Skip to main content
19 πράγματα που μπορείτε να κάνετε για τον εαυτό σας τη νέα χρονιά
19 πράγματα που μπορείτε να κάνετε για τον εαυτό σας τη νέα χρονιά
19 πράγματα που μπορείτε να κάνετε για τον εαυτό σας τη νέα χρονιά
19 πράγματα που μπορείτε να κάνετε για τον εαυτό σας τη νέα χρονιά
12 Ιανουαρίου 2018

19 πράγματα που μπορείτε να κάνετε για τον εαυτό σας τη νέα χρονιά

Γνωρίζατε ότι σχεδόν το 80% των αποφάσεων για την νέα χρονιά τελικά αποτυγχάνουν; Δεν σας φαίνεται μεγάλο το ποσοστό; Ίσως το ίδιο ποσοστό να ισχύει και για εσάς. Να νιώθετε κάθε χρόνο ανυπομονησία, ενθουσιασμό και όρεξη για αλλαγή, τα οποία να διαδέχονται σύντομα τα ίδια παλιά μοτίβα της παραίτησης ή της αναβλητικότητας.

Όμως, υπάρχει φυσικά η δυνατότητα να αλλάξετε αυτό το επαναλαμβανόμενο μοτίβο. Η αλλαγή βρίσκεται στο κέντρο εστίασης· χρειάζεται να δουλέψετε περισσότερο ως προς το όραμα που έχετε και επιθυμείτε για το μέλλον σας, ενώ παράλληλα θα εξελίσσεστε, απολαμβάνοντας τη διαδικασία.

Με απλά λόγια, χρειάζεται να σιγουρευτείτε ότι θα είστε χαρούμενοι, όσο δουλεύετε για ένα συναρπαστικό μέλλον. Όποτε θέτετε ένα στόχο, βεβαιωθείτε ότι προσδιορίζετε και το πώς θέλετε να νιώθετε. Για παράδειγμα, αντί να αποφασίσετε ότι «θα γυμνάζομαι τρεις φορές την εβδομάδα», γράψτε στη λίστα σας ότι «θα αγαπώ το σώμα μου και θα το φροντίζω επαρκώς, κάνοντας γιόγκα, χορεύοντας και περπατώντας». Ο στόχος είναι να μην καταπιέζεστε από κάποιο είδος πίεσης, αλλά να παρακινείστε από την απόλαυση. Να λοιπόν τι μπορείτε να ξεκινήσετε τη νέα χρόνια…

19 πράγματα που μπορείτε να κάνετε για τον εαυτό σας τη νέα χρονιά

1. Αρχίστε να εστιάζετε σε αυτό που ήδη έχετε

Είναι εύκολο να εστιάσετε σε αυτά που λείπουν, σε αυτά που δεν έχετε τώρα στη ζωή σας. Και μέσα σε αυτό τον κόσμο που κυριαρχείται από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, τον καταναλωτισμό και τη διαφήμιση, ο νους μας προγραμματίζεται να ψάχνει την έλλειψη και έτσι χανόμαστε μέσα σε αυτή. Ο πλούτος δεν είναι κάτι που αποκτάται. Είναι κάτι στο οποίο συντονίζεστε. Αρχίστε λοιπόν να παρατηρείτε, να εστιάζετε και να εκτιμάτε όλα όσα έχετε τώρα στη ζωή σας. Φέτος, δώστε τη δέουσα προσοχή σε αυτά.

2. Αρχίστε να χρησιμοποιείτε τη φαντασία σας για δημιουργία

Η φαντασία αποτελεί ένα πολύ ισχυρό εργαλείο. Μπορεί να σας αποκαλύψει είτε το πιο καταστροφικό σενάριο, είτε να σας επιτρέψει να παίξετε, να εξερευνήσετε και να δημιουργήσετε. Η φαντασία σας μπορεί να αποτελέσει είτε το μεγαλύτερο εμπόδιο, είτε το ισχυρότερο όπλο σας για να πραγματοποιήσετε τα όνειρά σας. Χρησιμοποιήστε τη για να δημιουργήσετε, όχι για να καταστρέψετε.

3. Αρχίστε να ζείτε στο τώρα

Πολύ συχνά, ζούμε στο παρελθόν ή στο μέλλον και χάνουμε την επαφή με το τι συμβαίνει τη δεδομένη στιγμή. Χρησιμοποιήστε τις αισθήσεις σας, για να νιώσετε το παρόν: αφή, ακοή, όραση, γεύση, όσφρηση. Φέρτε στο συνειδητό σας κάθε πράξη που κάνετε μέσα στην ημέρα.

4. Αρχίστε να αγνοείτε τι κάνουν οι άλλοι

Είναι εύκολο να πέσετε στην παγίδα της σύγκρισης. Όμως, δεν πρόκειται να προοδεύσετε, παρακολουθώντας τις ζωές των άλλων, αλλά θρέφοντας τη δική μας. Τιμήστε το δώρο της ζωής σας, δημιουργώντας, επενδύοντας και φροντίζοντάς τη. Κρατήστε το βλέμμα σας στραμμένο στη δική σας πορεία.

5. Αρχίστε να είστε πραγματικά ειλικρινείς με τον εαυτό σας

Για να βρείτε τον τρόπο να αλλάξετε κάτι, πρέπει πρώτα να το αναγνωρίσετε. Να κοιτάξετε κατάματα τους φόβους, τους περιορισμούς και τα εμπόδια. Τι λειτουργεί και τι όχι; Τι είναι αυτό που θέλετε να κάνετε, αλλά σας τρομοκρατεί; Η αλήθεια θα σας απελευθερώσει, αφού βέβαια σας πληγώσει.

6. Αρχίστε να βάζετε καλύτερες ταμπέλες στα πράγματα

Τι γυαλιά φοράτε; Του αισιόδοξου ή του φοβισμένου; Το πώς βιώνουμε τη ζωή εξαρτάται από το πώς επιλέγουμε να δούμε τα πράγματα γύρω μας. Μια απόλυση μπορεί να σημαίνει είτε ένα πρόβλημα, είτε μια σπουδαία ευκαιρία. Ένας χωρισμός μπορεί να σηματοδοτεί ένα τέλος ή την αρχή κάτι νέου. Κατηγοριοποιήστε τα πράγματα με έναν τρόπο που να σας ενδυναμώνει.

7. Αρχίστε να διηγείστε ενθαρρυντικές ιστορίες

Προσθέτοντας στο προηγούμενο βήμα, παρατηρήστε τι ιστορίες διατρέχουν τη ζωή σας. Ίσως αφορούν στους γονείς σας, σε οικονομικές καταστάσεις ή σε θέματα υγείας. Οι ιστορίες που λέμε μας προσδιορίζουν. Οι ενθαρρυντικές ιστορίες δημιουργούν θετικές καταστάσεις. Στραφείτε σε ένα πεδίο της ζωής σας που θα θέλατε να αλλάξετε. Ποια είναι η ιστορία που διηγείστε στον εαυτό σας γι’ αυτό το πεδίο; Πώς μπορείτε να αλλάξετε αυτή την ιστορία και να προσθέσετε θετικούς όρους;

8. Αρχίστε να εστιάζετε σε κάτι μεγαλύτερο από εσάς

Στη ζωή, αυτό που μας προσδιορίζει είναι το τι κάνουμε, πώς το κάνουμε και γιατί το κάνουμε. Αυτό το τελευταίο «γιατί» είναι που μας δίνει σκοπό και νόημα. Ποια είναι η δική σας αποστολή, αλλαγή που θέλετε να δείτε ή ποιος είναι ο λόγος που κυνηγάτε κάτι; Και αν δεν γνωρίζετε ποιος είναι ο δικός σας σκοπός, κάντε το αποστολή σας να τον βρείτε.

9. Αρχίστε να συμπεριφέρεστε σαν να αγαπάτε τον εαυτό σας

Νοιάζεστε πραγματικά για τον εαυτό σας; Γιατί το σίγουρο είναι ότι δεν μπορούμε να δώσουμε αυτό που δεν έχουμε. Όπως χρειάζεται να βάλουμε πρώτα τη μάσκα οξυγόνου μας πριν βουτήξουμε στα βαθιά, έτσι χρειάζεται πρώτα να στραφούμε σε εμάς, πριν στραφούμε σε οποιονδήποτε άλλο. Γι’ αυτό, στραφείτε πρώτα στον εαυτό σας φέτος. Τι είναι αυτό που χρειάζεστε σωματικά, πνευματικά, συναισθηματικά, ψυχολογικά για να νιώσετε καλά;

10. Αρχίστε να πιστεύετε ότι οι άλλοι κάνουν ο,τι καλύτερο μπορούν

Ο καθένας κάνει ο,τι καλύτερο μπορεί, βάσει των εμπειριών, των πεποιθήσεων και των καταστάσεών του. Το άτομο που ήταν αγενής σήμερα στην ουρά μπορεί να περνάει μια πολύ δύσκολη μέρα. Ο συνάδελφος που δεν παρέδωσε το project του όταν έπρεπε, μπορεί να βιώνει έναν χωρισμό. Ποτέ δεν ξέρουμε τι κρύβει ο άλλος στην ψυχή του· γι’ αυτό αντί να κάνετε αυθαίρετες υποθέσεις, εμπιστευθείτε ότι κάνουν ό,τι μπορούν. Αφήστε το επικριτικό ύφος στην άκρη, δεν σας εξυπηρετεί πουθενά.

11. Αρχίστε να θέτετε καλύτερες ερωτήσεις

Ερωτήσεις όπως: «Τι μπορεί να πάει στραβά;» ή «Τι θα συμβεί αν αποτύχω;» δεν έχουν θετικές απαντήσεις. Ο νους σας θα ψάξει να βρει την απάντηση που ζητάτε, οπότε αρχίστε να αναρωτιέστε σοφά. Βεβαίως και χρειάζεται να εξετάζουμε και το χειρότερο σενάριο, αλλά μετά βεβαιωθείτε ότι στρέφετε την προσοχή σας αλλού. Οι ποιοτικές ερωτήσεις δημιουργούν ποιοτική ζωή.

12. Αρχίστε να νοιάζεστε για πράγματα που αξίζουν πραγματικά

Αν δίνετε μεγάλη σημασία στην κριτική και στα σχόλια, το πιθανότερο είναι να κολλήσετε κάπου και να νιώθετε μουδιασμένοι- εκτός αν αλλάξετε το κέντρο βάρους της προσοχής σας. Τι είναι αυτό που πραγματικά αξίζει; Το τι νομίζουν οι άλλοι για τη ζωή σας ή το πώς εσείς τη βιώνετε;

13. Αρχίστε να εμπιστεύεστε τον εαυτό σας πλήρως

Όπως και με κάθε άλλη σχέση, έτσι και αυτή που έχετε με τον εαυτό σας χρειάζεται προσπάθεια και φροντίδα. Αλλά και εμπιστοσύνη. Εμπιστευθείτε τα συναισθήματά σας, υπάρχουν για κάποιο λόγο. Δώστε βάρος και στη διαίσθησή σας. Αρχίστε να συμπεριφέρεστε σαν να εμπιστεύεστε πλήρως τον εαυτό σας. Όσο δημιουργείτε μια τέτοια σχέση με τον εσωτερικό σας εαυτό, τόσο περισσότερο αυτή θα εγκαθιδρύεται.

14. Αρχίστε να εκμεταλλεύεστε τα εμπόδιά σας

Τα εμπόδια δεν μπλοκάρουν το μονοπάτι, είναι το μονοπάτι. Η ζωή μας οδηγεί προς εκείνο που θέλουμε, οι επιθυμίες μας είναι ισχυρές. Αυτό που δεν αναγνωρίζουμε εύκολα είναι οι φόβοι μας, αυτοί είναι που έρχονται με διάφορες μορφές ως εμπόδια. Αντί λοιπόν να τους αποφύγετε, πιέστε τον εαυτό σας να δουλέψει πάνω σε αυτούς. Κάθε εμπόδιο σας φέρνει πιο κοντά στα όνειρά σας.

15. Αρχίστε να αποκτάτε προοπτική ως προς τα προβλήματά σας

Σίγουρα δεν μπορούμε να είμαστε ικανοποιημένοι για το γεγονός ότι έχουμε προβλήματα, αλλά η αλήθεια είναι ότι μας ωθούν προς τα εμπρός. Ρίχνουν φως σε ο,τι δεν λειτουργεί, ώστε να μπορέσουμε να βρούμε και να εξερευνήσουμε καλύτερες λύσεις. Αναγνωρίστε τα λοιπόν και αρχίστε να σκιαγραφείτε πιθανές λύσεις.

16. Αρχίστε να αποδέχεστε τις αδυναμίες σας

Είναι τρομακτικό να νιώθετε ευάλωτοι. Κι όμως, η αποδοχή των τρωτών μας σημείων αποτελεί την πύλη εξόδου προς την εξέλιξη και την αλλαγή. Δεν μπορούμε να αποκλείσουμε από τη ζωή μας τον πόνο, την ντροπή, το θυμό και την απογοήτευση, χωρίς να μπλοκάρουμε παράλληλα την αγάπη, την πρόοδο και τη χαρά. Γι’ αυτό βρείτε το κουράγιο να επιτρέψετε στα βαθύτερα και πιο εύθραυστα κομμάτια σας να αναδυθούν. Και στο μέλλον θα δείτε κάτι μαγικό: ότι αυτά τα δύσκολα συναισθήματα θα μεταμορφωθούν σε αγάπη, δύναμη και ενσυναίσθηση.

17. Αρχίστε να περνάτε χρόνο με τους σωστούς ανθρώπους

Οι φιλίες και οι συναναστροφές μας δεν είναι κάτι στατικό· βρίσκονται συνεχώς σε κίνηση. Αν τα άτομα με τα οποία αλληλεπιδράτε νιώθετε ότι απορροφούν όλη σας την ενέργεια, ήρθε η χρονιά αυτό να το αλλάξετε. Προτιμήστε φιλίες που σας προσφέρουν θετικά πράγματα και συναισθήματα· αν δεν έχετε μια τέτοια επιλογή, κάντε χώρο για νέες γνωριμίες στη ζωή σας.

18. Αρχίστε να παίρνετε το 100% της ευθύνης για τη ζωή σας

Αυτό το βήμα δεν είναι εύκολο. Σίγουρα θα υπάρξει αντίσταση. Όμως, είναι ο μόνος τρόπος για να αλλάξετε τους τομείς της ζωής που δεν σας αρέσουν. Λαμβάνοντας την πλήρη ευθύνη, παίρνετε ξανά τη δύναμη στα χέρια σας· εκεί δηλαδή που ανήκει.

19. Αρχίστε να δημιουργείτε τη ζωή που επιθυμείτε Τώρα

Η αναβλητικότητα είναι εύκολη. Όμως, για να ζήσετε τη ζωή που ονειρεύεστε, χρειάζεται να τη δημιουργήσετε εσείς στο τώρα και όχι κάποιος άλλος για εσάς στο μέλλον. Οι συνθήκες και ο συγχρονισμός μπορεί να μην υπάρξουν ποτέ τέλεια. Γι’ αυτό, μην περιμένετε άλλο. Σχεδιάστε και δράστε.

 • YOU
 • YOU
 • YOU
 • YOU
 • YOU
 • YOU
 • YOU
 • YOU

ΑΡΧΕΙΟ

Σάββατο βράδυ @ MY WAY CLUB [28.12.2019]

Ακόμη ένα Σαββατόβραδο γέμισε το My Way από κόσμο γεμάτο κέφι και τρελή διάθεση για χορό! Ρίξτε μ…

«ΤΟ ΣΠΑΡΤΟ» σας προσκαλεί σε εκδήλωση του Πολιτιστικού Συλλόγου, στα Σπαρτιά

Στην εκδήλωση που θα πραγματοποιήσει το Σάββατο 4 Ιανουαρίου 2020 και ώρα 19:00 στην αίθουσα…

Μια θύμηση για τον μακαριστό πρωτοπρεσβύτερο και λαμπρό επιστήμονα π. Γεώργιο Μεταλληνό

γράφει ο Σωτ. Γαλανός Τα ακόλουθα λόγια της γραφή μου ας είναι από καρδιάς για τον αγαπητό μας σ’…

Νίκη επί του Προμηθέα ΄14 στην Πάτρα και πρόκριση στις 8 καλύτερες ομάδες της Α΄ Κατηγορίας για τους Εφήβους του Α. Σ. Κεφαλονιά

Ο Α.Σ. Κεφαλονιά μπορεί να περηφανεύεται για άλλη μια χρονιά για την πρόοδο των αναπτυξιακών…

Λύκειο Ελληνίδων – Το στόλισμα της «Αγιοβασιλίτσας»

Σε κλίμα ευφρόσυνο, με πολλά παραδοσιακά κεράσματα και ευχές, πραγματοποιήθηκε , 29 Δεκέμβρη…
 • YOU
 • YOU
 • YOU
 • YOU

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

23 Ιουνίου 2024

Π.Σ. Το Σπάρτο: «Όλα τα λένε οι χοροί..» @Σπαρτιά [22.06.2024]

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος «Το Σπάρτο» διοργάνωσε για άλλη μια χρονιά υπέροχη βραδιά για την αναβίω…
22 Ιουνίου 2024

Ψηφιακή διήγηση της δημογραφικής, κοινωνικής, οικονομικής και πολιτικής ιστορίας της Κεφαλονιάς @Κέφαλος [21.06.2024]

Πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Δημοτικό θέατρο «Ο Κέφαλος» ψηφιακή διήγηση της δημογραφικής, κοινων…
21 Ιουνίου 2024

Η Φιλαρμονική Σχολή Κεφαλληνίας γιόρτασε την Παγκόσμια Ημέρα Μουσικής [21.06.2024]

Στα πλαίσια των εκδηλώσεων για την Παγκόσμια Ημέρα Μουσικής, η Φιλαρμονική Σχολή της πόλης μας π…
21 Ιουνίου 2024

Μουσική συναυλία: Φιλαρμονική Δήμου Αργοστολίου «Διονύσιος Λαυράγκας» [21.06.2024]

Με αφορμή την Ευρωπαϊκή Ημέρα Μουσικής που γιορτάζεται σήμερα , ο Δήμος Αργοστολίου, παρουσίασε …
 • YOU
 • YOU
 • YOU
 • YOU

ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πρoστατευμένο: Tzannatos Jewellers: Το νέο κόσμημα του Λιθοστρώτου
21 Ιουνίου 2024

Πρoστατευμένο: Tzannatos Jewellers: Το νέο κόσμημα του Λιθοστρώτου

Αυτό το περιεχόμενο είναι προστατευμένο με συνθηματικό. Για να το δείτε εισάγετε το συνθηματικό …
Το κατάστημα «Beauty Bar» συνεχίζει και ομορφαίνει
13 Ιουνίου 2024

Το κατάστημα «Beauty Bar» συνεχίζει και ομορφαίνει

Το κατάστημα καλλυντικών και σεμιναριακό κέντρο ES Beauty Bar by Eleni Sourvanou συνεχίζε και ομ…
To νέο κατάστημα στο Αργοστόλι «V & V Cafe snack bar & more»
13 Ιουνίου 2024

To νέο κατάστημα στο Αργοστόλι «V & V Cafe snack bar & more»

Εάν θέλεις να ξεκινήσεις την μέρα σου με έναν απολαυστικό καφέ και να δοκιμάσεις συναρπαστικά br…
Το νέο κατάστημα «Gadget Experts» κάνει την εμφάνισή του στο Αργοστόλι
10 Ιουνίου 2024

Το νέο κατάστημα «Gadget Experts» κάνει την εμφάνισή του στο Αργοστόλι

Επισκεφθήκαμε σήμερα το νέο κατάστημα «Gadget Experts» στο Αργοστόλι. Το Gadget Experts άνοι…
 • YOU
 • YOU
 • YOU
 • YOU