21 Ιανουαρίου 2011

Το ΚΕ.ΚΥ.ΚΑ.ΜΕΑ έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα του

Έγινε σήμερα Παρασκευή 21 Ιανουαρίου στις 11.00 το πρωί σε μια σεμνή εκδήλωση την Κοπή της Πρωτοχρονιάτικης Πίτας του ΚΕΚΥΚΑΜΕΑ ΚΕΦ/ΝΙΑΣ.Στην εκδήλωση παρευρέθησαν:

* Ο Βουλευτής Κεφ/νιάς και Ιθάκης κ.Μοσχόπουλος Σπύρος
* Ο Δήμαρχος Κεφ/νιάς κ.Παρίσης Αλέξανδρος
* Ο Αντιδήμαρχος Αργοστολίου κ.Σαββαόγλου Σάββας.
* Η Περιφερειακή σύμβουλος κα Γρουζή Τζόγια
* Οι δημοτικοί σύμβουλοι Μάρκος Κοτσιλίνης και Σαμούρης Σπύρος
* Ο Λιμενάρχης Αργοστολίου κ.Καλιτζουνάκης Γιώργος
* Οι Πρόεδροι των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων ΑμεΑ «Η ΕΛΠΙΔΑ»και «ΕΥ ΖΗΝ» κα Φαμπιάτου Μαρία και κ.Δενδρινός Σπύρος αντίστοιχα, άτομα με αναπηρίες, γονείς και κηδεμόνες.

Δόθηκαν δώρα σε όλα τα ΑμεΑ και όλοι απόλαυσαν ένα μικρό αλλά εύγευστο μπουφέ. Το φλουρί έπεσε στον Δήμαρχο Κεφ/νιάς κ.Παρίση, ένα ασημένιο ρόδι από το χρυσοχοείο «Τζανάτος».

Η εκδήλωση έκλεισε με την ομιλία του Προέδρου του ΔΣ κ.Μπενετάτου Aγγελου.

ΟΜΙΛΙΑ

Κυρίες και Κύριοι,

Ευχόμαστε Καλή Χρονιά σε όλους σας , ευχόμαστε υγεία και ότι το καλύτερο.

Σας ευχαριστούμε που είστε μαζί μας στην Κοπή της Πρωτοχρονιάτικης Πίτας του Κέντρου μας, ενός Κέντρου που φροντίζει δωρεάν για την εκπαίδευση, την κοινωνική υποστήριξη και κατάρτιση των Ατόμων με Αναπηρία, που εν συντομία λέγεται ΚΕΚΥΚΑΜΕΑ.

Βρισκόμαστε σε αυτό εδώ το κτίριο που με τα χρήματα του Έλληνα φορολογούμενου κατασκευάστηκε για να προσφέρει, μέσω του επιστημονικού, διοικητικού και άλλων καθηκόντων προσωπικού, τις ανάλογες φροντίδες στους συνανθρώπους μας ΑμεΑ.

Αναπηρία κυρίες και κύριοι δεν σημαίνει ανικανότητα, σημαίνει διαφορετικότητα και για το λόγο αυτό χρειάζεται ισότητα και αναγνώριση του δικαιώματος των ΑμεΑ σε όλους τους τομείς της ζωής και δε χρειάζεται να παλεύουν για τα αυτονόητα δικαιώματα που εμείς οι υπόλοιποι μπορούμε να απολαμβάνουμε μόνο επειδή δεν μας προέκυψε στην πορεία της ζωής μας κάποια αναπηρία.

Πρέπει κυρίες και κύριοι να γνωρίζετε ότι αυτό το Κέντρο είναι εξοπλισμένο με τα τελειότερα μηχανήματα, εργαλεία, υλικά, επιπλέον διαθέτει πισίνα, ξενώνα και 2 αυτοκίνητα μεταφοράς ΑμεΑ, όμως παρΆόλη την προσπάθεια του επιστημονικού προσωπικού μας δεν ανταποκρίνεται δυστυχώς στις προσδοκίες κατά πρώτον των ΑμεΑ και των οικογενειών τους, και κατά δεύτερον αυτών που είχαν την ιδέα της λειτουργίας των ΚΕΚΥΚΑΜΕΑ σε όλη τη χώρα.

Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι παρά τις σημαντικές προσπάθειες, όχι μόνο τις δικές μου, αλλά και των προκατόχων μου κας Τοτόλου και κου Αποστολάτου, δεν καταφέραμε να πείσουμε τους εκάστοτε Υπουργούς Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης ότι αυτά τα Κέντρα πρέπει να συντηρούνται ως κτίρια αλλά κυρίως πρέπει να είναι επανδρωμένα με το κατάλληλο σε αριθμό επιστημονικό και διοικητικό προσωπικό.

Φανταστείτε λοιπόν ότι σε αυτό το Κέντρο σήμερα εργάζονται μόνο 1 Κοιν.Λειτουργός, 1 Φυσικοθεραπεύτρια, 2 Εργοθεραπεύτριες και 1 Νοσηλεύτρια, ενώ σε λιγότερο από 1 μήνα απολύονται 3 εργαζόμενες με το πρόγραμμα STAGE, 1 Λογοθεραπεύτρια, 1 Νοσηλεύτρια και 1 Διοικητική υπάλληλος, όταν όλοι γνωρίζουμε ότι στο Νομό μας υπάρχουν εκατοντάδες ΑμεΑ.

Πώς λοιπόν κυρίες και κύριοι μπορεί να ανταποκριθεί αυτό το Κέντρο χωρίς:

* Ψυχολόγο
* Παιδοψυχίατρο
* Οδηγό
* Γυμναστή για τη λειτουργία της πισίνας
* Διοικητικό υπάλληλο και λογιστική κάλυψη
* Προσωπικό για τη λειτουργία του ξενώνα

Καταλαβαίνετε λοιπόν ότι μετά από αυτή την αναφορά και με το γεγονός της οικονομικής περικοπής της κρατικής επιχορήγησης με μείωση 40%, τί μέλλον μπορεί να έχει αυτό το Κέντρο αλλά και όλα τα ΚΕΚΥΚΑΜΕΑ της χώρας.

Παρότι γνωρίζουμε τη δύσκολη οικονομική κατάσταση που περνάμε όλοι μας και η πατρίδα μας γενικότερα, πιστεύουμε ότι το Υπουργείο Υγείας και Κοιν.Αλλ/γγύης πρέπει να έχει διαφορετική αντιμετώπιση στους φορείς που έχουν σχέση με την ψυχική και σωματική υγεία.

Καλούμε λοιπόν τον Κοινοβουλευτικό μας εκπρόσωπο κ.Σπύρο Μοσχόπουλο, τον Δήμαρχο Κεφαλονιάς κ.Αλέξανδρο Παρίση, τον Περιφερειάρχη κ.Σπύρο Σπύρου, τον Αντιπεριφερειάρχη Κεφ/νιάς και Ιθάκης κ Σωτήρη Κουρή και ο καθένας από το πόστο του να βοηθήσει αυτή μας την προσπάθεια .

Επίσης περισσότερο από κάθε άλλη φορά, λόγω της κοινωνικής και οικονομικής κρίσης που περνάμε όλοι μας και η χώρα μας γενικότερα, καλούμε όλες και όλους σας εδώ στο Νομό μας, μιας και η εικόνα της σημερινής μας εκδήλωσης θα φτάσει και στα σπίτια σας μέσω της τηλεοπτικής κάλυψης που γίνεται από τον σταθμό KEFALONIA CHANNEL, να έρθετε ΜΑΖΙ μας και μέσα από τη συμμετοχή σας στο Σύλλογο «Φίλων Εθελοντών του ΚΕΚΥΚΑΜΕΑ ΚΕΦ/ΝΙΑΣ»που ιδρύουμε για να δείξουμε όλοι μας το ανθρώπινο πρόσωπό μας και να δώσουμε χαμόγελο, προοπτική, αγάπη και ελπίδα στους συνανθρώπους μας με αναπηρία και στις οικογένειές τους.

Ευχαριστώ.

Ο Πρόεδρος του Δ.Σ
Μπενετάτος Aγγελος

  • YOU
  • YOU
  • YOU
  • YOU
  • YOU
  • YOU
  • YOU
  • YOU

ΑΡΧΕΙΟ

Σάββατο βράδυ @ MY WAY CLUB [28.12.2019]

Ακόμη ένα Σαββατόβραδο γέμισε το My Way από κόσμο γεμάτο κέφι και τρελή διάθεση για χορό! Ρίξτε μ…

«ΤΟ ΣΠΑΡΤΟ» σας προσκαλεί σε εκδήλωση του Πολιτιστικού Συλλόγου, στα Σπαρτιά

Στην εκδήλωση που θα πραγματοποιήσει το Σάββατο 4 Ιανουαρίου 2020 και ώρα 19:00 στην αίθουσα…

Μια θύμηση για τον μακαριστό πρωτοπρεσβύτερο και λαμπρό επιστήμονα π. Γεώργιο Μεταλληνό

γράφει ο Σωτ. Γαλανός Τα ακόλουθα λόγια της γραφή μου ας είναι από καρδιάς για τον αγαπητό μας σ’…

Νίκη επί του Προμηθέα ΄14 στην Πάτρα και πρόκριση στις 8 καλύτερες ομάδες της Α΄ Κατηγορίας για τους Εφήβους του Α. Σ. Κεφαλονιά

Ο Α.Σ. Κεφαλονιά μπορεί να περηφανεύεται για άλλη μια χρονιά για την πρόοδο των αναπτυξιακών…

Λύκειο Ελληνίδων – Το στόλισμα της «Αγιοβασιλίτσας»

Σε κλίμα ευφρόσυνο, με πολλά παραδοσιακά κεράσματα και ευχές, πραγματοποιήθηκε , 29 Δεκέμβρη…
  • YOU
  • YOU
  • YOU
  • YOU

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Λαογραφικός Χορευτικός Όμιλος Κεφαλονιάς «Κεφαλλήνες»: Στιγμιότυπα από την πρόβα generale
27 Μαΐου 2023

Λαογραφικός Χορευτικός Όμιλος Κεφαλονιάς «Κεφαλλήνες»: Στιγμιότυπα από την πρόβα generale

«Τρυπώσαμε» εχθές το βράδυ στο Δημοτικό Θέατρο Αργοστολίου «Ο Κέφαλος» απαθανατίζοντας όμορφες σ…
«Πατρίδες… ανατολικότερα του σήμερα» – To Σάββατο 27/05 από τους «Κεφαλλήνες»
27 Μαΐου 2023

«Πατρίδες… ανατολικότερα του σήμερα» – To Σάββατο 27/05 από τους «Κεφαλλήνες»

Ο Λαογραφικός Χορευτικός Όμιλος Κεφαλονιάς “Κεφαλλήνες” σας προσκαλεί το Σάββατο 27 Μαϊου στο Δη…
Ιόνιο Κέντρο Τεχνών & Πολιτισμού:   «Συνύπαρξη Ποίησης , Εικαστικών και Χορού» [22-24.05.2023]
26 Μαΐου 2023

Ιόνιο Κέντρο Τεχνών & Πολιτισμού:   «Συνύπαρξη Ποίησης , Εικαστικών και Χορού» [22-24.05.2023]

Δευτέρα 22 Μάϊου και Τετάρτη 24 Μάϊου το Ιόνιο Κέντρο Τεχνών & Πολιτισμού σε συνεργασία με …
Εκδηλώσεις Επτανησιακής Συνομοσπονδίας για την 159η Επέτειο της ένωσης Επτανήσου με την Ελλάδα
26 Μαΐου 2023

Εκδηλώσεις Επτανησιακής Συνομοσπονδίας για την 159η Επέτειο της ένωσης Επτανήσου με την Ελλάδα

Αγαπητοί συμπατριώτες/ισσες, Σας στέλνουμε την πρόσκληση των εκδηλώσεών μας στις 28/5/2023 γι…
  • YOU
  • YOU
  • YOU
  • YOU

ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Στο κατάστημα «DMK Professional» θα βρείτε εξαιρετικά προϊόντα περιποίησης μαλλιών
15 Μαΐου 2023

Στο κατάστημα «DMK Professional» θα βρείτε εξαιρετικά προϊόντα περιποίησης μαλλιών

Επισκεφθήκαμε σήμερα το κατάστημα «DMK Professional» στο Αργοστόλι και πήραμε πληροφορίες για τη…
Βρείτε φρέσκα κρέατα στο κρεοπωλείο της Ευφροσύνης Σταθάτου
12 Μαΐου 2023

Βρείτε φρέσκα κρέατα στο κρεοπωλείο της Ευφροσύνης Σταθάτου

Το κρεοπωλείο της Ευφροσύνης Σταθάτου είναι μια μεγάλη κτηνοτροφική μονάδα στα Κηπούρια Κεφαλονι…
Δοκίμασε κι εσύ τις νέες απολαύσεις του «Pizza House» στο Αργοστόλι
6 Μαΐου 2023

Δοκίμασε κι εσύ τις νέες απολαύσεις του «Pizza House» στο Αργοστόλι

Το κατάστημα «Pizza House» έχει μεγάλη ποικιλία στα προϊόντα και στα είδη γεύσεων που παράγ…
Εγκαίνια του νέου καταστήματος «Ε.Σ. Beauty Bar» στο Αργοστόλι  [30.04.2023]
30 Απριλίου 2023

Εγκαίνια του νέου καταστήματος «Ε.Σ. Beauty Bar» στο Αργοστόλι [30.04.2023]

Ένα νέο κατάστημα ομορφιάς βρίσκεται από σήμερα κοντά σας. Πρόκειται για το «Beauty Bar» της Ελέ…
  • YOU
  • YOU
  • YOU
  • YOU
KEFALONITIS Το online περιοδικό για την Κεφαλονιά

Copyright © 2002 - 2022 kefalonitis.com
Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του kefalonitis.com διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.

dial.design