29 Ιουνίου 2006

Τα Νέα της Ερίσου, Ιούνης Β΄.

Διαβάστε την δεκαπενθήμερο ειδησεογραφικό δελτίο επικοινωνίας των Ρισιάνων:Η Κ. Κουταλά με την παρακάτω επιστολή της προς το Δήμο Ερίσου, αρχίζει και επίσημα τη προεκλογική περίοδο στην Έρισο.

Κύριοι,
Μετά. την έκδοση της Κοινής Υπουργικής Απόφασης ( Κ.Υ.Α). με την οποία ξεκίνησε επίσημα η προεκλογική περίοδος για τις δημοτικές και νομαρχιακές εκλογές, με την παρούσα παρακαλούμε να μας διαθέσετε την Αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου μας, το Σάββατο
1η Ιουλίου 2006 το απόγευμα, προκειμένου ο Συνδυασμός μας να παραχωρήσει συνέντευξη τύπου στα τοπικά Μ.Μ.Ε.
Με την ευκαιρία σας ενημερώνουμε ότι εκπρόσωπο του Συνδυασμoύ μας στo Δήμο ορίζουμε την Δημoτική Σύμβουλο κυρία Κωνσταντίνα Παναγιωτάτου στην οποία εφεξής παρακαλούμε να παρέχετε κάθε πληρoφoρία σχετικά. με τις εκλογές, καθώς και κάθε έγγραφο, κανονισμό, απόφαση κλπ. που αφορά το υπόψη θέμα.
Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων

Η Δημοτική παράταξη ΅ΝΕΑ ΈΡΙΣΟΣ΄ που κατέχει τη θέση της μείζονος αντιπολίτευσης στο ΔΣ, προσχωρεί σχεδόν σύσσωμη στο νέο συνδυασμό.
Εν τω μεταξύ έχουν ήδη προσχωρήσει πολλοί ανεξαρτητοποιηθέντες Δημοτικοί Σύμβουλοι της πλειοψηφίας, καθώς και Πάρεδροι και Τοπικοί Σύμβουλοι, και έτσι ουσιαστικά ο νέος συνδυασμός αποτελεί τη Νέα Πλειοψηφία στην Έρισο.
Οι εξελίξεις αυτές έχουν φέρει σε τρομερά δύσκολη θέση τον Δήμαρχο Κ. Κοντογούρη που φαίνεται να συναντά δυσκολίες στην κατάρτιση ΅ ανταγωνιστικούΆ ψηφοδελτίου.

Ναυαγοσώστες που μας χρειάζονται!

Ένα ακόμη αλαλούμ από τα σχεδόν καθημερινά που συμβαίνουν στο Δήμο μας. Στη συνεδρίαση του ΔΣ τις 16/2, η γραμματέας του, κ. Ε. Φερεντίνου, εισηγήθηκε το 16ο θέμα, περί ορισμού εκπροσώπου του Δήμου για έλεγχο Λουτρικών εγκαταστάσεων. Αυτό μας ζητήθηκε από το Λιμεναρχείο Αργοστολίου με το αρ. 2425/1-1-06 & 6-2-06 έγγραφό του. Το έγγραφο ΔΕΝ μας επιδείχθηκε, η αντιπολίτευση είχε απηυδήσει να ζητά στοιχεία και τεκμηριωμένες εισηγήσεις, το θέμα θεωρήθηκε ρουτίνας και τελικά ορίστηκε ομόφωνα εκπρόσωπος ο Δημ. Σύμβουλος και Πάρεδρος Φισκάρδου Γεράσιμος Αντύπας, με αναπληρωτή τον Μανώλη Ζαμπέλη.

Που να φανταστούμε τι θα επακολουθούσε! Στη συνεδρίαση του ΔΣ τις 26/5, κατάπληκτοι ακούσαμε τον Δήμαρχο να μας πληροφορεί, εκτός ημερήσιας διάταξης, ότι βάσει εγγράφου του Λιμεναρχείου, πρέπει να προσλάβουμε ναυαγοσώστη για τη Ασσο, γιατί θεωρήθηκε πολυσύχναστη παραλία!
Τι είχε συμβεί. Αποδείχθηκε ότι το αρχικό έγγραφο του Λιμεναρχείου, δεν ήταν καθόλου ρουτίνας. Καλούσε τον Δήμο μας να ορίσει εκπρόσωπο σε επιτροπή που θα συνεδρίαζε τις 21/2. Στις 20/2 ηκ. Φερεντίνου απήντησε με το αρ. 494 έγγραφο, κοινοποιώντας την απόφαση για τον ορισμό του εκπροσώπου, αναφέροντας αναληθώς όμως ότι κατά τη συζήτηση ελήφθηκαν υπόψη και τα ΠΔ

α) 410/95 αρ. 108 & β) 23/2000 ΦΕΚ 18α /7-2-00, τα οποία ΟΥΔΕΠΟΤΕ επιδείχθηκαν ή αναφέρθηκαν κατά τη διάρκεια του ΔΣ.
Στη συνεδρίαση της επιτροπής, – τριμελής, αποτελούμενη από τους εκπροσώπους α) της Εταιρείας Τουριστικών Ακινήτων (ΕΤΑ) στην οποία ανήκει ο χώρος, β) της Νομαρχίας ( κ. Τραυλός) και γ) του Δήμου- , ο εκπρόσωπος του Δήμου δεν προσήλθε! Και οι άλλοι αποφάσισαν να ορίσουν την Ασσο σαν πολυσύχναστη παραλία!

Για όλα αυτά ο Δήμος μας δεν είχε πάρει χαμπάρι! ( ο Δήμαρχος ισχυρίζεται ότι δεν είχε ενημερωθεί, αλλά τα έγγραφα υπάρχουν), μέχρι που ο λιμενικός σταθμός Φισκάρδου του απηύθυνε αυστηρή προειδοποίηση ότι αν εντός 15 ημερών δεν τοποθετηθεί ναυαγοσώστης θα ασκηθεί ποινική δίωξη!

Μετά από όλα αυτά το ΔΣ της ΑΝΕΔΕ αποφάσισε στη συνεδρίαση της 19/6 να προσλάβει ένα ναυαγοσώστη. Το θέμα δεν έχει λήξει. Κανονικά έστω και αν δεν βρεθεί ναυαγοσώστης με τα απαιτούμενα προσόντα, η δίωξη πρέπει να ασκηθεί. Εξάλλου τα έξοδα που θα επιφορτισθεί ο Δήμος είναι πολλά σε σχέση με τα έσοδα. Πέρα από το μισθό του ναυαγοσώστη, απαιτείται και ειδικός εξοπλισμός, ναυαγοσωστικός Πύργος Παρατήρησης κ α.

Επειδή η παραλία της Ασσου δεν έχει εξομοιωθεί με λιμένα, ανήκει στην ΕΤΑ, η οποία έχει παραχωρήσει τη εκμετάλλευση στο Δήμο. Ο ορισμός της Ασσου σαν πολυσύχναστη παραλία έχει και άλλες επιπτώσεις ως προς την ποιότητα των υπηρεσιών που πρέπει να παρέχει ο Δήμος και καθώς δεν το έχει λάβει υπόψη του, κινδυνεύει να βρίσκεται συνεχώς κατηγορούμενος από τις κρατικές υπηρεσίες ή τους απλούς τουρίστες – λουόμενους.
Έτσι αν είναι για πέντε φράγκα που κερδίζει ο Δήμος από τα τραπεζοκαθίσματα, να τα πληρώνει διπλά και τριπλά, καλλίτερα να κρατήσει η ΕΤΑ την εκμετάλλευση και να είμαστε εμείς που θα γκρινιάζουμε για τις ελλείψεις.
Γεράσιμος Βανδώρος

Διάφορα Νέα

— Στις εκλογές του Εμπορικού- Επαγγελματικού Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Κεφαλωνιάς και Ιθάκης
( ΕΒΕΚΙ ), πλειοψήφησε με μεγάλη διαφορά, το ψηφοδέλτιο του Θ. Μιχαλάτου. Με το ψηφοδέλτιό του εξελέγησαν οι γνωστοί επαγγελματίες της περιοχής και Δημ Σύμβουλοι στο Δήμο μας, Τάσος Ματσούκης πρώτος, με 115 σταυρούς, που ανέλαβε και πάλι αντιπρόεδρος, και Πολυχρόνης Δενδρινός πέμπτος, με 93. Δεν εξελέγη με το ψηφοδέλτιο του Δ. Κορσιάνου που μειοψήφησε, ο επίσης Δημ Σύμβουλος στο Δήμο μας,
Σπ. Κουλουμπαρίτσης με 30 σταυρούς..
— Στη συνεδρίαση της 25/6, ο Δήμαρχος και η ΅συν αυτώΆ δεν κατόρθωσαν να περάσουν νέο χαράτσι για το Δήμο. Εισηγήθηκαν νέο δάνειο 200.000 Ευρώ ( ταμειακή διευκόλυνση το ονόμασαν κομψά ), από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, για να καλύψουν κάποιες τρύπες τώρα που έρχονται και εκλογές. Παρόλο που έγινε και έκπτωση του δανείου μέχρι και στα 30.000 Ε, η εισήγηση δεν πέρασε. Το Δημ Συμβούλιο απηυδισμένο από τις συνεχείς γκάφες της ΅ικανότατηςΆ Δημοτικής μας Αρχής, φυσάει και το γιαούρτι!
Έχουμε ξανατονίσει ότι όσοι, κεντρικά, εξακολουθούν να προσπαθούν να στηρίξουν αυτά τα ναυάγια, θα παρασυρθούν και αυτοί μαζί τους. Δεν μας άκουσαν, και προβλέπεται να ναυαγήσουν κι άλλοι ναυτικοί στην Έρισο!

— Με το ψηφοδέλτιο του γνωστού Ρισιάνου επιχειρηματία Αλέκου Παρίση, υποψήφιου Νομάρχη, κατέρχεται υποψήφιος Νομαρχιακός Σύμβουλος, το μέλος της συντακτικής ομάδας του Δελτίου μας, Μάκης Κατσαμπίρης. Ευχόμαστε καλή επιτυχία και στους δύο, και όλοι οι Ρισιάνοι να τους στηρίξουν ολόψυχα. Με το δίδυμο αυτό στην Νομαρχία, η Έρισος πολλά έχει να ωφεληθεί.

 • YOU
 • YOU
 • YOU
 • YOU
 • YOU
 • YOU
 • YOU
 • YOU

ΑΡΧΕΙΟ

Σάββατο βράδυ @ MY WAY CLUB [28.12.2019]

Ακόμη ένα Σαββατόβραδο γέμισε το My Way από κόσμο γεμάτο κέφι και τρελή διάθεση για χορό! Ρίξτε μ…

«ΤΟ ΣΠΑΡΤΟ» σας προσκαλεί σε εκδήλωση του Πολιτιστικού Συλλόγου, στα Σπαρτιά

Στην εκδήλωση που θα πραγματοποιήσει το Σάββατο 4 Ιανουαρίου 2020 και ώρα 19:00 στην αίθουσα…

Μια θύμηση για τον μακαριστό πρωτοπρεσβύτερο και λαμπρό επιστήμονα π. Γεώργιο Μεταλληνό

γράφει ο Σωτ. Γαλανός Τα ακόλουθα λόγια της γραφή μου ας είναι από καρδιάς για τον αγαπητό μας σ’…

Νίκη επί του Προμηθέα ΄14 στην Πάτρα και πρόκριση στις 8 καλύτερες ομάδες της Α΄ Κατηγορίας για τους Εφήβους του Α. Σ. Κεφαλονιά

Ο Α.Σ. Κεφαλονιά μπορεί να περηφανεύεται για άλλη μια χρονιά για την πρόοδο των αναπτυξιακών…

Λύκειο Ελληνίδων – Το στόλισμα της «Αγιοβασιλίτσας»

Σε κλίμα ευφρόσυνο, με πολλά παραδοσιακά κεράσματα και ευχές, πραγματοποιήθηκε , 29 Δεκέμβρη…
 • YOU
 • YOU
 • YOU
 • YOU

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Κοπή Πρωτοχρονιάτικης πίτας του Α.Σ. ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΚΟΥ [04.02.2023]
4 Φεβρουαρίου 2023

Κοπή Πρωτοχρονιάτικης πίτας του Α.Σ. ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΚΟΥ [04.02.2023]

Πραγματοποιήθηκε σήμερα Σάββατο 4/2 η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας στο κλειστό γυμναστήριο Αρ…
Γενική Συνέλευση και κοπή πίτας από τον Σύλλογο Πολιτικών Συνταξιούχων Νομού Κεφαλληνίας [04.02.2023]
4 Φεβρουαρίου 2023

Γενική Συνέλευση και κοπή πίτας από τον Σύλλογο Πολιτικών Συνταξιούχων Νομού Κεφαλληνίας [04.02.2023]

Πραγματοποιήθηκε σήμερα 4 Φεβρουαρίου 2023 στις 11.00 το πρωί στο χώρο του Επιμελητηρίου Κεφαλον…
Κοπή πίτας Λέσχης Αερόψυκτων VW Κεφαλονιάς 2023 στην Ναύπακτο
3 Φεβρουαρίου 2023

Κοπή πίτας Λέσχης Αερόψυκτων VW Κεφαλονιάς 2023 στην Ναύπακτο

Ένα αξέχαστε Σαββατοκύριακο περάσαμε με τα μέλη και φίλους της Λέσχης μας στο Μεσολόγγι, την Ναύ…
Το μπριλάντε γιορτάσι της Αζολιωτοπούλας της Κυράς Υπαπαντής [02.02.2023]
3 Φεβρουαρίου 2023

Το μπριλάντε γιορτάσι της Αζολιωτοπούλας της Κυράς Υπαπαντής [02.02.2023]

Γεράσιμος Σωτ. Γαλανός Άβρεκτη φέτος τούτη η Υπαπαντή του Κυρίου, και, όπως λέει η παροιμία «…
 • YOU
 • YOU
 • YOU
 • YOU

ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

O Κεφαλονίτικος σατιρικός γάμος από το ΡΙΦΟΡΤΣΟ
2 Φεβρουαρίου 2023

O Κεφαλονίτικος σατιρικός γάμος από το ΡΙΦΟΡΤΣΟ

Ο πολιτιστικός σύλλογος «Το Ριφόρτσο» Κεφαλληνίας και Ιθάκης θα πραγματοποιήσει την Κυριακή 12 Φ…
Βοσκοπούλα από το 1910 patisserie chocolaterie «Η φινέτσα, αποτυπωμένη στα πιο περίτεχνα γλυκίσματα»
21 Δεκεμβρίου 2022

Βοσκοπούλα από το 1910 patisserie chocolaterie «Η φινέτσα, αποτυπωμένη στα πιο περίτεχνα γλυκίσματα»

Κάτι αλλάζει στην Κεφαλονιά και φέρνει… την πιο γλυκιά εμπειρία σοκολάτας. Το μυθικό ζαχαρο…
Βρείτε ποικίλες ιδέες για τα χριστουγεννιάτικα δώρα σας στο κατάστημα «Πετράτος – The P Store»
19 Δεκεμβρίου 2022

Βρείτε ποικίλες ιδέες για τα χριστουγεννιάτικα δώρα σας στο κατάστημα «Πετράτος – The P Store»

Δεκέμβρης σημαίνει Χριστούγεννα. Χριστούγεννα σημαίνει Δώρα. Δώρα σημαίνει «ΠΕΤΡΑΤΟΣ – THE P STO…
Νέο κατάστημα για την «Τρίτη Γενιά» στο Αργοστόλι
19 Δεκεμβρίου 2022

Νέο κατάστημα για την «Τρίτη Γενιά» στο Αργοστόλι

Με μεγάλη χαρά σας ανακοινώνουμε το άνοιγμα του καινούργιου μας μαγαζιού στο Αργοστόλι στην οδό …
 • YOU
 • YOU
 • YOU
 • YOU
KEFALONITIS Το online περιοδικό για την Κεφαλονιά

Copyright © 2002 - 2022 kefalonitis.com
Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του kefalonitis.com διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.

dial.design