Skip to main content
2 Αυγούστου 2010

Τα Νέα της Ερίσσου – Ιούλιος ΙΙ

ΒΡΟΧΗ ΤΑ ΠΑΡΑΠΟΝΑ ΚΑΙ ΟΙ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΕΣ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ

Είχαμε προβλέψει πως τους τελευταίους μήνες της Δημοτικής μας ΅ΔιακυβέρνησηςΆ θα γινόντουσαν ΅πράματα και θάματαΆ. Συνεχίζουμε την δημοσίευση των αποφάσεων της τελευταίας συνεδρίασης και από μερικές από αυτές θα καταλάβετε τι εννοώ.Πέρα από αυτό, το Δελτίο μας έχει γίνει δέκτης έντονων παραπόνων για ένα σωρό θέματα. Για τις προεκλογικές ΅εξυπηρετήσεις΄ των μηχανημάτων του Δήμου, για μια εξέδρα που ξαφνικά ξεφύτρωσε στην Έμπλυση, για μεροληπτική συμπεριφορά της Δ.Α στους υπαλλήλους κ.α. Ενώ συνεχίζονται και οι διαμαρτυρίες και για την κατάσταση στην παραλία της Αγ. Ιερουσαλήμ.

ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ συνέχεια
4) Υπαίθριο – πλανόδιο εμπόριο: Ούτε και οι ίδιοι γνωρίζουν τι απόφαση πήραν. Αν διαβάσετε το σκεπτικό της καθαρογραμμένης απόφασης, θα σκάσετε στα γέλια.

5) ΣΧΟΑΠ Δήμου: Αναβλήθηκε η λήψη απόφασης. Για το θέμα ( χωροταξικό και πολεοδομικά του Δήμου) έχουμε ξαναγράψει, το φέρνουν και το ξαναφέρνουν στο Συμβούλιο για να δείξουν πως ενδιαφέρονται και συνεχώς το αναβάλουν με αστείες δικαιολογίες. Σαμποτάρισμα εκ των έσω. Μετά πώς να απορροφήσουμε τα λεφτά που μας δίνουν!!

8)Διευκολύνσεις οφειλετών: Απόφαση πέρα για πέρα παράνομη. Αντιβαίνει σε προηγούμενη απόφαση του Δ.Σ, την οποία πρώτα θα έπρεπε να τροποποιήσουν πριν προβούν σε αυτού του είδους την διευκόλυνση. Εν πάση περιπτώσει οι ΅διευκολύνσειςΆ είναι:
Κουλουμπαρίτσης Σ – Ζαμπέλης Γ: 9.337,67 ¤ για νερό και 23.875 ¤ για λύματα.

Τσελέντη Σ. 11.648 Ε.
Δεν εγκρίθηκε η ρύθμιση του χρέους στον Χρήστου Π. γιατί το χρέος ήταν κάτω των 2.500 Ε

9)Διαγραφή χρέους: εγκρίθηκε η διαγραφή χρέους που αντιστοιχεί σε 193 μ3 του Καββαδία Γ

10) Γνωμοδότηση για εγκατάσταση πλωτής εξέδρας στην Έμπλυση: Και η απόφαση αυτή είναι μνημείο ασχετοσύνης και κουτοπονηριάς. Το θέμα είχε ξαναέρθει στο Δ.Σ αλλά δεν ελήφθη απόφαση γιατί, σύμφωνα με τον εισηγητή, τεχνικό υπάλληλο του Δήμου, Γ. Φιλιππάτο, δεν υπήρχαν όλες οι εγκρίσεις. Το θέμα επανήλθε, με (συνέχεια 2η σελίδα)

6,7) Ορισμός Δ.Σ στην Κοινωφελή Επιχείρηση:
Ορίστηκε μέχρι 31/12/10. Προγραμματισμό δράσης δεν έχουμε δει.

Μπλέξανε καλοπροαίρετα πρόσωπα με μηδαμινά αποτελέσματα
1 Παναγιωτάτου Κωνσταντίνα του Ανδρέα, Πρόεδρο, με αναπληρωτή της τον Διονύσιο Πατρίκιο του Γερασίμου.
2. Τον Κατσαμπίρη Κωνσταντίνο του Βασιλείου με αναπληρωτή του τον Δενδρινό Πολυχρόνη του Γεωργίου.
33. Τον Κοντογούρη Κωνσταντίνο του Σπυρίδωνα με αναπληρωτή του την Νικολετάτου Χαϊδω του Διονυσίου.
44.Την Κουλουμπαρίτση Ελένη του συζύγου Βασιλείου, με αναπληρωτή της την Ζαμπέλη Αμαλία του Χαράλαμπου.
55.Την Κατσαούνη- Κάκια Ροδία του Αναστάσιου, Αντιπρόεδρο, και υπόλογος των τριών λογαριασμών της επιχείρησης στην ΑΛΦΑ τράπεζα, με αναπληρωτή της την Αργυρού Σαπφώ του Ανδρέα.
6. Τον Γερμενή Παναγή του Γεωργίου με αναπληρωτή του τον Κατσαμπίρη Γεράσιμο του Βασιλείου.
7. Τον Πατρίκιο Νικόλαο του Γερασίμου με αναπληρωτή του την Αντύπα Αρτεμη του Διονυσίου.

Εισηγητή αυτή τη φορά την Δήμαρχο, η οποία δήλωσε πως όλα τα απαιτούμενα είναι εν τάξει ( υπάρχουν αρκετές επιφυλάξεις). Τελικά πριν καν καθαρογραφούνε και υπογραφούνε οι αποφάσεις, όπως μου έχει δηλώσει η γραμματέας του Δ.Σ, η εξέδρα στήθηκε και προσδέθηκε παράνομα σε λάθος σημείο, μετά από διαμαρτυρίες Δημοτών, μεταφέρθηκε σε άλλο, χωρίς να είναι σίγουρο πως είναι αυτό για το οποίο δόθηκε η ΅άδειαΆ.

11) Εκμίσθωση Δημοτικού ακινήτου (πρ. ΑΛΦΑ τράπεζα): Ένα ακόμα σοβαρό θέμα στο οποίο η Δημοτική Αρχή απέτυχε παταγωδώς. Διαβάζοντας απλά και μόνο το σκεπτικό της απόφασης θα καταλάβετε το αδιέξοδο στο οποίο έχει περιέλθει. Κατ΄αρχή η Δημοτική Αρχή βιάστηκε να αποδεσμεύσει την ΑΛΦΑ Τράπεζα και να της χαρίσει νοίκια τριών μηνών. Λες και περισσεύουν του Δήμου 5-6.000 Ε. είναι και αυτό ένα δείγμα του ΅νοικοκυρέματοςΆ για το οποίο καμαρώνουν!! Έπειτα βιάστηκαν να προκηρύξουν την ενοικίαση με τιμές πολύ υψηλές και στις 2-3 απόπειρες δεν παρουσιάστηκε κανείς ενδιαφερόμενος. Καπάκι ήρθε και η δημοσίευση του ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ, που μία μεταβατική του διάταξη, δεν επιτρέπει τις μισθώσεις – εκμισθώσεις ακινήτων στους Δήμους το 2010. Αν ξεπεραστεί ο σκόπελος του Τοπικού Συμβουλίου, θα μπλέξουν με τον ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ.

Αλλά θα χρειαστούμε και άλλο Δελτίο για να ολοκληρώσουμε την δημοσίευση των αποφάσεων της ΅περίφημηςΆ 8ης συνεδρίασης του Δ.Σ.

ΥΠΟΜΝΗΜΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΔΗΜΟΤΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΕΡΙΣΟΥ ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΣ
ΠΡΟΣ Γενικό Γραμματέα Περιφέρειας Ιονίων Νήσων
Κτηματική Υπηρεσία Δημοσίου
Υ.ΠΕ.ΚΑ Τμήμα Διαχείρισης Φυσικού Περιβάλλοντος Υπόψη : κ. ΠΛΕΣΣΑΣ

ΘΕΜΑ: Εκμίσθωση παραλίας Αγίας Ιερουσαλήμ

Με αφορμή απόφαση του Δημοτικού συμβουλίου να μισθώσει τμήμα αιγιαλού παραλίας στην παραλία της Αγίας Ιερουσαλήμ σε ιδιώτη και συγκεκριμένο στον κ. ΧΑΡΑΛΑΜΠΟ ΓΟΥΔΙΝΟ για την ανάταξη επιχείρησης ενοικίασης ομπρελοκαθισμάτων κλπ και μέσω αναψυχής, κανό καγιάκ κλπ, εμείς άπαντες δημότες Ερίσου σας αναφέρουμε και σας καταγγέλλουμε τα ακόλουθα:

1. Ενώ με την απόφαση του δημοτικού συμβουλίου δόθηκε η άδεια για την παραχώρηση 250 τ.μ για την ανάπτυξη της επιχείρησης του κ. Γουδινού ( όσο δηλαδή προβλέπει ο νόμος ) ο Δήμος έπειτα μίσθωσε σε αυτόν 600 τ.μ παραχωρώντας του το κεντρικότερο και ωραιότερο σημείο της παραλίας, παραβλέποντας τις οποιεσδήποτε λεπτομέρειες της απόφασης.. Σήμερα ελεύθερο είναι μόνο το δεξί και το αριστερό σημείο της παραλίας, όπου η πρόσβαση εκεί είναι σαφώς δυσκολότερη για παιδιά και ηλικιωμένους από τη στιγμή που υπάρχουν μεγάλα βράχια που εμποδίζουν την άνετη έλευση στη θάλασσα.

Καταγγέλλουμε επίσης ότι παρανόμως ο κ Γουδινός τρομοκρατεί τους πολίτες που δεν επιθυμούν να νοικιάσουν ξαπλώστρα ή ομπρέλα, αλλά μπορούν σύμφωνα με τον νόμο να καταλάβουν οποιοδήποτε σημείο της παραλίας μπορούν για το χρονικό διάστημα που θα βρίσκονται εκεί, ότι θα καλέσει την αστυνομία, επικαλούμενος το ΜΙΣΘΩΤΗΡΙΟ ΤΟΥ και ότι ο ΧΩΡΟΣ του ΑΝΗΚΕΙ!!!!

2. Παρανόμως έχουν γίνει παρεμβάσεις στο χώρο, όπως η ύπαρξη στεγάστρου και αντίσκηνου στη μέση της παραλίας ( από όσο γνωρίζουμε η ελεύθερη κατασκήνωση δεν επιτρέπεται παρά μόνο σε ελεγχόμενους χώρους) και έχουν ληφθεί πέτρες από την παραλία για να οριοθετήσουν τον χώρο του κ Γουδινού και για να ορίσουν και τον χώρο παρκαρίσματος των αυτοκινήτων των λουομένων. ΣΕ ΛΙΓΟ ΘΑ ΒΑΛΟΥΝ ΚΑΙ ΠΑΡΚΟΜΕΤΡΑ……….Γενικότερα έχουν γίνει παρεμβάσεις στο χώρο, αλλοιώνοντας τη φυσική ομορφιά του τοπίου.

3. Η παραλία της Αγίας Ιερουσαλήμ ανήκει στο δίκτυο NATURA ανήκει σε περιοχή ιδιαίτερου φυσικού κάλους και έτσι εκφράζουμε τις αμφιβολίες μας σχετικά με το αν τηρήθηκαν οι νόμιμες διαδικασίες από την αρμόδια για την μίσθωση αρχή ( το Δήμο) μια που αν είχε γίνει αυτό αποκλείεται να είχε δοθεί άδεια για την ανάπτυξη ανάλογων εργασιών στη συγκεκριμένη περιοχή ( ούτε το μήκος της παραλίας το επιτρέπει αλλά και ούτε ο γενικότερος περιβαλλοντικός χαρακτήρας του χώρου

4. Η τιμή και η αξιοπρέπεια των ντόπιων γενικότερα θίγεται ανεπανόρθωτα από τη στιγμή που δεν τους επιτρέπεται η ελεύθερη διέλευση τους στο χώρο της παραλίας μέσα στην οποία οι περισσότεροι μεγάλωσαν., μεγάλωσαν τα παιδιά τους και γέρασαν, θεωρώντας τον τόπο αυτό δικό τους, τόπο που θα δουν το καλοκαίρι τους φίλους τους, τους συγγενείς τους, τόπο που τα παιδιά τους θα παίζουν, χωρίς να κινδυνεύουν από την από τα κανό μέσα στη θάλασσα. Και το χειρότερο είναι ο περιορισμός τους σε ένα μικρό και βραχώδες σημείο της παραλίας, από την στιγμή που δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα ή δεν επιθυμούν να νοικιάσουν ξαπλώστρα.

Ο κ. Γουδινός παραβιάζει επανειλημμένα τον κοινόχρηστο χαρακτήρα αιγιαλού και παραλίας και η γενικότερη συμπεριφορά του είναι προκλητικότατη.

Παρακαλούμε για τις δικές σας ενέργειες για την επίλυση του προβλήματος
Ακολουθούν υπογραφές
Σ.Σ: Το θέμα είναι αρκετά σοβαρό, καθώς κυκλοφορεί μεταξύ των Δημοτών, πως τα ΅χατιράκιαΆ στον κ. Γουδινό έγιναν και γίνονται γιατί είναι συγγενής της Δημάρχου!!

ΠΗΓΗ: ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΕΡΙΣΣΟΥ

  • YOU
  • YOU
  • YOU
  • YOU
  • YOU
  • YOU
  • YOU
  • YOU

ΑΡΧΕΙΟ

Ακόμη ένα Σαββατόβραδο γέμισε το My Way από κόσμο γεμάτο κέφι και τρελή διάθεση για χορό! Ρίξτε μ…
Στην εκδήλωση που θα πραγματοποιήσει το Σάββατο 4 Ιανουαρίου 2020 και ώρα 19:00 στην αίθουσα…
γράφει ο Σωτ. Γαλανός Τα ακόλουθα λόγια της γραφή μου ας είναι από καρδιάς για τον αγαπητό μας σ’…
Ο Α.Σ. Κεφαλονιά μπορεί να περηφανεύεται για άλλη μια χρονιά για την πρόοδο των αναπτυξιακών…
Σε κλίμα ευφρόσυνο, με πολλά παραδοσιακά κεράσματα και ευχές, πραγματοποιήθηκε , 29 Δεκέμβρη…
  • YOU
  • YOU
  • YOU
  • YOU

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

22 Οκτωβρίου 2024
Δείτε παρακάτω λεπτομερώς το πρόγραμμα εορτασμού της εθνικής επετείου 28ης Οκτωβρίου του Δήμου Λ…
22 Οκτωβρίου 2024
ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΟΜΙΛΙΑ-ΣΥΖΗΤΗΣΗ Τετάρτη, 30 Οκτωβρίου 2024, 7.30 μ.μ. «Αλλαγή κουλτούρας στην …
22 Οκτωβρίου 2024
Στις 27 Οκτωβρίου μέρα Κυριακή θα πραγματοποιηθεί έκθεση για τα 50 χρόνια μετά το χωρισμό Ελληνο…
21 Οκτωβρίου 2024
Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Γεωποικιλότητας, η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κεφαλληνία…
  • YOU
  • YOU
  • YOU
  • YOU

ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Έτοιμο το «Loukoumania Kefalonia» για το καθιερωμένο Trick or Treat party
22 Οκτωβρίου 2024
Το κατάστημα Loukoumania έτοιμο για το καθιερωμένο Haloween party που θα λάβει χώρα την Κυριακή …
Σπάνιος πίνακας του Μονέ επέστρεψε στους ιδιοκτήτες του 80 χρόνια μετά την κλοπή του από τους Ναζί
12 Οκτωβρίου 2024
Το «Bord de Mer» του Claude Monet, ένας πίνακας του 1865, παστέλ σε χαρτί. US District …
Το κατάστημα «Beauty Bar» συνεχίζει να ομορφαίνει
13 Σεπτεμβρίου 2024
Το κατάστημα καλλυντικών και σεμιναριακό κέντρο ES Beauty Bar by Eleni Sourvanou συνεχίζει και ο…
Στο κατάστημα DMK Professional στο Αργοστόλι θα βρεις όλα τα προϊόντα που χρειάζεσαι
27 Αυγούστου 2024
Επισκεφθήκαμε σήμερα το κατάστημα DMK Professional για να πάρουμε μια μικρή γεύση από όλα τα προ…
  • YOU
  • YOU
  • YOU
  • YOU