Skip to main content
28 Απριλίου 2006

Το ρωσικό κανάλι NTV φιλοξένησε η Νομαρχία.

H Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Κεφαλονιάς και Ιθάκης σε συνεργασία με τον Ε.Ο.Τ. Μόσχας φιλοξένησε το τηλεοπτικό κανάλι 4ο NTV τις ημέρες του Πάσχα. Το τηλεοπτικό κανάλι της Ρωσίας έχει μεγάλη εμβέλεια και δορυφορικές μεταδόσεις με υψηλή θεαματικότητα, η συγκεκριμένη εκπομπή παρουσιάζει την κουλτούρα των διαφόρων τόπων και λαών του κόσμου μέσα από τις παραδόσεις τους, όπως γιορτές, έθιμα καθημερινή ζωή κλπ.Το συνεργείο της εκπομπής παρέμεινε από το Μεγάλο Σάββατο έως και την Τετάρτη του Πάσχα, παρακολούθησε από κοντά τα ήθη και έθιμα του τόπου μας για τον εορτασμό του Πάσχα, τις ενδιαφέρουσες ιδιαιτερότητες του Νομού μας καθώς και δείγματα παραδοσιακών τρόπων ζωής των κατοίκων του.

Για τις ανάγκες των γυρισμάτων το συνεργείο κάλυψε τις θρησκευτικές τελετές σε Ιερούς Ναούς και χαρακτηριστικές Ιερές Μονές του νησιού μας όπως της Ιεράς Μονής Αγίου Γερασίμου, της Ιεράς Μονής Αγίου Ανδρέα, του Αγίου Γεωργίου στα Κουρουκλάτα καθώς και της Πανήγυρης που τελέσθηκε στην Ιερά Μονή Υπεραγίας Θεοτόκου Θεμάτων, για τις οποίες η Ιερά Μητρόπολη Κεφαλληνίας, και την ευχαριστούμε θερμά γι’ αυτό, με ιδιαίτερο ενδιαφέρον συνέβαλε στην προβολή τους.
Την επεξεργασία είδος φυκιού για την βαφή των πασχαλινών αυγών και την προετοιμασία της παραδοσιακής «μαγειρίτσας» από ντόπιες νοικοκυρές. Την παρακολούθηση πατροπαράδοτου Πασχαλιάτικου γλεντιού ανήμερα της Κυριακής του Πάσχα στο χωριό Πεσσάδα.
Την επίσκεψη και προβολή μοναδικών φυσικών φαινόμενων όπως το σπήλαιο της Δρογγαράτης και την λίμνη της Μελισσάνης. Πολύ καλές λήψεις έγιναν στην παραλία του Μύρτου με την υπέροχή φυσική ομορφιά αλλά και καταγραφή του πολιτισμού των νησιών μας καθώς επισκέφθηκαν το Λαογραφικό και άλλα μουσεία.
Την παρουσίαση όλων των σταδίων της παραγωγικής διαδικασίας τυριού, από το αρχικό του αρμέγματος έως την τελική φάση διάθεσής του, στα Παραδοσιακά Εργαστήρια των κυρίων Πανταζάτου και Μαρκαντωνάτου, τους οποίους και ευχαριστούμε για την βοήθειά τους.
Την παρακολούθηση παραδοσιακών τρόπων κεντήματος και άλλων έργων λαϊκής τέχνης από το «Χαροκόπειο Εργαστήριο» καθώς και της ξυλογλυπτικής τέχνης στο παραδοσιακό εργαστήριο του Κου Σκιαδαρέση στην Αγία Ευφημία, των οποίων η προσφορά τους ήταν πολύτιμη.
Επίσης, το συνεργείο κατέγραψε την πασίγνωστη Κεφαλλονίτικη μουσική διάθεση και κουλτούρα, μέσα από τραγούδια που ερμήνευσαν ντόπιοι κανταδόροι.
Την παραγωγή τοπικών γλυκών εδεσμάτων που παρασκευάζονται με μοναδικό παραδοσιακό τρόπο στον τόπο μας και ειδικά στον Γυναικείο Συνεταιρισμό «Αγροφιλοξένεια» και το εργαστήριο του Κου Καππάτου για την παρασκευή «μάντολας», τους οποίους ευχαριστούμε για την συμβολή τους.
Τέλος θα θέλαμε θερμά να ευχαριστήσουμε το ξενοδοχείο “MEDITERRANEE”, το οποίο είχε την ευγένεια να μας χορηγήσει την διαμονή του τηλεοπτικού συνεργείου καθ’ όλη την διάρκεια της παραμονής του καθώς επίσης και τους Δήμους Σάμης και Πυλαρέων που με την πολύτιμη βοήθειά τους συνέβαλλαν στην επιτυχημένη παρουσίαση του τόπου μας.
Με την προβολή αυτού του ντοκιμαντέρ σε ένα τηλεοπτικό κανάλι όπως το 4ο NTV, πιστεύουμε ότι πραγματοποιείται με ξεχωριστό και αρκετά ενδιαφέρον τρόπο, μια ουσιαστική θετική συμβολή στην προσπάθεια της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Κεφαλληνίας & Ιθάκης για την τουριστική προβολή μας στο εξωτερικό με άμεση πρόκληση δημοσιότητας και προσέλευσης επισκεπτών στα νησιά μας.

  • YOU
  • YOU
  • YOU
  • YOU
  • YOU
  • YOU
  • YOU
  • YOU

ΑΡΧΕΙΟ

Ακόμη ένα Σαββατόβραδο γέμισε το My Way από κόσμο γεμάτο κέφι και τρελή διάθεση για χορό! Ρίξτε μ…
Στην εκδήλωση που θα πραγματοποιήσει το Σάββατο 4 Ιανουαρίου 2020 και ώρα 19:00 στην αίθουσα…
γράφει ο Σωτ. Γαλανός Τα ακόλουθα λόγια της γραφή μου ας είναι από καρδιάς για τον αγαπητό μας σ’…
Ο Α.Σ. Κεφαλονιά μπορεί να περηφανεύεται για άλλη μια χρονιά για την πρόοδο των αναπτυξιακών…
Σε κλίμα ευφρόσυνο, με πολλά παραδοσιακά κεράσματα και ευχές, πραγματοποιήθηκε , 29 Δεκέμβρη…
  • YOU
  • YOU
  • YOU
  • YOU

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

27 Ιουλίου 2024
Ξεκίνησε σήμερα η πρώτη μέρα του Τουρνουά Beachvolley K22 Finals 2024 στην παραλία του Άη Χέλη. …
27 Ιουλίου 2024
Πραγματοποιήθηκε σήμερα Παρασκευή 26 Ιουλίου και ώρα 21.00, στα Μεταξάτα η εκδήλωση για τα 200 …
26 Ιουλίου 2024
Παρευρεθήκαμε σήμερα στη διατομική έκθεση “Υποθαλάσσιες πολυμορφίες” / “Underwaterdiversities” …
26 Ιουλίου 2024
Με ομιλία από τον Διονύση Γαρμπή και χορούς από τον Καλλιτεχνικο-Χορευτικό Σύλλογο Φραγκάτων «Ο …
  • YOU
  • YOU
  • YOU
  • YOU

ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Ανακαλύψτε το Μέλλον της Μετακίνησης στην Νippy eco mobility
17 Ιουλίου 2024
Eίναι το νέο σημείο αναφοράς για e-bikes, e-scooters και αξεσουάρ, την οδό Σουηδίας 125. Εκεί θα…
«Τρυπώσαμε» στις πρόβες της θεατρικής παράστασης «Το θεριό του ταύρου»
11 Ιουλίου 2024
ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ «ΤΟ ΘΕΡΙΟ ΤΟΥ ΤΑΥΡΟΥ» Σάββατο 13 & Κυριακή 14 Ιουλίου και ώρα 21:00, σ…
«Παραδοσιακό Μαγειριό» η νέα επιχείρηση στην οδό Σιτεμπόρων στο Αργοστόλι
8 Ιουλίου 2024
Το νέο παραδοσιακό μαγειρείο στην οδό Σιτεμπόρων Αργοστόλι άνοιξε και σας περιμένει! Μια νέα …
Tzannatos Jewellers Corner : Το νέο κόσμημα του Λιθοστρώτου
21 Ιουνίου 2024
Ο στόχος μας πάντα είναι να προσφέρουμε ποιοτικά, διαχρονικά αλλά και μοντέρνα σχέδια για την το…
  • YOU
  • YOU
  • YOU
  • YOU