Skip to main content
29 Ιουνίου 2006

Τα Νέα της Ερίσου, Ιούνης Β΄.

Διαβάστε την δεκαπενθήμερο ειδησεογραφικό δελτίο επικοινωνίας των Ρισιάνων:Η Κ. Κουταλά με την παρακάτω επιστολή της προς το Δήμο Ερίσου, αρχίζει και επίσημα τη προεκλογική περίοδο στην Έρισο.

Κύριοι,
Μετά. την έκδοση της Κοινής Υπουργικής Απόφασης ( Κ.Υ.Α). με την οποία ξεκίνησε επίσημα η προεκλογική περίοδος για τις δημοτικές και νομαρχιακές εκλογές, με την παρούσα παρακαλούμε να μας διαθέσετε την Αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου μας, το Σάββατο
1η Ιουλίου 2006 το απόγευμα, προκειμένου ο Συνδυασμός μας να παραχωρήσει συνέντευξη τύπου στα τοπικά Μ.Μ.Ε.
Με την ευκαιρία σας ενημερώνουμε ότι εκπρόσωπο του Συνδυασμoύ μας στo Δήμο ορίζουμε την Δημoτική Σύμβουλο κυρία Κωνσταντίνα Παναγιωτάτου στην οποία εφεξής παρακαλούμε να παρέχετε κάθε πληρoφoρία σχετικά. με τις εκλογές, καθώς και κάθε έγγραφο, κανονισμό, απόφαση κλπ. που αφορά το υπόψη θέμα.
Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων

Η Δημοτική παράταξη ΅ΝΕΑ ΈΡΙΣΟΣ΄ που κατέχει τη θέση της μείζονος αντιπολίτευσης στο ΔΣ, προσχωρεί σχεδόν σύσσωμη στο νέο συνδυασμό.
Εν τω μεταξύ έχουν ήδη προσχωρήσει πολλοί ανεξαρτητοποιηθέντες Δημοτικοί Σύμβουλοι της πλειοψηφίας, καθώς και Πάρεδροι και Τοπικοί Σύμβουλοι, και έτσι ουσιαστικά ο νέος συνδυασμός αποτελεί τη Νέα Πλειοψηφία στην Έρισο.
Οι εξελίξεις αυτές έχουν φέρει σε τρομερά δύσκολη θέση τον Δήμαρχο Κ. Κοντογούρη που φαίνεται να συναντά δυσκολίες στην κατάρτιση ΅ ανταγωνιστικούΆ ψηφοδελτίου.

Ναυαγοσώστες που μας χρειάζονται!

Ένα ακόμη αλαλούμ από τα σχεδόν καθημερινά που συμβαίνουν στο Δήμο μας. Στη συνεδρίαση του ΔΣ τις 16/2, η γραμματέας του, κ. Ε. Φερεντίνου, εισηγήθηκε το 16ο θέμα, περί ορισμού εκπροσώπου του Δήμου για έλεγχο Λουτρικών εγκαταστάσεων. Αυτό μας ζητήθηκε από το Λιμεναρχείο Αργοστολίου με το αρ. 2425/1-1-06 & 6-2-06 έγγραφό του. Το έγγραφο ΔΕΝ μας επιδείχθηκε, η αντιπολίτευση είχε απηυδήσει να ζητά στοιχεία και τεκμηριωμένες εισηγήσεις, το θέμα θεωρήθηκε ρουτίνας και τελικά ορίστηκε ομόφωνα εκπρόσωπος ο Δημ. Σύμβουλος και Πάρεδρος Φισκάρδου Γεράσιμος Αντύπας, με αναπληρωτή τον Μανώλη Ζαμπέλη.

Που να φανταστούμε τι θα επακολουθούσε! Στη συνεδρίαση του ΔΣ τις 26/5, κατάπληκτοι ακούσαμε τον Δήμαρχο να μας πληροφορεί, εκτός ημερήσιας διάταξης, ότι βάσει εγγράφου του Λιμεναρχείου, πρέπει να προσλάβουμε ναυαγοσώστη για τη Ασσο, γιατί θεωρήθηκε πολυσύχναστη παραλία!
Τι είχε συμβεί. Αποδείχθηκε ότι το αρχικό έγγραφο του Λιμεναρχείου, δεν ήταν καθόλου ρουτίνας. Καλούσε τον Δήμο μας να ορίσει εκπρόσωπο σε επιτροπή που θα συνεδρίαζε τις 21/2. Στις 20/2 ηκ. Φερεντίνου απήντησε με το αρ. 494 έγγραφο, κοινοποιώντας την απόφαση για τον ορισμό του εκπροσώπου, αναφέροντας αναληθώς όμως ότι κατά τη συζήτηση ελήφθηκαν υπόψη και τα ΠΔ

α) 410/95 αρ. 108 & β) 23/2000 ΦΕΚ 18α /7-2-00, τα οποία ΟΥΔΕΠΟΤΕ επιδείχθηκαν ή αναφέρθηκαν κατά τη διάρκεια του ΔΣ.
Στη συνεδρίαση της επιτροπής, – τριμελής, αποτελούμενη από τους εκπροσώπους α) της Εταιρείας Τουριστικών Ακινήτων (ΕΤΑ) στην οποία ανήκει ο χώρος, β) της Νομαρχίας ( κ. Τραυλός) και γ) του Δήμου- , ο εκπρόσωπος του Δήμου δεν προσήλθε! Και οι άλλοι αποφάσισαν να ορίσουν την Ασσο σαν πολυσύχναστη παραλία!

Για όλα αυτά ο Δήμος μας δεν είχε πάρει χαμπάρι! ( ο Δήμαρχος ισχυρίζεται ότι δεν είχε ενημερωθεί, αλλά τα έγγραφα υπάρχουν), μέχρι που ο λιμενικός σταθμός Φισκάρδου του απηύθυνε αυστηρή προειδοποίηση ότι αν εντός 15 ημερών δεν τοποθετηθεί ναυαγοσώστης θα ασκηθεί ποινική δίωξη!

Μετά από όλα αυτά το ΔΣ της ΑΝΕΔΕ αποφάσισε στη συνεδρίαση της 19/6 να προσλάβει ένα ναυαγοσώστη. Το θέμα δεν έχει λήξει. Κανονικά έστω και αν δεν βρεθεί ναυαγοσώστης με τα απαιτούμενα προσόντα, η δίωξη πρέπει να ασκηθεί. Εξάλλου τα έξοδα που θα επιφορτισθεί ο Δήμος είναι πολλά σε σχέση με τα έσοδα. Πέρα από το μισθό του ναυαγοσώστη, απαιτείται και ειδικός εξοπλισμός, ναυαγοσωστικός Πύργος Παρατήρησης κ α.

Επειδή η παραλία της Ασσου δεν έχει εξομοιωθεί με λιμένα, ανήκει στην ΕΤΑ, η οποία έχει παραχωρήσει τη εκμετάλλευση στο Δήμο. Ο ορισμός της Ασσου σαν πολυσύχναστη παραλία έχει και άλλες επιπτώσεις ως προς την ποιότητα των υπηρεσιών που πρέπει να παρέχει ο Δήμος και καθώς δεν το έχει λάβει υπόψη του, κινδυνεύει να βρίσκεται συνεχώς κατηγορούμενος από τις κρατικές υπηρεσίες ή τους απλούς τουρίστες – λουόμενους.
Έτσι αν είναι για πέντε φράγκα που κερδίζει ο Δήμος από τα τραπεζοκαθίσματα, να τα πληρώνει διπλά και τριπλά, καλλίτερα να κρατήσει η ΕΤΑ την εκμετάλλευση και να είμαστε εμείς που θα γκρινιάζουμε για τις ελλείψεις.
Γεράσιμος Βανδώρος

Διάφορα Νέα

— Στις εκλογές του Εμπορικού- Επαγγελματικού Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Κεφαλωνιάς και Ιθάκης
( ΕΒΕΚΙ ), πλειοψήφησε με μεγάλη διαφορά, το ψηφοδέλτιο του Θ. Μιχαλάτου. Με το ψηφοδέλτιό του εξελέγησαν οι γνωστοί επαγγελματίες της περιοχής και Δημ Σύμβουλοι στο Δήμο μας, Τάσος Ματσούκης πρώτος, με 115 σταυρούς, που ανέλαβε και πάλι αντιπρόεδρος, και Πολυχρόνης Δενδρινός πέμπτος, με 93. Δεν εξελέγη με το ψηφοδέλτιο του Δ. Κορσιάνου που μειοψήφησε, ο επίσης Δημ Σύμβουλος στο Δήμο μας,
Σπ. Κουλουμπαρίτσης με 30 σταυρούς..
— Στη συνεδρίαση της 25/6, ο Δήμαρχος και η ΅συν αυτώΆ δεν κατόρθωσαν να περάσουν νέο χαράτσι για το Δήμο. Εισηγήθηκαν νέο δάνειο 200.000 Ευρώ ( ταμειακή διευκόλυνση το ονόμασαν κομψά ), από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, για να καλύψουν κάποιες τρύπες τώρα που έρχονται και εκλογές. Παρόλο που έγινε και έκπτωση του δανείου μέχρι και στα 30.000 Ε, η εισήγηση δεν πέρασε. Το Δημ Συμβούλιο απηυδισμένο από τις συνεχείς γκάφες της ΅ικανότατηςΆ Δημοτικής μας Αρχής, φυσάει και το γιαούρτι!
Έχουμε ξανατονίσει ότι όσοι, κεντρικά, εξακολουθούν να προσπαθούν να στηρίξουν αυτά τα ναυάγια, θα παρασυρθούν και αυτοί μαζί τους. Δεν μας άκουσαν, και προβλέπεται να ναυαγήσουν κι άλλοι ναυτικοί στην Έρισο!

— Με το ψηφοδέλτιο του γνωστού Ρισιάνου επιχειρηματία Αλέκου Παρίση, υποψήφιου Νομάρχη, κατέρχεται υποψήφιος Νομαρχιακός Σύμβουλος, το μέλος της συντακτικής ομάδας του Δελτίου μας, Μάκης Κατσαμπίρης. Ευχόμαστε καλή επιτυχία και στους δύο, και όλοι οι Ρισιάνοι να τους στηρίξουν ολόψυχα. Με το δίδυμο αυτό στην Νομαρχία, η Έρισος πολλά έχει να ωφεληθεί.

  • YOU
  • YOU
  • YOU
  • YOU
  • YOU
  • YOU
  • YOU
  • YOU

ΑΡΧΕΙΟ

Ακόμη ένα Σαββατόβραδο γέμισε το My Way από κόσμο γεμάτο κέφι και τρελή διάθεση για χορό! Ρίξτε μ…
Στην εκδήλωση που θα πραγματοποιήσει το Σάββατο 4 Ιανουαρίου 2020 και ώρα 19:00 στην αίθουσα…
γράφει ο Σωτ. Γαλανός Τα ακόλουθα λόγια της γραφή μου ας είναι από καρδιάς για τον αγαπητό μας σ’…
Ο Α.Σ. Κεφαλονιά μπορεί να περηφανεύεται για άλλη μια χρονιά για την πρόοδο των αναπτυξιακών…
Σε κλίμα ευφρόσυνο, με πολλά παραδοσιακά κεράσματα και ευχές, πραγματοποιήθηκε , 29 Δεκέμβρη…
  • YOU
  • YOU
  • YOU
  • YOU

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

27 Ιουλίου 2024
Πραγματοποιήθηκε σήμερα Παρασκευή 26 Ιουλίου και ώρα 21.00, στα Μεταξάτα η εκδήλωση για τα 200 …
26 Ιουλίου 2024
Παρευρεθήκαμε σήμερα στη διατομική έκθεση “Υποθαλάσσιες πολυμορφίες” / “Underwaterdiversities” …
26 Ιουλίου 2024
Με ομιλία από τον Διονύση Γαρμπή και χορούς από τον Καλλιτεχνικο-Χορευτικό Σύλλογο Φραγκάτων «Ο …
26 Ιουλίου 2024
Πραγματοποιήθηκε σήμερα , στο Δημοτικό Θέατρο Αργοστολίου “Κέφαλος”, η συνέντευξη τύπου των διορ…
  • YOU
  • YOU
  • YOU
  • YOU

ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Ανακαλύψτε το Μέλλον της Μετακίνησης στην Νippy eco mobility
17 Ιουλίου 2024
Eίναι το νέο σημείο αναφοράς για e-bikes, e-scooters και αξεσουάρ, την οδό Σουηδίας 125. Εκεί θα…
«Τρυπώσαμε» στις πρόβες της θεατρικής παράστασης «Το θεριό του ταύρου»
11 Ιουλίου 2024
ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ «ΤΟ ΘΕΡΙΟ ΤΟΥ ΤΑΥΡΟΥ» Σάββατο 13 & Κυριακή 14 Ιουλίου και ώρα 21:00, σ…
«Παραδοσιακό Μαγειριό» η νέα επιχείρηση στην οδό Σιτεμπόρων στο Αργοστόλι
8 Ιουλίου 2024
Το νέο παραδοσιακό μαγειρείο στην οδό Σιτεμπόρων Αργοστόλι άνοιξε και σας περιμένει! Μια νέα …
Tzannatos Jewellers Corner : Το νέο κόσμημα του Λιθοστρώτου
21 Ιουνίου 2024
Ο στόχος μας πάντα είναι να προσφέρουμε ποιοτικά, διαχρονικά αλλά και μοντέρνα σχέδια για την το…
  • YOU
  • YOU
  • YOU
  • YOU