Skip to main content
18 Ιουνίου 2007

1ο τουρνουά ποδοσφαίρου «CEPHALONIA CUP»

1.1 Γενικά
Η Ε.Π.Σ.Κ.Ι. διοργανώνει φέτος το 1Ο Τουρνουά Ποδοσφαίρου Cephalonia Cup (7X7) ή (11X11) σε μια από τις όμορφες τοποθεσίες που έχει να επιδείξει ο φυσικός πλούτος της Κεφαλονιάς, μόλις 5 λεπτά από το Αργοστόλι στα γήπεδα της Ε.Π.Σ.Κ.Ι. Η περιοχή διαθέτει γηπεδικές εγκαταστάσεις και συνθήκες καλές για να διεξαχθεί ένα Τουρνουά υψηλών προσδοκιών.
1.2 Στόχος
Στόχος του Τουρνουά είναι να δοθεί η δυνατότητα στους αθλητές να συνυπάρξουν φιλικά σε ένα τουρνουά με νικητή το ποδόσφαιρο και παράλληλα να ξεδιπλώσουν το ταλέντο τους, με σκοπό την προώθηση κάποιων εξ αυτών των αθλητών σε μεγάλες ομάδες.

1.3 Δικαίωμα Συμμετοχής
Η διοργάνωση απευθύνεται σε όλα τα σωματεία ποδοσφαίρου της Ε.Π.Σ.Κ.Ι. καθώς και σε ανεξάρτητα σωματεία ή ομάδες. Οι αθλητές που θα συμμετέχουν στη διοργάνωση πρέπει να έχουν ή δελτίο της Ε.Π.Ο. ή πιστοποιητικό γέννησης με φωτογραφία ή αστυνομική ταυτότητα ή για τους αλλοδαπούς απαραίτητα διαβατήριο προκειμένου να εγκριθεί από την διοργανώτρια αρχή η συμμετοχή τους στο Τουρνουά.
Ο συνοδός της ομάδας θα πρέπει να φέρει ομαδική κατάσταση υγείας των αθλητών. Θα συγκροτηθούν κατηγορίες ομάδων που θα αγωνισθούν σύμφωνα με τις ηλικίες των ποδοσφαιριστών,
Ποιες κατηγορίες ηλικιακά θα αγωνισθούν εξαρτάται από το πόσες και ποιες ομάδες θα δηλώσουν συμμετοχή. Ομάδες που θα συγκροτηθούν θα μετέχουν στα εξής πρωταθλήματα:
Εφηβικό (γεννηθέντες1989-1990), Παιδικό (γεννηθέντες 1991-1992), Προπαιδικό (γεννηθέντες 1993-1994) και Juniors’ (γεννηθέντες 1995-1996). Επίσης, θα δημιουργηθεί κανονικό πρωτάθλημα με γεννηθέντες από 1991 και προγενέστερα και πρωτάθλημα Παλαιμάχων και σύμφωνα με τις ομάδες που θα δηλώσουν συμμετοχή.
Οι ενδιαφερόμενες ομάδες πρέπει να προσκομίσσουν στα Γραφεία του ΕΑΚ /ΕΠΣΚΙ ή στα γραφεία της ΕΠΣΚΙ σχετική δήλωση συμμετοχής έως την 30η Ιουνίου 2007.

1.4 Κανονισμοί Αγώνων
Οι κανονισμοί που θα ισχύουν κατά την διεξαγωγή του αγωνιστικού προγράμματος του τουρνουά είναι αυτοί που διέπουν τα πρωταθλήματα της Ε.Π.Ο. και ο Κ.Α.Π..
Οι αγώνες θα διεξάγονται με έναν διαιτητή. Οι προπονητές μπορούν να χρησιμοποιούν όλους τους ποδοσφαιριστές της αποστολής κάνοντας απεριόριστες αλλαγές. Παίκτης που αντικαθίσταται μπορεί να ξαναχρησιμοποιηθεί.
Οι αγωνιζόμενες ομάδες καλούνται στο γήπεδο 5΄΄ λεπτά πριν την έναρξη του παιχνιδιού στο κέντρο του γηπέδου να ανταλλάξουν χαιρετισμό και να φωτογραφηθούν για το αρχείο της διοργάνωσης.

Η παρουσία Ιατρού στον αγώνα είναι αποκλειστική υπόθεση και ευθύνη της γηπεδούχου ομάδος.
Ενστάσεις
Τυχόν ενστάσεις για οποιοδήποτε θέμα προκύψει γίνονται από τους αρχηγούς κατά την διάρκεια του αγώνα και μέχρι 15΄΄ μετά το τέλος του και θα εξετάζονται από την επιτροπή διεξαγωγής του τουρνουά.

Επιτροπή Ενστάσεων
Για κάθε επίλυση ενστάσεων που προκύπτει κατά την τέλεση των αγώνων και εφ’ όσον δεν προβλέπεται από την προκήρυξη και τον κανονισμό της διοργάνωσης, θα αποφασίζει η διοργανώτρια αρχή με μια πενταμελής εκτελεστική επιτροπή η οποία αποτελείται από τον διευθυντή του αγωνιστικού προγράμματος, τον επικεφαλή διαιτητή της διοργάνωσης, και δυο εκπροσώπους των ομάδων μετά από ψηφοφορία των τελευταίων κατά την διάρκεια της τεχνικής σύσκεψης.
Φύλλο Αγώνα
Στο φύλλο αγώνα 30 λεπτά πριν την έναρξη του παιχνιδιού, οι Γενικοί Αρχηγοί των ομάδων καλούνται να καταθέσουν τις 11αδες που θα ξεκινήσουν τον αγώνα, τις αλλαγές και τον αρχηγό της κάθε ομάδας καθώς και την κατάσταση υγείας. Στο τέλος κάθε αγώνα πρώτα υπογράφει ο διαιτητής μετά οι αρχηγοί των ομάδων. Σε περίπτωση που δεν τηρηθούν τα ως άνω το φύλλο αγώνα δεν έχει ισχύ και ο αγώνας ακυρώνεται.

1.5 ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗ

I. Ισοβαθμία
Σε περίπτωση ισοβαθμίας δυο η περισσότερων ομάδων στο τέλος της Α΄΄ Φάσης ισχύουν τα μεταξύ τους παιχνίδια, σε περίπτωση νέας ισοβαθμίας ισχύει η διαφορά των γκολ μεταξύ άμυνας και επίθεσης, σε περίπτωση νέας ισοβαθμίας ισχύει η καλύτερη επίθεση και στη συνέχεια η καλύτερη άμυνα. Αν πάλι έχουν ισοβαθμία ορίζεται νέο παιχνίδι μεταξύ τους με παράταση 5 λεπτών.
II. ΑΝΕΥ ΑΓΩΝΑ
Σε περίπτωση που ομάδα δεν εμφανιστεί στην ώρα τέλεσης του αγώνα τότε η παρευρισκόμενη ομάδα κερδίζει το ματς με σκορ 2 ευρώ 0 και η άλλη ομάδα τιμωρείται με αφαίρεση 2 βαθμών.
III. ΠΟΙΝΕΣ
Όσον αφορά τις ποινές αθλητών που τιμωρούνται από τον διαιτητή ισχύουν οι παρακάτω κυρώσεις με βάση τις παρατηρήσεις στο Φύλλο Αγώνα.
o Ποινή αποβολής μόνο για συγκεκριμένο αγώνα.(Περίπτωση δυο κίτρινων καρτών)
o Ποινή αποβολής για το επόμενο παιχνίδι. (Παράπτωμα όπως ανάρμοστη συμπεριφορά κατά του διαιτητή, συμπαικτών, Αντιπάλων, θεατών και αντιαθλητικό παιχνίδι).
o Οριστική αποβολή από την διοργάνωση. (Περίπτωση βιαιοπραγίας ή ανταπόδοσης, εξύβριση θείων, θεατών ή διακωμώδηση του αθλήματος).

1.5 ΠΑΡΑΒΟΛΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
Η συμμετοχή καθορίζεται στα 5 ευρώ ανά άτομο για ανεξάρτητα σωματεία ή 3 ευρώ ανά άτομο για κάθε ομάδα που μετέχει και είναι μέλος-σωματείο της Ε.Π.Σ.Κ.Ι. . Ως έξοδα γηπέδου για κάθε αγώνα θα χρεώνονται 5 ευρώ και ως αποζημίωση για τον διαιτητή 10 ευρώ, τα οποία καταβάλλονται στη γραμματεία του γηπέδου πριν την έναρξη του αγώνα.

ΑΠΟ ΤΟ Ε.Α.Κ. /Ε.Π.Σ.Κ.Ι.

 • YOU
 • YOU
 • YOU
 • YOU
 • YOU
 • YOU
 • YOU
 • YOU

ΑΡΧΕΙΟ

Σάββατο βράδυ @ MY WAY CLUB [28.12.2019]

Ακόμη ένα Σαββατόβραδο γέμισε το My Way από κόσμο γεμάτο κέφι και τρελή διάθεση για χορό! Ρίξτε μ…

«ΤΟ ΣΠΑΡΤΟ» σας προσκαλεί σε εκδήλωση του Πολιτιστικού Συλλόγου, στα Σπαρτιά

Στην εκδήλωση που θα πραγματοποιήσει το Σάββατο 4 Ιανουαρίου 2020 και ώρα 19:00 στην αίθουσα…

Μια θύμηση για τον μακαριστό πρωτοπρεσβύτερο και λαμπρό επιστήμονα π. Γεώργιο Μεταλληνό

γράφει ο Σωτ. Γαλανός Τα ακόλουθα λόγια της γραφή μου ας είναι από καρδιάς για τον αγαπητό μας σ’…

Νίκη επί του Προμηθέα ΄14 στην Πάτρα και πρόκριση στις 8 καλύτερες ομάδες της Α΄ Κατηγορίας για τους Εφήβους του Α. Σ. Κεφαλονιά

Ο Α.Σ. Κεφαλονιά μπορεί να περηφανεύεται για άλλη μια χρονιά για την πρόοδο των αναπτυξιακών…

Λύκειο Ελληνίδων – Το στόλισμα της «Αγιοβασιλίτσας»

Σε κλίμα ευφρόσυνο, με πολλά παραδοσιακά κεράσματα και ευχές, πραγματοποιήθηκε , 29 Δεκέμβρη…
 • YOU
 • YOU
 • YOU
 • YOU

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

27 Μαΐου 2024

Συναυλία στον Καθολικό Ναό Αγίου Νικολάου Κεφαλονιάς «Στον Παράδεισο έχω σημαδέψει ένα νησί…» [27.05.2024]

Εξαιρετική συναυλία πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Κυριακής στον Καθολικό Ναό Αγίου Νικολάου στο …
26 Μαΐου 2024

Π.Σ. «Το Σπάρτο»: Καλώς ανταμωθήκαμε και πάλι [26.05.2024]

Μετά από ένα δύσκολο χειμώνα σήμερα στην παραλία Σπαρτιών τον Κλιματσιά ο Πολιτιστικός Σύλλογος …
23 Μαΐου 2024

Αλιευτικός Τουρισμός – Έρευνα & Ανάπτυξη: Ένα τριήμερο δράσεων στην Κεφαλονιά!

Η Τουριστική Επιτροπή του Δήμου Αργοστολίου σε συνεργασία με τη ΓενικήΓραμματεία Τουριστικής Πολ…
23 Μαΐου 2024

Συναυλία στον Καθολικό Ναό Αγίου Νικολάου Κεφαλονιάς «Στον Παράδεισο έχω σημαδέψει ένα νησί…»

Συναυλία στον Καθολικό Ναό Αγίου Νικολάου Κεφαλονιάς “Στον Παράδεισο έχω σημαδέψει ένα νησί…..
 • YOU
 • YOU
 • YOU
 • YOU

ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Ευρωεκλογές 2024: Ποιοι εξαιρούνται και τι ποινή προβλέπεται για όσους δεν ψηφίσουν
23 Μαΐου 2024

Ευρωεκλογές 2024: Ποιοι εξαιρούνται και τι ποινή προβλέπεται για όσους δεν ψηφίσουν

Αντίστροφα μετράει ο χρόνος για τη διεξαγωγή των Ευρωεκλογών 2024 την Κυριακή 9 Ιουνίου. Η διαδι…
Ταξιδεύοντας με τις γεύσεις του «Wokinn» [17.05.2024]
17 Μαΐου 2024

Ταξιδεύοντας με τις γεύσεις του «Wokinn» [17.05.2024]

Εάν δεν έχεις δοκιμάσει τα λαχταριστά πιάτα του Wokinn νομίζουμε πως ήρθε η στιγμή να τρέξεις……
Στο κατάστημα «Loukoumania» θα βρεις λαχταριστά γλυκίσματα
2 Μαΐου 2024

Στο κατάστημα «Loukoumania» θα βρεις λαχταριστά γλυκίσματα

Καθώς μπαίνει το Πάσχα τείνουμε όλοι να αναζητούμε πιο έντονα γλυκές λιχουδιές, το κατάστημα Lou…
Πασχαλινά γλυκίσματα από τον φούρνο «Τρίτη Γενιά»
2 Μαΐου 2024

Πασχαλινά γλυκίσματα από τον φούρνο «Τρίτη Γενιά»

Τσουρέκια απλά ,γεμιστά με Μπουένο , σοκολάτα , κάστανο , σοκολάτα μπανάνα ,λευκή σοκολάτα , έρε…
 • YOU
 • YOU
 • YOU
 • YOU