Skip to main content
16 Φεβρουαρίου 2010

Τα Νέα της Ερίσσου – Φεβρουάριος Ι

Στις 7/2, ο σύλλογος ΅ΑστερίςΆ έκοψε την πίτα του και στην Αθήνα, στην φιλόξενη αίθουσα της Αδελφότητας Πειραιά. Η πρόεδρός του Ελ. Κουλουμπαρίτση στον χαιρετισμό της, επανέλαβε μεταξύ άλλων, την ανακοίνωση του συλλόγου που είχε δημοσιευτεί στον τοπικό τύπο. Η ανακοίνωση που δημοσιεύτηκε στις 28/1, ανέφερε:
Μετά μεγάλη προσπάθεια και με την βοήθεια συνδημοτών και φίλων της Ερίσου, ο σύλλογος ΑΣΤΕΡΙΣ, αγόρασε το οικόπεδο που είχε κριθεί κατάλληλο, απαραίτητη προϋπόθεση για την ανέγερση του Πολυδύναμου Ιατρείου στις Βασιλικάδες.

Στις 23/1 και μετά την έγκριση της Υπ. Υγείας Μ. Ξενογιαννακοπούλου, ο σύλλογος μετεβίβασε με δωρεά το οικόπεδο στην 6η Υγειονομική περιφέρεια, για την υλοποίηση του έργου. Το Δ.Σ του συλλόγου εκφράζει τις θςρμές του ευχαριστίες σε όλους όσους συνέβαλαν με την προσφορά τους για την δημιουργία ενός ζωτικής σημασίας για την Έρισο, έργου που αφορά τον ευαίσθητο τομέα της υγείας.

Την προσπάθεια συγκέντρωσης του ποσού για την αγορά του οικοπέδου, έργο τιτάνιο για τα δεδομένα των συλλόγων της περιοχής μας, ανέλαβε ο ΅ΑΣΤΕΡΙΣΆ όταν παρεκλήθη προς τούτο πριν ένα χρόνο, από την δήμαρχο Κ. Κουταλά, με επιστολή που της έστειλε.
Της ανακοίνωσης του ΅ΑΣΤΕΡΙΣΆ, είχε προηγηθεί κοινή συνέντευξη τύπου της Υπουργού και του βουλευτή Σπ. Μοσχόπουλου στις 19/1, όπου στο σχετικό Δελτίο τύπου διαβάζουμε:

Σχετικά με το Π.Α.Ι.Ερίσου: ……..συντομεύεται η διαδικασία θεώρησης της μελέτης από την Δ/νση Τεχν. Υπηρεσιών του Υπουργείου. Αμέσως μετά θα σταλεί στην Περιφερειακή Υπηρεσία Υγείας στη Πάτρα για να συνταχθεί το Τεχνικό Δελτίο και να σταλεί στην Διαχειριστική Αρχή της Περιφέρειας Ι.Ν για ένταξη στο περιφερειακό πρόγραμμα με προϋπολογισμό. 1.200.000 ¤ για να μπορέσει να γίνει η δημοπράτηση του έργου.

Στο Δελτίο Τύπου, δεν αναφέρεται χρονοδιάγραμμα. Πολύ σωστά. Όταν πρόκειται για έργο που δεν έχουν ακόμη ολοκληρωθεί οι διαδικασίες ένταξής του, δεν μπορείς να θέτεις χρονοδιαγράμματα.
Η δήμαρχός μας όμως βάζει χρονοδιάγραμμα! Σε γραπτό μήνυμά της, στη κοπή της πίτας της ΅ΑΣΤΕΡΙΣΆ, αφού ευχαριστεί για την συνεργασία τους!, τους ανακοινώνει πως το έργο θα ξεκινήσει εντός του 2010 !! ξέρει πάρα πάνω από την Υπουργό; Όχι βέβαια! Απλά πρόκειται για πρεμούρα να οικειοποιηθεί έργο άλλων και να δείξει πως κάτι έχει κάνει για την Έρισο έστω και την τελευταία χρονιά. Το πόσο έχει ΅συνεργαστείΆ φαίνεται από:

1) Σε συνεδρίαση του Δ.Σ (21/12) σε σχετική ερώτηση του Δ.Σ Κ. Θεοχαράτου, δεν ήξερε να απαντήσει και ανεζητήθη η πρόεδρος της ΅ΑΣΤΕΡΙΣΆ για να βοηθήσει

2) Η Νομαρχία έχει άγνοια για το θέμα και ενημερώνεται από τις εφημερίδες

3) Στη Δ.Τ.Υ του Υπ. Υγείας αγνοούν την ύπαρξή της ( της δημάρχου)

4) Το σοβαρότερο. Δύο μόλις μέρες μετά την κοινή συνέντευξη και δεκαπέντε πριν την ανακοίνωση του ΅χρονοδιαγράμματοςΆ της δημάρχου, η ΔΤΥ αποστέλλει έγγραφο προς την 6η Υγ. Περιφέρεια στη Πάτρα, με σωρεία παρατηρήσεων επί της Μελέτης εφαρμογής του Π.Ι. Βασιλικάδων. Οι παρατηρήσεις αφορούν τόσο τα αρχιτεκτονικά σχέδια (αλλαγές σε εσωτερικούς χώρους), όσο και σε στατική ενίσχυση του κτηρίου ( στατική μελέτη). Από ότι φαίνεται οι μελέτες ( αρχιτεκτονική, στατική, ηλεκτρομηχανολογική) πρέπει να γίνουν από την αρχή, και καθώς η 6η Υγ. Περιφέρεια δεν έχει τεχνική υπηρεσία, κάποιος πρέπει να βοηθήσει, ώστε να μην βαλτώσει το έργο.

Για ότι νεώτερο, θα σας ενημερώσουμε.

Την Κυριακή 7/2 πραγματοποιήθηκε η πρώτη συνεδρίαση του Δ.Σ για το 2010. Η συνεδρίαση φυσικά του Ιανουαρίου δεν έγινε, καθώς η Δ.Α έχει πια καθιερώσει να συγκαλεί το Δ.Σ, κάθε δεύτερο μήνα και όχι κάθε μήνα όπως επιτάσσει ο Δημοτικός Κώδικας! Τα θέματα πολλά και σημαντικά, ενώ ακόμα σημαντικότερα είναι αυτά που εκκρεμούν. Για να τα φέρει κάπως ΅βόλταΆ η Δ.Α πρέπει να γίνουν μέσα στον μήνα τουλάχιστον άλλες δύο συνεδριάσεις. Τεχνικό πρόγραμμα και προϋπολογισμός, ενώ θα έπρεπε σύμφωνα με τον Κώδικα να έχουν ψηφιστεί από τον Νοέμβριο του 2009, ακόμη τα ψάχνουμε! Το ωραίο είναι πως για κάτι τέτοιες παραλήψεις, η τωρινή Δ.Α κατηγορούσε την προηγούμενη. Αλλά φαίνεται πως όλα ήταν για την ΅καρέκλαΆ. Δυστυχώς όλα δείχνουν πως η τελευταία χρονιά θα είναι και η χειρότερη.

Τα θέματα:

Ανακοινώσεις –Ενημέρωση α) Επί του σχεδίου «ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ»

1. Λύση μισθώσεως της Τράπεζας ALPHA BANK στο Φισκάρδο ιδιοκτησίας Δήμου Ερίσου.

2. Έγκριση μίσθωσης ακινήτου-ισογείου του Δημοτικού Καταστήματος Τ.Δ. Φισκάρδου.

3. Ορισμός δύο (2) Δημοτικών Συμβούλων για την παραλαβή Μικρών Έργων (< 5.869,40 ¤ ) 4. Ορισμός Δημοτικού Συμβούλου για την παραλαβή Έργων –Εργασιών (>5.869,40 ¤)

5. Αναπροσαρμογή τελών κοινοχρήστων χώρων προς μίσθωση για το οικον. έτος 2010.

6,7 Αναπροσαρμογή τελών ύδρευσης – αποχέτευσης οικον.έτους 2010.

8. Προσθήκη άρθρου στον κανονισμό ύδρευσης για προεκτάσεις δικτύου εκτός οικισμού.

9. Συγκρότηση τριμελών επιτροπών παραλαβής προμηθειών βάσει ΕΚΠΟΤΑ

10. Ορισμός Επιτροπής Κατάρτισης Μητρώων Αρρένων γεννηθέντων κατά το έτος 2009.

11. Συγκρότηση επιτροπής επίλυσης φορολογικών διαφορών με συμβιβασμό για το έτος 2010.

12. Συγκρότηση Επιτροπής για σφράγιση καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος.

13.Ορισμός εκπροσώπων στην επιτροπή επί ζητημάτων θαλασσίων μέσων αναψυχής.

14.Ορισμός εκπροσώπου στην επιτροπή ελέγχου λουτρικών εγκαταστάσεων.
Εισηγητής3,4,8,9,13,14 : Ο Αντιδήμαρχος κ. Πολυχρόνης Δενδρινός.

15.Συγκρότηση επιτροπής διαγωνισμού προμηθειών και αξιολόγησης αποτελεσμάτων.

16. Ορισμός Επιτροπής Δημοπρασιών Μισθώσεων-Εκμισθώσεων-εκποίησης Ακινήτων.

17. Ανανέωση Σύμβασης Διαδημοτικής Συνεργασίας Ύδρευσης Δήμων Ερίσου-Σάμης-Πυλάρου.

18. Έξοδα μετακίνησης Δημάρχου –Αντιδημάρχου στο Συνέδριο της ΚΕΔΚΕ.

19. Έγκριση απολογισμού οικονομικού έτους 2009 της Σχολ Επιτρ Γυμνασίου Μεσοβουνίων.

20. Επιβολή τέλους για την τέλεση Πολιτικών Γάμων.

21. Έγκριση ετήσιων συνδρομών σε έντυπα και εφημερίδες.

22. Αίτηση της κ. Β.Τσελέντη για διαγραφή από βεβαιωτικό κατάλογο οφειλής λυμάτων .

23. Ομοίως διαγραφή της Εταιρείας « ΑΦΟΙ ΔΕΝΔΡΙΝΟΥ» οφειλής λυμάτων .
Εισηγητής 5,6,7,11,18,20,21,22,23 : Η Αντιδήμαρχος κ. Κων/να Παναγιωτάτου.

24. Αίτηση κ. Γερ. Κολαίτη για ανανέωση άδειας κινητής Καντίνας .

25. Καθορισμός αμοιβής Πληρεξουσίων Δικηγόρων.
Εισηγητής 1,2,10,12,15,16,17,19,24,25 : Η Δήμαρχος κ. Αικατερίνη Κουταλά.

26. Αιτήσεις-Ανακοινώσεις

Οι αποφάσεις – σχόλια.

Στην αρχή της συνεδρίασης, η δήμαρχος, έκανε μια σύντομη ενημέρωση για το σχέδιο ΅ΚαλλικράτηςΆ, δηλ. τις συνενώσεις των Δήμων, την κατάργηση των Νομαρχιών και τις νέες Περιφέρειες με αιρετούς περιφερειάρχες. Τίποτε σπουδαίο. Περισσότερη ήταν η ανάγκη να καλυφθούν τα έξοδα μετακίνησης, τα δικά της και του Π. Δενδρινού στην Αθήνα για παρακολούθηση του συνεδρίου της ΚΕΔΚΕ που έγινε 20-22/1. Η Δ.Α, πρέπει να κάνει μέσα στο Φλεβάρη ειδική συνεδρίαση για το θέμα αυτό. Πως θα τα καταφέρει, ενώ υπάρχουν και τόσα άλλα εκκρεμή θέματα, άγνωστο.

Γιατί πρέπει να γίνει πολύ καλή προετοιμασία ώστε να συμμετάσχουν όλοι οι ενδιαφερόμενοι δημότες.

1,2) Στο Φισκάρδο, ο Δήμος, είναι κάτοχος κτηρίου, σε κεντρικό σημείο, το οποίο παρέλαβε από την καταργηθείσα κοινότητα.. Ο ΕΟΤ, το 1976 εκτελώντας πρόγραμμα παραδοσιακών οικισμών, αναπαλαίωσε τέσσερα κτήρια του Φισκάρδου μεταξύ των οποίων και αυτό. Ο ΕΟΤ, μετά 10 έτη παρέδωσε τα κτήρια εξοπλισμένα και η κοινότητα ενοικίασε το δικό της στον Γ. Καββαδία, ο οποίος το λειτούργησε σαν παραδοσιακό ξενώνα με το τίτλο ΅ΦΙΛΟΞΕΝΙΑΆ.

Μετά τον Γ. Καββαδία, η κοινότητα νοίκιασε τους εσωτερικούς άνω χώρους στην Αστυνομία και στο Λιμενικό και στέγασε τα γραφεία της στον έμπροσθεν ισόγειο χώρο, όπου παρέμειναν μέχρι την κατάργησή της ( τέλη 1998). Στη συνέχεια. Ο νεοσύστατος Δήμος Ερίσου, σαν ιδιοκτήτης πια, ενοικίασε το κτήριο στην ΑΛΦΑ Τράπεζα από την οποία και έλαβε δάνειο 50.000 ¤ για την επισκευή του ΞΕΝΙΑ Ασσου, το οποίο δεν τέλειωσε ποτέ και το δάνειο πήγε ΅φούντοΆ. Η τράπεζα δεν απέδιδε το ενοίκιο ( περίπου 1400 ¤) μέχρι την αποπληρωμή του δανείου ( μέσα του 2007).

Πρόσφατα η ΑΛΦΑ ειδοποίησε πως εγκαταλείπει το κτήριο, ( ήδη είχε υποβαθμίσει την παρουσία της στο Φισκάρδο), και το Δ.Σ, κλήθηκε να εγκρίνει τη λύση της μίσθωσης. Υπάρχουν όμως αρκετές εκκρεμότητες και στο επόμενο η συνέχεια.

Πηγή: Τα Νέα της Ερίσσου

 • YOU
 • YOU
 • YOU
 • YOU
 • YOU
 • YOU
 • YOU
 • YOU

ΑΡΧΕΙΟ

Σάββατο βράδυ @ MY WAY CLUB [28.12.2019]

Ακόμη ένα Σαββατόβραδο γέμισε το My Way από κόσμο γεμάτο κέφι και τρελή διάθεση για χορό! Ρίξτε μ…

«ΤΟ ΣΠΑΡΤΟ» σας προσκαλεί σε εκδήλωση του Πολιτιστικού Συλλόγου, στα Σπαρτιά

Στην εκδήλωση που θα πραγματοποιήσει το Σάββατο 4 Ιανουαρίου 2020 και ώρα 19:00 στην αίθουσα…

Μια θύμηση για τον μακαριστό πρωτοπρεσβύτερο και λαμπρό επιστήμονα π. Γεώργιο Μεταλληνό

γράφει ο Σωτ. Γαλανός Τα ακόλουθα λόγια της γραφή μου ας είναι από καρδιάς για τον αγαπητό μας σ’…

Νίκη επί του Προμηθέα ΄14 στην Πάτρα και πρόκριση στις 8 καλύτερες ομάδες της Α΄ Κατηγορίας για τους Εφήβους του Α. Σ. Κεφαλονιά

Ο Α.Σ. Κεφαλονιά μπορεί να περηφανεύεται για άλλη μια χρονιά για την πρόοδο των αναπτυξιακών…

Λύκειο Ελληνίδων – Το στόλισμα της «Αγιοβασιλίτσας»

Σε κλίμα ευφρόσυνο, με πολλά παραδοσιακά κεράσματα και ευχές, πραγματοποιήθηκε , 29 Δεκέμβρη…
 • YOU
 • YOU
 • YOU
 • YOU

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

18 Απριλίου 2024

1η ημερίδα καλαθοσφαίρισης Κεφαλονιά 2024

Ο προπονητής της Εθνικής Ομάδας Παίδων Γιάννης Καλαμπόκης και ο προπονητής της Εθνικής Ομάδας Νέ…
17 Απριλίου 2024

Saristra Festival OPEN CALL 2024

Ανοιχτό Κάλεσμα σε Καλλιτέχνες της Κεφαλονιάς και της Ιθάκης Το Saristra Festival δέχεται προ…
16 Απριλίου 2024

Θεατρικό Εργαστήρι Σύγχρονης Τέχνης Κεφαλονιάς: Ομιλία «Κεντρικά Σημεία της Ιστορίας του Νεότερου Ελληνισμού» @Κέφαλος [15.04.2024]

Πραγματοποιήθηκε εχθές το απόγευμα μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα ομιλία με θέμα τα «Κεντρικά Σημεί…
16 Απριλίου 2024

Επιμορφωτική εκδήλωση με θέμα: «Πανηγύρια Κεφαλονιάς» @Κοργιαλένειος Βιβλιοθήκη [15.04.2024]

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε την εχθές 15 Απριλίου στην Κοργιαλένειο Βιβλιοθήκη η επιμορφωτική ε…
 • YOU
 • YOU
 • YOU
 • YOU

ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

«Τρυπώσαμε» στις πρόβες της θεατρικής παράστασης «Η Τελετή»
20 Μαρτίου 2024

«Τρυπώσαμε» στις πρόβες της θεατρικής παράστασης «Η Τελετή»

ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ «Η ΤΕΛΕΤΗ» Παρασκευή 22, Σάββατο 23 & Κυριακή 24 Μαρτίου και ώρα 21:00…
Οι πειρατές της Καραϊβικής κάνουν απόβαση στο Αργοστόλι στο κατάστημα Loukoumania
23 Φεβρουαρίου 2024

Οι πειρατές της Καραϊβικής κάνουν απόβαση στο Αργοστόλι στο κατάστημα Loukoumania

Οι πειρατές της Καραϊβικής φέτος βρέθηκαν στο Αργοστόλι …… και φυσικά μας βάζουν σε ρυθμ…
Στο κατάστημα Bio Market θα βρείτε πολλές επιλογές σε μπάρες πρωτεΐνης
23 Φεβρουαρίου 2024

Στο κατάστημα Bio Market θα βρείτε πολλές επιλογές σε μπάρες πρωτεΐνης

Στο κατάστημα Bio Market στο Αργοστόλι θα βρείτε πολλών ειδών μπάρες πρωτεΐνης σε διαφορετικές …
Eξαιρετικά δώρα για την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου από το κατάστημα «Scandalo»
13 Φεβρουαρίου 2024

Eξαιρετικά δώρα για την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου από το κατάστημα «Scandalo»

Στο κατάστημα  «Scandalo» στην πλατεία Καμπάνας θα βρείτε πολλές διαφορετικές και … ιδιαίτε…
 • YOU
 • YOU
 • YOU
 • YOU