Skip to main content
5 Μαρτίου 2006

Πραγματοποιήθηκε η 3η συνάντηση του συντονιστικού των φορέων για την εκπαίδευση

Μετά από πρόσκληση της ΕΛΜΕ-ΚΙ πραγματοποιήθηκε η 3η συνάντηση του συντονιστικού των φορέων για την εκπαίδευση, την Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2006 στο Αμφιθέατρο των 2ου & 3ου Γυμνασίου Αργοστολίου.
Στη συνάντηση αυτή, εκτός του συνδικαλιστικού οργάνου των εκπαιδευτικών, συμμετείχαν εκπρόσωποι μαθητικών κοινοτήτων, σύλλογοι γονέων και κηδεμόνων, η ΄Ενωση Γονέων Αργοστολίου, εκπρόσωποι του μη μόνιμου εκπαιδευτικού των ΤΕΙ , του Ε.Τ.Π. καθώς και διδάσκοντες των ΙΕΚ.
Μετά από συζήτηση εφ’ όλης της ύλης για τα τεκταινόμενα στην εκπαίδευση, συμφωνήθηκαν τα εξής:
1. Το συντονιστικό των φορέων για την εκπαίδευση να ενεργοποιείται σε διαρκή βάση και να επιδιωχθεί η διεύρυνσή του και με άλλους συνδικαλιστικούς φορείς.
2. Επιβεβαιώθηκε κατ’ αρχήν το πλαίσιο δράσης στο οποίο είχε καταλήξει το συντονιστικό από την αρχή της χρονιάς για διεκδίκηση αναβαθμισμένης αποκλειστικά δημόσιας και δωρεάν εκπαίδευσης, σε όλες τις βαθμίδες, με ενιαίο δωδεκάχρονο βασικό υποχρεωτικό σχολείο και ενιαία ανώτατη εκπαίδευση και για παροχή του 15% του κρατικού προϋπολογισμού για την παιδεία, που να διοχετεύεται στις πραγματικές σύγχρονες ανάγκες.
3. Ζητήματα αιχμής οι φορείς θεωρούν, εν’ όψει μάλιστα της κατάθεσης των προτάσεων για το Π.Ε.Π. Ιονίων Νήσων 2007-2013, τα θέματα της αντισεισμικής θωράκισης, της γενικότερης ασφάλειας των σχολικών εγκαταστάσεων καθώς και την πλήρη κάλυψη σε κτιριακές υποδομές (είτε με την προσθήκη αιθουσών, όπου απαιτείται και δεν επηρεάζεται η ασφάλεια και στατική επάρκεια των κτιρίων είτε με τη δρομολόγηση της κατασκευής ή ολοκλήρωσης νέων σχολικών συγκροτημάτων) και την προώθηση του εργαστηριακού εξοπλισμού των σχολείων. Το συντονιστικό θέτει ξανά προ των τεράστιων ευθυνών τους την κυβέρνηση, τη Νομαρχία και τις Δημοτικές Αρχές και απαιτεί να λάβουν κάθε απαραίτητο μέτρο για την αντιμετώπιση των χρόνιων και επανειλημμένα εντοπισμένων προβλημάτων.
4. Τα μεγάλα ζητήματα των αλλαγών σε θεσμικό πλαίσιο (δημιουργία ΕΠΑ.Λ και ΕΠΑ.Σ στη Δευτεροβάθμια, εξελίξεις στην Τριτοβάθμια), θα αποτελέσουν αντικείμενο αναλυτικής επεξεργασίας και τοποθέτησης εκ μέρους του συντονιστικού.

Πρώτο βήμα στην διεκδίκηση του πλαισίου που έχει συμφωνηθεί, αποτελεί η διοργάνωση πανεκπαιδευτικού συλλαλητηρίου στις 15 Μαρτίου (ημέρα πανεργατικής – πανδημοσιοϋπαλληλικής απεργίας), για την επιτυχία του οποίου θα ληφθούν όλα τα αναγκαία μέτρα, τόσο για τη διευκόλυνση της μαζικής καθόδου των εμπλεκομένων φορέων, όσο και για την προβολή των στόχων του διεκδικητικού πλαισίου του συντονιστικού.

Για το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ

Πρόσκληση

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΛΜΕ-ΚΙ σύμφωνα με τις αποφάσεις που έλαβε το Συντονιστικό των Φορέων για την Εκπαίδευση στην 3η συνάντησή του στις 22/2/2006 καλεί τους φορείς όλων των βαθμίδων της Εκπαίδευσης νηπιαγωγούς, δασκάλους, καθηγητές ,γονείς, μαθητικές κοινότητες, φοιτητές – καθηγητές – διοικητικούς ΤΕΙ , εκπαιδευτές & σπουδαστές ΙΕΚ, εκπαιδευτές και καταρτιζόμενους Κ.Ε.Κ, σπουδαστές – καθηγητές- διοικητικούς Α.Ε.Ν. κ.ά.), τόσο αυτούς που παραβρέθηκαν στην παραπάνω συνάντηση ,όσο και όποιους άλλους φορείς θέλουν να συμμετάσχουν στην 4η κοινή συνάντηση με τα μέλη του Δ.Σ. της ΕΛΜΕ-ΚΙ την Παρασκευή 10 Μαρτίου 2006 και ώρα 19.00 στο Αμφιθέατρο του 2ου & 3ου Γυμνασίου Αργοστολίου με σκοπό να συντονίσουν τις ενέργειές τους για την καλύτερη δυνατή προετοιμασία και οργάνωση του πανεκπαιδευτικού συλλαλητηρίου στις 15 Μαρτίου (ημέρα πανεργατικής – πανδημοσιοϋπαλληλικής απεργίας) στην Κεντρική Πλατεία Αργοστολίου στις 10.00 π.μ., για την επιτυχία του οποίου θα ληφθούν όλα τα αναγκαία μέτρα, τόσο για τη διευκόλυνση της μαζικής καθόδου των εμπλεκομένων φορέων, όσο και για την προβολή των στόχων του διεκδικητικού πλαισίου του συντονιστικού.

  • YOU
  • YOU
  • YOU
  • YOU
  • YOU
  • YOU
  • YOU
  • YOU

ΑΡΧΕΙΟ

Ακόμη ένα Σαββατόβραδο γέμισε το My Way από κόσμο γεμάτο κέφι και τρελή διάθεση για χορό! Ρίξτε μ…
Στην εκδήλωση που θα πραγματοποιήσει το Σάββατο 4 Ιανουαρίου 2020 και ώρα 19:00 στην αίθουσα…
γράφει ο Σωτ. Γαλανός Τα ακόλουθα λόγια της γραφή μου ας είναι από καρδιάς για τον αγαπητό μας σ’…
Ο Α.Σ. Κεφαλονιά μπορεί να περηφανεύεται για άλλη μια χρονιά για την πρόοδο των αναπτυξιακών…
Σε κλίμα ευφρόσυνο, με πολλά παραδοσιακά κεράσματα και ευχές, πραγματοποιήθηκε , 29 Δεκέμβρη…
  • YOU
  • YOU
  • YOU
  • YOU

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

27 Ιουλίου 2024
Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Πουλάτων «Το Αγκαλάκι» διοργάνωσε το παραδοσιακό πανηγύρι του Αγίου Παντ…
27 Ιουλίου 2024
Ξεκίνησε σήμερα η πρώτη μέρα του Τουρνουά Beachvolley K22 Finals 2024 στην παραλία του Άη Χέλη. …
27 Ιουλίου 2024
Πραγματοποιήθηκε σήμερα Παρασκευή 26 Ιουλίου και ώρα 21.00, στα Μεταξάτα η εκδήλωση για τα 200 …
26 Ιουλίου 2024
Παρευρεθήκαμε σήμερα στη διατομική έκθεση “Υποθαλάσσιες πολυμορφίες” / “Underwaterdiversities” …
  • YOU
  • YOU
  • YOU
  • YOU

ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Ανακαλύψτε το Μέλλον της Μετακίνησης στην Νippy eco mobility
17 Ιουλίου 2024
Eίναι το νέο σημείο αναφοράς για e-bikes, e-scooters και αξεσουάρ, την οδό Σουηδίας 125. Εκεί θα…
«Τρυπώσαμε» στις πρόβες της θεατρικής παράστασης «Το θεριό του ταύρου»
11 Ιουλίου 2024
ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ «ΤΟ ΘΕΡΙΟ ΤΟΥ ΤΑΥΡΟΥ» Σάββατο 13 & Κυριακή 14 Ιουλίου και ώρα 21:00, σ…
«Παραδοσιακό Μαγειριό» η νέα επιχείρηση στην οδό Σιτεμπόρων στο Αργοστόλι
8 Ιουλίου 2024
Το νέο παραδοσιακό μαγειρείο στην οδό Σιτεμπόρων Αργοστόλι άνοιξε και σας περιμένει! Μια νέα …
Tzannatos Jewellers Corner : Το νέο κόσμημα του Λιθοστρώτου
21 Ιουνίου 2024
Ο στόχος μας πάντα είναι να προσφέρουμε ποιοτικά, διαχρονικά αλλά και μοντέρνα σχέδια για την το…
  • YOU
  • YOU
  • YOU
  • YOU