22 Μαΐου 2007

Πραγματοποιήθηκε η 10η Ετήσια Σύνοδος της Επτανησιακής Οδοντιατρικής Εταιρείας

Πραγματοποιήθηκε από 21-24 Απριλίου 2007 η 10η Ετήσια Σύνοδος της Επτανησιακής Οδοντιατρικής Εταιρείας στο πορθμείο Europa Palace της ναυτιλιακής εταιρείας Minoan Lines εν πλω προς και από την Βενετία. Την ευθύνη της διοργάνωσης της 10ης Συνόδου είχε ο Οδοντιατρικός Σύλλογος Κεφαλληνίας (Πρόεδρος, Σπύρίδων Κομποθέκρας-Κότσορος).Η Επτανησιακή Οδοντιατρική Εταιρία αποτελεί οργανισμό με επιστημονικό και κοινωνικό χαρακτήρα, μέλη του οποίου είναι επτανήσιοι οδοντίατροι, έχει κυλιόμενη την Προεδρεία ανά έτος σε διαφορετικό νησί, στο οποίο και πραγματοποιείται η εκάστοτε ετήσια σύνοδος με τη συνεργασία του οικείου οδοντιατρικού συλλόγου. Οι ετήσιες σύνοδοι περιλαμβάνουν επιμορφωτική επιστημονική εκδήλωση, συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου και Γενική Συνέλευση της Εταιρίας, ενώ κατά τα τελευταία χρόνια στα πλαίσια της συνόδου πραγματοποιείται συνάντηση μελών των διοικητικών συμβουλίων των οδοντιατρικών συλλόγων της ευρύτερης περιφέρειας με τον Πρόεδρο και μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Ελληνικής Οδοντιατρικής Ομοσπονδίας, για ενημέρωση σε επαγγελματικά και συνδικαλιστικά ζητήματα. Η Επτανησιακή Οδοντιατρική Εταιρία εκδίδει Ενημερωτικό Δελτίο, του οποίου Υπεύθυνος Σύνταξης είναι ο Γραμματέας του Οδοντιατρικού Συλλόγου Κεφαλληνίας κ. Διονύσιος Γαρμπής.

Η επίσημη έναρξη των εργασιών της 10ης ετήσιας Συνόδου της Ε.Ο.Ε. τελέσθηκε το απόγευμα της Κυριακής 22 Απριλίου. Πρέπει να επισημάνουμε την παρουσία των κ.κ. Σπύρου Μοσχόπουλου, Αντινομάρχη Κεφαλληνίας και Ιθάκης, και Σπύρου Σαμούρη, Αντιδημάρχου Αργοστολίου, που ως εκπρόσωποι των τοπικών αρχών της Κεφαλονιάς απένειμαν αναμνηστικά δώρα στους συντελεστές της εκδήλωσης και διένειμαν κεφαλλονίτικα προϊόντα και υλικό τουριστικής προβολής του νομού σε όλους τους συνέδρους, ενώ κατά την εναρκτήρια συνεδρία αναγνώσθηκαν μηνύματα του σεβ. Μητροπολίτη Κεφαλληνίας κ.κ. Σπυρίδωνος και του Βουλευτή Κεφαλληνίας και Ιθάκης κ. Πέτρου Αλιβιζάτου. Κατά την εναρκτήρια συνεδρία, που συντόνιζε ο Πρόεδρος του Οδοντιατρικού Συλλόγου Κεφαλληνίας και της Επτανησιακής Οδοντιατρικής Εταιρίας κ. Σπυρίδων Κομποθέκρας-Κότσορος, απηύθυναν χαιρετισμό στους συνέδρους, πλην των ανωτέρω αναφερομένων, ο πλοίαρχος του πορθμείου Europa Palace κ. Ιωάννης Λυγεράκης, ο Πρόεδρος του Οδοντιατρικού Συλλόγου Ζακύνθου και αντιπρόεδρος της Επτανησιακής Οδοντιατρικής Εταιρίας κ. Θεοφάνης Κοτσώνης, ο Πρόεδρος του Οδοντιατρικού Συλλόγου Κερκύρας κ. Μιχαήλ Βαλμάς και ο Πρόεδρος του Οδοντιατρικού Συλλόγου Λευκάδας κ. Γεώργιος Γεωργάκης.

Η 10η Σύνοδος της Ε.Ο.Ε. υπήρξε, κατά την γενική ομολογία των ανθρώπων που συμμετείχαν, εξαιρετικά επιτυχής. Το επιστημονικό πρόγραμμα, διαμορφωμένο με την καθοριστική συμβολή του αναπλ. καθηγητή κ. Γεράσιμου Δουβίτσα, ήταν πολύ ενδιαφέρον και περιελάμβανε θέματα οδοντικής χειρουργικής, ενδοδοντίας, αισθητικής οδοντιατρικής, εμφυτευματολογίας και προσθετικής. Συμμετείχαν με παρουσίαση θεμάτων η κ. Μαρία Γεωργοπούλου, αναπλ. καθηγήτρια, και οι κ.κ. Νικόλαος Καφούσιας, αναπλ. καθηγητής, Γεώργιος Σίσκος, αναπλ. καθηγητής και Σπυρίδων Κουτάγιας, επίκ. καθηγητής. Η φιλοξενία στο πλοίο Europa Palace ήταν άψογη, το ταξίδι ήταν καλό και η αίθουσα διεξαγωγής του συνεδρίου πολυτελής και άνετη, ενώ το πλήρωμα του πλοίου, πάντοτε σε εγρήγορση, υποστήριζε αδιάκοπα τις εργασίες του συνεδρίου. Η εκδρομή στη Βενετία με το βαπορέτο και η ξενάγηση ήταν καλή, μολονότι ο χρόνος παραμονής εκεί ήταν περιορισμένος (αξιόλογο στιγμιότυπο μια επίδειξη κατασκευής κρυστάλλινων αντικειμένων). Κατά τη επιστροφή ο Πλοίαρχος κ. Ιωάννης Λυγεράκης παρέθεσε δείπνο προς τιμήν των διοργανωτών της εκδήλωσης.

Ως παράλληλες εκδηλώσεις, που συνόδευσαν την 10η Σύνοδο αναφέρουμε την εργασία του κ. Τάλεμπ Ίσσα, ιατρού Παθολόγου, με θέμα την Ζωγραφική στα Επτάνησα, που ανάγνωσε η σύζυγός του κ. Αριάδνη Κακαφίκα, μέλος του Δ.Σ. της Ε.Ο.Ε., και το κείμενο της κ. Θεοδώρας Ζαφειράτου-Γαρμπή, υποψ.δρος Ιστορίας, με θέμα Βενετία και Επτάνησα, που διανεμήθηκε με τους φακέλους των συνέδρων.

Πραγματοποιήθηκε συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Ε.Ο.Ε., στην οποία κυριάρχησε ο προβληματισμός για την πορεία της Εταιρίας. Ο κ. Παναγιώτης Βίγλας, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ελληνικής Οδοντιατρικής Ομοσπονδίας, ενημέρωσε τους συνέδρους για τα τρέχοντα επαγγελματικά και συνδικαλιστικά ζητήματα και συμμετείχε σε σχετική συζήτηση. Πρέπει επίσης να επισημανθεί η παρουσία και η υποστήριξη της εταιρείας οδοντιατρικών ειδών Ιωάννης Λαμπρόπουλος & Σια Ο.Ε., που παρουσίασε οδοντιατρικά υλικά και εργαλεία, ενώ η ασφαλιστική εταιρεία Interamerican (γραφείο Αργοστολίου) είχε χορηγήσει τους φακέλους των συνέδρων. Σημαντική για την διοργάνωση της 10ης Συνόδου υπήρξε και η συμβολή του πρώην Προέδρου του Οδοντιατρικού Συλλόγου Πρέβεζας και πρώην μέλους του Δ.Σ. της Ε.Ο.Ο., Κώστα Τριάντη. Το τουριστικό γραφείο Zenebissis Travel, λόγω σχετικής εμπειρίας, ανέλαβε την διοργάνωση του ταξιδιού.

Η Προεδρία της Επτανησιακής Οδοντιατρικής Εταιρίας, μετά την τακτοποίηση των εκκρεμοτήτων της 10ης συνόδου, μεταφέρεται στη Λευκάδα, για την πραγματοποίηση της 11ης ετήσιας συνόδου, την Ανοιξη του 2008.

Για τα Διοικητικά Συμβούλια του Οδ/κού Συλλ. Κεφ/νίας και της Ε.Ο.Ε.

Ο Πρόεδρος: Σπυρίδων Κομποθέκρας-Κότσορος
Ο Γεν. Γραμματέας: Διονύσης Γαρμπής

ΑΡΧΕΙΟ

Σάββατο βράδυ @ MY WAY CLUB [28.12.2019]

Ακόμη ένα Σαββατόβραδο γέμισε το My Way από κόσμο γεμάτο κέφι και τρελή διάθεση για χορό! Ρίξτε μ…

«ΤΟ ΣΠΑΡΤΟ» σας προσκαλεί σε εκδήλωση του Πολιτιστικού Συλλόγου, στα Σπαρτιά

Στην εκδήλωση που θα πραγματοποιήσει το Σάββατο 4 Ιανουαρίου 2020 και ώρα 19:00 στην αίθουσα…

Μια θύμηση για τον μακαριστό πρωτοπρεσβύτερο και λαμπρό επιστήμονα π. Γεώργιο Μεταλληνό

γράφει ο Σωτ. Γαλανός Τα ακόλουθα λόγια της γραφή μου ας είναι από καρδιάς για τον αγαπητό μας σ’…

Νίκη επί του Προμηθέα ΄14 στην Πάτρα και πρόκριση στις 8 καλύτερες ομάδες της Α΄ Κατηγορίας για τους Εφήβους του Α. Σ. Κεφαλονιά

Ο Α.Σ. Κεφαλονιά μπορεί να περηφανεύεται για άλλη μια χρονιά για την πρόοδο των αναπτυξιακών…

Λύκειο Ελληνίδων – Το στόλισμα της «Αγιοβασιλίτσας»

Σε κλίμα ευφρόσυνο, με πολλά παραδοσιακά κεράσματα και ευχές, πραγματοποιήθηκε , 29 Δεκέμβρη…

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

32nd KEFALONIA GYM ESTIVAL «ANNA POLLATOU» @AΡΓΟΣΤΟΛΙ [27.06.2022]
27 Ιουνίου 2022

32nd KEFALONIA GYM ESTIVAL «ANNA POLLATOU» @AΡΓΟΣΤΟΛΙ [27.06.2022]

Με την κεντρική παρουσίαση των ομάδων στο Αργοστόλι ολοκληρώθηκε το 32nd KEFALONIA GYM FESTIVAL …
Στην Αρχαία Ολυμπία παραβρεθηκε ο σύλλογος ΑΟ ΦΩΚΑΤΑ για να τιμήσουν τους ήρωες  στην μάχη εναντίον των Λαλαιων
26 Ιουνίου 2022

Στην Αρχαία Ολυμπία παραβρεθηκε ο σύλλογος ΑΟ ΦΩΚΑΤΑ για να τιμήσουν τους ήρωες στην μάχη εναντίον των Λαλαιων

Μετά τις χθεσινές εκδηλώσεις στο Λαλας σήμερα βρεθήκαμε στο Πουσι Αχλαδινης Αρχαίας Ολυμπίας για…
32nd KEFALONIA GYM FESTIVAL «ANNA POLLATOU» BEACH PARTY @COSTA COSTA [26.06.2022]
26 Ιουνίου 2022

32nd KEFALONIA GYM FESTIVAL «ANNA POLLATOU» BEACH PARTY @COSTA COSTA [26.06.2022]

Beach Party σήμερα διοργανώθηκε για όλες τις ομάδες που συμμετέχουν στο 32 nd KEFALONIA GYM FEST…
Πρόγραμμα για την «Καλοκαιρινή Εκστρατεία Ανάγνωσης και Δημιουργικότητας 2022»
26 Ιουνίου 2022

Πρόγραμμα για την «Καλοκαιρινή Εκστρατεία Ανάγνωσης και Δημιουργικότητας 2022»

Έχουμε ήδη γνωστοποιήσει ότι η Ιακωβάτειος Βιβλιοθήκη θα συμμετάσχει στο φετινό πρόγραμμα της «Κ…

ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

To Kefalonia Gym Festival ANNA POLLATOU επιστρέφει δυναμικά μετά από 2 χρόνια απουσίας
21 Ιουνίου 2022

To Kefalonia Gym Festival ANNA POLLATOU επιστρέφει δυναμικά μετά από 2 χρόνια απουσίας

Φωτογραφίες: Δώρα Πανουσοπούλου Το τετραήμερο Πέμπτη 23 – Κυριακή 26 Ιουνίου 2022 η μεγαλύτερ…
Το Οψάριον fishbar στο Αργοστόλι διευρύνει το ωράριο λειτουργίας του
20 Ιουνίου 2022

Το Οψάριον fishbar στο Αργοστόλι διευρύνει το ωράριο λειτουργίας του

Η ζωή είναι πιο νόστιμη στη θάλασσα, γι’ αυτό το Οψάριον fishbar στο Αργοστόλι, διευρύνει το ωρά…
Στο Artostoli φρέσκο παγωτό μηχανής «CARPIGIANI» που όλοι αγαπήσαμε
10 Ιουνίου 2022

Στο Artostoli φρέσκο παγωτό μηχανής «CARPIGIANI» που όλοι αγαπήσαμε

Φρέσκο παγωτό μηχανής CARPIGIANI προφέρει πλέον το Artostoli! Αξία ανεκτίμητη όπως αναφέρουν …
Chimroll: Μια βόλτα στη πιο γλυκιά γωνία του Αργοστολίου!
25 Μαΐου 2022

Chimroll: Μια βόλτα στη πιο γλυκιά γωνία του Αργοστολίου!

Αν ψάχνετε για τις πιο ωραίες γλυκές γεύσεις στο Αργοστόλι, σίγουρα θα πρέπει να επισκεφθείτε το…
KEFALONITIS Το online περιοδικό για την Κεφαλονιά

Copyright © 2002 - 2022 kefalonitis.com
Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του kefalonitis.com διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.

dial.design