Skip to main content
23 Αυγούστου 2006

Συγκέντρωση του Ανδρέα Ζαπάντη στο Δημοτικό Αμφιθέατρο Πόρου.

ΑΠΟ ΤΗ ΛΑΣΠΗ ΚΑΙ ΤΗ ΣΥΚΟΦΑΝΤΙΑ ΣΤΙΣ ΨΕΥΤΙΚΕΣ ΥΠΟΣΧΕΣΕΙΣ
«Ο απερχόμενος Δήμαρχος κ. Μεταξάς συνεχίζει έναν πόλεμο λάσπης και συκοφαντίας εναντίον όλων εκείνων που θεωρεί αντιπάλους του. Συντηρείται ένας ολόκληρος μηχανισμός που υβρίζει , παραπληροφορεί και συκοφαντεί. Είναι απαράδεκτη συμπεριφορά για μια μικρή κοινωνία, για οποιαδήποτε κοινωνία να επινοούνται θέματα και να διανέμονται ακόμη και ανώνυμες προκηρύξεις για να πληγούν άνθρωποι που θεωρούνται αντίπαλοι. Αυτές οι αθλιότητες θα πρέπει επιτέλους να σταματήσουν. Για εμάς αντίπαλος δεν είναι ο κ. Μεταξάς , αντίπαλος είναι τα απλά καθημερινά προβλήματα που παραμένουν άλυτα και ταλαιπωρούν την κοινωνία μας . Για εμάς πρόκληση είναι να αντιμετωπίσουμε αυτά τα προβλήματα και να ξεφύγουμε από τη στασιμότητα και το τέλμα στο οποίο μας έχει οδηγήσει η αποτυχημένη θητεία του κ.Μεταξά».Αυτές οι παρατηρήσεις τονίστηκαν ιδιαίτερα από όλους τους ομιλητές στην κεντρική εκδήλωση που πραγματοποίησε το Σάββατο 19 Αυγούστου στο Δημοτικό Αμφιθέατρο Πόρου η Δημοτική Κίνηση “Eλειός-Πρόννοι, Ενότητα – Ανάπτυξη – Δημιουργία” και ο υποψήφιος Δήμαρχος Ανδρέας Ζαπάντης. Σε ένα κατάμεστο Αμφιθέατρο οι κάτοικοι της περιοχής με την μαζική παρουσία τους δήλωσαν τη συμπαράσταση τους και τη στήριξη τους στον μεγάλο αγώνα που έχουν ξεκινήσει νέες, ζωντανές και δημιουργικές δυνάμεις για δημιουργία ,πρόοδο και ανάπτυξη. Η εισαγωγή και ο συντονισμός της συζήτησης έγινε από τον κ. Ηλία Τζαμαρία πρ.Πρόεδρο του Τοπικού Συμβουλίου Πόρου.


ΧΑΜΕΝΗ Η ΤΕΤΡΑΕΤΙΑ ΤΟΥ κ.ΜΕΤΑΞΑ

Ο κ. Φώτης Βλάχος παρουσίασε με εικόνες και με σύντομα σχόλια τη θλιβερή πραγματικότητα που επικρατεί σήμερα στο Δήμο μας. Ο κ. Μάκης Κρητικός Δημοτικός Σύμβουλος και πρ.Αντιδήμαρχος στην εισήγηση του αναφέρθηκε αναλυτικά σε όλα τα θέματα και προβλήματα που απασχολούν την κοινωνία του Πόρου. Με έντονο και δυναμικό τρόπο αναφέρθηκε στα προβλήματα που παραμένουν άλυτα, στην κακοδιοίκηση που μαστίζει αυτή τη χαμένη τετραετία το Δήμο και στην αποτυχία του κ. Μεταξά να βοηθήσει τον Πόρο.

Ο κ. Μεταξάς μας κοροϊδεύει όλους ,τόνισε ο κ. Κρητικός .Κάθε Μεγάλη Εβδομάδα χώνει με μπάζα μέσα στο χώμα στον Πόρο , με πρόχειρο και απρογραμμάτιστο τρόπο ένα κομμάτι σωλήνα ,χωρίς μελέτη και χωρίς επίβλεψη ,για να δείξει στους ετεροδημότες ότι δήθεν προσπαθεί να αλλάξει το δίκτυο του Πόρου. Οι γιορτές περνάνε ,οι ετεροδημότες φεύγουν και οι σωλήνες παραμένουν πεταμένοι στις άκρες των δρόμων χωρίς να έχουν συνδεθεί με το δίκτυο για να επιβεβαιώνουν με τον πιο εντυπωσιακό τρόπο την αποτυχία του κ. Μεταξά .
Τα σκουπίδια δεν μαζεύονται , ο τόπος έχει γεμίσει μπάζα και χωματερές αλλά αυτοί το μόνο που γνωρίζουν είναι να παραγγέλνουν μέτρα και μέτρα σωλήνων χωρίς δημοπρασίες , πάντοτε με απευθείας ανάθεση.

Οι παιδικές χαρές δεν συντηρούνται , τα φώτα δεν επισκευάζονται και δεν ανάβουν ή ανάβουν από το μεσημέρι και το Αθλητικό Κέντρο των Τζανάτων ρημάζει αφου έχει εγκαταλειφθεί από τον απερχόμενο Δήμαρχο. Το Αθλητικό Κέντρο Τζανάτων όχι μόνο δεν προχώρησε ένα βήμα πιο πέρα από εκεί που το άφησε η Δημαρχία Ανδρέα Ζαπάντη αλλά αντίθετα ρημάζει και καταστρέφεται αφού έχει μετατραπεί σε χώρο εναπόθεσης μπάζων και αποθήκη σωλήνων.

Ο κ. Μάκης Κρητικός ανέφερε αναλυτικά στη συνέχεια όλη την προετοιμασία με μελέτες και εγκρίσεις που έγινε από την προηγούμενη Δημοτική Αρχή για να προχωρήσει το Λιμάνι του Πόρου και να ενταχθεί στο Τρίτο Κοινοτικό Πλαίσιο Στήριξης .

Ποια προετοιμασία για μεγάλα έργα στην περιοχή μας έχει κάνει σήμερα ο κ. Μεταξάς για να ενταχθούν στα Προγράμματα των επόμενων χρόνων ;
Kαμμία απολύτως , τόνισε ο κ. Κρητικός με αποτέλεσμα να παραδίδει ένα Δήμο με πολλά και μεγάλα προβλήματα που χάνει καθημερινά ευκαιρίες. Στη συνέχεια ο υποψήφιος Δήμαρχος Ανδρέας Ζαπάντης στην κεντρική ομιλία του αναφέρθηκε στα προβλήματα της περιοχής και άσκησε δριμύτατη κριτική στον απερχόμενο Δήμαρχο και στην αδυναμία του να τα αντιμετωπίσει.

ΑΠΟΤΥΧΗΜΕΝΗ Η ΘΗΤΕΙΑ ΤΟΥ ΑΠΕΡΧΟΜΕΝΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ

Ο κ. Ανδρέας Ζαπάντης χαιρέτησε την μαζική παρουσία των Δημοτών που στηρίζουν τη Δημοτική Κίνηση και δυναμώνουν τον αγώνα της .
Οι Δημότες γυρίζουν την πλάτη κάθε μέρα στα ψέματα και αποδοκιμάζουν τις κούφιες υποσχέσεις ,δηλώνουν αντίθετοι στη λάσπη και τη συκοφαντία.. Εκφράζουν την πλήρη και ολοκληρωτική αντίθεση τους στην ανυπαρξία έργου από τον απερχόμενο Δήμαρχο. Η περιοχή μας δεν αντέχει άλλη χαμένη τετραετία.
O κ.Ζαπάντης αναφέρθηκε στην πορεία της περιοχής που από τις Κοινότητες οδήγησε στον Αναπτυξιακό Σύνδεσμο , στο Συμβούλιο Περιοχής και τελικά στο Δήμο που αγκαλιάζει πλέον έντεκα Δημοτικά Διαμερίσματα.
Η πορεία αυτή και οι κοινοί αγώνες έφεραν καλλίτερες συγκοινωνίες στον τόπο μας με τις κινητοποιήσεις στο Λιμάνι του Πόρου και οδήγησαν στην επιτυχημένη λειτουργία του Δήμου την πρώτη κρίσιμη τετραετία.
Ο Δήμος οργανώθηκε και λειτούργησε σωστά και αποτελεσματικά . Απέκτησε γραφεία και εξοπλισμό , στελεχώθηκε με υπαλλήλους και επιστημονικό προσωπικό, λειτούργησε με οχήματα και μηχανήματα. Δημιουργήθηκε Δημοτική Επιχείρηση , ενταχθήκαμε σε Προγράμματα και φέραμε μεγάλες χρηματοδοτήσεις.


Ο κ. ΜΕΤΑΞΑΣ ΠΑΡΑΔΙΔΕΙ ΕΝΑ ΔΗΜΟ ΣΕ ΔΙΑΛΥΣΗ

Τι είδαμε την τετραετία Μεταξά;
Είδαμε Προγράμματα και δραστηριότητες να καταργούνται, Λαϊκές Συνελεύσεις να μην γίνονται, τα χωριά να εγκαταλείπονται , προβλήματα σε όλους τους τομείς και τον Πόρο να διέρχεται μία από τις χειρότερες τουριστικές περιόδους της ιστορίας του. Ο απερχόμενος Δήμαρχος έχει χάσει πλήρως τον έλεγχο και παραδίδει έναν Δήμο σε διάλυση που έχει χάσει ευκαιρίες και πρωτοβουλίες.
Σήμερα δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν ούτε καν τα αυτονόητα δηλαδή την καθημερινότητα .Τα σκουπίδια , τα μπάζα , οι συντηρήσεις , η διαχείριση των προβλημάτων υδροδότησης όλων των οικισμών έχουν γίνει τα μεγαλύτερα προβλήματα που ταλαιπωρούν την κοινωνία.

Για εμάς αντίπαλος δεν είναι ο κ. Μεταξάς , αντίπαλος μας είναι τα προβλήματα της περιοχής μας που πρέπει να τα αντιμετωπίσουμε άμεσα και αποτελεσματικά.
Για το αρνητικό κλίμα που αντιμετωπίζει παντού ο κ. Μεταξάς , αιτία είναι η δική του κούραση , η αδιαφορία και η απραξία. Προσπαθεί να καλυφθεί πίσω από τα έργα που έχει δημοπρατήσει η Νομαρχία. Όμως η μέθοδος αυτή δεν αποδίδει.

Εχουν χαθεί τέσσερα πολύτιμα χρόνια για το Βιολογικό Καθαρισμό της περιοχής μετά την αλλαγή της θέσης του , ενώ για τα Αποχετευτικά Δίκτυα της περιοχής δεν έχει γίνει απολύτως τίποτε αυτή την τετραετία. Είμαστε υπερήφανοι , ανέφερε ο κ. Ανδρέας Ζαπάντης γιατί φέραμε στην περιοχή στη διάρκεια της θητείας μας τη χρηματοδότηση των 4,5 Δισεκατομμυρίων Δραχμών που αφήσαμε παρακαταθήκη για την κατασκευή Αποχετευτικών Δικτύων και Βιολογικού Καθαρισμού .Αυτή η χρηματοδότηση που καταφέραμε να πετύχουμε έπρεπε να έχει αξιοποιηθεί πολύ περισσότερο από τον απερχόμενο Δήμαρχο.

Αυτή η σκληρή πραγματικότητα για την περιοχή μας μπορεί να αντιμετωπιστεί μόνο με αγάπη για τον τόπο , μεράκι και σκληρή δουλειά. Αποτελούμε ένα ευρύ και πολυφωνικό ψηφοδέλτιο με νέους και δραστήριους ανθρώπους, επιτυχημένους στον τομέα τους , που ανήκουν σε όλα τα Πολιτικά Κόμματα. Είναι αποφασισμένοι να διαθέσουν τον πολύτιμο χρόνο τους , τις γνώσεις ,τις ικανότητες , την εμπειρία τους για να δουλέψουν σκληρά για τον τόπο μας.

Εχουν όνειρα , έχουν κοινωνική ευαισθησία , θέλουν να προσφέρουν. Σήμερα επιβεβαιώνεται η συμμετοχή στο ψηφοδέλτιο μας περισσότερων από πενήντα νέων ανθρώπων που έχουν ήδη ανακοινωθεί στην αρχική συγκέντρωση που έγινε τον Ιούνιο στον Πόρο και στις συγκεντρώσεις που έγιναν μέχρι τώρα στα χωριά μας. Ολοι αυτοί οι πετυχημένοι άνθρωποι είναι εγγύηση για να ξεφύγουμε από τη μετριότητα και την προχειρότητα , για να πάμε μπροστά. Η παρουσία όλων, μας στηρίζει , μας δυναμώνει ,μας οδηγεί να δώσουμε τον καλλίτερο εαυτό μας για την πρόοδο και την ανάπτυξη της περιοχής μας , για να κάνουμε καλλίτερη τη ζωή μας .

Ο κ.ΚΩΣΤΑΣ ΜΕΓΑΔΟΥΚΑΣ ΤΑΞΙΑΡΧΟΣ ε.α. ΣΤΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ

Ο κ. Ζαπάντης στη συνέχεια παρουσίασε τις υποψηφιότητες που έχουν ανακοινωθεί μέχρι σήμερα και έδωσε στη συνέχεια το λόγο στον κ. Κώστα Μεγαδούκα. Ο κ.Κώστας Μεγαδούκας αποστρατεύτηκε πρόσφατα με το βαθμό του Ταξιάρχου.
Μετά από μια μακρά και επιτυχημένη θητεία αποφάσισε να διαθέσει τις γνώσεις και την εμπειρία του στην υπηρεσία της ιδιαίτερης πατρίδας του , του Πόρου αλλά και ολόκληρου του Δήμου. Αποτελεί ιδιαίτερη τιμή για τη Δημοτική Κίνηση η συνεργασία με ανθρώπους που έχουν την προσωπικότητα , την κοινωνική παρουσία και την επαγγελματική διαδρομή του.
Ο κ. Μεγαδούκας στην ομιλία του ανέφερε ότι εκτίμησε τις αρχές , τον προγραμματισμό και τους στόχους της Δημοτικής Κίνησης και του υποψηφίου Δημάρχου και αποφάσισε και αυτός με τη σειρά του να στρατευθεί στον αγώνα για την πρόοδο και την ανάπτυξη της περιοχής μας . Ο Δήμος έχει ανάγκη από διαφάνεια, καλλίτερη αργάνωση , προγραμματισμό και σωστά έργα. Ο ίδιος θα βοηθήσει σε αυτούς τους τομείς με όλες του τις δυνάμεις.

Ακολούθησαν ομιλίες από υποψηφίους της Δημοτικής Κίνησης και συγκεκριμένα τοποθετήσεις έγιναν από τον κ. Αργύρη Γαβριελάτο Δημοτικό Σύμβουλο , πρ. Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου , την κ.Δήμητρα Μπεκατώρου Καθηγήτρια Φιλόλογο , τον κ.Διονύση Λουρδά πρ.Πρόεδρο της Κοινότητας Βαλεριάνου , τον κ. Μιλτιάδη Χιόνη αυτοκινητιστή , τον κ. Τάσο Ζαπάντη Γιατρό Χειρούργο κ.α. Η συγκέντρωση έκλεισε μέσα σε πανηγυρικό κλίμα ενθουσιασμού για την επιτυχία της Δημοτικής Κίνησης . Η επόμενη συγκέντρωση θα γίνει την Πέμπτη 24 Αυγούστου και ώρα 8 το βράδυ στα Θηράμονα , στο καφενείο Αλεξάτου.

  • YOU
  • YOU
  • YOU
  • YOU
  • YOU
  • YOU
  • YOU
  • YOU

ΑΡΧΕΙΟ

Ακόμη ένα Σαββατόβραδο γέμισε το My Way από κόσμο γεμάτο κέφι και τρελή διάθεση για χορό! Ρίξτε μ…
Στην εκδήλωση που θα πραγματοποιήσει το Σάββατο 4 Ιανουαρίου 2020 και ώρα 19:00 στην αίθουσα…
γράφει ο Σωτ. Γαλανός Τα ακόλουθα λόγια της γραφή μου ας είναι από καρδιάς για τον αγαπητό μας σ’…
Ο Α.Σ. Κεφαλονιά μπορεί να περηφανεύεται για άλλη μια χρονιά για την πρόοδο των αναπτυξιακών…
Σε κλίμα ευφρόσυνο, με πολλά παραδοσιακά κεράσματα και ευχές, πραγματοποιήθηκε , 29 Δεκέμβρη…
  • YOU
  • YOU
  • YOU
  • YOU

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

27 Ιουλίου 2024
Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Πουλάτων «Το Αγκαλάκι» διοργάνωσε το παραδοσιακό πανηγύρι του Αγίου Παντ…
27 Ιουλίου 2024
Ξεκίνησε σήμερα η πρώτη μέρα του Τουρνουά Beachvolley K22 Finals 2024 στην παραλία του Άη Χέλη. …
27 Ιουλίου 2024
Πραγματοποιήθηκε σήμερα Παρασκευή 26 Ιουλίου και ώρα 21.00, στα Μεταξάτα η εκδήλωση για τα 200 …
26 Ιουλίου 2024
Παρευρεθήκαμε σήμερα στη διατομική έκθεση “Υποθαλάσσιες πολυμορφίες” / “Underwaterdiversities” …
  • YOU
  • YOU
  • YOU
  • YOU

ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Ανακαλύψτε το Μέλλον της Μετακίνησης στην Νippy eco mobility
17 Ιουλίου 2024
Eίναι το νέο σημείο αναφοράς για e-bikes, e-scooters και αξεσουάρ, την οδό Σουηδίας 125. Εκεί θα…
«Τρυπώσαμε» στις πρόβες της θεατρικής παράστασης «Το θεριό του ταύρου»
11 Ιουλίου 2024
ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ «ΤΟ ΘΕΡΙΟ ΤΟΥ ΤΑΥΡΟΥ» Σάββατο 13 & Κυριακή 14 Ιουλίου και ώρα 21:00, σ…
«Παραδοσιακό Μαγειριό» η νέα επιχείρηση στην οδό Σιτεμπόρων στο Αργοστόλι
8 Ιουλίου 2024
Το νέο παραδοσιακό μαγειρείο στην οδό Σιτεμπόρων Αργοστόλι άνοιξε και σας περιμένει! Μια νέα …
Tzannatos Jewellers Corner : Το νέο κόσμημα του Λιθοστρώτου
21 Ιουνίου 2024
Ο στόχος μας πάντα είναι να προσφέρουμε ποιοτικά, διαχρονικά αλλά και μοντέρνα σχέδια για την το…
  • YOU
  • YOU
  • YOU
  • YOU