν την έκρυψε ποτέ. Πάντα τ…
 • YOU
 • YOU
 • YOU
 • YOU