Skip to main content
19 Ιουνίου 2006

Συνέντευξη του Νομάρχη Δ. Λευκαδίτη στο ραδιόφωνο της ΕΡΤ3.

Το Σάββατο 17 Ιουνίου ο Νομάρχης Κεφαλονιάς και Ιθάκης κ. Δ. Λευκαδίτης έδωσε συνέντευξη στο ραδιόφωνο της ΕΡΤ 3 και στην εκπομπή «Τα παγκάζια μας και δρόμο» που επιμελείται και παρουσιάζει η κ. Αντζελα Πεϊτση. Η εκπομπή έχει τουριστικό χαρακτήρα και ήταν αφιερωμένη στα νησιά μας. Ο Νομάρχης είπε μεταξύ άλλων:«Η Κεφαλονιά και η Ιθάκη διαθέτουν φυσικούς πόρους απαράμιλλης ομορφιάς και ξεκινάμε από τις πεντακάθαρες παραλίες μας όπως είναι η παραλία διεθνούς φήμης « ο Μύρτος» ο Πλατύς και Μακρύς Γιαλός και άλλες πολλές. Στις παραλίες μας ο επισκέπτης μπορεί να απολαύσει θαλάσσια σπορ αλλά και για αυτούς που θέλουν να απολαύσουν την ηρεμία και την γαλήνη σε ένα ειδυλλιακό περιβάλλον τα νησιά μας έχουν αναρίθμητες ακτές.

Η Κεφαλονιά και η Ιθάκη χαρακτηρίζονται και από τα φυσικά φαινόμενα τους όπως είναι το σπήλαιο της Δρογκαράτης και η λίμνη της Μελισσάνης. Επίσης η πολιτιστική μας παράδοση και η ιστορία μας περιλαμβάνει αρχαιολογικούς χώρους και πολιτιστικά τοπία όπως η Αρχαία Κράνη, η Πάλλη, η Σάμη, οι Αρχαίοι τάφοι στα Μαζαρακάτα, στους Πρόννους, στη Σκάλα,το κάστρο του Αγίου Γεωργίου και της Ασσου. Επίσης ο Νομός μας έχει έντονο οικολογικό ενδιαφέρον που ενισχύεται από την παρουσία του Εθνικού Δρυμού του Αίνου καθώς και ένα από τα τελειότερα και διεθνώς αναγνωρισμένα αστεροσκοπεία τον «Εύδοξο» με έντονη εκπαιδευτική δράση.

Επιπλέον κ. Πείτση η κληρονομιά μας από μοναστήρια και ναούς είναι πλουσιότατη και η θρησκευτική μας συνείδηση έντονα ανεπτυγμένη. Οι επισκέπτες στην Κεφαλονιά και την Ιθάκη μπορούν να προσκυνήσουν το σκήνωμα του Αγ. Γερασίμου στην μεγαλόπρεπη εκκλησία του στα Ομάλα.

Η μουσική παράδοση μας είναι επίσης αξιόλογη μπορείτε να απολαύσετε καντάδες σε όλες τις γωνιές των νησιών μας απολαμβάνοντας τις τοπικές μας σπεσιαλιτέ.
Ο Ομηρικός Οδυσσέας άλλωστε πλανάτε πάνω από τα νησιά μας, δημιουργώντας ένα παγκόσμιο ενδιαφέρον αφού από ότι γνωρίζω στα σχέδια του Χόλιγουντ είναι να γυριστεί σύντομα ακόμα μια ταινία μετά το Μαντολίνο του Λοχαγού Κορέλι που θα έχει σαν θέμα την ζωή του Οδυσσέα και μάλιστα το σενάριο το έχει γράψει Έλληνας ο Σπύρος Καγάδης..

Αναφορικά με τις συγκοινωνίες διαθέτουμε υπερσύγχρονο αεροδρόμιο διεθνών προδιαγραφών το οποίο μπορεί να φιλοξενήσει όχι μόνο αερομεταφορές κοινού αλλά και ιδιωτικά τζετ και αρκετά οργανωμένο δίκτυο θαλάσσιας και οδικής συγκοινωνίας καθώς και ελικοδρόμιο.

Κ. Πείτση η Κεφαλονιά και η Ιθάκη μένουν αξέχαστοι προορισμοί για οποίον τους επισκεφθεί. Η φιλοξενία των κατοίκων, το ταμπεραμέντο μας, το ιδιαίτερο χιούμορ μας αλλά και η αγρία ομορφιά που έχουν τα νησιά μας ικανοποιούν και τον πιο απαιτητικό επισκέπτη.

Θα μπορούσα να μιλάω για τον τόπο μου ώρες αλλά καταλαβαίνω ότι ο χρόνος είναι περιορισμένος δεν έχετε λοιπόν τίποτα άλλο παρά να επισκεφθείτε τα νησιά μας εσείς και οι ακροατές μας και να απολαύσετε τις διακοπές σας εδώ! Και που ξέρετε μπορεί να συναντήστε και κάποιον μεγάλο ηθοποιό του Χόλιγουντ αφού κάθε καλοκαίρι έρχονται στην Κεφαλονιά και το Θιάκι.

Οφείλουμε να ευχαριστήσουμε ιδιαίτερα, εσάς τους δημοσιογράφους που στηρίζετε και προβάλετε τα νησιά μας αλλά θα ήθελα να ευχαριστήσω και το τουριστικό κοινό, που επέλεξε και επιλέγει την Κεφαλονιά και την Ιθάκη, ως προσφιλή τόπο διακοπών και ευελπιστούμε να παραμένουμε μεταξύ των προτιμήσεών σας και τις επερχόμενες σεζόν».

  • YOU
  • YOU
  • YOU
  • YOU
  • YOU
  • YOU
  • YOU
  • YOU

ΑΡΧΕΙΟ

Ακόμη ένα Σαββατόβραδο γέμισε το My Way από κόσμο γεμάτο κέφι και τρελή διάθεση για χορό! Ρίξτε μ…
Στην εκδήλωση που θα πραγματοποιήσει το Σάββατο 4 Ιανουαρίου 2020 και ώρα 19:00 στην αίθουσα…
γράφει ο Σωτ. Γαλανός Τα ακόλουθα λόγια της γραφή μου ας είναι από καρδιάς για τον αγαπητό μας σ’…
Ο Α.Σ. Κεφαλονιά μπορεί να περηφανεύεται για άλλη μια χρονιά για την πρόοδο των αναπτυξιακών…
Σε κλίμα ευφρόσυνο, με πολλά παραδοσιακά κεράσματα και ευχές, πραγματοποιήθηκε , 29 Δεκέμβρη…
  • YOU
  • YOU
  • YOU
  • YOU

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

27 Ιουλίου 2024
Ξεκίνησε σήμερα η πρώτη μέρα του Τουρνουά Beachvolley K22 Finals 2024 στην παραλία του Άη Χέλη. …
27 Ιουλίου 2024
Πραγματοποιήθηκε σήμερα Παρασκευή 26 Ιουλίου και ώρα 21.00, στα Μεταξάτα η εκδήλωση για τα 200 …
26 Ιουλίου 2024
Παρευρεθήκαμε σήμερα στη διατομική έκθεση “Υποθαλάσσιες πολυμορφίες” / “Underwaterdiversities” …
26 Ιουλίου 2024
Με ομιλία από τον Διονύση Γαρμπή και χορούς από τον Καλλιτεχνικο-Χορευτικό Σύλλογο Φραγκάτων «Ο …
  • YOU
  • YOU
  • YOU
  • YOU

ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Ανακαλύψτε το Μέλλον της Μετακίνησης στην Νippy eco mobility
17 Ιουλίου 2024
Eίναι το νέο σημείο αναφοράς για e-bikes, e-scooters και αξεσουάρ, την οδό Σουηδίας 125. Εκεί θα…
«Τρυπώσαμε» στις πρόβες της θεατρικής παράστασης «Το θεριό του ταύρου»
11 Ιουλίου 2024
ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ «ΤΟ ΘΕΡΙΟ ΤΟΥ ΤΑΥΡΟΥ» Σάββατο 13 & Κυριακή 14 Ιουλίου και ώρα 21:00, σ…
«Παραδοσιακό Μαγειριό» η νέα επιχείρηση στην οδό Σιτεμπόρων στο Αργοστόλι
8 Ιουλίου 2024
Το νέο παραδοσιακό μαγειρείο στην οδό Σιτεμπόρων Αργοστόλι άνοιξε και σας περιμένει! Μια νέα …
Tzannatos Jewellers Corner : Το νέο κόσμημα του Λιθοστρώτου
21 Ιουνίου 2024
Ο στόχος μας πάντα είναι να προσφέρουμε ποιοτικά, διαχρονικά αλλά και μοντέρνα σχέδια για την το…
  • YOU
  • YOU
  • YOU
  • YOU