Skip to main content
12 Απριλίου 2010

Σπουδαία νίκη για τους Παμπαίδες του Α.Σ.Κ. επί της Ολυμπιάδας Πάτρας

Το Σάββατο 10/04/2010 στις 12:00 το μεσημέρι τα ταλέντα του Αθλητικού Συλλόγου Κεφαλονιά (11-14 χρονών) έζησαν τις καλύτερες στιγμές της μέχρι τώρα μπασκετικής τους πορείας, επικρατώντας σε φιλικό παιχνίδι της Ολυμπιάδας Πάτρας με 48-46.Όπως γνωρίζουμε ο Α.Σ.Κ. τελείωσε το πρωτάθλημα παμπαίδων της ΕΣΚΑ-Η με επιτυχία, καταλαμβάνοντας τη δεύτερη θέση μετά τη πρωταθλήτρια Ολυμπιάδα Πατρών.

Για το λόγο ότι όλοι οι αγώνες διεξήχθησαν στην Πάτρα, ο Α.Σ.Κ. σκέφθηκε να διεξαχθεί και ένας αγώνας εντός έδρας, έτσι ώστε να το χαρούν ακόμα πιο πολύ τα ίδια τα παιδιά, οι γονείς και οι φίλοι τους. Τι το καλύτερο λοιπόν από έναν αγώνα μεταξύ των δύο πρωτοπόρων ομάδων. Ο αγώνας αυτός διεξήχθη και καθΆ όλη τη διάρκεια του ήταν αντάξιος της φήμης και των δύο ομάδων, με το σκορ να εναλλάσσεται καλάθι με καλάθι.

Στο τέλος και μετά από μεγάλη αγωνία μέχρι και το τελευταίο δευτερόλεπτο, τα ταλαντούχα πιτσιρίκια του Α.Σ.Κ. νίκησαν την Ολυμπιάδα παίρνοντας ταυτόχρονα και τη ρεβάνς, έστω και σε ένα φιλικό παιχνίδι που, από το πάθος και την ένταση των παιδιών, μόνο φιλικό δεν ήταν.

Η τεράστια χαρά στα πρόσωπα των παικτών μας και η απογοήτευση στα πρόσωπα του αντιπάλου ήταν έκδηλη.

Ευχαριστούμε την Ολυμπιάδα που κατάφερε να έρθει στο νησί μας και ευελπιστούμε και σε άλλους ανάλογους αγώνες με ομάδες του πρωταθλήματος παμπαίδων.

«Σούπερ» ημιτελικός στο τουρνουά του Α.Σ.Κ.

Ο Μέγας Αλέξανδρος πήρε το εισιτήριο για τον μεγάλο τελικό του τουρνουά του Α.Σ.Κ. με συμμετοχή παικτών Γυμνασίων – Λυκείων, επικρατώντας σε ένα συγκλονιστικό παιχνίδι στην παράταση του Κέφαλου με 50-48 (42-42 κ.α.)

Ο Κέφαλος ξεκίνησε καλύτερα το παιχνίδι και έχοντας τους Χέλμη (έκανε το καλύτερο παιχνίδι του στο τουρνουά) και Καραπέτσα «ζεστούς» πήρε προβάδισμα εννέα πόντων στο ημίχρονο (25-16).

Στο 3ο δεκάλεπτο οι ρόλοι αντιστράφηκαν, ο Μέγας Αλέξανδρος ανέβασε κατακόρυφα την απόδοσή του (βοήθησαν Σπανός και Γονατάς) και πετυχαίνοντας ένα επιμέρους σκορ 15-2 πέρασε μπροστά με 31-27. Ένα καλάθι του Χέλμη στην εκπνοή έπειτα από ασίστ του Μοντεσάτου, έστειλε το παιχνίδι στην παράταση.

Στο έξτρα πεντάλεπτο διεξήχθη ένα θρίλερ, καθώς οι δύο ομάδες πήγαιναν πόντο – πόντο με τον Βαγγέλη Καραπέτσα να αποδεικνύεται ο μοιραίος για τον Κέφαλο, καθώς αστόχησε στο τελευταίο σουτ.
Πολυτιμότερος παίκτης (MVP) του ημιτελικού ήταν ο Σπύρος Φλωράτος, ο οποίος τελείωσε τον αγώνα με 19 πόντους και 2 τρίποντα. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Φλωράτος αγωνίζεται στο εφηβικό του Α.Ο. Ρέντη στην ΑΆ΄ΕΣΚΑΝΑ, μετά από συνεννόηση του προπονητή Λεωνίδα Παπαδάτου και της διοίκησης του Α.Σ.Κ. με τον προπονητή της ομάδας της Αθήνας, Αλέξη Παπαδάτο. Η διοίκηση του Α.Σ.Κ. παρακολουθεί από κοντά την εξέλιξη της πορείας του Σπύρου Φλωράτου, ο οποίος έχει σημειώσει μεγάλη πρόοδο και έχει πιθανότητες να αγωνιστεί τη νέα σεζόν στην ανδρική ομάδα του Α.Ο. Ρέντη.

Καλύτεροι από τον Μέγα Αλέξανδρο ήταν οι Παντελής Αγγούριας και Χαράλαμπος Μαλιαγρός, ενώ διαιτητής της αναμέτρησης ήταν ο Θεοδόσης Μουρελάτος, ο οποίος είχε και εξαιρετική παρουσία.
Το τουρνουά ολοκληρώνεται το Σάββατο 17 Απριλίου με τη διεξαγωγή του μικρού τελικού 12.30 μ.μ. μεταξύ Κέφαλου – Αχιλλέα, ενώ στη 1.30 μ.μ. θα διεξαχθεί ο μεγάλος τελικός μεταξύ Μέγα Αλέξανδρου και Προμηθέας. Μετά το τέλος του μεγάλου τελικού θα γίνουν οι απονομές μεταλλίων στις ομάδες που θα καταλάβουν τις τρεις πρώτες θέσεις.
Κέφαλος – Μέγας Αλέξανδρος 48-50 (παρ.) (42-42κ.α.)
Δεκάλεπτα: 14-8,25-16, 27-31, 42-42, 48-50
Κέφαλος (Κίτρινα): Καραπέτσας Νίκος 12 (1), Χέλμης 12, Μοντεσάτος, Ράπτης, Σπανός 7 (1), Γονατάς 6, Κοκκόσης, Καραπέτσας Βαγγέλης 11 (1), Μαγουλάς.

Μέγας Αλέξανδρος (Κόκκινα): Αγγούριας 14 (1), Σκλάβος, Βατσάκης, Φλωράτος 19 (2), Τζάκης, Μεσοροπιάν, Γερασιμάτος 6, Αγγελάτος 2, Μαλιαγρός Χαράλαμπος 10 (1), Βαγγελάτος, Μαλιαγρός Πέτρος.

  • YOU
  • YOU
  • YOU
  • YOU
  • YOU
  • YOU
  • YOU
  • YOU

ΑΡΧΕΙΟ

Ακόμη ένα Σαββατόβραδο γέμισε το My Way από κόσμο γεμάτο κέφι και τρελή διάθεση για χορό! Ρίξτε μ…
Στην εκδήλωση που θα πραγματοποιήσει το Σάββατο 4 Ιανουαρίου 2020 και ώρα 19:00 στην αίθουσα…
γράφει ο Σωτ. Γαλανός Τα ακόλουθα λόγια της γραφή μου ας είναι από καρδιάς για τον αγαπητό μας σ’…
Ο Α.Σ. Κεφαλονιά μπορεί να περηφανεύεται για άλλη μια χρονιά για την πρόοδο των αναπτυξιακών…
Σε κλίμα ευφρόσυνο, με πολλά παραδοσιακά κεράσματα και ευχές, πραγματοποιήθηκε , 29 Δεκέμβρη…
  • YOU
  • YOU
  • YOU
  • YOU

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

27 Ιουλίου 2024
Πραγματοποιήθηκε σήμερα Παρασκευή 26 Ιουλίου και ώρα 21.00, στα Μεταξάτα η εκδήλωση για τα 200 …
26 Ιουλίου 2024
Παρευρεθήκαμε σήμερα στη διατομική έκθεση “Υποθαλάσσιες πολυμορφίες” / “Underwaterdiversities” …
26 Ιουλίου 2024
Με ομιλία από τον Διονύση Γαρμπή και χορούς από τον Καλλιτεχνικο-Χορευτικό Σύλλογο Φραγκάτων «Ο …
26 Ιουλίου 2024
Πραγματοποιήθηκε σήμερα , στο Δημοτικό Θέατρο Αργοστολίου “Κέφαλος”, η συνέντευξη τύπου των διορ…
  • YOU
  • YOU
  • YOU
  • YOU

ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Ανακαλύψτε το Μέλλον της Μετακίνησης στην Νippy eco mobility
17 Ιουλίου 2024
Eίναι το νέο σημείο αναφοράς για e-bikes, e-scooters και αξεσουάρ, την οδό Σουηδίας 125. Εκεί θα…
«Τρυπώσαμε» στις πρόβες της θεατρικής παράστασης «Το θεριό του ταύρου»
11 Ιουλίου 2024
ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ «ΤΟ ΘΕΡΙΟ ΤΟΥ ΤΑΥΡΟΥ» Σάββατο 13 & Κυριακή 14 Ιουλίου και ώρα 21:00, σ…
«Παραδοσιακό Μαγειριό» η νέα επιχείρηση στην οδό Σιτεμπόρων στο Αργοστόλι
8 Ιουλίου 2024
Το νέο παραδοσιακό μαγειρείο στην οδό Σιτεμπόρων Αργοστόλι άνοιξε και σας περιμένει! Μια νέα …
Tzannatos Jewellers Corner : Το νέο κόσμημα του Λιθοστρώτου
21 Ιουνίου 2024
Ο στόχος μας πάντα είναι να προσφέρουμε ποιοτικά, διαχρονικά αλλά και μοντέρνα σχέδια για την το…
  • YOU
  • YOU
  • YOU
  • YOU