Skip to main content
17 Μαΐου 2006

«Τα Νέα της Ερίσου».

Διαβάστε το 15νθήμερο ειδησεογραφικό δελτίο της ηλεκτρονικής Εφημερίδας των Ρισιάνων «Τα Νέα της Ερίσου»:

Το Φισκάρδο, η Ασος και όλη η Έρισος σε πλήρη εγκατάλειψη.

Νόμιζα ότι όλοι και όλα έχουν τα όρια τους .
Υπάρχουν όμως κάποιοι που από ότι φαίνεται δεν ξέρουν που να σταματήσουν!!
Μπροστά στα προσωπικά τους οφέλη αμελούν επιδεικτικά τα πάντα !!
Εκτός από τα υπέροχα χωριά μας στην πάνω Έρισσο, όλοι μας γνωρίζουμε ότι τους καλοκαιρινούς μήνες το επίκεντρο του ενδιαφέροντος λόγω της τουριστικής προσέλευσης είναι το Φισκάρδο και η Ασσος .

Ας μας πει η ηγεσία του Δήμου μας τι προετοιμασία έκανε ώστε να δεχτούμε τους τουρίστες που τόσο περιμέναμε;
Το Φισκάρδο είναι ένα σπάνιο λιμάνι, τόπος έλξης πολλών σκαφών. Η πρώτη τους ανάγκη είναι ο ανεφοδιασμός με νερό, εμείς όμως δεν μπορούμε να τους το δώσουμε.
Το πρόβλημα αυτό είναι μεγάλο γιατί το πρώτο πράγμα που αναζητά ένα σκάφος είναι ο ανεφοδιασμός του με νερό. Από την στιγμή που δεν μπορούμε να τους το παρέχουμε, αυτό έχει σαν συνεπεία να το αναζητήσουν σε αλλά πιο οργανωμένα λιμάνια ( Αγ. Ευφημία- Κιόνι – Φρίκες).

Και φυσικά φεύγοντας θα το διαδίδουν και σε άλλα σκάφη που θα συναντούν και η δυσφήμηση της περιοχής μας θα συνεχίζεται.
Τι άλλαξε κύριοι του Δήμου και ΦΕΤΟΣ δεν δίνεται νερό στο λιμάνι του ΦΙΣΚΑΡΔΟΥ;
Κάθε χρόνο έτσι και φέτος από αρχές Μαΐου η περιοχή μας δέχεται περίπου 500 άτομα, κάθε εβδομάδα που διαμένουν στα γύρω καταλύματα. Ένα μεγάλο θέμα είναι η καθαριότητα των παραλιών και γενικά όλου του Δήμου Ερίσου.

Αυτές τη λίγες παραλίες που έχουμε και ο απλός τουρίστας έχει άμεση πρόσβαση (Έμπλυση –Φώκι –Ζαβαλάτα), είναι σε απαράδεκτη κατάσταση αφού δεν φροντίσατε να στείλετε ένα εργάτη έστω για μια πρόχειρη καθαριότητα. Αυτό έχει σαν συνέπεια αυτοί που τις επισκέπτονται να φεύγουν με τις χειρότερες εντυπώσεις.
Στον παρακαμπτήριο δρόμο τα ( χοντρά) σκουπίδια είναι πια μια καθημερινότητα που την συναντάνε όλοι οι επισκέπτες του Φισκαρδου, η ευρύτερη περιοχή του πάρκιν δεν έχει καθαριστεί, η πλατεία των Αντυπάτων ακολουθεί στα ίδια χάλια
(χορτάρια ,σκουπίδια), κτλ.

Δυστυχώς όμως κύριοι ,οι τουρίστες τα βλέπουν δυσανασχετούν και φεύγουν απογοητευμένοι!!!
Βλέπουν ότι δεν έχουν παγκάκια να καθίσουν στο λιμάνι, ότι τα φανάρια άβαφα τα περισσότερα δεν ανάβουν, και στην Ασσο η ιδία κατάσταση επικρατεί, εγκατάλειψη και αδιαφορία!!
Η θλιβερή αυτή εικόνα αποτελεί διασυρμό για τον τόπο μας. Αντιθέτως, με απλά πράγματα οργάνωση, μεθοδικότητα και σύνεση όλα μπορούν να αλλάξουν…
Τι νόημα είχε να σκαφτεί τώρα όλη η πίσω μεριά του Φισκάρδου για να δοθεί το νερό της αφαλάτωσης όταν αυτό το έργο θα παραδοθεί (πραγματοποιηθεί) σε ένα χρόνο;
Οι εκλογές κύριοι είναι σε πέντε μήνες, το καλοκαίρι όμως ήρθε! Και όλοι μας περιμένουμε να ζήσουμε από αυτούς τους καλοκαιρινούς μήνες!
Δείξτε περισσότερη σοβαρότητα σε θέματα που αγγίζουν όλο τον Δήμο μας.
Πολυχρόνης Δενδρινός

Επάνοδος στη Β΄ κατηγορία

Μετά από μια εύκολη ποδοσφαιρική σαιζόν ο Α.Ο ΕΡΙΣΟΥ κατάφερε να στεφθεί πρωταθλητής στη Γ’ τοπική Κατηγορία ποδοσφαίρου και ταυτόχρονα να πετύχει την άνοδο του στη Δεύτερη. Στις τελικές αναμετρήσεις νίκησε με 5-2 τον Αστέρα Ληξουρίου στο Καραβόμυλο που δυστυχώς έχει ακόμα για έδρα, και παρά την απροσδόκητη ήττα με 3-1 στο Ληξούρι από την ίδια ομάδα βγήκε πρώτος και ανέβηκε κατηγορία. Στην Β΄κατηγορία ανέβηκε και ο Αστέρας που κατετάγη δεύτερος.

Ανεπιφύλακτα η ομάδα μας ήτανε το φαβορί από την αρχή της χρονιάς και το απόδειξε και μέσα στο γήπεδο, όπου η διαφορά από της άλλες ομάδες της κατηγορίας ήτανε μεγάλη .
Στα αγωνίστηκα τώρα, η ομάδα βασίστηκε πάλι σε ένα κορμό << παλιών >> παιχτών, που παίζουνε χρόνια μαζί και δεν συναντήσανε κανένα πρόβλημα απέναντι στις άλλες ομάδες, το μόνο αρνητικό είναι ότι για μια ακόμα φορά δεν έγινε έστω μια μικρή ανανέωση με καινούργιους παίχτες ώστε να έχουνε περισσότερες εμπειρίες για το πρωτάθλημα του χρόνου ,που είναι πολύ πιο δύσκολο.

Σε αυτό φυσικά αρνητικός παράγοντας είναι το θέμα του γηπέδου που ακόμα να κατασκευαστεί λες και είναι το γεφύρι της Αρτας. Κάθε Μάρτη ακούμε ότι τον Σεπτέμβρη θα είναι έτοιμο, αλλά έχουν περάσει 8 χρόνια και ακόμα περιμένουμε.
Ο επίλογος δόθηκε με τραπέζι που παρέθεσε ο πρόεδρος και η διοίκηση, στον προπονητή και στην ομάδα και όλοι μαζί γιόρτασαν την άνοδο της ομάδας .
Για άλλη μια φορά συγχαρητήρια στην ομάδα μας ,στον προπονητή και τη διοίκηση, και ευχόμαστε και για μια ανάλογη πορεία και του χρόνου, και επιτέλους η ομάδα να έχει και το ΓΗΠΕΔΟ της.

Γ. ΚΑΤΣΑΜΠΙΡΗΣ.

ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟ ΠΑΝΟΡΑΜΑ

Την 4 Μαΐου ο Δήμος συμμετείχε στην 11 έκθεση ‘Τουριστικό Πανόραμα’ που πραγματοποιήθηκε σε εκθεσιακό χώρο στην Ανθούσα Αττικής και διήρκεσε μέχρι την 7 του μηνός. Βρισκόταν στην αίθουσα 5 μεταξύ των διαδρόμων Γ-Δ στη θέση 45-49.και ήταν συνολικού εμβαδού 33 και κόστισε 4500 Ε μαζί με το ΦΠΑ κατόπιν συμφωνίας με τον όμιλο ‘Καλοφωλιά Α Ε’.
Επισκέφθηκα την έκθεση την πρώτη μέρα και μου δημιουργήθηκαν τα εξής ερωτηματικά.

1) Δίπλα μας ήσαν τα περίπτερα του Δήμου Ληξουρίου και του συλλόγου ενοικιαζομένων δωματίων Αργοστολίου, και τα δύο μαζί ήταν όσο το δικό μας. Είχαμε μεγαλύτερη οικονομική άνεση ή μήπως προβληθήκαμε περισσότερο;
2) Πουθενά στο περίπτερο δεν αναφερόταν το πιο γνωστό μέρος του Δήμου, το Φισκάρδο, ώστε να μπορέσει να κατατοπιστεί ο επισκέπτης, καθώς η λέξη ‘Έρισος’ του είναι εντελώς άγνωστη. Υπήρχε μόνο μία φωτογραφία μάλλον φωτοτυπημένη, κατάμαυρη, χωρίς ονομασία.. Δίπλα, το περίπτερο του Αργοστολίου, ήταν γεμάτο με αφίσες του Φισκάρδου. Οι επισκέπτες έμεναν με την εντύπωση πως το Φισκάρδο δεν έχει καμία σχέση με την Έρισο!
3) Αυτοί που στελέχωσαν το περίπτερο με ποια ιδιότητα συμμετείχαν;

  • YOU
  • YOU
  • YOU
  • YOU
  • YOU
  • YOU
  • YOU
  • YOU

ΑΡΧΕΙΟ

Ακόμη ένα Σαββατόβραδο γέμισε το My Way από κόσμο γεμάτο κέφι και τρελή διάθεση για χορό! Ρίξτε μ…
Στην εκδήλωση που θα πραγματοποιήσει το Σάββατο 4 Ιανουαρίου 2020 και ώρα 19:00 στην αίθουσα…
γράφει ο Σωτ. Γαλανός Τα ακόλουθα λόγια της γραφή μου ας είναι από καρδιάς για τον αγαπητό μας σ’…
Ο Α.Σ. Κεφαλονιά μπορεί να περηφανεύεται για άλλη μια χρονιά για την πρόοδο των αναπτυξιακών…
Σε κλίμα ευφρόσυνο, με πολλά παραδοσιακά κεράσματα και ευχές, πραγματοποιήθηκε , 29 Δεκέμβρη…
  • YOU
  • YOU
  • YOU
  • YOU

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

27 Ιουλίου 2024
Ξεκίνησε σήμερα η πρώτη μέρα του Τουρνουά Beachvolley K22 Finals 2024 στην παραλία του Άη Χέλη. …
27 Ιουλίου 2024
Πραγματοποιήθηκε σήμερα Παρασκευή 26 Ιουλίου και ώρα 21.00, στα Μεταξάτα η εκδήλωση για τα 200 …
26 Ιουλίου 2024
Παρευρεθήκαμε σήμερα στη διατομική έκθεση “Υποθαλάσσιες πολυμορφίες” / “Underwaterdiversities” …
26 Ιουλίου 2024
Με ομιλία από τον Διονύση Γαρμπή και χορούς από τον Καλλιτεχνικο-Χορευτικό Σύλλογο Φραγκάτων «Ο …
  • YOU
  • YOU
  • YOU
  • YOU

ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Ανακαλύψτε το Μέλλον της Μετακίνησης στην Νippy eco mobility
17 Ιουλίου 2024
Eίναι το νέο σημείο αναφοράς για e-bikes, e-scooters και αξεσουάρ, την οδό Σουηδίας 125. Εκεί θα…
«Τρυπώσαμε» στις πρόβες της θεατρικής παράστασης «Το θεριό του ταύρου»
11 Ιουλίου 2024
ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ «ΤΟ ΘΕΡΙΟ ΤΟΥ ΤΑΥΡΟΥ» Σάββατο 13 & Κυριακή 14 Ιουλίου και ώρα 21:00, σ…
«Παραδοσιακό Μαγειριό» η νέα επιχείρηση στην οδό Σιτεμπόρων στο Αργοστόλι
8 Ιουλίου 2024
Το νέο παραδοσιακό μαγειρείο στην οδό Σιτεμπόρων Αργοστόλι άνοιξε και σας περιμένει! Μια νέα …
Tzannatos Jewellers Corner : Το νέο κόσμημα του Λιθοστρώτου
21 Ιουνίου 2024
Ο στόχος μας πάντα είναι να προσφέρουμε ποιοτικά, διαχρονικά αλλά και μοντέρνα σχέδια για την το…
  • YOU
  • YOU
  • YOU
  • YOU