20 Μαρτίου 2006

Συνέντευξη Τύπου του Νομάρχη της 20ής Μαρτίου 2006

Συνέντευξη Τύπου εφ’ όλης της ύλης παρεχώρησε στα τοπικά Μ.Μ.Ε. το πρωί της Δευτέρας (20/03), στην αίθουσα Συνεδριάσεων του Νομαρχιακού Συμβουλίου ύκ Συμβουλίου ο Νομάρχης Κεφαλληνίας και Ιθάκης, κ. Διονύσιος Λευκαδίτης, κάνοντας μια αναφορά στα έργα ανάπτυξης για το Νομό, είτε αυτά έχουν ήδη αρχίσει να υλοποιούνται, είτε βρίσκονται στο στάδιο της δημοπράτησης.Αναλυτικά, ο κ. Νομάρχης στη συνέντευξη Τύπου, ανέφερε τα εξής:

Η σημερινή συνέντευξη Τύπου, είναι η πρώτη για τη νέα χρονιά, το 2006, η οποία επιφυλάσσει πολλά γεγονότα, σε ό,τι αφορά τα έργα και τη συνέχιση της αναπτυξιακής και πολιτικής πορείας της Νομαρχιακής Αρχής, με σκοπό το συμφέρον των νησιών μας.

Ο λόγος για τον οποίο σήμερα πραγματοποιείται αυτή η συνέντευξη, δεν είναι άλλος από τη σαφή ενημέρωση που θα πρέπει να έχετε, τόσο εσείς, όσο και οι πολίτες των νησιών μας, μέσω των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, για την πορεία των έργων ανάπτυξης που πραγματοποιούνται ή αναμένεται να αρχίσουν να πραγματοποιούνται στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα. Έργα, των οποίων η αναπτυξιακή πορεία, προς όφελος του Νομού μας, άρχισε στην παρούσα θητεία της Νομαρχιακής Αρχής και αναμένεται να συνεχιστεί, με βάση την ψήφο και την στήριξη του Κεφαλονίτη και του Ιθακήσιου, και την επόμενη τετραετία.

Σ’ αυτό το σημείο, θα πρέπει να πω ότι σήμερα είμαι Νομάρχης, σύμφωνα με την ψήφο εμπιστοσύνης που πήρε τον Οκτώβριο του 2002 η παράταξή μας, η «Δημιουργική Προοπτική για την Κεφαλονιά και το Θιάκι». Σύμφωνα με την ομόφωνη απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας, η παράταξή μας θα εκπροσωπήσει το Κυβερνών Κόμμα εκ νέου στις επερχόμενες Νομαρχιακές Εκλογές. Βέβαια, θα πρέπει να τονίσω ότι αναφέρομαι στα παραπάνω, μόνο και μόνο εις απάντηση των όσων πλανώνται τον τελευταίο καιρό, περί «χρισμάτων» και «υποψηφιοτήτων».

Η παρούσα Νομαρχιακή Αρχή, απαρτίζεται από στελέχη και συμβούλους, οι οποίοι με την προσωπικότητά τους, το χαρακτήρα τους, το κύρος και την αποδοχή της κοινωνίας προς το πρόσωπό τους, εξελέγησαν με την παράταξή μας και καθημερινά είναι δίπλα στον πολίτη, όπως άλλωστε και οι υπηρεσίες της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης, που θεωρώ ότι κάνουν καλά τη δουλειά τους.

Επίσης, σε όλα όσα ακούγονται, σχετικά με την κατάρτιση του νέου ψηφοδελτίου της «Δημιουργικής Προοπτικής», εγώ απαντώ από την πλευρά μου πως είναι πράγματι πολύ δύσκολο να επιλέξω ανάμεσα στις πολλές προσωπικότητες, εγνωσμένης αξίας, οι οποίες στηρίζουν την παράταξή μας, ένα συγκεκριμένο αριθμό από αυτές, που μαζί με τους ήδη εκλεγμένους Νομαρχιακούς Συμβούλους, θα δώσουμε ξανά τον αγώνα μας στις επόμενες Εκλογές, μέσα στα «στενά όρια» ενός Νομαρχιακού ψηφοδελτίου. Επίσης, και με βάση δημοσίευμα τοπικής εφημερίδας, θέλω να τονίσω, και αυτό είναι κάτι που άφησα να εννοηθεί και παραπάνω, ότι δεν «σφάζομαι» με κανέναν και για τίποτα, σε ό,τι αφορά τη διεκδίκηση του χρίσματος για την υποψηφιότητά μου ως Νομάρχης, γιατί είναι δεδομένη.

Είναι βέβαιο, ότι κανείς, από φίλους και αντιπάλους, δεν θα μπορέσει να μου προσάψει το παραμικρό, σε ό,τι αφορά την ευθύτητα του χαρακτήρα και του λόγου μου, το ήθος και το ύφος, καθώς και την ειλικρίνειά μου. Κι αν, όπως κάθε άνθρωπος που εργάζεται ακατάπαυστα, κάνω ή θα κάνω και κάποια λάθη, σΆ αυτά έχω ήδη κριθεί ή θα κριθώ, με βάση το κριτήριο του κάθε πολίτη των νησιών μας.

Σε ό,τι αφορά τώρα τα κυριότερα αναπτυξιακά έργα του Νομού μας:

1.
Πρώτον και κυριότερο είναι η πρόβλητα των κρουαζιερόπλοιων, και από εδώ βγαίνει η είδηση πως το Τεχνικό Δελτίο κατατέθηκε στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων για την άμεση χρηματοδότηση του σπουδαίου αυτού έργου, το οποίο θα βοηθήσει στην περαιτέρω αύξηση της τουριστικής κίνησης στην περιοχή της πόλης του Αργοστολίου, και γενικότερα της Κεφαλονιάς.

2.
Ο δρόμος της Κρανιάς, έργο πνοής για ολόκληρη την Κεφαλονιά, το οποίο μετά από πολλές δυσκολίες και προβλήματα επιτέλους μπήκε στη διαδικασία υλοποίησής του, με τις εργασίες να έχουν ήδη αρχίσει από την πλευρά του εργολάβου.

3.
Ο Κρηπιδότοιχος του λιμένος Σάμης, ένα έργο το οποίο σύμφωνα με τα χρονοδιαγράμματα αναμένεται να είναι έτοιμο μέχρι το καλοκαίρι, και θα βοηθήσει πολύ στην προσέγγιση των πλοίων και την ανάδειξη της πόλης της Σάμης, τόσο κατά τους χειμερινούς μήνες, όσο και κατά τους θερινούς, όπου θα προσεγγίζουν τόσο σα πλοία της γραμμής, όσο και τα πλοία από την Ιταλία.

4.
Τα δύο μεγάλα έργα που γίνονται στον Πόρο και θα δώσουν νέα πνοή και ανάπτυξη στην περιοχή του Δήμου Ελειού- Πρόννων, δηλαδή το λιμάνι του Πόρου, το οποίο έχει αρχίσει ήδη και κατασκευάζεται, σε συνδυασμό και με τον Περιφερεικαό Δρόμο του Πόρου, ο οποίος και αυτός βρίσκεται στο στάδιο της κατασκευής. Ο Περιφερειακός, βάσει και του Τεχνικού Δελτίου, θα αποσυμφορήσει την πόλη του Πόρου από την κυκλοφορία των βαρέων οχημάτων, κάνοντας πιο ευχάριστη την προσπέλαση και την επισκεψιμότητα της περιοχής από τους επισκέπτες, οι οποίοι θα έλθουν στο νησί με τα ιδιωτικά τους αυτοκίνητα.

5.
Η ανάδοχος εταιρεία έχει ήδη αρχίσει το έργο της άρδευσης και ύδρευσης των Τζαννάτων και της ευρύτερη περιοχής, από τις Λιμνοδεξαμενές της Αγίας Ειρήνης που έχουν δημιουργηθεί.

6.
Το κομβικό έργο της διάνοιξης του δρόμου από Αγιο Ελευθέριο προς Πυργί, το οποίο βρίσκεται στη φάση της έναρξης της ασφαλτόστρωσης. Βέβαια, οι καιρικές συνθήκες παίζουν κι εδώ το ρόλο τους, λόγω και της θέσης άλλωστε (δίπλα στα ραντάρ), η ομίχλη πολλές φορές έπαιξε άσχημο παιχνίδι στον εργολάβο και τους εργάτες, μην αφήνοντάς τους να προσχωρήσουν το έργο. Πάντως, όπως προανέφερα, το έργο αναμένεται να προχωρήσει κανονικά στην υλοποίησή του.

7.
Η ασφαλτόστρωση στον οδικό άξονα Αργοστόλι – Πόρος (δρόμος Περατάτων – Τραυλιάτων), η ασφαλτόστρωση στο δρόμο Σάμης – Καραβόμυλου, και η διαπλάτυνση του γεφυριού του Καραβόμυλου.

8.
Ακόμη, θα πρέπει να επισημάνουμε τις σημειακές παρεμβάσεις στον οδικό άξονα Αργοστολίου – Σκάλας, με την διαπλάτυνση των δύο γεφυριών, στα Χιονάτα και στον Κατελειό, στο δρόμο προς την Σκάλα.

9.
Το αγκυροβόλιο τουριστικών σκαφών της Αγίας Πελαγίας Σβορωνάτων, το οποίο κατασκευάζεται και μάλιστα, σε ό,τι αφορά την κατασκευή του κυματοθραύστη, ο οποίος θα προστατεύει το αγκυροβόλιο, έχουν ήδη κατασκευασθεί τα 70 από τα 150-170 μέτρα που συνολικά θα είναι ο κυματοθραύστης.

10.
Το Κέντρο έρευνας στον Αίνο, όπου κατόπιν προσωπικών μου ενεργειών και άμεσης ανταπόκρισης από την πλευρά του Υπουργού Εσωτερικών, κ. Προκόπη Παυλόπουλου, εξασφαλίστηκε η χρηματοδότηση των 558.000¤, τα οποία, βάσει της αρχικής μελέτης δεν υπήρχαν πουθενά.

11.
Η αγορά του οικοπέδου, συνολικής επιφάνειας 11.500 τ.μ., στην περιοχή του Περιφερειακού, όπου θα κατασκευαστεί το νέο Ενιαίο Λύκειο Αργοστολίου, η οποία και υπογράφτηκε πρόσφατα από εμένα, συνολικής αξίας 500.000¤.

12.
Η ανέγερση του νέου Γυμνασίου – Λυκείου Κεραμειών, στον προαύλιο χώρο του παλαιού κτίσματος, το οποίο, με τις νέες προδιαγραφές που το ακολουθούν, αναμένεται να βοηθήσει ακόμη περισσότερο στην ανάπτυξη της Παιδείας και τη μόρφωση των νέων, της ευρύτερης περιοχής της Λειβαθούς.

13.
Το 6ο Δημοτικό Σχολείο Αργοστολίου που θα δημιουργηθεί στα Ανατολικά της πόλης του Αργοστολίου, και το οποίο πρόκειται να αποσυμφορήσει τα άλλα Σχολεία από την εισροή των μαθητών, που έχει ως συνέπεια τη δημιουργία μεγάλων, σε αριθμό τμημάτων, μαθητών ανά τάξη, κάτι που πολλές φορές δεν ευνοεί την εύρυθμη λειτουργία της ίδιας της τάξης.

14.
Για να καλύψουμε τις άμεσες και επιτακτικές ανάγκες των πολιτών του Νομού μας, οι οποίοι ταλανίζονται από το μείζον θέμα του Δασικού, συνεργαστήκαμε με την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων και ειδικά με τον κ. Βόσδου, όπου αποφασίστηκε η απόσπαση δύο δασολόγων από κάθε Νομό των Ιονίων Νήσων, με επικεφαλής τον κ. Κάντα, προϊστάμενο της δασικής υπηρεσίας της Π.Ι.Ν., όπου θα εξεταστούν όλες οι αιτήσεις των πολιτών που είναι σε εκκρεμότητα. Η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση θα παρέχει όλα τα μέσα και τις ευκολίες ούτως ώστε να επιτευχθεί το ταχύτερο δυνατόν η επίλυση του προβλήματος για όλους.

15.
Το λιμάνι του Πισαετού, για το οποίο έχουν ακουστεί και γραφεί τόσα, βρίσκεται προς έγκριση στην Ε.Σ.Α.Λ.

Επίσης, υπάρχουν κι ένα σωρό άλλα έργα, των οποίων είτε έχουν κατατεθεί τα Τεχνικά Δελτία, είτε βρίσκονται στο στάδιο της δημοπράτησής τους.

ΣΆ αυτό το σημείο, να σημειώσω πως από εδώ και στο εξής η επαφή μας αναμένεται να είναι πιο συχνή, καθώς η εξέλιξη των έργων τα οποία έχουν ήδη αρχίσει να υλοποιούνται ή πρόκειται να ενταχθούν, θα απαιτεί όσο το δυνατόν γρηγορότερη ενημέρωση, λόγω φυσικά του μεγάλου αριθμού αλλά και της σημασίας που έχουν αυτά τα έργα για τα νησιά μας.

Κλείνοντας, θα ήθελα να ευχαριστήσω από την πλευρά μου, τους δύο Αντινομάρχες, τον Πρόεδρο του Νομαρχιακού Συμβουλίου, καθώς και όλους τους Συμβούλους της Συμπολιτεύσεως, οι οποίοι βρίσκονται σε αγαστή συνεργασία μαζί μου αλλά και με τους πολίτες, με στόχο -πάντοτε- το κοινό καλό, και όποτε κι αν τους ζητηθεί δίνουν αμέσως το «παρών», σε οποιοδήποτε θέμα κι αν προκύψει στο Νομό.

Μετά την αναφορά του, ο Νομάρχης απάντησε σε διάφορες ερωτήσεις των εκπροσώπων των Μ.Μ.Ε., ποικίλου περιεχομένου, και στις οποίες ο κ. Λευκαδίτης τόνισε με σαφήνεια την προσπάθεια και την ειλικρινή αφοσίωση της σημερινής Νομαρχιακής Αρχής, στην υλοποίηση των έργων υποδομής για την Κεφαλονιά και την Ιθάκη.

 • YOU
 • YOU
 • YOU
 • YOU
 • YOU
 • YOU
 • YOU
 • YOU

ΑΡΧΕΙΟ

Σάββατο βράδυ @ MY WAY CLUB [28.12.2019]

Ακόμη ένα Σαββατόβραδο γέμισε το My Way από κόσμο γεμάτο κέφι και τρελή διάθεση για χορό! Ρίξτε μ…

«ΤΟ ΣΠΑΡΤΟ» σας προσκαλεί σε εκδήλωση του Πολιτιστικού Συλλόγου, στα Σπαρτιά

Στην εκδήλωση που θα πραγματοποιήσει το Σάββατο 4 Ιανουαρίου 2020 και ώρα 19:00 στην αίθουσα…

Μια θύμηση για τον μακαριστό πρωτοπρεσβύτερο και λαμπρό επιστήμονα π. Γεώργιο Μεταλληνό

γράφει ο Σωτ. Γαλανός Τα ακόλουθα λόγια της γραφή μου ας είναι από καρδιάς για τον αγαπητό μας σ’…

Νίκη επί του Προμηθέα ΄14 στην Πάτρα και πρόκριση στις 8 καλύτερες ομάδες της Α΄ Κατηγορίας για τους Εφήβους του Α. Σ. Κεφαλονιά

Ο Α.Σ. Κεφαλονιά μπορεί να περηφανεύεται για άλλη μια χρονιά για την πρόοδο των αναπτυξιακών…

Λύκειο Ελληνίδων – Το στόλισμα της «Αγιοβασιλίτσας»

Σε κλίμα ευφρόσυνο, με πολλά παραδοσιακά κεράσματα και ευχές, πραγματοποιήθηκε , 29 Δεκέμβρη…
 • YOU
 • YOU
 • YOU
 • YOU

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Κοπή πίτας Λέσχης Αερόψυκτων VW Κεφαλονιάς 2023 στην Ναύπακτο
3 Φεβρουαρίου 2023

Κοπή πίτας Λέσχης Αερόψυκτων VW Κεφαλονιάς 2023 στην Ναύπακτο

Ένα αξέχαστε Σαββατοκύριακο περάσαμε με τα μέλη και φίλους της Λέσχης μας στο Μεσολόγγι, την Ναύ…
Το μπριλάντε γιορτάσι της Αζολιωτοπούλας της Κυράς Υπαπαντής [02.02.2023]
3 Φεβρουαρίου 2023

Το μπριλάντε γιορτάσι της Αζολιωτοπούλας της Κυράς Υπαπαντής [02.02.2023]

Γεράσιμος Σωτ. Γαλανός Άβρεκτη φέτος τούτη η Υπαπαντή του Κυρίου, και, όπως λέει η παροιμία «…
Αργοστολιώτικο καρναβάλι 2023: Το Παιχνίδι του Κρυμμένου Θησαυρού
3 Φεβρουαρίου 2023

Αργοστολιώτικο καρναβάλι 2023: Το Παιχνίδι του Κρυμμένου Θησαυρού

Σας παρακαλούμε να ενημερώσετε τους μαθητές του σχολείου σας και τους Συλλόγους Γονέων & Κηδ…
Α.Σ. Κεφαλληνιακός : Κοπή Πρωτοχρονιάτικης πίτας
2 Φεβρουαρίου 2023

Α.Σ. Κεφαλληνιακός : Κοπή Πρωτοχρονιάτικης πίτας

Το Δ.Σ. του Α.Σ. Κεφαλληνιακός σας προσκαλεί στο Κλειστό Γυμναστήριο «Αντώνης Τρίτσης» για την κ…
 • YOU
 • YOU
 • YOU
 • YOU

ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

O Κεφαλονίτικος σατιρικός γάμος από το ΡΙΦΟΡΤΣΟ
2 Φεβρουαρίου 2023

O Κεφαλονίτικος σατιρικός γάμος από το ΡΙΦΟΡΤΣΟ

Ο πολιτιστικός σύλλογος «Το Ριφόρτσο» Κεφαλληνίας και Ιθάκης θα πραγματοποιήσει την Κυριακή 12 Φ…
Βοσκοπούλα από το 1910 patisserie chocolaterie «Η φινέτσα, αποτυπωμένη στα πιο περίτεχνα γλυκίσματα»
21 Δεκεμβρίου 2022

Βοσκοπούλα από το 1910 patisserie chocolaterie «Η φινέτσα, αποτυπωμένη στα πιο περίτεχνα γλυκίσματα»

Κάτι αλλάζει στην Κεφαλονιά και φέρνει… την πιο γλυκιά εμπειρία σοκολάτας. Το μυθικό ζαχαρο…
Βρείτε ποικίλες ιδέες για τα χριστουγεννιάτικα δώρα σας στο κατάστημα «Πετράτος – The P Store»
19 Δεκεμβρίου 2022

Βρείτε ποικίλες ιδέες για τα χριστουγεννιάτικα δώρα σας στο κατάστημα «Πετράτος – The P Store»

Δεκέμβρης σημαίνει Χριστούγεννα. Χριστούγεννα σημαίνει Δώρα. Δώρα σημαίνει «ΠΕΤΡΑΤΟΣ – THE P STO…
Νέο κατάστημα για την «Τρίτη Γενιά» στο Αργοστόλι
19 Δεκεμβρίου 2022

Νέο κατάστημα για την «Τρίτη Γενιά» στο Αργοστόλι

Με μεγάλη χαρά σας ανακοινώνουμε το άνοιγμα του καινούργιου μας μαγαζιού στο Αργοστόλι στην οδό …
 • YOU
 • YOU
 • YOU
 • YOU
KEFALONITIS Το online περιοδικό για την Κεφαλονιά

Copyright © 2002 - 2022 kefalonitis.com
Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του kefalonitis.com διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.

dial.design