Skip to main content
7 Σεπτεμβρίου 2006

Σύλλογος Δημ/κών Υπαλλήλων: Συμπαράσταση στους συμβασιούχους.

Ο Σύλλογος Δημοτικών Υπαλλήλων Νομού Κεφαλληνίας και Ιθάκης συμπαριστάμενος στο δίκαιο αγώνα για υπηρεσιακή τακτοποίηση των 130 συμβασιούχων μελών του Συλλόγου θέτει τα εξής πραγματικά περιστατικά προκειμένου το ζήτημα αυτό να αντιμετωπιστεί με υπευθυνότητα και σοβαρότητα από όλους τους φορείς ώστε να επιτευχθεί η οριστική λύση.Στο νομό Κεφαλληνίας υπηρετούν σήμερα 130 εργαζόμενοι με συμβάσεις εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου έχοντας συνάψει διαδοχικές συμβάσεις στο παρελθόν από 2 έως 12 χρόνια χωρίς διακοπή σε επιχειρήσεις των Δήμων καλύπτοντας όμως πάγιες και διαρκείς ανάγκες στους ίδιους τους Δήμους. Για κατοχύρωση των θέσεών τους και μετατροπή των συμβάσεών τους σε ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου προσέφυγαν στην Ελληνική Δικαιοσύνη και συγκεκριμένα στο Μονομελές Πρωτοδικείο Κεφ/νίας όπου και δικαιώθηκαν. Έτσι τον Οκτώβριο του 2005 όλοι οι εργαζόμενοι τακτοποιήθηκαν σε συνιστώμενες προσωρινές προσωποπαγής θέσεις ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου στους Δήμους που υπηρετούσαν. Αξίζει να σημειωθεί ότι είχαν τη συμπαράσταση των Δημάρχων οι οποίοι κατέθεσαν στα δικαστήρια υπέρ των εργαζομένων.

Όμως έμειναν με τη χαρά γιατί πολύ σύντομα ο διορισμός τους τινάχθηκε στον αέρα. Και αυτό γιατί το πρώτο ένταλμα πληρωμής των συμβασιούχων του Δήμου Αργοστολίου παραπέμφθηκε από τον Επίτροπο στο 1ο τμήμα του Ελεγκτικού Συνεδρίου λόγω αμφιβολιών και εκδόθηκε η 8/06 απόφαση με την οποία αποφασίζεται ότι τα πολιτικά δικαστήρια δεν έχουν ανάλογη αρμοδιότητα να εκδικάζουν τέτοιου είδους υποθέσεις και ο διορισμός των ανωτέρω δεν είναι νόμιμος, μπλοκάροντας έτσι τις πληρωμές και συμπαρασύροντας όλους τους συμβασιούχος όχι μόνο του Νόμου αλλά πανελλαδικά.

Ο Δήμος Αργοστολίου καταθέτει αίτηση ανάκλησης της ανωτέρω απόφασης αλλά δυστυχώς έρχεται μια δεύτερη απορριπτική απόφαση (18/06).Δυστυχώς μετά από την αριθμ. ΔΙΠΙΔΔ/Β18/655οικ.17765/3-8-2006 Εγκύκλιο της Γενικής Γραμματείας Δημόσιας Διοίκησης του Υπουργείου Εσωτερικών με την οποία διώκονται πειθαρχικά και ποινικά όσοι καταστρατηγούν τις διαδοχικές συμβάσεις δένονται ουσιαστικά τα χέρια των Δημάρχων και των υπηρεσιακών υπευθύνων αφού δεν μπορούν να κάνουν πλέον τίποτε γι΄ αυτούς τους συμβασιούχους.

Διαπιστώνουμε λοιπόν ως Σύλλογος το εξής ερώτημα : Όλοι αυτοί οι εργαζόμενοι δεν δικαιούνται να συμπεριληφθούν στις 250.000 μονιμοποιήσεις που εξαγγέλθηκαν προεκλογικά από τη σημερινή Κυβέρνηση; Ευθύνονται οι εργαζόμενοι που το καθεστώς εργασίας τους δεν καλύπτεται από τις διατάξεις του Π.Δ. 164/04 (διάταγμα Παυλόπουλου) που ελάχιστοι έως μηδαμινοί πληρούν τις Προϋποθέσεις του; Αλήθεια αναλογίζεται κανείς από τους σημερινούς πολιτικούς πως ζουν αυτοί οι εργαζόμενοι που εξακολουθούν να παρέχουν τις υπηρεσίες τους χωρίς να αμοίβονται από τον Ιούλιο μήνα και άγνωστο για πόσο, ευελπιστώντας ότι σε μια νέα αίτηση ανάκλησης προς την Ολομέλεια του Ελεγκτικού Συνεδρίου θα δικαιωθούν ; Πόσο ακόμη θα διαρκέσουν οι αντοχές τους ;

Αιτούμεθα:
– άμεση ανάκληση των 8/06 και 18/06 αποφάσεων του Ελεγκτικού Συνεδρίου
– εξασφάλιση μηνιαίου μισθού και καταβολή όλων των αναδρομικών.
– Ενεργοποίηση όλων των πολιτικών κομμάτων και παρέμβαση τους με επερωτήσεις στη Βουλή, ώστε να αναγκαστεί το Υπουργείο Εσωτερικών σε νομοθετική επίλυση του θέματος, αφού αφορά ανάλογες περιπτώσεις πανελλαδικά.

Ο Σύλλογος Δημοτικών Υπαλλήλων στα πλαίσια των ανωτέρω διεκδικήσεων πραγματοποίησε 24ωρη απεργία των συμβασιούχων αορίστου χρόνου την Τρίτη 5 Σεπτεμβρίου με συμβολική κατάληψη του Δημαρχείου Αργοστολίου, στη συνέχεια δόθηκε συνέντευξη τύπου και πραγματοποιήθηκε πορεία διαμαρτυρίας στον Επίτροπο, στο Νομάρχη και το γραφείο του Βουλευτή.
Θα συνεχίσουμε τις δυναμικές κινητοποιήσεις μας πραγματοποιώντας νέα 24ωρη απεργία την Παρασκευή 8-9-2006 των συμβασιούχων αορίστου χρόνου με συμβολική κατάληψη του κτιρίου των Οικονομικών Υπηρεσιών του Δήμου Αργοστολίου.

Ζητάμε από την Κυβερνητική εξουσία και όλους τους αρμόδιους φορείς να επιδείξουν την απαιτούμενη σοβαρότητα και το ήθος και να σταματήσουν να παίζουν παιγνίδια σε βάρος των εργαζομένων, φράζοντας τους ξαφνικά το δρόμο, επειδή έτσι θέλουν και επειδή δεν είναι σε θέση να συμφωνήσουν ποιος είναι αρμόδιος για τί .

Θα συνεχίσουμε τις προσπάθειές μας μέχρι τη δικαίωσή μας.
Το παρόν δελτίο τύπου να αναρτηθεί σε όλους τους Δήμους και την Κοινότητα για ενημέρωση συναδέλφων. Τηλ. επικοινωνίας: Γεν.Γραμ. Συλλόγου κ. Κατσιβέλη 26710-22230, 6947268532

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΒΑΛΛΙΑΝΑΤΟΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ

Η ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΚΑΤΣΙΒΕΛΗ ΑΦΡΟΔΙΤΗ

  • YOU
  • YOU
  • YOU
  • YOU
  • YOU
  • YOU
  • YOU
  • YOU

ΑΡΧΕΙΟ

Ακόμη ένα Σαββατόβραδο γέμισε το My Way από κόσμο γεμάτο κέφι και τρελή διάθεση για χορό! Ρίξτε μ…
Στην εκδήλωση που θα πραγματοποιήσει το Σάββατο 4 Ιανουαρίου 2020 και ώρα 19:00 στην αίθουσα…
γράφει ο Σωτ. Γαλανός Τα ακόλουθα λόγια της γραφή μου ας είναι από καρδιάς για τον αγαπητό μας σ’…
Ο Α.Σ. Κεφαλονιά μπορεί να περηφανεύεται για άλλη μια χρονιά για την πρόοδο των αναπτυξιακών…
Σε κλίμα ευφρόσυνο, με πολλά παραδοσιακά κεράσματα και ευχές, πραγματοποιήθηκε , 29 Δεκέμβρη…
  • YOU
  • YOU
  • YOU
  • YOU

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

27 Ιουλίου 2024
Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Πουλάτων «Το Αγκαλάκι» διοργάνωσε το παραδοσιακό πανηγύρι του Αγίου Παντ…
27 Ιουλίου 2024
Ξεκίνησε σήμερα η πρώτη μέρα του Τουρνουά Beachvolley K22 Finals 2024 στην παραλία του Άη Χέλη. …
27 Ιουλίου 2024
Πραγματοποιήθηκε σήμερα Παρασκευή 26 Ιουλίου και ώρα 21.00, στα Μεταξάτα η εκδήλωση για τα 200 …
26 Ιουλίου 2024
Παρευρεθήκαμε σήμερα στη διατομική έκθεση “Υποθαλάσσιες πολυμορφίες” / “Underwaterdiversities” …
  • YOU
  • YOU
  • YOU
  • YOU

ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Ανακαλύψτε το Μέλλον της Μετακίνησης στην Νippy eco mobility
17 Ιουλίου 2024
Eίναι το νέο σημείο αναφοράς για e-bikes, e-scooters και αξεσουάρ, την οδό Σουηδίας 125. Εκεί θα…
«Τρυπώσαμε» στις πρόβες της θεατρικής παράστασης «Το θεριό του ταύρου»
11 Ιουλίου 2024
ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ «ΤΟ ΘΕΡΙΟ ΤΟΥ ΤΑΥΡΟΥ» Σάββατο 13 & Κυριακή 14 Ιουλίου και ώρα 21:00, σ…
«Παραδοσιακό Μαγειριό» η νέα επιχείρηση στην οδό Σιτεμπόρων στο Αργοστόλι
8 Ιουλίου 2024
Το νέο παραδοσιακό μαγειρείο στην οδό Σιτεμπόρων Αργοστόλι άνοιξε και σας περιμένει! Μια νέα …
Tzannatos Jewellers Corner : Το νέο κόσμημα του Λιθοστρώτου
21 Ιουνίου 2024
Ο στόχος μας πάντα είναι να προσφέρουμε ποιοτικά, διαχρονικά αλλά και μοντέρνα σχέδια για την το…
  • YOU
  • YOU
  • YOU
  • YOU