Skip to main content
28 Ιανουαρίου 2011

Συναντήθηκε με το Δήμαρχο ο Σύλλογος Δημοτικών Υπαλλήλων Κεφαλληνίας

Ο Σύλλογος Δημοτικών Υπαλλήλων Κεφαλληνίας συναντήθηκε την Τετάρτη 26-1-2011 με το Δήμαρχο Κεφαλλονιάς κ. Αλέξανδρο Παρίση και τους Δημοτικούς Συμβούλους κ. Μάρκο Κοτσιλίνη και κ. Νικόλαο Γκισγκίνη επικεφαλείς Δημοτικών παρατάξεων. Να σημειωθεί ότι δεν κατέστη δυνατή η συνάντηση με τον κ. Μιχαλάτο αν και ήταν στο ημερήσιο πρόγραμμα επισκέψεων και θα πραγματοποιηθεί άμεσα.Συζητήθηκαν τρέχοντα θέματα που αφορούν του εργαζόμενους. Επισημάνθηκε η έλλειψη συνεργασίας της Δημοτικής Αρχής με τους υπαλλήλους σε υπηρεσιακά ζητήματα που έχουν να κάνουν με τον Οργανισμό Εσωτερικής Υπηρεσίας. Η Πρόεδρος τόνισε ότι ήδη εκπονείται ο νέος ΟΕΥ που θα αποτελέσει τη βάση για τη σωστή λειτουργία του νέου Δήμου και δεν έχει ζητηθεί η γνώμη των εργαζομένων. Ζητήθηκε επίσης να ληφθούν υπόψη οι προτάσεις μας για τις αποκεντρωμένες υπηρεσίες που θα λειτουργούν στις έδρες των πρώην Δήμων με στόχο την εξυπηρέτηση του πολίτη.

Συζητήθηκαν οι προθέσεις της Δημοτικής Αρχής για τη συγχώνευση των Νομικών Προσώπων και Επιχειρήσεων και η τύχη του προσωπικού τους.

Ζητήθηκε η διασφάλιση της μισθοδοσίας όλου του προσωπικού σε πρώτη προτεραιότητα στις ημερομηνίες που ο νόμος ορίζει καθώς και η υλοποίηση των δεδικασμένων που αφορούν οικονομικές απαιτήσεις των εργαζομένων για δεδουλευμένα και επιδόματα.

Τέλος τέθηκε το σοβαρό θέμα της πρόσληψης των συμβασιούχων που έχουν τελεσίδικες δικαστικές αποφάσεις.

Στα ανωτέρω θέματα ο κ. Δήμαρχος αρχικά εξέφρασε την αγωνία του για τη δύσκολη οικονομική κατάσταση που έχει επέλθει ο Δήμος και ζήτησε την κατανόηση μας. Πρόθεση του είναι η εξασφάλιση της μισθοδοσίας μας σε πρώτη προτεραιότητα χωρίς όμως να μπορεί να μας το εγγυηθεί λόγω έλλειψης πόρων. Στο σημείο αυτό με παρέμβαση μας ζητήθηκε η επιμελής είσπραξη των εσόδων για να μη βρεθούμε αντιμέτωποι με καθυστερήσεις πληρωμών μας.

Για το λόγο αυτό μας δήλωσε ότι δεν είναι σε θέση να καλύψει και τις δικαστικές αποφάσεις για οικονομικές απαιτήσεις και ζήτησε πίστωση χρόνου.

Στο ζήτημα του ΟΕΥ επιβεβαίωσε ότι ετοιμάζεται και δεσμεύθηκε για τη συνεργασία μας τόσο στον ΟΕΥ όσο και στη διατήρηση των αποκεντρωμένων υπηρεσιών στις έδρες των πρώην Δήμων τονίζοντας ότι είναι και στις δικές του προθέσεις η διατήρηση υπηρεσιών αλλά και η αποφυγή άσκοπων μετακινήσεων υπαλλήλων των υπηρεσιών αυτών που ανατρέπουν τον οικογενειακό προγραμματισμό.

Όσον αφορά την πρόσληψη των συμβασιούχων με τελεσίδικες δικαστικές αποφάσεις ο κ. Δήμαρχος αρχικά ήταν αρνητικός αφενός λόγω έλλειψης πόρων αφετέρου λόγω έλλειψης θεσμικού πλαισίου. Στην παρέμβαση μας ότι υποχρεούται να συμμορφωθεί προς την υλοποίηση τους δεσμεύθηκε να το εξετάσει με το ΥΠΕΣ συμμεριζόμενος το κοινωνικό πρόβλημα λαμβάνοντας όμως υπόψη και τα οικονομικά του Δήμου.

Για τις συγχωνεύσεις των Νομικών Προσώπων κι Επιχειρήσεων δήλωσε ότι προτίθεται να συστήσει ένα Νομικό Πρόσωπο με αρμοδιότητες Πολιτισμού Αθλητισμού και μια Επιχείρηση Κοινωνικού σκοπού. Στο σημείο αυτό τονίστηκε ο προβληματισμός μας για μεταφορά προσωπικού Νομικών Προσώπων στην Επιχείρηση γιατί δεν υπάρχει θεσμικό πλαίσιο. Επίσης ο κ. Δήμαρχος μας ανέφερε ότι θα καταργήσει τη Διαδημοτική και θα εντάξει την καθαριότητα στο Δήμο εξηγώντας μας τα προβλήματα που αντιμετωπίζει για το σκοπό αυτό στη λύση και εκκαθάριση της.

Ανακεφαλαιώνοντας διαπιστώθηκε από κοινού ότι είναι απαραίτητη η συνεργασία μας για την ομαλή λειτουργία των υπηρεσιών του Δήμου. Στόχος μας είναι να βοηθήσουμε τη νέα Δημοτική Αρχή με την εμπειρία και τις γνώσεις που διαθέτουμε με γνώμονα το συμφέρον του Δήμου και των εργαζομένων.

Στις συναντήσεις με τους επικεφαλείς των Δημοτικών Παρατάσεων Δημοτικών Συμβούλων κ. Κοτσιλίνη και Γκισγκίνη τέθηκαν υπόψη τους όλα τα ανωτέρω. Ακολούθησε ανταλλαγή απόψεων σε αυτοδιοικητικά θέματα που έχουν να κάνουν με τους εργαζόμενους. Από τον κ. Κοτσιλίνη έγινε και μια επιπλέον παρουσίασης των δράσεων της ΤΕΔΚ-ΚΙ ως αυτοδιοικητικού θεσμού και μας ανέφερε τις προτάσεις που παρέδωσε στη νέα Δημοτική Αρχή προς υλοποίηση.

Ο κ. Γκισγκίνης μας ανέφερε ότι έχει θέσει θέμα στο Δ.Σ για τους εργαζόμενους και ζήτησε την υποστήριξη μας η οποία θεωρείται δεδομένη. Ανέφερε επίσης δράσεις των πρώην Δήμων που θίγουν τα συμφέροντα των εργαζομένων (ΣΔΙΤ, Εταιρείες, κ.λ.π)

Και από τους δύο επικεφαλείς διαπιστώθηκε η πρόθεση τους για συνεργασία και εκφράστηκε η συμπαράσταση τους στα ζητήματα που μας απασχολούν.

Συνοψίζοντας οι ανωτέρω συναντήσεις αποτελούν ένα πρώτο δείγμα προσέγγισης και συνεργασίας αιρετών – εργαζομένων με καλό δείκτη αξιολόγησης και δηλώνουμε ότι ο Σύλλογος μας θα βρίσκεται σε συνεχή επαγρύπνηση ώστε να διαφυλάσσει τα συμφέροντα των εργαζομένων και να παρεμβαίνει όποτε αυτό απαιτείται.

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ
ΝΟΜΟΥ ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΣ

Για το Δ.Σ του Συλλόγου

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ Η ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΚΑΤΣΙΒΕΛΗ ΑΦΡΟΔΙΤΗ ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΑΤΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ

 • YOU
 • YOU
 • YOU
 • YOU
 • YOU
 • YOU
 • YOU
 • YOU

ΑΡΧΕΙΟ

Σάββατο βράδυ @ MY WAY CLUB [28.12.2019]

Ακόμη ένα Σαββατόβραδο γέμισε το My Way από κόσμο γεμάτο κέφι και τρελή διάθεση για χορό! Ρίξτε μ…

«ΤΟ ΣΠΑΡΤΟ» σας προσκαλεί σε εκδήλωση του Πολιτιστικού Συλλόγου, στα Σπαρτιά

Στην εκδήλωση που θα πραγματοποιήσει το Σάββατο 4 Ιανουαρίου 2020 και ώρα 19:00 στην αίθουσα…

Μια θύμηση για τον μακαριστό πρωτοπρεσβύτερο και λαμπρό επιστήμονα π. Γεώργιο Μεταλληνό

γράφει ο Σωτ. Γαλανός Τα ακόλουθα λόγια της γραφή μου ας είναι από καρδιάς για τον αγαπητό μας σ’…

Νίκη επί του Προμηθέα ΄14 στην Πάτρα και πρόκριση στις 8 καλύτερες ομάδες της Α΄ Κατηγορίας για τους Εφήβους του Α. Σ. Κεφαλονιά

Ο Α.Σ. Κεφαλονιά μπορεί να περηφανεύεται για άλλη μια χρονιά για την πρόοδο των αναπτυξιακών…

Λύκειο Ελληνίδων – Το στόλισμα της «Αγιοβασιλίτσας»

Σε κλίμα ευφρόσυνο, με πολλά παραδοσιακά κεράσματα και ευχές, πραγματοποιήθηκε , 29 Δεκέμβρη…
 • YOU
 • YOU
 • YOU
 • YOU

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

20 Μαΐου 2024

Επιμνημόσυνη δέηση και καταθέσεις στεφάνων στα μνημεία των Ριζοσπαστών εν όψει των εορτασμών της 21ης Μαΐου [20.05.2024]

Πραγματοποιήθηκε σήμερα η Επιμνημόσυνη Δέηση και καταθέσεις στεφάνων στο Νεκροταφείο Αργοστολίου…
20 Μαΐου 2024

Γυναικεία Χορωδία Δήμου Αργοστολίου: «Σαν του Μαϊού τες ευωδιές» @Κέφαλος [19.05.2024]

Πραγματοποιήθηκε σήμερα στα πλαίσια των εορταστικών εκδηλώσεων για την Ένωση των Επτανήσων με τη…
19 Μαΐου 2024

Κτήμα Χαριτάτος: Ανοιχτές Πόρτες 2024 [19.05.2024]

Με τον πρωινό ήλιο της Κυριακής αλλά και με το αεράκι της κυριακάτικης βραδιάς πραγματοποιήθηκε …
19 Μαΐου 2024

Συναυλία σπουδαστών της Φιλαρμονικής Σχολής Κεφαλληνίας @Αργοστόλι [18.05.2024]

Χθες Σάββατο 18 Μαΐου και ώρα 8μμ η αίθουσα συναυλιών της Φ.Σ.Κ. γέμισε από μουσική και ενθουσια…
 • YOU
 • YOU
 • YOU
 • YOU

ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Ταξιδεύοντας με τις γεύσεις του «Wokinn» [17.05.2024]
17 Μαΐου 2024

Ταξιδεύοντας με τις γεύσεις του «Wokinn» [17.05.2024]

Εάν δεν έχεις δοκιμάσει τα λαχταριστά πιάτα του Wokinn νομίζουμε πως ήρθε η στιγμή να τρέξεις……
Στο κατάστημα «Loukoumania» θα βρεις λαχταριστά γλυκίσματα
2 Μαΐου 2024

Στο κατάστημα «Loukoumania» θα βρεις λαχταριστά γλυκίσματα

Καθώς μπαίνει το Πάσχα τείνουμε όλοι να αναζητούμε πιο έντονα γλυκές λιχουδιές, το κατάστημα Lou…
Πασχαλινά γλυκίσματα από τον φούρνο «Τρίτη Γενιά»
2 Μαΐου 2024

Πασχαλινά γλυκίσματα από τον φούρνο «Τρίτη Γενιά»

Τσουρέκια απλά ,γεμιστά με Μπουένο , σοκολάτα , κάστανο , σοκολάτα μπανάνα ,λευκή σοκολάτα , έρε…
Στα καταστήματα «Voskopoula since 1910» θα βρείτε εξαιρετικές πασχαλινές λιχουδιές
2 Μαΐου 2024

Στα καταστήματα «Voskopoula since 1910» θα βρείτε εξαιρετικές πασχαλινές λιχουδιές

Στα καταστήματα «Voskopoula sinve 1910» σας περιμένουν πασχαλινές λιχουδιές από πασχαλινό πανετό…
 • YOU
 • YOU
 • YOU
 • YOU