Skip to main content
30 Ιανουαρίου 2006

Την ανευθυνότητα ποιοι την πλήρωσαν…

και τώρα ποιοι θα την πληρώσουν Kύριοι

Βρίσκομαι στη δυσάρεστο θέση και λυπάμαι που σε αυτό το πανέμορφο νησί δεν είδα, δε συνάντησα πραγματική αγάπη και συντονισμένο ενδιαφέρον από τους ερετούς αυτού του τόπου. Στα μεγάλα έργα, αλλά και στις αναπάντεχες θεομηνίες τις απρόβλεπτες πρέπει να υπάρχει κατά την γνώμη μου συσπείρωση των ερετών ανεξαρτήτου κόμματος, χρώματος και ιδεολογίες μπροστά σε ένα γενικό συμφέρον αυτού του τόπου που θεσπίζει και κατοχυρώνει τα θετικά αποτελέσματα με γενικό προσανατολισμό το αύριο αυτού το τόπου, αλλά και των παιδιών μας γενικότερα. Δεν θα ήθελα ποτέ μου να ακούσω και να δω ειρωνευτηκά σχόλια και χαμόγελα που προσβάλουν την κάθε προσωπικότητα και νοημοσύνη της κεφαλλονίτικης κουλτούρας που κληρονομήσαμε από τους σεβαστούς προγόνους μας.

Είναι γεγονός αναμφισβήτητο, ότι είμαστε για γέλια και για κλάματα, όταν, κατά τη γνώμη μου σε αυτό τον τόπο έχει κυριαρχήσει το ατομικό συμφέρων και έχει εξαφανιστεί το γενικό συμφέρον αυτού του τόπου. Για τη συμφορά και τη γελοιοποίηση αυτού του τόπου, παρότι είχαμε ένα παράδειγμα του 1992-1993, πως κουκουλώθηκαν και δεν έγινε καμιά βελτίωση για να βρεθούν τα λάθη;

Κύριοι έχω γνώσεις για να φέρω μερικά στοιχεία για να καταλάβουν και οι αναγνώστες μας οι σεβαστοί και να βγάλουν μόνοι τους τα συμπεράσματά τους. Που έπρεπε ο τόπος αυτός να είχε φθάσει και που βρίσκεται σήμερα; Πυλώνες για τη μεταφορά ρεύματος βρίσκονται σε χώρες πιο δυσμενείς κάτω από τις θεομηνίες της φύσεως, από τις δικές μας και δεν έχουν ακουστεί τέτοια παρατράγουδα.

Ποια στοιχεία έπρεπε να ελεγχθούν από αξιόλογες επιτροπές όπου θα κρίνουν και θα απευθύνουν κυρώσεις, από όπου και να προέρχονται, γιατί δεν πάει άλλο σε αυτόν τον τόπο κατά τη γνώμη μου. Με μεγάλη προσοχή να ευρενηθούν οι στατιστικές μελέτες των πυλώνων.

Όπως π.χ
1)η στατιστική μελέτη του πυλώνα που πρέπει να μας δίνει και πόσες φορές είναι ανθεκτικότερη από την αρχική μελέτη, για να υπολογιστούν και τα φορτία που θα καταπονήσουν τον πυλώνα.

2)Όπου τα φορτία που θα επιφορτηθούν για να μη ξεπερνούν το όριο της ασφάλειας τους, που μπορεί να είναι πολλές φορές μεγαλύτερο από το αρχικό.

3)Η απόσταση μεταξύ των πυλώνων πρέπει να είναι αναλόγως του βάρους του καλωδίου που θα κουβαλούν επάνω τους, με όριο ασφαλείας και σε αυτό. Διότι πρέπει να υπολογίσουν 5-10 φορές μεγαλύτερο φορτίο που θα δεχθούν στις αντίξοες συνθήκες της φύσεως (κόλλημα χιονιού και πίεση αέρος σε μεγαλύτερη επιφάνεια).

4)Διαστολή και συστολή των καλωδίων κατά τις χειμερινές και καλοκαιρινές συνθήκες, που αυτές μεταβάλλονται αναλόγως των θερμοκρασιών (τέντωμα ή λάσκο) στα καλώδια που και αυτό πρέπει να προσεχτεί ιδιαίτερα, διότι εάν έχει γίνει λάθος μπορεί, σε χειμερινές συνθήκες να γκρεμίσουν τον πυλώνα από το τράβηγμα που θα του γίνει. Στον πυλώνα η απόσταση από το ένα πυλώνα ως τον άλλον πρέπει να είναι σεβαστή.

Πρέπει να γνωρίζεται ότι αυτή τη στιγμή που μας έχουν δώσει φως δεν είναι αυτό που ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις της καλοκαιρινής σεζόν.

Επομένως για να γίνει και να αντικατασταθούν καινούριοι πυλώνες με καινούριες προδιαγραφές, απαιτείται χρόνος μεγάλος που για μένα θα περάσουν το λιγότερο 3 έως 5 μήνες για την πλήρη αποκατάστασή τους, εκτός βρεθώ αναληθής και φέρουν. Δε γνωρίζω ποιους και από που θα φέρουν για φρενάρισμα του χρόνου, ή τεθούν οι ανεμογεννήτριες του κυρίου Μπόμπολα.

Τώρα νομίζω έχετε αυτά τα θετικά στοιχεία που μπορείτε να κρίνετε το τι έχουν συμβεί για αυτή τη θλιβερή κατάσταση που βρίσκεται το νησί μας. Θα ακούσετε πολλές δικαιολογίες , εσείς θα κρίνετε τι χρειάζεται αυτός ο τόπος για να πάει μπροστά. Κατά τη γνώμη μου δε χρειαζόμαστε ξαναζεσταμένα φασόλια να φάμε. Πρέπει να αναλογιστούν παραδειγματικές ευθύνες.

Στέλιος Κυριακάτος
Μέλος του τόπου πάνω απ’όλα.

www.kyriakatos.com
www.kyriakatos-nurseries.gr

  • YOU
  • YOU
  • YOU
  • YOU
  • YOU
  • YOU
  • YOU
  • YOU

ΑΡΧΕΙΟ

Ακόμη ένα Σαββατόβραδο γέμισε το My Way από κόσμο γεμάτο κέφι και τρελή διάθεση για χορό! Ρίξτε μ…
Στην εκδήλωση που θα πραγματοποιήσει το Σάββατο 4 Ιανουαρίου 2020 και ώρα 19:00 στην αίθουσα…
γράφει ο Σωτ. Γαλανός Τα ακόλουθα λόγια της γραφή μου ας είναι από καρδιάς για τον αγαπητό μας σ’…
Ο Α.Σ. Κεφαλονιά μπορεί να περηφανεύεται για άλλη μια χρονιά για την πρόοδο των αναπτυξιακών…
Σε κλίμα ευφρόσυνο, με πολλά παραδοσιακά κεράσματα και ευχές, πραγματοποιήθηκε , 29 Δεκέμβρη…
  • YOU
  • YOU
  • YOU
  • YOU

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

27 Ιουλίου 2024
Πραγματοποιήθηκε σήμερα Παρασκευή 26 Ιουλίου και ώρα 21.00, στα Μεταξάτα η εκδήλωση για τα 200 …
26 Ιουλίου 2024
Παρευρεθήκαμε σήμερα στη διατομική έκθεση “Υποθαλάσσιες πολυμορφίες” / “Underwaterdiversities” …
26 Ιουλίου 2024
Με ομιλία από τον Διονύση Γαρμπή και χορούς από τον Καλλιτεχνικο-Χορευτικό Σύλλογο Φραγκάτων «Ο …
26 Ιουλίου 2024
Πραγματοποιήθηκε σήμερα , στο Δημοτικό Θέατρο Αργοστολίου “Κέφαλος”, η συνέντευξη τύπου των διορ…
  • YOU
  • YOU
  • YOU
  • YOU

ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Ανακαλύψτε το Μέλλον της Μετακίνησης στην Νippy eco mobility
17 Ιουλίου 2024
Eίναι το νέο σημείο αναφοράς για e-bikes, e-scooters και αξεσουάρ, την οδό Σουηδίας 125. Εκεί θα…
«Τρυπώσαμε» στις πρόβες της θεατρικής παράστασης «Το θεριό του ταύρου»
11 Ιουλίου 2024
ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ «ΤΟ ΘΕΡΙΟ ΤΟΥ ΤΑΥΡΟΥ» Σάββατο 13 & Κυριακή 14 Ιουλίου και ώρα 21:00, σ…
«Παραδοσιακό Μαγειριό» η νέα επιχείρηση στην οδό Σιτεμπόρων στο Αργοστόλι
8 Ιουλίου 2024
Το νέο παραδοσιακό μαγειρείο στην οδό Σιτεμπόρων Αργοστόλι άνοιξε και σας περιμένει! Μια νέα …
Tzannatos Jewellers Corner : Το νέο κόσμημα του Λιθοστρώτου
21 Ιουνίου 2024
Ο στόχος μας πάντα είναι να προσφέρουμε ποιοτικά, διαχρονικά αλλά και μοντέρνα σχέδια για την το…
  • YOU
  • YOU
  • YOU
  • YOU