Skip to main content
29 Ιουνίου 2006

Τα Νέα της Ερίσου, Ιούνης Β΄.

Διαβάστε την δεκαπενθήμερο ειδησεογραφικό δελτίο επικοινωνίας των Ρισιάνων:Η Κ. Κουταλά με την παρακάτω επιστολή της προς το Δήμο Ερίσου, αρχίζει και επίσημα τη προεκλογική περίοδο στην Έρισο.

Κύριοι,
Μετά. την έκδοση της Κοινής Υπουργικής Απόφασης ( Κ.Υ.Α). με την οποία ξεκίνησε επίσημα η προεκλογική περίοδος για τις δημοτικές και νομαρχιακές εκλογές, με την παρούσα παρακαλούμε να μας διαθέσετε την Αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου μας, το Σάββατο
1η Ιουλίου 2006 το απόγευμα, προκειμένου ο Συνδυασμός μας να παραχωρήσει συνέντευξη τύπου στα τοπικά Μ.Μ.Ε.
Με την ευκαιρία σας ενημερώνουμε ότι εκπρόσωπο του Συνδυασμoύ μας στo Δήμο ορίζουμε την Δημoτική Σύμβουλο κυρία Κωνσταντίνα Παναγιωτάτου στην οποία εφεξής παρακαλούμε να παρέχετε κάθε πληρoφoρία σχετικά. με τις εκλογές, καθώς και κάθε έγγραφο, κανονισμό, απόφαση κλπ. που αφορά το υπόψη θέμα.
Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων

Η Δημοτική παράταξη ΅ΝΕΑ ΈΡΙΣΟΣ΄ που κατέχει τη θέση της μείζονος αντιπολίτευσης στο ΔΣ, προσχωρεί σχεδόν σύσσωμη στο νέο συνδυασμό.
Εν τω μεταξύ έχουν ήδη προσχωρήσει πολλοί ανεξαρτητοποιηθέντες Δημοτικοί Σύμβουλοι της πλειοψηφίας, καθώς και Πάρεδροι και Τοπικοί Σύμβουλοι, και έτσι ουσιαστικά ο νέος συνδυασμός αποτελεί τη Νέα Πλειοψηφία στην Έρισο.
Οι εξελίξεις αυτές έχουν φέρει σε τρομερά δύσκολη θέση τον Δήμαρχο Κ. Κοντογούρη που φαίνεται να συναντά δυσκολίες στην κατάρτιση ΅ ανταγωνιστικούΆ ψηφοδελτίου.

Ναυαγοσώστες που μας χρειάζονται!

Ένα ακόμη αλαλούμ από τα σχεδόν καθημερινά που συμβαίνουν στο Δήμο μας. Στη συνεδρίαση του ΔΣ τις 16/2, η γραμματέας του, κ. Ε. Φερεντίνου, εισηγήθηκε το 16ο θέμα, περί ορισμού εκπροσώπου του Δήμου για έλεγχο Λουτρικών εγκαταστάσεων. Αυτό μας ζητήθηκε από το Λιμεναρχείο Αργοστολίου με το αρ. 2425/1-1-06 & 6-2-06 έγγραφό του. Το έγγραφο ΔΕΝ μας επιδείχθηκε, η αντιπολίτευση είχε απηυδήσει να ζητά στοιχεία και τεκμηριωμένες εισηγήσεις, το θέμα θεωρήθηκε ρουτίνας και τελικά ορίστηκε ομόφωνα εκπρόσωπος ο Δημ. Σύμβουλος και Πάρεδρος Φισκάρδου Γεράσιμος Αντύπας, με αναπληρωτή τον Μανώλη Ζαμπέλη.

Που να φανταστούμε τι θα επακολουθούσε! Στη συνεδρίαση του ΔΣ τις 26/5, κατάπληκτοι ακούσαμε τον Δήμαρχο να μας πληροφορεί, εκτός ημερήσιας διάταξης, ότι βάσει εγγράφου του Λιμεναρχείου, πρέπει να προσλάβουμε ναυαγοσώστη για τη Ασσο, γιατί θεωρήθηκε πολυσύχναστη παραλία!
Τι είχε συμβεί. Αποδείχθηκε ότι το αρχικό έγγραφο του Λιμεναρχείου, δεν ήταν καθόλου ρουτίνας. Καλούσε τον Δήμο μας να ορίσει εκπρόσωπο σε επιτροπή που θα συνεδρίαζε τις 21/2. Στις 20/2 ηκ. Φερεντίνου απήντησε με το αρ. 494 έγγραφο, κοινοποιώντας την απόφαση για τον ορισμό του εκπροσώπου, αναφέροντας αναληθώς όμως ότι κατά τη συζήτηση ελήφθηκαν υπόψη και τα ΠΔ

α) 410/95 αρ. 108 & β) 23/2000 ΦΕΚ 18α /7-2-00, τα οποία ΟΥΔΕΠΟΤΕ επιδείχθηκαν ή αναφέρθηκαν κατά τη διάρκεια του ΔΣ.
Στη συνεδρίαση της επιτροπής, – τριμελής, αποτελούμενη από τους εκπροσώπους α) της Εταιρείας Τουριστικών Ακινήτων (ΕΤΑ) στην οποία ανήκει ο χώρος, β) της Νομαρχίας ( κ. Τραυλός) και γ) του Δήμου- , ο εκπρόσωπος του Δήμου δεν προσήλθε! Και οι άλλοι αποφάσισαν να ορίσουν την Ασσο σαν πολυσύχναστη παραλία!

Για όλα αυτά ο Δήμος μας δεν είχε πάρει χαμπάρι! ( ο Δήμαρχος ισχυρίζεται ότι δεν είχε ενημερωθεί, αλλά τα έγγραφα υπάρχουν), μέχρι που ο λιμενικός σταθμός Φισκάρδου του απηύθυνε αυστηρή προειδοποίηση ότι αν εντός 15 ημερών δεν τοποθετηθεί ναυαγοσώστης θα ασκηθεί ποινική δίωξη!

Μετά από όλα αυτά το ΔΣ της ΑΝΕΔΕ αποφάσισε στη συνεδρίαση της 19/6 να προσλάβει ένα ναυαγοσώστη. Το θέμα δεν έχει λήξει. Κανονικά έστω και αν δεν βρεθεί ναυαγοσώστης με τα απαιτούμενα προσόντα, η δίωξη πρέπει να ασκηθεί. Εξάλλου τα έξοδα που θα επιφορτισθεί ο Δήμος είναι πολλά σε σχέση με τα έσοδα. Πέρα από το μισθό του ναυαγοσώστη, απαιτείται και ειδικός εξοπλισμός, ναυαγοσωστικός Πύργος Παρατήρησης κ α.

Επειδή η παραλία της Ασσου δεν έχει εξομοιωθεί με λιμένα, ανήκει στην ΕΤΑ, η οποία έχει παραχωρήσει τη εκμετάλλευση στο Δήμο. Ο ορισμός της Ασσου σαν πολυσύχναστη παραλία έχει και άλλες επιπτώσεις ως προς την ποιότητα των υπηρεσιών που πρέπει να παρέχει ο Δήμος και καθώς δεν το έχει λάβει υπόψη του, κινδυνεύει να βρίσκεται συνεχώς κατηγορούμενος από τις κρατικές υπηρεσίες ή τους απλούς τουρίστες – λουόμενους.
Έτσι αν είναι για πέντε φράγκα που κερδίζει ο Δήμος από τα τραπεζοκαθίσματα, να τα πληρώνει διπλά και τριπλά, καλλίτερα να κρατήσει η ΕΤΑ την εκμετάλλευση και να είμαστε εμείς που θα γκρινιάζουμε για τις ελλείψεις.
Γεράσιμος Βανδώρος

Διάφορα Νέα

— Στις εκλογές του Εμπορικού- Επαγγελματικού Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Κεφαλωνιάς και Ιθάκης
( ΕΒΕΚΙ ), πλειοψήφησε με μεγάλη διαφορά, το ψηφοδέλτιο του Θ. Μιχαλάτου. Με το ψηφοδέλτιό του εξελέγησαν οι γνωστοί επαγγελματίες της περιοχής και Δημ Σύμβουλοι στο Δήμο μας, Τάσος Ματσούκης πρώτος, με 115 σταυρούς, που ανέλαβε και πάλι αντιπρόεδρος, και Πολυχρόνης Δενδρινός πέμπτος, με 93. Δεν εξελέγη με το ψηφοδέλτιο του Δ. Κορσιάνου που μειοψήφησε, ο επίσης Δημ Σύμβουλος στο Δήμο μας,
Σπ. Κουλουμπαρίτσης με 30 σταυρούς..
— Στη συνεδρίαση της 25/6, ο Δήμαρχος και η ΅συν αυτώΆ δεν κατόρθωσαν να περάσουν νέο χαράτσι για το Δήμο. Εισηγήθηκαν νέο δάνειο 200.000 Ευρώ ( ταμειακή διευκόλυνση το ονόμασαν κομψά ), από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, για να καλύψουν κάποιες τρύπες τώρα που έρχονται και εκλογές. Παρόλο που έγινε και έκπτωση του δανείου μέχρι και στα 30.000 Ε, η εισήγηση δεν πέρασε. Το Δημ Συμβούλιο απηυδισμένο από τις συνεχείς γκάφες της ΅ικανότατηςΆ Δημοτικής μας Αρχής, φυσάει και το γιαούρτι!
Έχουμε ξανατονίσει ότι όσοι, κεντρικά, εξακολουθούν να προσπαθούν να στηρίξουν αυτά τα ναυάγια, θα παρασυρθούν και αυτοί μαζί τους. Δεν μας άκουσαν, και προβλέπεται να ναυαγήσουν κι άλλοι ναυτικοί στην Έρισο!

— Με το ψηφοδέλτιο του γνωστού Ρισιάνου επιχειρηματία Αλέκου Παρίση, υποψήφιου Νομάρχη, κατέρχεται υποψήφιος Νομαρχιακός Σύμβουλος, το μέλος της συντακτικής ομάδας του Δελτίου μας, Μάκης Κατσαμπίρης. Ευχόμαστε καλή επιτυχία και στους δύο, και όλοι οι Ρισιάνοι να τους στηρίξουν ολόψυχα. Με το δίδυμο αυτό στην Νομαρχία, η Έρισος πολλά έχει να ωφεληθεί.

 • YOU
 • YOU
 • YOU
 • YOU
 • YOU
 • YOU
 • YOU
 • YOU

ΑΡΧΕΙΟ

Σάββατο βράδυ @ MY WAY CLUB [28.12.2019]

Ακόμη ένα Σαββατόβραδο γέμισε το My Way από κόσμο γεμάτο κέφι και τρελή διάθεση για χορό! Ρίξτε μ…

«ΤΟ ΣΠΑΡΤΟ» σας προσκαλεί σε εκδήλωση του Πολιτιστικού Συλλόγου, στα Σπαρτιά

Στην εκδήλωση που θα πραγματοποιήσει το Σάββατο 4 Ιανουαρίου 2020 και ώρα 19:00 στην αίθουσα…

Μια θύμηση για τον μακαριστό πρωτοπρεσβύτερο και λαμπρό επιστήμονα π. Γεώργιο Μεταλληνό

γράφει ο Σωτ. Γαλανός Τα ακόλουθα λόγια της γραφή μου ας είναι από καρδιάς για τον αγαπητό μας σ’…

Νίκη επί του Προμηθέα ΄14 στην Πάτρα και πρόκριση στις 8 καλύτερες ομάδες της Α΄ Κατηγορίας για τους Εφήβους του Α. Σ. Κεφαλονιά

Ο Α.Σ. Κεφαλονιά μπορεί να περηφανεύεται για άλλη μια χρονιά για την πρόοδο των αναπτυξιακών…

Λύκειο Ελληνίδων – Το στόλισμα της «Αγιοβασιλίτσας»

Σε κλίμα ευφρόσυνο, με πολλά παραδοσιακά κεράσματα και ευχές, πραγματοποιήθηκε , 29 Δεκέμβρη…
 • YOU
 • YOU
 • YOU
 • YOU

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

17 Απριλίου 2024

Saristra Festival OPEN CALL 2024

Ανοιχτό Κάλεσμα σε Καλλιτέχνες της Κεφαλονιάς και της Ιθάκης Το Saristra Festival δέχεται προ…
16 Απριλίου 2024

Θεατρικό Εργαστήρι Σύγχρονης Τέχνης Κεφαλονιάς: Ομιλία «Κεντρικά Σημεία της Ιστορίας του Νεότερου Ελληνισμού» @Κέφαλος [15.04.2024]

Πραγματοποιήθηκε εχθές το απόγευμα μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα ομιλία με θέμα τα «Κεντρικά Σημεί…
16 Απριλίου 2024

Επιμορφωτική εκδήλωση με θέμα: «Πανηγύρια Κεφαλονιάς» @Κοργιαλένειος Βιβλιοθήκη [15.04.2024]

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε την εχθές 15 Απριλίου στην Κοργιαλένειο Βιβλιοθήκη η επιμορφωτική ε…
15 Απριλίου 2024

Η Τρίτη και τελευταία ημέρα του συνεδρίου της Ιακωβατείου Βιβλιοθήκης

Την Κυριακή το βράδυ, 14 Απριλίου, έπεσε η αυλαία για το Επιστημονικό Συνέδριο τηςΙακωβατείου Βι…
 • YOU
 • YOU
 • YOU
 • YOU

ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

«Τρυπώσαμε» στις πρόβες της θεατρικής παράστασης «Η Τελετή»
20 Μαρτίου 2024

«Τρυπώσαμε» στις πρόβες της θεατρικής παράστασης «Η Τελετή»

ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ «Η ΤΕΛΕΤΗ» Παρασκευή 22, Σάββατο 23 & Κυριακή 24 Μαρτίου και ώρα 21:00…
Οι πειρατές της Καραϊβικής κάνουν απόβαση στο Αργοστόλι στο κατάστημα Loukoumania
23 Φεβρουαρίου 2024

Οι πειρατές της Καραϊβικής κάνουν απόβαση στο Αργοστόλι στο κατάστημα Loukoumania

Οι πειρατές της Καραϊβικής φέτος βρέθηκαν στο Αργοστόλι …… και φυσικά μας βάζουν σε ρυθμ…
Στο κατάστημα Bio Market θα βρείτε πολλές επιλογές σε μπάρες πρωτεΐνης
23 Φεβρουαρίου 2024

Στο κατάστημα Bio Market θα βρείτε πολλές επιλογές σε μπάρες πρωτεΐνης

Στο κατάστημα Bio Market στο Αργοστόλι θα βρείτε πολλών ειδών μπάρες πρωτεΐνης σε διαφορετικές …
Eξαιρετικά δώρα για την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου από το κατάστημα «Scandalo»
13 Φεβρουαρίου 2024

Eξαιρετικά δώρα για την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου από το κατάστημα «Scandalo»

Στο κατάστημα  «Scandalo» στην πλατεία Καμπάνας θα βρείτε πολλές διαφορετικές και … ιδιαίτε…
 • YOU
 • YOU
 • YOU
 • YOU