Skip to main content
2 Φεβρουαρίου 2011

Τηλέμαχος Καραβίας: Ιθάκη – Καλοκαίρι χωρίς νερό, με σκουπίδια ένα σωρό

ΙΘΑΚΗ: ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΧΩΡΙΣ ΝΕΡΟ, ΜΕ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΕΝΑ ΣΩΡΟ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΜΕ ΔΙΚΟ ΤΗΣ ΠΛΟΙΟ ΣΤΟΝ ΑΣΤΑΚΟ!!!

Χωρίς νερό και με πολλά σκουπίδια θα βρει το νησί της Ιθάκης το καλοκαίρι που έρχεται, αφού με τις ενέργειες χειρισμού που ετοιμάζει ο Δήμαρχος Ιθάκης δεν θα προλάβει τις όποιες ανάγκες θα υπάρξουν και μάλιστα όταν καυχιέται ότι έχει αναλάβει ο ίδιος τους τομείς της ύδρευσης και της καθαριότητας για να έχει άμεση εικόνα… Οι πιστώσεις που αναγράφονται στους προϋπολογισμούς της καθαριότητας και της ύδρευσης που θα προτείνει η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου στο επόμενο ΔΣ, με τη πρώτη μάτια απέχουν κατά πολύ από τη πραγματικότητα και τις σημερινές η μάλλον τις αυριανές ανάγκες.

Μπορεί να μην προτείνονται αυξήσεις στα τιμολόγια ύδρευσης και καθαριότητας, μπορεί ο Δήμαρχος κατά τη συζήτηση τους στο ΔΣ να παρουσιαστεί από τη μια με φιλολαϊκές διαθέσεις «λόγω οικονομικής κρίσης δεν θα κάνουμε καμία αύξηση» και από την άλλη να επανέλθουμε στην ίδια κατάσταση της Δημαρχίας Βασιλόπουλου. Δηλαδή δύο μέρες την εβδομάδα νερό στη πόλη, Τρίτη και Σάββατο και κλιμακωτό τιμολόγιο το όποίο όμως δεν πέρασε.

Και δεν φτάνει αυτό αλλά έχουμε ένα καινούργιο εργοστάσιο αφαλάτωσης στον αέρα μιας και η υπόθεση έχει φτάσει στο Συμβούλιο Επικρατείας και με αγωγές και μηνύσεις για την μη σωστή του δημοπράτηση από εταιρεία που συμμετείχε στο διαγωνισμό εις βάρος του πρώην Δημάρχου. Οι πιστώσεις που θα προταθούν στον υπο ψήφιση προϋπολογισμό δεν φτάνουν για τίποτε, ούτε για την αγορά νέας μονάδας 500 κυβ. και όυτε ακόμα για την αλλαγή φίλτρων, η άλλων επεμβάσεων που θα χρειαστούν στα 4 εργοστάσια αφαλάτωσης. Και φυσικά ας μην μιλήσουμε για άλλη μονάδα αφαλάτωσης 200 κυβ.στο Σταυρό μιας και διακρίνω ότι σε ότι αφορά τις πιστώσεις που θα πάρουν τα χωριά ακόμα και στο τεχνικό πρόγραμμα θα είναι κουτσουρεμένες. Το τιμολόγιο της ύδρευσης θα είναι 1,10¤ στα σπίτια, 1,90¤ στα καταστήματα και 1,50¤ στα ενοικιαζόμενα.

Κατά τα άλλα έχεις τον Δήμαρχο να πηγαινοέρχεται στη Κεφαλονιά και να προσπαθεί να πείσει τον Περιφερειάρχη κ. Σπύρου και το Δήμαρχο Κεφαλονιάς κ. Παρίση, ότι το πρόβλημα της ύδρευσης στο νησί της Ιθάκης θα λυθεί οριστικά με την άντληση νερού από γεωτρήσεις στις πρόποδες του Αίνου και μεταφορά του με υποθαλάσσια σωλήνα από τη Σάμη ως την Ιθάκη.

Οσο για τη καθαριότητα, εδώ επιμένει ότι η μόνη λύση δεν είναι η μεταφορά των απορριμμάτων στο ΧΥΤΑ της Κεφαλονιάς αλλά η κατασκευή στην Ιθάκη εργοστασίου καύσης απορριμάτων. Το λέει έτσι χωρίς να έχει αντιληφθεί τα χρήματα που θα κοστίσει ένα τέτοιο έργο, αλλά προπάντων για το που θα φτάσει κόστος λειτουργίας του. Εκτός αν σκέφτεται να ζητήσει από το κ. Παρίση να φέρνει –λόγο του εργοστασίου- η Κεφαλονιά τα σκουπίδια της στην Ιθάκη.

Κατά τα άλλα ζητάει οικόπεδα προς ενοικίαση στη περιοχή του Μαραθιά για δημιουργία χώρου μεταφόρτωσης απορριμμάτων και χώρου που θα μπορεί το βυτίο εκκένωσης βόθρων να αδειάζει τα λύματα έτσι ανεξέλεκτα, ώστε να μην χρειάζεται να μεταφέρονται στη Κεφαλονιά. Αλήθεια έχουν ενημερωθεί οι συντοπίτες σας Περαχωρίτες κ. Κασσιανέ που στη πιο πάνω περιοχή οι περισσότεροι έχουν τις ιδιοκτησίες τους. Δεν γνωρίζω αν θα προχωρήσετε σ αυτή την ενέργεια και εάν δεν σας παραχωρίσουν χώρο, προτίθεσται από ότι ακούγεται να χρησιμοποιήσετε ένα χώρο που είναι ιδιοκτησίας σας. Φαντάζομαστε ότι θα ενημερωθούν οι γείτονες, οι αρμόδιες αρχές που θα σας εξασφαλίσουν τις απαιτούμενες άδειες για να είστε «νόμιμως» και αλλοίμονο μη σας πάρει είδηση, ο αφέντης της περιοχής κ. Καραμπάτσος γιατί πάλι θα έχουμε αγωγές, μηνύσεις και όλα τα επακόλουθα.

Μας κανει εντύπωση, πως από μέρα σε μέρα αλλάζει γνώμη ο κ. Κασσιανός, αφού στη πρώτη η δεύτερη συγκέντρωση που έκανε από τότε που επίσημα ανέλαβε, φάνηκε να διακατέχεται από ένα σύνδρομο απόλυτης απεξάρτησης από το νησί της Κεφαλονιάς, μέχρι και πλοίο με χρηματοδότηση από εύπορους Ιθακήσιους προτείνει να αποκτήσει το νησί της Ιθάκης για τη σύνδεση της με τον Αστακό. Φαίνεται ότι είναι από κείνους που ισχυρίζονται ότι όταν κάτι δεν γίνεται στην Ιθάκη, φταίει η Κεφαλονιά και οι Κεφαλονίτες αλλά και η κατάρα του Σολαίρη.

ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ ΚΑΡΑΒΙΑΣ

 • YOU
 • YOU
 • YOU
 • YOU
 • YOU
 • YOU
 • YOU
 • YOU

ΑΡΧΕΙΟ

Σάββατο βράδυ @ MY WAY CLUB [28.12.2019]

Ακόμη ένα Σαββατόβραδο γέμισε το My Way από κόσμο γεμάτο κέφι και τρελή διάθεση για χορό! Ρίξτε μ…

«ΤΟ ΣΠΑΡΤΟ» σας προσκαλεί σε εκδήλωση του Πολιτιστικού Συλλόγου, στα Σπαρτιά

Στην εκδήλωση που θα πραγματοποιήσει το Σάββατο 4 Ιανουαρίου 2020 και ώρα 19:00 στην αίθουσα…

Μια θύμηση για τον μακαριστό πρωτοπρεσβύτερο και λαμπρό επιστήμονα π. Γεώργιο Μεταλληνό

γράφει ο Σωτ. Γαλανός Τα ακόλουθα λόγια της γραφή μου ας είναι από καρδιάς για τον αγαπητό μας σ’…

Νίκη επί του Προμηθέα ΄14 στην Πάτρα και πρόκριση στις 8 καλύτερες ομάδες της Α΄ Κατηγορίας για τους Εφήβους του Α. Σ. Κεφαλονιά

Ο Α.Σ. Κεφαλονιά μπορεί να περηφανεύεται για άλλη μια χρονιά για την πρόοδο των αναπτυξιακών…

Λύκειο Ελληνίδων – Το στόλισμα της «Αγιοβασιλίτσας»

Σε κλίμα ευφρόσυνο, με πολλά παραδοσιακά κεράσματα και ευχές, πραγματοποιήθηκε , 29 Δεκέμβρη…
 • YOU
 • YOU
 • YOU
 • YOU

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

19 Ιουνίου 2024

Δήμος Αργοστολίου: Εκδήλωση για την Ευρωπαϊκή Ημέρα Μουσικής

Με αφορμή την Ευρωπαϊκή Ημέρα Μουσικής που γιορτάζεται στις 21 Ιουνίου, ο Δήμος Αργοστολίου, θα …
19 Ιουνίου 2024

Αποτυπώματα: Έκθεση Παιδικής & Εφηβικής Τέχνης

10 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟΤΥΠΏΜΑΤΑ ! Τρίτη 25 Ιουνίου 2024 εγκαίνια στο Δημοτικό θέατρο Κέφαλος ,με την ευ…
19 Ιουνίου 2024

Εκδήλωση –  αφιέρωμα στο Νίκο Γκάτσο στην Αίθουσα της  Κοργιαλενείου Βιβλιοθήκης Αργοστολίου

Την Τετάρτη  26  Ιουνίου 2024 και ώρα 19.00, θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση –  αφιέρωμα στο Νίκο Γ…
 • YOU
 • YOU
 • YOU
 • YOU

ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Το κατάστημα «Beauty Bar» συνεχίζει και ομορφαίνει
13 Ιουνίου 2024

Το κατάστημα «Beauty Bar» συνεχίζει και ομορφαίνει

Το κατάστημα καλλυντικών και σεμιναριακό κέντρο ES Beauty Bar by Eleni Sourvanou συνεχίζε και ομ…
To νέο κατάστημα στο Αργοστόλι «V & V Cafe snack bar & more»
13 Ιουνίου 2024

To νέο κατάστημα στο Αργοστόλι «V & V Cafe snack bar & more»

Εάν θέλεις να ξεκινήσεις την μέρα σου με έναν απολαυστικό καφέ και να δοκιμάσεις συναρπαστικά br…
Το νέο κατάστημα «Gadget Experts» κάνει την εμφάνισή του στο Αργοστόλι
10 Ιουνίου 2024

Το νέο κατάστημα «Gadget Experts» κάνει την εμφάνισή του στο Αργοστόλι

Επισκεφθήκαμε σήμερα το νέο κατάστημα «Gadget Experts» στο Αργοστόλι. Το Gadget Experts άνοι…
Térre Mouikis: Μια fine dining εκδοχή της κεφαλονίτικης κουζίνας
3 Ιουνίου 2024

Térre Mouikis: Μια fine dining εκδοχή της κεφαλονίτικης κουζίνας

Την αγάπη για τον τόπο του, την Κεφαλληνία, ο σεφ Ασημάκης Χανιώτης δεν την έκρυψε ποτέ. Πάντα τ…
 • YOU
 • YOU
 • YOU
 • YOU