Skip to main content
12 Απριλίου 2005

Συνέντευξη του νομάρχη στο "τουριστικό πανόραμα"

Την Τετάρτη 6/4 στο ξενοδοχείο ESPERIA PALLAS, ο Γενικός Γραμματέας Περιφέρειας Ιονίων Νήσων κ. Σ. Βόσδου και οι Νομάρχες της Περιφέρειας, Κεφαλληνίας και Ιθάκης κ. Δ. Λευκαδίτης, Κερκύρας κ. Γ. Μαχειμάρη, Ζακύνθου κ. Δ. Γάσπαρου και Λευκάδος κ. Χ. Λάζαρη, παρεχώρησαν συνέντευξη Τύπου στα πλαίσια έναρξης του 10ου Διεθνούς Τουριστικού Πανοράματος 2005, που έλαβε χώρα στις 7 – 10 Απριλίου στον εκθεσιακό χώρο του Ο.Λ.Π. στον Πειραιά.
Στην συνέντευξη αυτή παρευρέθηκαν Δημοσιογράφοι από όλα τα τηλεοπτικά κανάλια της χώρας καθώς και από τουριστικά περιοδικά εθνικής, περιφερειακής και τοπικής εμβέλειας. Το παρών έδωσαν, μέλη των Συλλόγων Κεφαλλήνων και Ιθακησίων Αθηνών, καθώς και εκδότες εφημερίδων των Συλλόγων. Σε όλους τους Δημοσιογράφους δόθηκαν αναμνηστικά δώρα με υλικό προβολής των αξιοθέατων των νησιών μας.
Ο κ. Λευκαδίτης στην συνέντευξη, μεταξύ των άλλων τόνισε τα εξής:
“Ο Νομός Κεφαλληνίας και Ιθάκης ακολουθεί μια αλματώδη εξελικτική πορεία που στηρίζεται στην εξαιρετική στρατηγική προβολής και προώθησης του τουριστικού προϊόντος των νησιών μας που αποτελεί και τον πλέον προσοδοφόρο τομέα επένδυσης για την οικονομική ενίσχυση και την εδραίωση του τόπου μας σε εγχώριο και διεθνές επίπεδο.
Όλα αυτά βέβαια με γνώμονα μια μελετημένη ανάπτυξη, ισόρροπα κατανεμημένη σε όλο το εύρος του Νομού, με σεβασμό στο περιβάλλον, τις φυσικές μας καλλονές και την παράδοση του τόπου μας, καθώς δεν θα θέλαμε να βιώσουμε την κατάσταση της κατάχρησης και αλλοτρίωσης που προκάλεσε η αλόγιστη και μονομερής ανάπτυξη σε άλλες περιοχές.
Το έντονο ενδιαφέρον που παρουσιάζει ο τόπος μας απορρέει από την πλειάδα των χαρακτηριστικών που θα μπορούσαν να αποτελέσουν πόλο έλξεως, καθώς και από την ιδιότυπη φυσιογνωμία του που τον διαφοροποιεί από τους υπόλοιπους νησιωτικούς προορισμούς της χώρας μας. Παράλληλα είναι σύγχρονος , προσιτός, με όλες τις προδιαγραφές ενός προσφιλούς θέρετρου διακοπών.
Πέραν του κλασικού μαζικού τουρισμού που προσπαθούμε να μην βασίζεται σε αόριστο σχεδιασμό, ο Νομός μας προσφέρει δυνατότητες ανάπτυξης συγκεκριμένων πεδίων θεματικού τουρισμού που καλύπτουν ευρύ φάσμα ενδιαφερόντων, για το τουριστικό κοινό όλων των ηλικιών, τάξεων και απαιτήσεων. Παρέχει δυνατότητες αναψυχής τόσο σε βουνό, όσο και σε θάλασσα, ενώ προσφέρεται και για φυσιολατρικές αναζητήσεις. Η Κεφαλονιά και το Θιάκι διαθέτουν φυσικούς πόρους απαράμιλλης ομορφιάς. Οι ακτές μας, οι παραλίες μας, τα φυσικά φαινόμενα, τα παράκτια οικοσυστήματα, ο Εθνικός μας Δρυμός του Αίνου, οι βιότοποι και οι υγρότοποί μας. Ειδικά για τον Αίνο που συνιστά περιοχή ιδανική για οικολογικές δραστηριότητες, έρευνα εκπαίδευση και παρατήρηση, έχει μάλιστα δρομολογηθεί η αναμόρφωση πάρκου με χώρους αναψυχής , ανάπαυσης, περιπατητικές διαδρομές, σημεία παρατήρησης, κατάλληλη σήμανση κλπ. Όσο για το επιστημονικό και εκπαιδευτικό ενδιαφέρον αυτό εντείνεται από την ύπαρξη του αστεροσκοπείου: Ο ΕΥΔΟΞΟΣ, από τα τελειότερα εκπαιδευτικά αστεροσκοπεία της Ευρώπης στην Κεφαλονιά. Ακόμη η Κεφαλλονίτικη και Θιακιά διατροφή, η φιλοξενία μας, τα άριστα προϊόντα της γης μας και το ξεχωριστό ήπιο κλίμα μας, συνθέτουν μαζί με όλα τα παραπάνω, μια μοναδική στον κόσμο περιοχή που μπορεί να καλύψει όλες τις απαιτήσεις του επισκέπτη. Βεβαίως υφίστανται και βελτιώνονται συνεχώς σύμφωνα με τα πρότυπα διεθνών προδιαγραφών και οι ανάλογες υποδομές κατάλυσης, εστίασης και οι υπόλοιπες απαιτούμενες παροχές τουρισμού.
Για την υποστήριξη όλων των προαναφερομένων η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση έχει ξεκινήσει και υλοποιεί μια γιγαντιαία προσπάθεια. Στόχος είναι: η διεύρυνση της τουριστικής αγοράς , η ισόρροπη και ολοχρονική έλευση επισκεπτών στα νησιά μας αλλά και η αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των κατοίκων μας.
Προκειμένου να επιτύχουμε τον ανωτέρω σχεδιασμό, έχουμε ήδη προβεί:
-Στον εκσυγχρονισμό ή την δημιουργία νέων υποδομών.
Λιμάνια, οδικοί άξονες, δημιουργία νέων μαρίνων και λειτουργία των υφιστάμενων. Οι συγκοινωνίες μας καθίστανται βαθμιαία, ταχείες, οικονομικές, επαρκείς και ποιοτικές. Διαθέτουμε υπερσύγχρονο αεροδρόμιο διεθνών προδιαγραφών το οποίο μπορεί να φιλοξενήσει όχι μόνο αερομεταφορές κοινού αλλά και ιδιωτικά τζετ και αρκετά οργανωμένο δίκτυο θαλάσσιας και οδικής συγκοινωνίας. Από το 2003 και μετά, δίδεται ιδιαίτερη έμφαση στην αναβάθμιση του κεντρικού και περιφερειακού οδικού δικτύου από πλευράς υποδομών και ασφάλειας. Οι δρόμοι είναι ήδη εξαιρετικά βελτιωμένοι έχοντας υποστεί διαπλατύνσεις, ασφαλτοστρώσεις, διαγραμμίσεις και ενισχυθεί με μέτρα προστασίας που βασίζονται σε διεθνή πρότυπα Επίσης έχουμε επικεντρώσει τις προσπάθειές μας στους λιμένες και τους λιμενικούς σταθμούς. Θεωρούμε την βελτίωση των θαλασσίων υποδομών, υψηλής προτεραιότητας τόσο αναφορικά με τις απαιτούμενες χερσαίες όσο και τις καθαρά θαλάσσιες εγκαταστάσεις. Δημιουργούμε παροχές για την εξυπηρέτηση των δια θαλάσσης επισκεπτών, των θαλαμηγών και να κάνουμε εφικτή την προσέγγιση και αγκυροβόλιο μεγάλων κρουαζιερόπλοιων στα λιμάνια και ειδικά στο λιμάνι του Αργοστολίου, το οποίο ευελπιστούμε να απολέσει σταθμό στην ανάπτυξη του νησιού μας.
-Στον προσεγμένο χωροταξικό σχεδιασμό.
Καθορίζονται σταδιακά όλες οι παραγωγικές δράσεις με αποτέλεσμα την χωροταξική οργάνωση των τουριστικών δραστηριοτήτων. Παράλληλα επιβάλλεται ένα νέο πλαίσιο πολεοδομικών κινήτρων που θα ευνοεί τη δημιουργία κατάλληλων τουριστικών μονάδων.
-Στην αξιοποίηση του πολιτισμού και των αρχαιολογικών χώρων του τόπου μας.
Η πολιτιστική μας παράδοση και η ιστορία μας με τον τεράστιο μνημειακό πλούτο που περιλαμβάνει αρχαιολογικούς χώρους και πολιτιστικά τοπία όπως η Αρχαία Κράνη, η Πάλλη, η Σάμη, οι Αρχαίοι τάφοι στα Μαζαρακάτα, στους Πρόννους, στη Σκάλα προβάλλονται και αναδεικνύονται. Ο Ομηρικός Οδυσσέας το αναγνωριστικό σύμβολο των νησιών μας αποτελεί θεμέλιο και πρεσβευτή των εκστρατειών προβολής μας για την προώθηση του ιστορικού και πολιτισμικού μας προφίλ. Οι πλησίον μας αρχαιολογικοί χώροι παγκοσμίου ενδιαφέροντος, συνιστούν θέλγητρο για μια εξόρμηση στον τόπο μας. Το κάστρο του Αγίου Γεωργίου και της Ασσου προκαλεί τους λάτρεις της ιστορίας. Τα μοναστήρια μας και η εκκλησιαστική κληρονομιά μας με αποκορύφωμα το σεπτό σκήνωμα του Αγίου Γερασίμου, ο οποίος χάραξε και χαράζει και ιστορικά και θρησκευτικά την πορεία των νησιών μας, προσκαλούν τους απανταχού πιστούς.
-Στην ύπαρξη εκπαιδευτικού τουριστικού συστήματος.
Έχουμε επιτύχει την δημιουργία ενός συστήματος εκπαίδευσης που εναρμονίζεται με τις κλασικές αλλά και τις εναλλακτικές και ειδικές μορφές τουρισμού, για το ανθρώπινο δυναμικό που απασχολείται στο τουρισμό..
-Στην εφαρμογή ειδικού καθεστώτος για τους Απόδημους και Ομογενείς μας όπου γης.
Είναι ένα σημαντικό βήμα που θα δώσει στους Κεφαλλονίτες και Θιακούς να επενδύσουν στην πατρίδα. Ειδικά φορολογικά κίνητρα και διευκολύνσεις, θα αποτελέσουν δέλεαρ των συμπατριωτών μας, που αγαπούν και διαφημίζουν αβίαστα τον τόπο των προγόνων τους, υπερήφανοι για την γενέτειρα ή την καταγωγή τους. Και μόνον αυτό τον τομέα να κερδίσουμε , έχουμε κερδίσει ένα μεγάλο μέρος της τουριστικής μας ανάπτυξης.
Πιστεύουμε σε ένα ευοίωνο μέλλον. Σας περιμένουμε για να απολαύσετε μαζί μας ένα εντυπωσιακό αποτέλεσμα διεκδίκησης και στόχων σε ένα τόπο που κατακτά και τον πλέον απαιτητικό επισκέπτη”.

  • YOU
  • YOU
  • YOU
  • YOU
  • YOU
  • YOU
  • YOU
  • YOU

ΑΡΧΕΙΟ

Ακόμη ένα Σαββατόβραδο γέμισε το My Way από κόσμο γεμάτο κέφι και τρελή διάθεση για χορό! Ρίξτε μ…
Στην εκδήλωση που θα πραγματοποιήσει το Σάββατο 4 Ιανουαρίου 2020 και ώρα 19:00 στην αίθουσα…
γράφει ο Σωτ. Γαλανός Τα ακόλουθα λόγια της γραφή μου ας είναι από καρδιάς για τον αγαπητό μας σ’…
Ο Α.Σ. Κεφαλονιά μπορεί να περηφανεύεται για άλλη μια χρονιά για την πρόοδο των αναπτυξιακών…
Σε κλίμα ευφρόσυνο, με πολλά παραδοσιακά κεράσματα και ευχές, πραγματοποιήθηκε , 29 Δεκέμβρη…
  • YOU
  • YOU
  • YOU
  • YOU

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

27 Ιουλίου 2024
Ξεκίνησε σήμερα η πρώτη μέρα του Τουρνουά Beachvolley K22 Finals 2024 στην παραλία του Άη Χέλη. …
27 Ιουλίου 2024
Πραγματοποιήθηκε σήμερα Παρασκευή 26 Ιουλίου και ώρα 21.00, στα Μεταξάτα η εκδήλωση για τα 200 …
26 Ιουλίου 2024
Παρευρεθήκαμε σήμερα στη διατομική έκθεση “Υποθαλάσσιες πολυμορφίες” / “Underwaterdiversities” …
26 Ιουλίου 2024
Με ομιλία από τον Διονύση Γαρμπή και χορούς από τον Καλλιτεχνικο-Χορευτικό Σύλλογο Φραγκάτων «Ο …
  • YOU
  • YOU
  • YOU
  • YOU

ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Ανακαλύψτε το Μέλλον της Μετακίνησης στην Νippy eco mobility
17 Ιουλίου 2024
Eίναι το νέο σημείο αναφοράς για e-bikes, e-scooters και αξεσουάρ, την οδό Σουηδίας 125. Εκεί θα…
«Τρυπώσαμε» στις πρόβες της θεατρικής παράστασης «Το θεριό του ταύρου»
11 Ιουλίου 2024
ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ «ΤΟ ΘΕΡΙΟ ΤΟΥ ΤΑΥΡΟΥ» Σάββατο 13 & Κυριακή 14 Ιουλίου και ώρα 21:00, σ…
«Παραδοσιακό Μαγειριό» η νέα επιχείρηση στην οδό Σιτεμπόρων στο Αργοστόλι
8 Ιουλίου 2024
Το νέο παραδοσιακό μαγειρείο στην οδό Σιτεμπόρων Αργοστόλι άνοιξε και σας περιμένει! Μια νέα …
Tzannatos Jewellers Corner : Το νέο κόσμημα του Λιθοστρώτου
21 Ιουνίου 2024
Ο στόχος μας πάντα είναι να προσφέρουμε ποιοτικά, διαχρονικά αλλά και μοντέρνα σχέδια για την το…
  • YOU
  • YOU
  • YOU
  • YOU