Skip to main content
20 Απριλίου 2005

Ο Θ.Γαλιατσάτος για το 6ο Δημοτικό

Από το Νομαρχιακό Σύμβουλο κ. Θόδωρφο Γαλιατσάτο εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:
Έχουν περάσει λίγες ημέρες από τότε που έγινε γνωστή, από δημοσιεύματα στον τοπικό τύπο, η απόφαση του γ. γραμματέα της Π.Ι.Ν. κ. Βόσδου να απορρίψει την προώθηση προς υλοποίηση του έργου του ΣΤ΄ δημοτικού σχολείου Αργοστολίου. Θα πρέπει να σημειωθεί εδώ ότι η αναγκαιότητα της κατασκευής του σχολείου αυτού στο Αργοστόλι προέκυψε μέσα από τις μεγάλες πιέσεις στα πέντε ήδη λειτουργούντα δημοτικά σχολεία από την αύξηση του αριθμού των μαθητών και την συνακόλουθη υποχρέωση για εξεύρεση περισσοτέρων αιθουσών διδασκαλίας. Αποτελεί δηλαδή, η κατασκευή και λειτουργία του ΣΤ΄ δημοτικού Σχολείου μια αδιαμφισβήτητη και πραγματική αναγκαιότητα. Ας προστεθεί στο σημείο αυτό ότι για όλους τους παραπάνω λόγους η προώθηση του έργου αυτού ήταν στην πρώτη προτεραιότητα της Νομ. Αυτοδιοίκησης, αλλά και του Δήμου Αργοστολίου και ακόμη του ίδιου του βουλευτή του νομού ο οποίος μάλιστα συνέβαλε καθοριστικά στην έκδοση της υπουργικής απόφασης για την ίρυση του Σχολείου.
Ένα έργο αυτής της σημασίας και με αυτούς τους υποστηρικτές έρχεται ο γ. γρ. κ. Βόσδου και το απορρίπτει. Για την απόρριψη σύμφωνα με τις πληροφορίες που υπάρχουν, χρησιμοποιεί δύο κυρίως δικαιολογίες: 1) την μη ύπαρξη Υπουργικής απόφασης για την ίδρυση του Σχολείου και 2) τον μη πλήρη φάκελο μελετών.
Αν πούμε ότι το πρώτο δεν ισχύει αφού το Σχολείο έχει ιδρυθεί ήδη από τον Ιούλιο του 2004(66322/ΔΧ/9-7-04, ΦΕΚ 1099Β/20-7-04) και το δεύτερο μόνο ως αστείο μπορεί να εκληφθεί αφού, για παράδειγμα, η μελέτη του έργου για την επέκταση του Δημ. Σχολείου Αγίας Θέκλης του οποίου η κατασκευή εγκρίθηκε με την ίδια απόφαση του κ. Βόσδου με την οποία απερρίφθη το Στ΄ Δημοτικό Αργοστολίου, ήρθε μόλις χθες για έγκριση στο Δημοτικό Συμβούλιο Παλλικής, τότε μένει ο “βασιλιάς γυμνός” !!!
Μένει ότι η απόρριψη του Στ΄ Δημοτικού Σχολείου είναι μια καθαρά πολιτική απόφαση ενός διορισμένου κυβερνητικού εκπροσώπου ο οποίος λειτουργεί καταπατώντας κάθε έννοια δημοκρατικού προγραμματισμού και δεοντολογίας. Το γεγονός αυτό είναι ένα πολύ καλό παράδειγμα για να γίνει σε όλους αντιληπτό σε ποιες στρεβλώσεις οδηγεί το σημερινό σύστημα λειτουργίας της Περιφέρειας με τον διορισμένο γεν. γραμματέα οι αποφάσεις του οποίου καθορίζονται από την κομματική και κυβερνητική σκοπιμότητα και όχι από πραγματικά συμφέροντα των πολιτών τις υποθέσεις των οποίων διαχειρίζεται.
Αποτελεί ιστορική αναγκαιότητα η άμεση αλλαγή του θεσμικού πλαισίου με την καθιέρωση του αιρετού Περιφ. Συμβουλίου και του αιρετού Περιφερειάρχη. Και την παρουσία του κυβερνητικού εκπροσώπου ως προϊστάμενου των αποκεντρωμένων κρατικών υπηρεσιών στην περιφέρεια.
Και επειδή η Αυτοδιοίκηση καλείται ήδη μεταξύ άλλων να μπει για τα καλά στις διαδικασίες για το Δ΄ ΚΠΣ η αμεσότητα στις αλλαγές αυτές είναι εκ των ουκ άνευ.
Και επειδή τα δύο μεγάλα κόμματα φρόντισαν κατά την αναθεώρηση του Συντάγματος να μιλήσουν δεσμευτικά για δύο βαθμούς Αυτοδιοίκησης, η αιρετή Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση θα προχωρήσει ως περιφερειακή έκφραση των Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων, οι οποίες θα συνεχίσουν φυσικά να λειτουργούν.
Οι εκλογές της Αυτοδιοίκησης τον Οκτώβριο του 2006 προσφέρουν και τον απαιτούμενο χρόνο αλλά και την κατάλληλη στιγμή για την υλοποίηση του νέου θεσμικού πλαισίου. Εκλογές δηλ. τον Οκτώβριο του 2006 και για Περιφερειακό Συμβούλιο και Περιφερειάρχη.
ΑΡΓΟΣΤΟΛΙ 19-04-2005 Θεοδ. Α. Γαλιατσάτος
Ν.Σ.
Επικεφαλής της ΑΝ. Α. τΠ
Υ.Γ. Η μάχη για το ΣΤ΄δημοτικό σχολείο συνεχίζεται και το σχολείο θα γίνει το δυνατόν συντομότερα σε πείσμα των όποιων αποφάαεων πολιτικής και μικροπολιτικής σκοπιμότητας.

  • YOU
  • YOU
  • YOU
  • YOU
  • YOU
  • YOU
  • YOU
  • YOU

ΑΡΧΕΙΟ

Ακόμη ένα Σαββατόβραδο γέμισε το My Way από κόσμο γεμάτο κέφι και τρελή διάθεση για χορό! Ρίξτε μ…
Στην εκδήλωση που θα πραγματοποιήσει το Σάββατο 4 Ιανουαρίου 2020 και ώρα 19:00 στην αίθουσα…
γράφει ο Σωτ. Γαλανός Τα ακόλουθα λόγια της γραφή μου ας είναι από καρδιάς για τον αγαπητό μας σ’…
Ο Α.Σ. Κεφαλονιά μπορεί να περηφανεύεται για άλλη μια χρονιά για την πρόοδο των αναπτυξιακών…
Σε κλίμα ευφρόσυνο, με πολλά παραδοσιακά κεράσματα και ευχές, πραγματοποιήθηκε , 29 Δεκέμβρη…
  • YOU
  • YOU
  • YOU
  • YOU

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

27 Ιουλίου 2024
Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Πουλάτων «Το Αγκαλάκι» διοργάνωσε το παραδοσιακό πανηγύρι του Αγίου Παντ…
27 Ιουλίου 2024
Ξεκίνησε σήμερα η πρώτη μέρα του Τουρνουά Beachvolley K22 Finals 2024 στην παραλία του Άη Χέλη. …
27 Ιουλίου 2024
Πραγματοποιήθηκε σήμερα Παρασκευή 26 Ιουλίου και ώρα 21.00, στα Μεταξάτα η εκδήλωση για τα 200 …
26 Ιουλίου 2024
Παρευρεθήκαμε σήμερα στη διατομική έκθεση “Υποθαλάσσιες πολυμορφίες” / “Underwaterdiversities” …
  • YOU
  • YOU
  • YOU
  • YOU

ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Ανακαλύψτε το Μέλλον της Μετακίνησης στην Νippy eco mobility
17 Ιουλίου 2024
Eίναι το νέο σημείο αναφοράς για e-bikes, e-scooters και αξεσουάρ, την οδό Σουηδίας 125. Εκεί θα…
«Τρυπώσαμε» στις πρόβες της θεατρικής παράστασης «Το θεριό του ταύρου»
11 Ιουλίου 2024
ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ «ΤΟ ΘΕΡΙΟ ΤΟΥ ΤΑΥΡΟΥ» Σάββατο 13 & Κυριακή 14 Ιουλίου και ώρα 21:00, σ…
«Παραδοσιακό Μαγειριό» η νέα επιχείρηση στην οδό Σιτεμπόρων στο Αργοστόλι
8 Ιουλίου 2024
Το νέο παραδοσιακό μαγειρείο στην οδό Σιτεμπόρων Αργοστόλι άνοιξε και σας περιμένει! Μια νέα …
Tzannatos Jewellers Corner : Το νέο κόσμημα του Λιθοστρώτου
21 Ιουνίου 2024
Ο στόχος μας πάντα είναι να προσφέρουμε ποιοτικά, διαχρονικά αλλά και μοντέρνα σχέδια για την το…
  • YOU
  • YOU
  • YOU
  • YOU